Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

QUOTE(lina.pukotukas @ 2008 07 20, 19:27)
as piena nuo pat gimimo nutraukineju iki dabar... jau tuoj ir 8 menesiai bus..

o kaip jūs ištveriat taip ilgai nusitraukinėt ?? man dar tik 2.5 mėn. tuoj bus, vyras labai padeda (dažniau net už mane iš buteliuko maitina) ir tai jau užkniso traukt ir buteliukus kaitint, bet bandymai maitint iš krūties baigiasi alkanais koncertais sad.gif
nusitraukiu tai dar gana greit, bet vis stresuoju, kad baigsis pienas... o maitinimas trunka nuo pusvalandžio iki valandos...
Atsakyti
QUOTE(as. @ 2008 07 21, 12:32)
o kaip jūs ištveriat taip ilgai nusitraukinėt ?? man dar tik 2.5 mėn. tuoj bus, vyras labai padeda (dažniau net už mane iš buteliuko maitina) ir tai jau užkniso traukt ir buteliukus kaitint, bet bandymai maitint iš krūties baigiasi alkanais koncertais sad.gif
nusitraukiu tai dar gana greit, bet vis stresuoju, kad baigsis pienas... o maitinimas trunka nuo pusvalandžio iki valandos...

ax.gif vyras labai palaiko ir padeda... o be to kai paziuriu i savo mazulio akytes besisypsancias iskart atsiranda jegu ir uzsispyrimo... buvo momentas kai stresavau kad maza pieno, tai vyras vis nuramindavo pasakydamas, kad kiek yra tiek uztenka.
Atsakyti
o ką jūs darot, kai kur nors keliaujat? toks geras oras, norėtųsi į gamtą, bet tarpas tarp maitinimu permažas, o pieno nenusitraukiu tiek, kad keliem kartam būtų, tik nakčiai vienai atsargai susirenku. Ar tada pasiimat mišinuką? bet pieną nusitraukti gi vis tiek reikia...
Atsakyti
na nusitraukiu pries maitinima, pavalgom ir i kiema. po 3 val kazkur vel valgo tai iki to laiko griztam, pamaitinu ir tada traukiu, lieka nedaug laiko iki sekancio maitinimo tai einu namuose ka nors pasitvarkyti (valgyti pasidarau, rubus skalbtis sudedu ir pan.) tada vel pries maitinima nusitraukiu, pavalgom ir i kiema. tai taip kas antra maitinima gaunasi iseiti. tarpai tarp nusitraukinejimu nevienodi gaunasi, tai gerasi ismasazuoju kai traukiu po ilgesnio laikotarpio. o jeigu kur nors toli vaziuojam tai misinukas gelbeja. ji taip pat ir nakciai duodu, nes sotesnis. o be to jau pieno mazeja tai tenka ir dienos metu misinuku maitinti. g.gif nors ir vaiko poreikiai dideja. dar viena nauda is misinuko tai kad viduriukus padejo sutvarkyti (semper bifidus), nes nuo gelezies labai kietejo, buvo momentas kad 1 karta i savaite tustinosi . blush2.gif ax.gif karsta.gif nu ir prirasiau visa romana, gal vietom ir ne i tema blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lina.pukotukas: 24 liepos 2008 - 11:59
QUOTE(lina.pukotukas @ 2008 07 21, 23:14)
ax.gif  vyras labai palaiko ir padeda... o be to kai paziuriu i savo mazulio akytes besisypsancias iskart atsiranda jegu ir uzsispyrimo... buvo momentas kai stresavau kad maza pieno, tai vyras vis nuramindavo pasakydamas, kad kiek yra tiek uztenka.

pazistama situacija. Nusitraukinejau iki metu ( visus metus), labai palaike namiskiai - o svarbiausia motyvacija - mazule - kad tik jai geriau butu. neisivaizduojat kokia kalta jauciaus, kai metu laiko nutraukiau( nebenorejo gerti pienuko, , viena karta per nakti , ir tai kartais begerdavo) - kad pieno dar yra, o maze nebenori gerti, o as jau pavargau nuo nusitraukinejimo...
dabar kartais nakti geriam misinuka, siaip valgo tik kieta maista - jokio pieno...
Atsakyti
pasisemiau jegu is jusu visu nusitraukinejanciu mamyciu. Mums dar tik 2 sav. bet maniskis irgi is kruties nepavalgo, vis bandau kankinti, bet jau baigiu isitikinti, kad reiks ir man nusitraukinet... Mano svajonese maitinimas savo pienuku iki puses metuku, o kas jau veliau gausis tai tik nuostabus priedas.
Labai pergyvenu ir nervuojuosi, kad neiseina is kruties pavalgyti, bet svarbiausia, kad maziukas butu sotus. O dar visos mamytes su patarimais - pasikankink 2-3 sav. ir viskas susinormalizuos...Kaip gali kankintis, kai maziukas klykia ne savo balsu, atpylineja, mano speneliai kraujais pasruve nuo istiso ciulpimo doh.gif
Nusitraukinesiu, nes matau tikrai ne viena as wub.gif Aciu, kad pasidalinot savo patirtim, taip gera pasidare, kad ne man vienai taip...
Atsakyti
QUOTE(Jullie @ 2008 08 01, 14:17)

O dar visos mamytes su patarimais - pasikankink 2-3 sav. ir viskas susinormalizuos...

Maziau klausykites, darykit kaip jusu sirdele sako ir kaip maziukui geriau. As irgi daug neigiamu pasisakymu isgirdau ir cia forume ir is gydytoju...Nesureiksminau ir tiek - jug svarbu mamos pienelis, o kokiu budu jis pas maziuka i skrandi patenka - ne taip ir svarbu...Stiprybes, aukit diduciai ir zvaluciai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2008 08 01, 14:17)
Maziau klausykites, darykit kaip jusu sirdele sako ir kaip maziukui geriau. As irgi daug neigiamu pasisakymu isgirdau ir cia forume ir is gydytoju...Nesureiksminau ir tiek - jug svarbu mamos pienelis, o kokiu budu jis pas maziuka i skrandi patenka - ne taip ir svarbu...Stiprybes, aukit diduciai ir zvaluciai smile.gif

Aciu uz supratima 4u.gif As dar labai dziaugiuos, kad mano vyras mane supranta ir palaiko. Jis lygiai taip pat sako, kad svarbu pienelis, o kaip jis patenka pas maziuka, tai jau ne taip svarbu tongue.gif . Bandysim dar papuliu maitintis, kai sustipresim labiau, bet jei nesigaus, nusitraukinesiu, kad tik pienelio butu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(saliuke @ 2008 07 01, 19:30)
As irgi nusitraukinėju jau ketvirtą mėnesį.

QUOTE(Ponike @ 2008 07 08, 17:48)
Mano dvynukai gime 35 nestumo savaite. Ligoninej sav. buvo rebilituojami inkubatoriuje. Per ta laika teko nutraukinet piena rankomis paskui jau pientraukiu.
Neeme man jie kruties ir dabar neima (nervuojasi). Siaip savo pieno dvynukams neuztenku.
Nusprendziau nenervinti vaiku ir nutraukinet piena toliau.

QUOTE(lina.pukotukas @ 2008 07 20, 18:27)
as piena nuo pat gimimo nutraukineju iki dabar... jau tuoj ir 8 menesiai bus..

QUOTE(Jullie @ 2008 08 01, 13:17)
pasisemiau jegu is jusu visu nusitraukinejanciu mamyciu. Mums dar tik 2 sav. bet maniskis irgi is kruties nepavalgo, vis bandau kankinti, bet jau baigiu isitikinti, kad reiks ir man nusitraukinet... Mano svajonese maitinimas savo pienuku iki puses metuku, o kas jau veliau gausis tai tik nuostabus priedas.

Sveikutes, musu cia matau mazuma lyginant su zindanciomis. Bet rezultatas tas pats - mamos pienas thumbup.gif Manau, kad neverta klausytis ir save nervinti kitu pasisakymais apie tai, kad patingejai pasikankint, vis tiek nesupras kol patys tos situacijos nepatirs, kodel buvom priverstos griebtis nusitraukimo.
Jau greitai bus trecias menuo kaip piena nusitraukineju. pasibaigus antram menesiui pradejo nervintis valgant is kruties, zinoma mums dar galejo itakoti, operacija, del lupytes hemangiomos. Is pradziu buvo labai sunku, kankino dvejones daryti taip o gal kitaip, pieno is pradziu nedaug nusitraukdavo, po to tvirtai nusprendziau ir nusipirkau medelos elektrini pientrauki, esu labai patenkinta. Nes auginant du vaikiukus ir nusitraukinejant piena labai pravercia jis. Kad nesigaisintumem laika, daznai buna, kad piena nusitraukineju kartu, kai maziui duodu valgyti, su vien pientrauki laikau, su kita maitinu biggrin.gif Buna kad ir po ir pries maitinimus, visaip sukames, kad tik per diena tektu nusitraukineti tiek kartu kiek ir maitinames. Ilgesnis tarpas buna nuo 12 nakties iki 6 ryto. vakare visi suminga apsikuopiu namus ir apie 12 val nusitraukiu, ryte keliuosi 6 val (miegodama) pamaitinu pusiau mieganti kleckiuka ir einu nusitrauinet. Tuo metu ir naudingo galiu kazko paskaitineti, nes per diena tokiems dalykams laiko neturiu, ir tas laikas nusitraukinejant ne taip prailgsta biggrin.gif Tad bukim visos stiprios, jei taip jau atsitiko, nedvejokim, o tiesiog svajokim, kad nesibaiginetu pienukas. Pirmas tikslas iki 6 menesio maitint, po to kitas maistelis po truputi prasides. Sakiau maitinsiu tol kol per diena istraksiu tik koki 100 ml, tikriausiai tuomet baigsiu, bet tikiu, kad dar tas negreit bus biggrin.gif Laikykimes visos kartu thumbup.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

va tai teisingai. ir mane vyras palaiko. ir sako, svarbu ir motinos sveikata ir nervai, ne tik vaikas. dziaugiuosi kad nusitraukineju. ir man ramu ir vaikas sotus. ir miega ilgiau ir suvalgo daugiau. tai ko gi pergyvent... 4u.gif
Atsakyti
hi.gif niu va pas mane jau baigiasi pienukas mastau.gif tos kurios vis dar turite ir traukiate laikykites.. stiprybes ir kantrybes jums friends.gif
Atsakyti
as kai daugiau pienuko turiu-saldau, bet jau kelinta karta pastebejau, kad atsildzius kazkaip neskaniai kvepia ir net nezinau ar galima toki duoti g.gif sumaisau su kose.
siaip pati maitinu ir papildomai visokiu maisteliu maitinu, o mano bicui jau 8men.bet 3 menesius maitinau su antspeniu, nes jis is pradziu nemokejo istraukti, o su antspeniu lengviau, bet po mastito, kuris buvo gydytoja pasake, kad gana situ cirku ir liepe duoti papa ir viskas-taip pasikankine kelias dienas ismokom-as maitinti, o mazas valgyti biggrin.gif
Atsakyti