Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

QUOTE(Naivuolė @ 2006 11 21, 21:43)
Visą gyvenimą dirbančios su vaikais medikės Žodžiais, neprisimenu tiksliai maždaug po 8-10 val. pienelio iš tos krūties duoti gerti nerekomenduojama.
Be to reikia laikytis taisyklės, kad vieną kartą duodam iš vienos kitą-iš kitos krūties.  4u.gif Čia ne mano nuomonė, bet jos laikausi  smile.gif

Mano vaikas nakti ismiega 6-7 val., pamaitinu is vienos kruties. O po to valgo kas trys valandos. Tai gaunasi, kad is kitos maitinu po 9-10 val. pertraukos. Tai ka, jis kas ryta geria sugedusi piena? Manau, kad cia visiska nesamone.
Atsakyti
QUOTE(ddd @ 2006 11 23, 19:06)
Mano vaikas nakti ismiega 6-7 val., pamaitinu is vienos kruties. O po to valgo kas trys valandos. Tai gaunasi, kad is kitos maitinu po 9-10 val. pertraukos. Tai ka, jis kas ryta geria sugedusi piena? Manau, kad cia visiska nesamone.

aš klausiau NE KAS 9-10 VAL, BET KAS 2-3 PAROS rolleyes.gif , DĖL TOKIO TRUMPO LAIKO MAN KLAUSIMŲ NEIŠKYLA smile.gif
Atsakyti
Aš pienuką šaldytuve laikau ne ilgiau vienos paros. Jeigu matau, kad jo man gali prireikti praėjus ilgesniam laiko tarpui, tada dedu į šaldiklį. Taip laikant jis dar nė karto man nebuvo sugižęs.
Atsakyti
As tai buvau skaiciusi, kad piena saldytuve galima laikyti tik 24 val...

matau, kad jo man gali prireikti praėjus ilgesniam laiko tarpui, tada dedu į šaldiklį.

Atsakyti
O mano pastebėjimas buvo toks, kad nutrauktas pienukas labai staigiai keičia savo skonį, nors yra visiškai geros kokybės, buvo laikomas ir šaldomas/ atšoldomas teisingai.

Jei iš krūties pienas yra labai saldus, tai nutraukus po kelių min to saldumo nebelieka, o dar po kelių valandų skonis pasidaro rūgštokas ( nu man tai visai "fe" schmoll.gif ), bet jis yra geras.

Tad jei viską darei tinkamai, gali būt kad čia toks skonis ir turi būt. Bet maniškės palaikyto nutraukto MP negėrė - raukydavos ir spjaudė, su košėm irgi nepatiko blink.gif
Atsakyti
As pienuka nusitraukiu vakare ir palieku saldytuve per nakti , kad ryte galeciau i kose deti, bet ir tai skonis keistokas buna g.gif Bet vaikas valgo. Jei ruosiuosi ilgiau nei para laikiti tai dedu i saldykli ax.gif
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2006 11 28, 12:39)
O mano pastebėjimas buvo toks, kad nutrauktas pienukas labai staigiai keičia savo skonį, nors yra visiškai geros kokybės, buvo laikomas ir šaldomas/ atšoldomas teisingai.

Jei iš krūties pienas yra labai saldus, tai nutraukus po kelių min to saldumo nebelieka, o dar po kelių valandų skonis pasidaro rūgštokas ( nu man tai visai "fe"  schmoll.gif ), bet jis yra geras.

Tad jei viską darei tinkamai, gali būt kad čia toks skonis ir turi būt. Bet maniškės palaikyto nutraukto MP negėrė - raukydavos ir spjaudė, su košėm irgi nepatiko  blink.gif

Visiškai teisingai. Aš savo nutrauktą pieną palaikydavau per naktį tai ryte kai pašildydavau būdavo labai jau keisto skonio, net gyd kartą klausiau gal per ilgai šaldytuve laikau blink.gif Bet vaikas pieną gerdavo netausys lapsėdavo biggrin.gif O dėl laikymo tai galima laikyt parą. Jei ilgiau tada mest tiesiai į šaldiklį.
Atsakyti
Beje, ar skaitėte, kad pienuką reikia laikyti pačiame šaldytuve, o ne durelėse? Durelėse pienukui per mažai šaltumo. O ir šiaip daugiau nei 24 val. geriau nelaikyti cool.gif
Atsakyti
Pirkau AVENT pientrauki ir pakuoteje radau informacijos lapeli apie nutraukto pieno laikyma:
saldytuve (ne durelese) galima laikyti iki 3 paru;
saldiklyje- iki 3 menesiu;
atsaldyti reikia per nakti saldytuve arba palaikius keleta minuciu siltam vandeny;
atsaldyta piena reikia suvartoti per 24 val., pakartotinai saldyti negalima.

Panasius aprasymus skaiciau zurnaliuke Naujagimis.
Atsakyti
QUOTE(Sevika @ 2006 12 08, 21:08)
Pirkau AVENT pientrauki ir pakuoteje radau informacijos lapeli apie nutraukto pieno laikyma:
saldytuve (ne durelese) galima laikyti iki 3 paru;
saldiklyje- iki 3 menesiu;
atsaldyti reikia per nakti saldytuve arba palaikius keleta minuciu siltam vandeny;
atsaldyta piena reikia suvartoti per 24 val., pakartotinai saldyti negalima.

Panasius aprasymus skaiciau zurnaliuke Naujagimis.

tai ir tokius aprašymus skaičiau bet kad jis vistiek jau po nepilnu 2 paru šaldytuve sugedo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(leira @ 2006 12 22, 12:16)
tai ir tokius aprašymus skaičiau bet kad jis vistiek jau po nepilnu 2 paru šaldytuve sugedo  verysad.gif

tada siuliciau uzsaldyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(leira @ 2006 11 23, 10:36)
schmoll.gif
Papildyta:
Tai va, paskaičiau, kad pienuka galima laikyti šaldytuve iki 72 val. , taigi ir aš pabadžiau, bet deja.....nusitraukiau vienos dienos ryte, o kitosdienos vakare pabandžiau pašildyti , o gikakos keistas kvapas ir skonis-lyg butų sugižęs. verysad.gif
paršykite apie savo patirtį.

Pienelis nesugįžęs,tiesiog toks specifinis skonis ir kvapas gaunasi va ax.gif
Atsakyti