Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

QUOTE(renata23 @ 2006 10 18, 17:50)
Sveikos,
mamytes noreciau Jusu paklausti ar yra kokios pieno nusitraukinejimo "taisykles".
Skaiciau ivairias temas ir man nelabai aisku ar reikia nusitraukti kai pamaitini vaikeli?.Ar is vienos maitini is kitos nusitrauki?Ar tai reikia daryti reguliariai,kas kazkiek valandu,ar tik taikytis prie maziuko dienotvarkes(nakti ismiega 6 val.diena valgo kas 2-3 val.).
Beda tame,kad maziuka is buteliuko reiks maitinti ne reguliariai.Planuoju 2 kartus i savaite po 3-4 val ji palikti kitu zmoniu prieziurai. Zinau,kad per ta laika jis praalks
Gal kas buvote susidure su panasia situacija ir galite issamiau papasakoti kaip ir kas.

Is anksto didelis dekui Visoms

niekad nenusitraukinėjau,nes,tada pradeda daugiau pieno gamintis,nuo pusės metų ,pradėjau daryt mišinukus jei reikdavo palikt,o ir šiaip po truputį tirelių ir kt.maistelio duot,o paskui jau mažoji vėl krūtį čiupdavo
Atsakyti
As savo spinduleli maitinu savo pienuku.biggrin.gif kai reikedavo kur nors iseiti tai, pries iseinant maitindavau is vieno papulio, o tuo paciu metu, is kito nusitraukdavau pienuko palikti rolleyes.gif
Atsakyti
abu lialius maitinau iki 1.5 metų. šaldymo kameroje visuomet turėdavau maišeliuose užšaldyto pienuko tam reikalui, jei reikėtų vaikutį palikti su kitu žmogumi. iš po nakties krūtys būdavo pritvinkusios, nes lialius du kartus per naktį vaišindavosi. pamaitinusi kokią 7-8 val. nusiprausdavau krūtis, rankas ir į sterilų buteliuką nusitraukdavau iš abiejų krūtų. pienuką nutraukinėdavau iki paskutinio lašo. kai įgundi, nutraukinėjimas trunka apie 5-7 min. nusitraukdavau apie 160-180 ml. pienuką supildavau į specialų maišiuką, užrašydavau datą, valandą ir įdėdavau į šaldymo kamerą. ten pienukas gali išlikti vertingas apie 5 savaites. jei žinodavau, kurią dieną tiksliai turėsiu išbėgti, tokį nutrauktą rytinį pienuką su buteliuku įstatydavau į šaldytuvą (ne į kamerą). šaltai pienukas gali būti parą laiko. užšaldyto pienuko negalima atšidyti karštame vandenyje. porą valandų prieš maitinimą reikia išimti iš šaldiklio ir palikti jį atitirpti kambario temperatūroje, paskui sušidyti iki 37 laipsnių šiltame vandenyje ar specialiame šildiklyje. pienuko atsargos leido man prailginti maitinimą motinos pienu, kai jo ėmė mažėti krūtyse.
sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uvė: 25 spalio 2006 - 11:37
QUOTE(arka8 @ 2006 08 15, 21:38)
sveikos mielos mamytes 4u.gif

nuo siandien turiu maitinti vaikiuka MP papildomai ir is buteliuko ir labai pasimeciau, nes visai nezinau, kaip buteliukai dezinfekuojami doh.gif  doh.gif

Kiek zinau, reikia pavirti juos 5-10 min.
ar reikia ka  i vandeni deti??
o po virimo, kiek laiko lieka buteliukai ir pientraukis sterialüs?? girdejau, kad po virimo reikia juo salytuve laikyti, bet ar tai tiesa? blush2.gif
kaip geriau, ar iskart visus turimus butelius"isvirti" ar tik po viena, kurio tuojau pat reikes nutraukus piena??

prasau padekit, nes esu sioj srity visai zalia wub.gif  wub.gif

as dazniausiai merkiu i karsta vandeni uzvirinta bet ju nevirinu, o maksimose vaiku skyriuje yra labai geras Chicco sterilizatorius kainuoja nepamenu apie 12 Lt litras, jo tereikia tik kamstuka ipilti i litra vandens ir pamerkti isplautus buteliukus, labai dziaugiuosi ir geras kvapas mirksiukas.gif
Atsakyti
Jau artėjam prie maitinimo pabaigos. Iš vienos krūties duodu 1 kartą į parą, o kitoje kadangi mažai pienelio duodu kas 2-3 paras. Galvoju iš viso nutraukri iš tos krūties, bet susidaro guziukai tai duodu lialei iščiulpti kas 2-3 paras. Šiandien atėjo giminaitė ir prigazdino neva tai toks pienas nesveika, netgi žalinga, kūdikiui. Tai dabar jau nebežinau ką daryt. Gal kas girdėjo ar čia teisybė g.gif . Jokios info apie tai neradau verysad.gif .
Atsakyti
Tikrai, kad ne. Juk tuo motinos pienas yra unikalus, kad iš krūties jis visada bėga šviežias.
Atsakyti
mitas ax.gif

Nors man taip buvo, kad vaikas po kelių dienų pertraukos paemė krūtį ir spjovė - pienukas nebebuvo skanus schmoll.gif (tiesa, buvau 3 mėnesių neščia mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2006 11 18, 23:24)
Jau artėjam prie maitinimo pabaigos. Iš vienos krūties duodu 1 kartą į parą, o kitoje kadangi mažai pienelio duodu kas 2-3 paras. Galvoju iš viso nutraukri iš tos krūties, bet susidaro guziukai tai duodu lialei iščiulpti kas 2-3 paras. Šiandien atėjo giminaitė ir prigazdino neva tai toks pienas nesveika, netgi žalinga, kūdikiui. Tai dabar jau nebežinau ką daryt. Gal kas girdėjo ar čia teisybė  g.gif . Jokios info apie tai neradau verysad.gif .

Visą gyvenimą dirbančios su vaikais medikės Žodžiais, neprisimenu tiksliai maždaug po 8-10 val. pienelio iš tos krūties duoti gerti nerekomenduojama.
Be to reikia laikytis taisyklės, kad vieną kartą duodam iš vienos kitą-iš kitos krūties. 4u.gif Čia ne mano nuomonė, bet jos laikausi smile.gif
Atsakyti
Na tikrai pirma karta girdziu, kad po 10 val pienas krutyje sugiztu, surugtu ar dar kaip nors sugestu doh.gif , del to ir rekomenduojama maitinti krutim ,kad tai nuostabiausias pieno laikymo budas!!!
Pati nutraukdama maitinima maitindavau is vienos kruties kas kelias dienas, kol pieno po truputi mazejo!!! Net neisivaizduoju, kokia medike galejo taip neprofesionaliai patarti. schmoll.gif Daug pavojingiau pieno sastovos, tad jei nutraukinejate maitinima, del kazkokiu priezasciu nebeduodate kruties, kas kuri (aisku zymiai reciau) laika, nors turputi nusitraukit, bus signalas, kas pieno nebereikia, mamos galva labai protinga, tad siulau ir pradet galvot, kad "pienelio, aciu, jau uzteks" 4u.gif
Atsakyti
Tai atseit po 10 val. iš krūties rūgpienis bėga? doh.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Pirmą kartą girdžiu, kad pienas krūty sugest gali.
Atsakyti
schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(leira @ 2006 11 23, 10:30)

Tai va, paskaičiau, kad pienuka galima laikyti šaldytuve iki 72 val. , taigi ir aš pabadžiau, bet deja.....nusitraukiau vienos dienos ryte, o kitosdienos vakare pabandžiau pašildyti , o gikakos keistas kvapas ir skonis-lyg butų sugižęs. verysad.gif
paršykite apie savo patirtį.
Atsakyti
QUOTE(leira @ 2006 11 23, 09:36)
schmoll.gif
Papildyta:
Tai va, paskaičiau, kad pienuka galima laikyti šaldytuve iki 72 val. , taigi ir aš pabadžiau, bet deja.....nusitraukiau vienos dienos ryte, o kitosdienos vakare pabandžiau pašildyti , o gikakos keistas kvapas ir skonis-lyg butų sugižęs. verysad.gif
paršykite apie savo patirtį.

As tai buvau skaiciusi, kad piena saldytuve galima laikyti tik 24 val... Na, nezinau g.gif
Atsakyti