Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(A.JAN. @ 2007 08 08, 11:31)
Kodel neleistum ? Idomu suzinoti kuo daugiau nuomoniu.

aš asmeniškai turiu tokią nuomonę- neatimkim iš vaikų VAIKYSTĖS. Kiek teko kalbėtis su darželio direktore ta tema tai sužinojau, jog daugelio vaikų tėveliai po PPT persigalvoja- pasirodo jie per daug gerai vertino savo vaiką ir pasiruošimą mokyklai suprato kitaip. Na čia apie tai jau buvo berods rašyta- dėl susikaupimo ir t.t. O šiaip maniškė 6-erių dar spirgalas biggrin.gif
rupestelis- kaip supratau jei ne darželinis tai nesugadintas? Kodėl taip galvoji?
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 08 08, 12:30)
Labai gerai, apsipras su svetimais žmonėm, "apsitrins" kolektyve.  4u.gif

QUOTE(jolančiukas @ 2007 08 08, 13:45)
rupestelis- kaip supratau jei ne darželinis tai nesugadintas? Kodėl taip galvoji?

tai...čia juoko forma...būtent tai turėjau omeny, ką klopedija parašė-na dabar jis bendrauja su kuo nori, daro ką nori...reik pradėt ruošti "gyvenimo universitetams", tai yra, kad yra įvairiausių žmonių, su kuriais teks prievarta bendrauti-aš manau, kad darželis, mokykla, darbas-tai prievartinės institucijos ir, deja deja, žmogus būna įspraustas į tą voverės ratelį, iš kurio jau tik vienetai beišgali išsikapstyti...
ai bet kokiu atveju, man labai patiko mano 1 pažįstamo žodžiai į mano pasakymą. kad neleidžiu į daržą - "šaunuolė, kuo vėliau į tuos kanclagerius, tuo geriau". priklausau tai nedidelei grupei, kuri prieš tas visas įstaigas-valstybines turiu omeny...

Atsakyti
Atsiprašau, truputį ne į temą blush2.gif .
Žinau atvejį, kai vaikas nelankė darželio, augo namuose, buvo nevienturtis, turėjo daug draugų ir buvo labai savarankiškas: nueidavo į parduotuvę smulkių pirkinių parnešti, mokėjo pinigėlius susiskaičiuoti, dviračiu aplėkdavo visą mikrorajoną thumbup.gif . Kai mama rugsėjo 2 d. pirmą kartą paliko vieną tarp svetimų, staugė kaip visa vilkų ruja doh.gif , mama turėjo grįžti ir sėdėti kartu per visas pamokas. Tai tęsėsi apie 2 sav. Laimė, mamos darbo režimas jos nevaržė, antraip būtų tekę kokias nemokamas atostogas imti. Palaipsniui vaikas apsiprato, ir viskas buvo gerai thumbup.gif .
Taigi, vaikas, eidamas į pirmą klasę, jau turi būti truputį "pagadintas hihihi.gif ", kad nekiltų panašių nesklandumų.
Darželį puikiai atstoja įv. būreliai, mokyklėlės.
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2007 08 08, 17:16)
- "šaunuolė, kuo vėliau į tuos kanclagerius, tuo geriau". priklausau tai nedidelei grupei, kuri prieš tas visas įstaigas-valstybines turiu omeny...

Nu pšeprašem, bet jau visiškai nusikalbėjo Tamstos draugė blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2007 08 08, 16:16)
aš manau, kad darželis, mokykla, darbas-tai prievartinės institucijos ir, deja deja, žmogus būna įspraustas į tą voverės ratelį, iš kurio jau tik vienetai beišgali išsikapstyti...
ai bet kokiu atveju, man labai patiko mano 1 pažįstamo žodžiai į mano pasakymą. kad neleidžiu į daržą - "šaunuolė, kuo vėliau į tuos kanclagerius, tuo geriau". priklausau tai nedidelei grupei, kuri prieš tas visas įstaigas-valstybines turiu omeny...

Nenorą leisti į darželį ar į eilinę mokyklą galima argumentuoti įvairiai. Tai suprantama, nes visur yra ir neigiamų pusių. Tačiau šiuo atveju negatyvizmas per daug didelis. Įžiūriu pavojų. protest.gif Jei taip manote, kaip rašote, tai nejučiomis tokią nuostatą suformuosite ir vaikui, o tada jam bus tikrai labai sunku.

Kiekviename kolektyve su vienais sekasi lengviau bendrauti su kitais sunkiau. Jei vaikas vietoj to, kad pasižiūrėtų su šypsena ar per daug nekreiptų dėmesio, pasijus prievartos mechanizmo auka, tai varge mano. Be to beveik automatiškai mokytojas nebus autoritetas (jis irgi to prievartinio mechanizmo dalis). O su tokiomis pažiūromis dings ir motyvacija mokytis mokyklojs schmoll.gif

Atsakyti
aišku kiek žmonių tiek nuomonių- pati į darželį nėjau, augino mane močiutė- ir ką- užaugau be jokių kompleksų ir pakovoti už save sugebu ir t.t. bet kai turiu savo vaikus kažkodėl galvoju taip- jei ir neičiau į darbą nesugalvočiau joms tiek veiklos, užsiėmimų kiek būna darželyje. Nu gal aš bloga mama, nežinau, o gal tiesiog turim puikias auklėtojas grupėse, nežinau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolančiukas: 09 rugpjūčio 2007 - 07:34
QUOTE(jolančiukas @ 2007 08 09, 07:33)
aišku kiek žmonių tiek nuomonių- pati į darželį nėjau, augino mane močiutė- ir ką- užaugau be jokių kompleksų ir pakovoti už save sugebu ir t.t. bet kai turiu savo vaikus kažkodėl galvoju taip- jei ir neičiau į darbą nesugalvočiau joms tiek veiklos, užsiėmimų kiek būna darželyje. Nu gal aš bloga mama, nežinau, o gal tiesiog turim puikias auklėtojas grupėse, nežinau..

taip...kiek žmonių tiek nuomonių, aš pati lankiau darželį ir man ten netgi patiko, bet žvelgdama dabar, negaliu sau prievarta įteigti, kad ten gera, nors tu ką blush2.gif užteko aplinką pamatyt, auklėtojas (turbūt daug kas priklauso nuo jų). maniškis ir tuo labiau moralinę traumą patyrė būdamas ten, po to net minties neturėjau leisti toliau ir kankinti vaiką, kaip kai kurios/ie sako, kad paverks ir pripras...bet...tema apie darželius kitur, o kalbant į temą-mokyklas-tai irgi priklauso nuo vaiko-žinau ir aš istoriją kai mama turėjo 2 savaites sėdėt, bet gerai pažįstu 3 vaikus, kurie nelankė darželio ir problemų einant mokyklon nebuvo..
na bet be abejo, pratinti prie "laukinių sąlygų "reikia, užtai ir vesiu į priešmokyklinį parengimą-žinoma ne visai dienai, be maisto, miego ir pnš.
pati tyliai pasvajoju apie privačią mokyklą blush2.gif teks mamai pinigų užkalinėt biggrin.gif ant paneliaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2007 08 09, 10:05)
pati tyliai pasvajoju apie privačią mokyklą blush2.gif teks mamai pinigų užkalinėt biggrin.gif ant paneliaus biggrin.gif

Siūlau rimčiau pasidomėti kokios "laukinės" sąlygos yra privačiose mokyklose cool.gif (turiu omeny vaikų santykius, jų požiūrį į mokytojus ir pan). Nerašyčiau jei nedirbčiau sferoje, su tuo susijusioje. Ir mane tai labiausiai erzina toks požiūris: "Valstybinės mokymo įstaigos yra konclageriai, vaikų kankinimo įstaigos, ir visas kitas pasaulyje esantis blogis, o vat privačios mokyklos-tai jau išganymas". Ir jei dar toks požiūris perduodamas vaikui, tai aš patyliu doh.gif
Siūlau eiti į privačią m-klą, kad greit pamatytumėte, kas yra kas mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2007 08 09, 09:21)
Ir mane tai labiausiai erzina toks požiūris: "Valstybinės mokymo įstaigos yra konclageriai, vaikų kankinimo įstaigos, ir visas kitas pasaulyje esantis blogis, o vat privačios mokyklos-tai jau išganymas". Ir jei dar toks požiūris perduodamas vaikui, tai aš patyliu  doh.gif
Siūlau eiti į privačią m-klą, kad greit pamatytumėte, kas yra kas  mirksiukas.gif .

na..nereikia taip erzintis... na, aš neišskiriu privačių mokyklų, man bendrai kolektyvizacija nepriimtina, tik aš galvoju, kad privati-šiek tiek geriau mirksiukas.gif
apie privačias mokyklas yra įvairių nuomonių. na...aš norėčiau pabandyti. man imponuoja mažesnės grupės ir, bent jau kaip aš įsivaizduoju, didesnis dėmesys vaikui. man pačiai labai nepatinka minios, niekad nepatiko masiniai koncertai, etc.... vaikui aš to neperduodu-nuoširdžiai norėčiau, kad nebūtų toks išrankus kaip aš, bet matyt jis iš prigimties toks irgi...užsidengdavo ausis darželyje biggrin.gif
na, taip pat dėl kaip rašote vaikų santykių-tas pats juk ir valstybinėse mokyklose...
požiūris į mokytojus-juk valstybinėse tikrai ne geresnė situacija, aš turiu pedagogės diplomą, bet man tikrai neužtektų drąsos eiti dirbti su šiuolaikiniais vaikais, nesvarbu, privačioje ar valstybinėje įstaigoje..jei jūs tikrai ten dirbate, pagarba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 09 rugpjūčio 2007 - 11:09
Apie privačias mokyklas diskutuojame čia. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2007 08 09, 12:01)
aš turiu pedagogės diplomą, bet man tikrai neužtektų drąsos eiti dirbti su šiuolaikiniais vaikais, nesvarbu, privačioje ar valstybinėje įstaigoje..jei jūs tikrai ten dirbate, pagarba 4u.gif

Ai, bala nematė, nebesivelkim į diskusijas 4u.gif . Aš nedirbu m-kloje, aš dirbu ten, kur tas visas mokyklas tikrina ir žino visą jų virtuvę cool.gif
Atsakyti
blush2.gif taigi jus cia taip isidiskutave mirksiukas.gif o as turiu panele jau 6 metu ir eis i mokykla nes tam pasiruosus thumbup.gif thumbup.gif o i darzeli vedziau del dukreles malonumo nes jinai norejo jai vaiku reikejo ir bendravimo ir zaidimo nors ir turejau galimybe ja laikytis namuose thumbup.gif
Atsakyti