Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

As uz tai, kad vaikas eitu tais metais, kai jam sukanka septyneri. Gabiems sesiameciams pradinese klasese gal ir puikiai sekasi, bet veliau daznai jiems atsiranda bendravimo problemu, nes paauglysteje metu skirtumas yra daug. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 08 02, 18:29)
Pedagoginė Psichologinė Tarnyba arba Pedagoginis Psichologinis Centras.

Tokios profesijos nėra.
Jūsų apylinkės vaikų gydytojas - Jūsų pediatras, su vaiku dirbantys pedagogai - ugdantys pedagogai.

ne taip mane supratai. puikiai žinau, kas yra pediatras ir kas yra ugdymas ir kas yra pedagogas.
Aš klausiau, prie ko tie pediatrai, prie vaiko ugdymo - pediatrų darbas yra medicina, o ugdymas prie ko????
Atsakyti
A.JAN.,2007 08 02, 20:24
Nu kad ne tas matyt, ten tik apie programas, visus perskaiciau nieko neradau.
Reikia skaityti ne apie ikimokyklinį, o apie priešmokyklinį ugdymą. Word doc vadinasi Priešmokyklinio ugdymo organizavimo tvarkos aprašas.
Atsakyti
karosiukas,2007 08 02, 21:47
ne taip mane supratai.
Atsiprašau, skaitydama pražiopsojau vieną prielinksnį "prie" doh.gif .

prie ko tie pediatrai, prie vaiko ugdymo -  pediatrų darbas yra medicina, o ugdymas prie ko????
Fizinė ir psichinė vaiko raida - absoliučiai susiję ir vienas kitą įtakojantys dalykai.
Pediatras, įvertinęs vaiko ūgį, svorį pagal SM patvirtintas standartizuotas lenteles (tikrai tokias esate mačiusi ant pediatro stalo), atsižvelgdamas į neurologo, chirurgo, kardiologo išvadas, sprenžia, ar vaiko fizinė raida atsilieka, ar atitinka, ar viršija amžiaus normas.
Kuo tai susiję su ugdymu? Paprastas pavyzdys: psichinė raida normali, o fizinė gerokai sulėtėjusi, vaiko kaulų/raumenų sistema nepakankamai susiformavusi, vaikas fiziškai nepajėgus išsėdėti suole 45 min (jam "skauda šonus", jis kuprinasi, sutrinka kvėpavimas ir širdies veikla). Pasireiškia specialieji poreikiai. Ir t.t., ir pan... Ar reikia toliau tęsti.

Beje, savo samprotavimų netaikau jokiam konkrečiam vaikui!
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 08 02, 21:14)
Atsiprašau, skaitydama pražiopsojau vieną prielinksnį "prie"  doh.gif .

Fizinė ir psichinė vaiko raida - absoliučiai susiję ir vienas kitą įtakojantys dalykai.
Pediatras, įvertinęs vaiko ūgį, svorį pagal SM patvirtintas standartizuotas lenteles (tikrai tokias esate mačiusi ant pediatro stalo), atsižvelgdamas į neurologo, chirurgo, kardiologo išvadas, sprenžia, ar vaiko fizinė raida atsilieka, ar atitinka, ar viršija  amžiaus normas.
Kuo tai susiję su ugdymu? Paprastas pavyzdys: psichinė raida normali, o fizinė gerokai sulėtėjusi, vaiko kaulų/raumenų sistema nepakankamai susiformavusi, vaikas fiziškai nepajėgus išsėdėti suole 45 min (jam "skauda šonus", jis kuprinasi, sutrinka kvėpavimas ir širdies veikla). Pasireiškia specialieji poreikiai. Ir t.t., ir pan... Ar reikia toliau tęsti.

Beje, savo samprotavimų netaikau jokiam konkrečiam vaikui!

Ačiū už išsamų paaiškinimą.
Atsakyti
karosiukas,2007 08 02, 22:17
Ačiū už išsamų paaiškinimą.
Prašau! 4u.gif
Mano samprotavimai kyla iš patirties. Niekam nieko nenurodinėju, bet džiaugsiuosi, jei kam nors neakivaizdžiai padėsiu apsispręsti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2007 08 02, 21:25)
As uz tai, kad vaikas eitu tais metais, kai jam sukanka septyneri. Gabiems sesiameciams pradinese klasese gal ir puikiai sekasi, bet veliau daznai jiems atsiranda bendravimo problemu, nes paauglysteje metu skirtumas yra daug.  smile.gif

Norejau pasakyti kad kartais buna ir priesingai - vaikai buna daug brandesni psichologiskai nei ju bendraamziai.
Mes tai ilgai svarstem dukra leisti 6,5 ar 7,5 metu. leidom 7,5. Dabar jai trylika- mokosi puikiai, labai imli, viskuo besidominti, bet su klasiokais, bendraamziais bendrauja nedaug, visos jos artimos drauges - aukstesnej klasej besimokancios mergaites.

O musu 5 metu sunelis kitoks - yra labai judrus ir kol kas ne itin kantrus. Gali buti kad leisim 7 metu. Nors labai norim leisti 6.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūta Rasten: 02 rugpjūčio 2007 - 22:28
QUOTE(Rūta Rasten @ 2007 08 02, 22:22)
Norejau pasakyti kad kartais buna ir priesingai - vaikai buna daug brandesni psichologiskai nei ju bendraamziai.
Mes tai ilgai svarstem dukra leisti 6,5 ar 7,5 metu. leidom 7,5. Dabar jai trylika- mokosi puikiai, labai imli, viskuo besidominti, bet su klasiokais, bendraamziais bendrauja nedaug, visos jos artimos drauges - aukstesnej klasej besimokancios mergaites.

O musu 5 metu sunelis kitoks - yra labai judrus ir kol kas ne itin kantrus. Gali buti kad leisim 7 metu. Nors labai norim leisti 6.

Mano sūnus taip pat bendrauja tik su vyresniais. Ir vyresni jį priima.
Jis man sakė, kad "mažiukai vaikai" ty jo bendraamžiai arba vos vos maesni yra durni, nes jie nemoka normaliai šnekėt.
Suprask kaip nori.....
Apsisprendžiau leist vaiką į daržą su vyresniais (jei tik priims, bet turėtų) ir leist į mokyklą šešių su puse. Tikiuosi nepadarysiu klaidos ir viskas bus gerai - visgi auginu būsimąjį LR Prezidentą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 07 24, 11:00)
as tai vis pasiskaitau tokias temeles ir vis pagalvoju ar siais laikais vaikas i pirma klase turi ateit mokedamas skaityt ar ne?? g.gif
mano suniukui jau 4,5 bet raideliu dar nei vienos nepazysta paskaiciuoja tiki ribose iki 5  g.gif  doh.gif tai cia blogai,? idomu kaip cia ir kada pradet su tuom uzsiimt, nes vieni sako kad nereik mokint jei nesi pedagogas nes gali klaidingai ismokint g.gif  doh.gif a kai paziuriu kitu vaikuciai jau 4-5 metuku pradeda skaityt, tai mano vadinas biski atsilieka g.gif  doh.gif  doh.gif

Sveikute!
Na mano nuomone tokia-kol vaikas pats nenores ir neprasys ismokint, tai ir nereikia skubet. Pvz: maniske tik siais metais pradejo dometis raidemis, ismoko rasyt savo varda, papraso, kad jai parasyciau ta ar kita zodi, skaiciuot moka iki 20. Pati pasiima knigute ir praso pamokint raideles. O jei pries prievarta(kaip jau kazkas rase) paskui vaikui bus nebeidomu.
Atsakyti
Vakarykščiam Lietuvos ryte paskaičiau apie labai gabią septynmetę, kuri jau baigė 3 berods klases, o mokyklą pradėjo lankyti nuo 5 metukų ir puikiai sutaria su klasiokais, o su bendraamžiais neturi kalbos. labai apsiskaičiusi ir pan.
Žinoma yra tokių vaikučių, bet kaip su fizine branda penkiamečiui, nors pirmokams
pamokos tik 35 min, bet tai taikoma septynmečiams.
Na dar yra ir emocinis brandumas. Galbūt vaikas gabus, daug ką moka, bet šiaip juk jis mažas vaikas, kuris dar nori žaisti. Na gal mergytės brandesnės.
Mano brolis savo dukrą išleido 6 metukų mokyklon. Dabar ji jau į 9 klasę žygius. Geriausia mokinė klasėje ir fiziškai turbūt labiau subrendusi už kai kuriuis klasiokus, bet nuo pirmos klasės negalėjo pritapti, kol neperkėlė į kitą kolektyvą. Tiesiog jos nemėgo ar kas ten buvo... schmoll.gif g.gif
Atsakyti
Man atrodo priklauso nuo vaiko, jei vaikas gabus, moka skaityti ir t.t., tai galetu ir 6 metu pradet lankyt mokykla, kiekviena mama geriausiai pazysta savo vaikeli ir pati gali nusprest, kada jam laikas i mokykla.
Atsakyti
Kaip tik sia tema vakar diskutavome su drauge. Tai lyg ir priejome isvados, jog geriau truputi veliau. Aisku, reikia ivertinti vaiko gebejimus, plius dar psichologine busena - ar vaikas yra pasiruoses tokioms permainoms, ar gali susikaupti demesi, klausytis nurodymu ir pan. Taip pat gal ir mokyklose priimant turetu atsizvelgti ka vaikas jau moka, taip pat labai daug priklauso nuo mokytojo, ar gales sudominti vaika, ar gales daugiau skirti demesio maziau mokantiems ir neapleisti/sudominti daugiau zinancius. 4u.gif Labai plati tema diskusijoms ir vienareiksmiskai atsakyti sunku. Viska reiketu spresti individualiai, taip pat ir nemaisytu profesionalu konsultaciju 4u.gif
Atsakyti