Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

Manau jei vaikas moka sakityti, mama jaučia, kad jis pasiruošęs eiti į mokyklą, gali eiti ir 6m. Mano vaikas lankė darželyje paruošiamąją grupę. Į mokyklą būtų tekę leisti 6m. 8 mėn., bet jis man dar atrodė visai nesubrendęs eiti į pirmą klasę ir leidau į 0 kl. mokykloje. Tuo dabar labai džiaugiuosi.
Atsakyti
QUOTE(laurima @ 2008 04 14, 10:39)
Manau jei vaikas moka sakityti, mama jaučia, kad jis pasiruošęs eiti į mokyklą, gali eiti ir 6m. Mano vaikas lankė darželyje paruošiamąją grupę. Į mokyklą būtų tekę leisti 6m. 8 mėn., bet jis man dar atrodė visai nesubrendęs eiti į pirmą klasę ir leidau į 0 kl. mokykloje. Tuo dabar labai džiaugiuosi.

drinks_cheers.gif šaunuolė mamyte, kad nepaskubėjot į pirmą klasę leisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2008 04 14, 09:52)
Priešmokyklinis ugdymas teikiamas tik 1 metus-neapsigaukit auklėtojų pažadais, kad vaikas 2 metus galės lankyti priešmokyklinio ugdymo grupę. Parašykit tikslią vaiko gimimo datą, mama_gulbe, tada bus aiškiau, kas ir kaip

g.gif
a va kaip
a amno vienos drauges berniukas buvo du metus paruosiamoj grupej g.gif
nu bet jis lenku darzely g.gif

mano gimes 2003 02 23
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 04 14, 12:01)
mano gimes 2003 02 23

Tai jums problemų didelių tada kaip ir nėra. Jūsų vaikas priešmokyklinio ugdymo grupėje turi pradėti ugdytis 2009 m., o 2010 m. rugsėjo 1 d. jis jau turi pradėti lankyti 1 klasę. Na nebet jūs norite jau nuo 2009 m. keliauti į 1 klasę. tada į priešmokyklinę grupę reikai eiti 2008m. Jūs dėl to svarstote?
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 04 14, 09:38)
nes aukletoja sako nem jis neis dar liks darzelio paprastoj grupej
kurioj ir 4 m ir 5 m ir ziema jam sueis 6 tai bus grupej tarp 4 m ir 5 metu vaiku
g.gif

Na, kam taip stipriai - negi jūsiškis vienintelis darželyje tų metų pradžioje gimęs? Jei ne, tai žiemą 6 sueis ne tik jam, bet ir keliems kitiems vaikams, dar keliems pavasarį - bendraamžių rastųsi ne taip ir mažai. O būnant tarp grupės jauniausiųjų irgi ne tik savi pliusai, bet ir savi minusai: vaikas turi būti arba labai gabus, arba labai pasitikintis savimi, kad atlaikytų nuolatinį lyginimą su vyresniaisiais pagal vyresniems skirtą krūvį.
Atsakyti
QUOTE(Babaušiukas @ 2008 04 11, 19:20)
Dabar rizikuoju užsitraukti mamų rūstybę ir daugybę pamokymų blink.gif Mano vyresnysis sūnus taip pat gimęs 2002 gruody, bet į mokyklą jį leisiu, kai jau bus pinai 7 metų  ax.gif Žinau ir aš apie tą įstatymą, pagal kurį jam reiktų  į pirmą klasę eiti 6 m.  4u.gif BET žinau keletą vaikų, kurie gimę lapkričio-gruodžio mėnesį, į mokyklėlę pradėjo eiti tik sulaukę 7 m. Ir tai ne prieš 10 m. įvyko, o 2007 m. rudenį. Ir kur tas įstatymas  g.gif ??? Niekur čia su tais mokslais nenuskubėsi. Na, baigs mokyklą 19m. IR KAS ČIA TOKIO  blink.gif  blink.gif  blink.gif ??? Juk ne trisdešimties  tongue.gif

Pas mane tokia pat situacija ir aš savo vaiki į mokyklą leisiu pilnai 7m. drinks_cheers.gif Juk vaikai gimę 2001 sausį ir 2001gruodį masto skirtingai ax.gif O ir seniau buvo,jei iki 09.15 sueina 7m.,tai ir eini į 1kl.Dabar čia tuos vaikus kuo anksčiau varo iš darželių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2008 04 14, 12:51)
Tai jums problemų didelių tada kaip ir nėra. Jūsų vaikas priešmokyklinio ugdymo grupėje turi pradėti ugdytis 2009 m., o 2010 m. rugsėjo 1 d. jis jau turi pradėti lankyti 1 klasę. Na nebet jūs norite jau nuo 2009 m. keliauti į 1 klasę. tada į priešmokyklinę grupę reikai eiti 2008m. Jūs dėl to svarstote?

aga del to rolleyes.gif
tada jei nuo 2009 jam bus 6.5 tada i paruosiama - ai gal ir gerai
nes dar ir pas logopeda lankosi g.gif tures daugiau laiko tinkamai pasiruosti pirmai klasei ir keliaus nuo 2010

a yra musu grupej vienas jau dabar 6 m su biski ir dar nevedamas i paruosiama unsure.gif tai i parusoiama eis gerokai virs 7 g.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 04 14, 14:16)
a yra musu grupej vienas jau dabar 6 m su biski ir dar nevedamas i paruosiama unsure.gif tai i parusoiama eis gerokai virs 7 g.gif

Na šiaip jau negalima taip (teisiškai)-7 metų vaikas jau ne priešmokyklinukas turi būti, o pirmokas. Nežinau kur taip keistai ten daroma, bet 7 metų vaikų jau darželyje niekas nebelaiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 14 balandžio 2008 - 13:42
QUOTE(Nome @ 2008 04 14, 14:41)
Na šiaip jau negalima taip (teisiškai)-7 metų vaikas jau ne priešmokyklinukas turi būti, o pirmokas. Nežinau kur taip keistai ten daroma, bet 7 metų vaikų jau darželyje niekas nebelaiko

nu jo g.gif
as nezina utiksliau tai bija ukazka uztikrintai ir sakyti
bet pamenu kaip aukletoja mostelejo - tas (nu tas vyresnis vaikiukas) jau sesiametis su 4-5m tipo vaikais eina
as sakau a ko jis ne paruosiamoj? tai ji atsako - a ka jis ten veiks, jeigu cia nieko nedaro ir nesugeba blink.gif tai toliau ir nebesigincijau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 04 14, 15:05)
as sakau a ko jis ne paruosiamoj? tai ji atsako - a ka jis ten veiks, jeigu cia nieko nedaro ir nesugeba blink.gif tai toliau ir nebesigincijau unsure.gif

Žiauru unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2008 04 14, 14:41)

maniškiui 7 suėjo metų pradžioj, dabar jis baigia paruošiamąją, o į mokyklėlę eis 7,8m. Nieko blogo tame nematau mirksiukas.gif ne skaičiukuose esme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(berniukai @ 2008 04 14, 14:11)
Pas mane tokia pat situacija ir aš savo vaiki į mokyklą leisiu pilnai 7m. drinks_cheers.gif Juk vaikai gimę 2001 sausį ir 2001gruodį masto skirtingai ax.gif O ir seniau buvo,jei iki 09.15 sueina 7m.,tai ir eini į 1kl.Dabar čia tuos vaikus kuo anksčiau varo iš darželių doh.gif

Tai va, ir aš taip galvoju yess.gif.
Nome tik nereikia pomidorai2.gif, mes juk friends.gif 4u.gif
Atsakyti