Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(Grok @ 2008 04 07, 10:13)
Na jo, niekas nežino 4u.gif  Vaikas jau motyvuotas ir pats nori eiti į mokyklą, kam stabdyti? - Visgi  turbūt rizikuosim ir vesim 6 -rių.
Tik susidūrėm su kita problema, mokykla, į kurią norim vesti sūnų, šiais metais visiškai nepriima 6 mečių. Bent jau taip sakė mokyklos sekretorė. Tuomet gal rašyti pareiškimą ir bandyti pakliūti pas tiesiai pas direktorių kartu su vaiku- jei pamatys, jog vaikas  subrendęs, tai gal nebus mokyklos administracija tokia kategoriška? Ar vigi reiktų naudoti šiuo atveju kitus metodus? g.gif

Tai kad ne direktorius tokį sprendimą priima. Reikia gauti Pedagoginės psichologinės tarnybos įvertinimą, o su juo jau mokykla turi priimti.

QUOTE(DianaS @ 2008 04 07, 12:52)
Mes tai savo suneli leisim si rudeni i mokykla. Dabar jam yra 6, o lapkriti sukaks 7, manau kaip tik. Nors jis nelabai suzavetas kad eis i mokykla bet mes bandom surasti kuo daugiau pliusu, nors nelabai jis mumis tiki  lotuliukas.gif

Sužavėtas ar ne, bet jam priklauso šiemet eit. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DianaS @ 2008 04 07, 13:52)
Mes tai savo suneli leisim si rudeni i mokykla. Dabar jam yra 6, o lapkriti sukaks 7, manau kaip tik. Nors jis nelabai suzavetas kad eis i mokykla bet mes bandom surasti kuo daugiau pliusu, nors nelabai jis mumis tiki  lotuliukas.gif

Norejau pulti atsakineti, bet ziuriu, kad Ode uz mane jau atsake. Zr.apatine zinute biggrin.gif
QUOTE(Ode @ 2008 04 07, 14:01)
Sužavėtas ar ne, bet jam priklauso šiemet eit.  mirksiukas.gif

Beje, as pastebiu ne viena toki pasisakyma mamu, kuriu vaikai gime 2001 m. spalio-gruodzio men, kad "Mes tai leisime siemet", lyg tai atrodo, kad galetu rinktis. Priklauso leisti-tai ir leisit, ne patys juk nusprendet. Butu kas kita tuo atveju, jei vaikas butu 2002 m. gimimo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 07 balandžio 2008 - 13:10
QUOTE(Upokšnis @ 2008 04 07, 10:34)
Ne tik auklėtoja tai įtakoja. Nemažai prisideda ir tėvai. Kai kurie džiaugiasi, kad vaikas vakarais žaidžia su kortomis ar mašinomis ir nelenda prie tėvų, o kai kurie patys imasi iniciatyvos ir skatina skaityti, rašyti.

Jei kas nors nesiseka vaikui tėvai pirmiausia kaltina auklėtojas ,mokytojus.Bet pirmiausia reikia žinoti ,kad tėvai taip pat atsakingi už vaiko žinias.Reikia su vaiku užsiimti ir namuose ,o ne viską užkrauti kitiems .Man atrodo keista ,jei vaikas eina į mokyklą ir nepažįsta raidžių ,skaičių .Girdėjau ,kad yra ir tokių ,kurie dar neskiria spalvų.Tai ,atsiprašau, o kur buvo tėvai?
Atsakyti
QUOTE(Lolitaaa @ 2008 04 07, 15:18)
Girdėjau ,kad yra ir tokių ,kurie dar neskiria spalvų.Tai ,atsiprašau, o kur buvo tėvai?

Tai cia gal jau koks spec.poreikiu vaikas?
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2008 04 07, 10:34)
Ne tik auklėtoja tai įtakoja. Nemažai prisideda ir tėvai. Kai kurie džiaugiasi, kad vaikas vakarais žaidžia su kortomis ar mašinomis ir nelenda prie tėvų, o kai kurie patys imasi iniciatyvos ir skatina skaityti, rašyti.

Sutinku. Tačiau kai didelę pažangą daro visi grupės vaikai, nemažą dalį laurų norisi atiduoti ir auklėtojai. Šiuo atveju už vaikams įdiegtą motyvaciją mokytis (ne tik skaityti, bet ir skaičiuoti, rašyti, tyrinėti, eksperimentuoti).
Atsakyti
Mano dukra 2002 12 gimus. Tai jai turbūt priklausys eiti kitais metais t.y 2009
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2008 04 07, 21:12)
Mano dukra 2002 12 gimus. Tai jai turbūt priklausys eiti kitais metais t.y 2009

Taip 4u.gif
Atsakyti
Dabar rizikuoju užsitraukti mamų rūstybę ir daugybę pamokymų blink.gif Mano vyresnysis sūnus taip pat gimęs 2002 gruody, bet į mokyklą jį leisiu, kai jau bus pinai 7 metų ax.gif Žinau ir aš apie tą įstatymą, pagal kurį jam reiktų į pirmą klasę eiti 6 m. 4u.gif BET žinau keletą vaikų, kurie gimę lapkričio-gruodžio mėnesį, į mokyklėlę pradėjo eiti tik sulaukę 7 m. Ir tai ne prieš 10 m. įvyko, o 2007 m. rudenį. Ir kur tas įstatymas g.gif ??? Niekur čia su tais mokslais nenuskubėsi. Na, baigs mokyklą 19m. IR KAS ČIA TOKIO blink.gif blink.gif blink.gif ??? Juk ne trisdešimties tongue.gif
Atsakyti
Man atrodo keista ,jei vaikas eina į mokyklą ir nepažįsta raidžių ,skaičių .

na jau raidžių vaikas manau neprivalo mokėti, ką jis tada veiks mokykloje, kai kiti vaikas jas mokinsis? mirksiukas.gif
Papildyta:
Nereikia skubinti įvykius, o tai galima ir norą mokytis atimt iš vaiko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Babaušiukas @ 2008 04 11, 19:20)
Dabar rizikuoju užsitraukti mamų rūstybę ir daugybę pamokymų blink.gif Mano vyresnysis sūnus taip pat gimęs 2002 gruody, bet į mokyklą jį leisiu, kai jau bus pinai 7 metų  ax.gif Žinau ir aš apie tą įstatymą, pagal kurį jam reiktų  į pirmą klasę eiti 6 m.  4u.gif BET žinau keletą vaikų, kurie gimę lapkričio-gruodžio mėnesį, į mokyklėlę pradėjo eiti tik sulaukę 7 m. Ir tai ne prieš 10 m. įvyko, o 2007 m. rudenį. Ir kur tas įstatymas  g.gif ??? Niekur čia su tais mokslais nenuskubėsi. Na, baigs mokyklą 19m. IR KAS ČIA TOKIO  blink.gif  blink.gif  blink.gif ??? Juk ne trisdešimties  tongue.gif

Į pirmą klasę ne nuo 6 , o nuo 7. Nuo 6 eina į parengiamąją klasę. Ir manau ji reikalinga, nes 6 metų vaikui būtų dar per sunku 1 klasėje.
Atsakyti
QUOTE(Babaušiukas @ 2008 04 11, 19:20)
Mano vyresnysis sūnus taip pat gimęs 2002 gruody, bet į mokyklą jį leisiu, kai jau bus pinai 7 metų  ax.gif

Tai laikysit vaiką metus namie uždariusi lotuliukas.gif ? Nes darželyje jis nebegalės būti. Na nebent jis nelanko jokios ugdymo įstaigos, arba radot labai mėgstančią rizikuoti darželio direktorę lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2008 04 11, 22:26)
Tai laikysit vaiką metus namie uždariusi  lotuliukas.gif ? Nes darželyje jis nebegalės būti. Na nebent jis nelanko jokios ugdymo įstaigos, arba radot labai mėgstančią rizikuoti darželio direktorę  lotuliukas.gif

Tai kad uždariusi savo vaikų kaip ir nelaikau mirksiukas.gif Abu vaikai lanko darželį ir viskas su jais thumbup.gif . O darželyje būti galės, nes ir pati auklėtoja klausė manęs, kada ketinu vyresnįjį leisti į mokyklą. Taip jai ir pasakiau, kad 7 metų. Kas jau kas, bet auklėtojos visus tuos įstatymus žino, žinau juos ir aš tongue.gif Prileidžia visokie bepročiai absurdiškų įstatymų ir turi paklusti doh.gif . Ar logiška, kad mano vaikai - pametinukai, o į mokyklą eis su dvejų metų skirtumu, nes yra toks įstatymas lotuliukas.gif . Ir pikta, ir juokinga tongue.gif
Atsakyti