Dėl draugės vaiko, tai "kas būtų, jeigu būtų". O gal nebūtų turėjęs problemų, o kaip tik būtų visus pralenkęs.
O apie įdirbį.. Manau, kad kuo mažesni vaikai įpranta eiti į mokyklą "dirbti", tuo jiems lengviau su tuo susitaikyti - na, jie tiesiog suvokia, kad tenai iš jų tikisi būtent to ir nesvarsto apie tai. Sakoma, lenk medį, kol jaunas. O tie gabieji.. na, jie eina į mokyklą vos ne pasižaisti, ir staiga vienais metais viskas apsiverčia aukštyn kojom, tai vaikas jaučiasi pasimetęs, kartais ima nuvertinti save, kai pamato, kad jo ir kitų vaikų jėgos kai kuriuose dalykuose ima susilyginti.
Kai toks jau "viską mokantis" mokinukas ateina į pirmą klasę, jam dažnai nėra ten ką veikti, nes mokytoja būna užsiėmusi su tais, kurie dar tik mokosi skaityti, rašyti, skaičiuoti. Tai gaunasi taip, kad tie "kiti" tobulėja ir kiekvieną dieną išmoksta kažką naujo, o jis lieka ten, kur buvęs (na, mokslo prasme), tai todėl jo jėgos ir susilygina su kitų mokinių.. (aišku, būna šaunių mokytojų, kurie ar kurios skiria papildomas sunkesnes užduotis ir taip vaikas visad būna priešaky, bet jų ne tiek jau daug ir, deja, klasėse dažnai būna per daug mokinių, kad būtų įmanoma taikytis prie kiekvieno)
QUOTE(-agne @ 2008 03 31, 18:44)
O tie gabieji.. na, jie eina į mokyklą vos ne pasižaisti, ir staiga vienais metais viskas apsiverčia aukštyn kojom, tai vaikas jaučiasi pasimetęs, kartais ima nuvertinti save, kai pamato, kad jo ir kitų vaikų jėgos kai kuriuose dalykuose ima susilyginti.
O kodėl manai, kad savęs nenuvertins pirmokėlis, kai pusė klasiokų už jį kažką mokės geriau, o kita pusė perpras ir išmoks greičiau, nei jis? Iš saviškių sūnelių patirties galiu pasakyti, kad labai greitai save nuvertina net ir 3-4 metų darželinukas. Būtent dėl to ir užkibau už minties, kad pirmokėliui tikrai psichologiškai geriau būti "protingiausiu" tarp bendraamžių. Jau vien dėl to, kad jis įpras pasitikėti savo jėgomis ir po kažkiek metų galbūt iškilsiančias problemas įveiks lengviau.
QUOTE(saulutes mama @ 2008 03 31, 13:37)
aciu dievui tai tarkim klaseje pas ji turetu buti visi kam tais metais sueina 7 metukai taip?
Eis tie, kuriems tais kalendoriniais metais sueis 7 metai. Nepriklausomai, kada gimęs: sausio 1 d. ar gruodžio 31 d.
QUOTE(-agne @ 2008 03 31, 16:12)
Na, bet buvimas "protingiausiu" turi savų minusų, man neseniai teko girdėti tokią nuomonę, kad labai gabūs ir pirmūnai vaikai su laiku šiek tiek atsipalaiduoja, jie nepripranta mokytis, ir jau vėliau, kokioj penktoj - šeštoj klasėj, kai mokykloj jau dėstoma jiems nepažįstama medžiaga, jiems būna kaip tik sunkiau, nei kitiems ir dažnai tokia vaikai nusirita (mokslų prasme) žemiau už tuos "vidutiniokus", nes pastarieji įpranta dirbti jau nuo pat pirmos klasės. Skaičiau aš kažkokį straipsnį apie tokį reiškinį, ir prieš akis stovėjo draugės berniukas. Na, viens prie vieno. Išėjo į mokyklą mokėdamas skaityti, rašyti, pirmoj klasėj jau daugindavo ir dalydavo, visą pradinę, galima sakyti, pradykinėjo, nes didžiąją dalį kurso jau žinojo, tai buvo įpratęs nesimokyti, tai paskui, kai jau reikėjo mokytis, niekaip neprisiversdavo, ir pradėjo gaut blogus pažymius. Nors yra kaip reta gabus vaikas.
Pačiai irgi teko "pereiti" tokią pačią situaciją. Man asmeniškai, tai buvo minusas. Bet tikiu, kad yra vaikų, kuriems tai visai netrukdo. Saviškį leisiu anksčiau, nes matau, kad jam dar metai darželyje atsilieps neigiamai
Labutis mielosios mamytės
Aš ir susidūriau su šia problemėle ,kada leisti vaikuti į mokyklą
Nes jau rudenį busim penkių su puse metuku,ir mastau gal jau galeciau leisti į paruošiamąją mokyklėlę,o kita rudenį jau į mokyklą,bet mane pradėjo gasdinti auklėtojos,kad šiais laikais sunku vaikams mokytis,ir t.t.
Be to mano panelytė kad ir gabi,bet neturi kantrybės,susikaupini ,tai ir nebežinau ka daryti
Aš ir susidūriau su šia problemėle ,kada leisti vaikuti į mokyklą
Nes jau rudenį busim penkių su puse metuku,ir mastau gal jau galeciau leisti į paruošiamąją mokyklėlę,o kita rudenį jau į mokyklą,bet mane pradėjo gasdinti auklėtojos,kad šiais laikais sunku vaikams mokytis,ir t.t.
Be to mano panelytė kad ir gabi,bet neturi kantrybės,susikaupini ,tai ir nebežinau ka daryti
QUOTE(Baltike @ 2008 03 31, 23:24)
O kodėl manai, kad savęs nenuvertins pirmokėlis, kai pusė klasiokų už jį kažką mokės geriau, o kita pusė perpras ir išmoks greičiau, nei jis? Iš saviškių sūnelių patirties galiu pasakyti, kad labai greitai save nuvertina net ir 3-4 metų darželinukas. Būtent dėl to ir užkibau už minties, kad pirmokėliui tikrai psichologiškai geriau būti "protingiausiu" tarp bendraamžių. Jau vien dėl to, kad jis įpras pasitikėti savo jėgomis ir po kažkiek metų galbūt iškilsiančias problemas įveiks lengviau.
Nešneku apie tuos, kuriems būna sunku mokytis, kalbu apie "vidutiniokus". Atsakinėjau į šią tavo žinutę:
O man labiausiai patiko straipsnio autorės mintis, kad psichologiškai vaikui geriau būti "protingiausiu" tarp bendraamžių, nei "vidutinioku"
Aišku, baisu yra tai, kad niekad nežinai, ar tavo vaikas bus vidutiniokas, ar atsiliks nuo kitų.
Ir, beje, protingiems vaikams dažnai irgi nėra labai lengva mokykloj socialine prasme. Pati mokiaus gerai ir teko patirti daug pavydo scenų. Rodos, su beveik visa klase sudardavau puikiai, bet tik iki tol, kol kuri nors mokytoja neišsakydavo pagyrimo ar nepalygindavo su kitais klasės vaikais, tada vsio, pavirsdavau "zubryla" Tuo metu man tikrai buvo dėl to labai sunku ir į naudą tokie dalykai neišėjo. Bet čia šiek tiek nukrypimas nuo temos.
Ir, beje, protingiems vaikams dažnai irgi nėra labai lengva mokykloj socialine prasme. Pati mokiaus gerai ir teko patirti daug pavydo scenų. Rodos, su beveik visa klase sudardavau puikiai, bet tik iki tol, kol kuri nors mokytoja neišsakydavo pagyrimo ar nepalygindavo su kitais klasės vaikais, tada vsio, pavirsdavau "zubryla" Tuo metu man tikrai buvo dėl to labai sunku ir į naudą tokie dalykai neišėjo. Bet čia šiek tiek nukrypimas nuo temos.
[/quote]
Mano vidurinioji ėjo į mokyklą 6m. ir mokėsi puikiai.Kai per susirinkimus mokytoja girdavo,tai labai jausdavau kai kurių tėvų nepasitenkinimą.O dukra net kelis kartus buvo pareiškusi ,kad jai nusibodo mokintis vien labai gerai ,kodėl kiti mokinasi prasčiau ir jiems yra gerai.
Ilgai seku jūsų temą
Po ilgo svatstymo nuspendėm savo dukrą leist 6 m. 8 mėn. į mokyklą.
Šį rudenį keliaus į priešmokyklinę grupę
Kalbėjausi su auklėtoja, su kitų 6-mečių mokinukų tėvais
Auklėtoja pataria leisti į mokyklą, sako ji pasirengusi, subrendusi, moka susikaupti, greitai įsisavina medžiagą
Dar palieku kraštutinį variantą: jei nesiseks priešmokyklinėje grupėje, galima bus dar metelius darželyje pabūti
Aš pati buvau klasėje vyriausia, mokiausi puikiai visus metus, bet man neįdomu buvo mokytis, per mažas krūvis , o paauglystėj pasidarė neįdomu bendrauti su klasiokais, nes jiems tik žaidimai buvo galvoje, o man jau bernai rūpėjo
Žodžiu būti vyriausia klasėje irgi ne visada į naudą
Auklėtoja pataria leisti į mokyklą, sako ji pasirengusi, subrendusi, moka susikaupti, greitai įsisavina medžiagą
Dar palieku kraštutinį variantą: jei nesiseks priešmokyklinėje grupėje, galima bus dar metelius darželyje pabūti
Aš pati buvau klasėje vyriausia, mokiausi puikiai visus metus, bet man neįdomu buvo mokytis, per mažas krūvis , o paauglystėj pasidarė neįdomu bendrauti su klasiokais, nes jiems tik žaidimai buvo galvoje, o man jau bernai rūpėjo
QUOTE(Laki @ 2008 04 03, 12:36)
Ilgai seku jūsų temą
Jei jau metus lankysit priešmokyklinę grupę, likti darželyje nebegalėsit . Ikimokyklinuko krepšelis skirtas tik vieniems metams. Nebent gausit pažymą, kad negalit lankyti mokyklos.
QUOTE(Upokšnis @ 2008 04 03, 13:01)
Pagal galiojančius įstatymus jokia institucija neįgaliota atidėti mokymą. Jei vaikas turi vidutinių, didelių ir labai didelių specialiųjų poreikių, medikai siūlys tausojantį režimą, o PPT - namų mokymą. (Čia aš nešneku apie žymius intelekto sutrikimus, kai vaikai nukreipiami į spec. įstaigas)
Aš pati dirbu su vaiku, kuriam pačioj gruodžio pabaigoj sukako septyneri ir kuris turi visą "puokštę" sutrikimų. PPT, atsižvelgdama į gydytojų rekomendacijas, pedagoginius psichologinius tyrimus, tėvų pageidavimus, rekomendavo mokytis pirmoje klasėje, laikytis tausojančio režimo.
Rezultatas: vaikas lanko darželio grupę. Jis taip pat įtrauktas į pirmokų ( ) sąrašą. Su vaiku dirba priešmokyklinio ugdymo pedagogė (tai lygu pradinukų mokytoja), darželio logopedė, mokyklos spec. pedagogė ir mokyklos psichologė. Gegužės mėn. PPT atliks tyrimus ir rekomenduos kartoti kursą pirmoje klasėje, ko būtent siekia tėvai, arba tęsti mokslą antroje klasėje. Bet jau ne darželyje, o toje klasėje, kurios sąraše tas vaikas yra dabar.
Taigi, mielosios, neapsigaukit, prisiklausę nuogirdų .
Sveikos, mamytės.
Atėjau ir aš pasiguosti.
Situacija tokia:
Turim darželinuką 6 metų, gim. gruodžio 27 d. Suprasdami jo soc. nepasiruošimą, 2007.08 gavome PPT pažymą, kad galime dar metus palaukti ir tik nuo 2008.09 eiti į paruošiamukus.
Šiandien auklėtoja pasakė, kad vis dėl to nuo rugsėjo vaikinas turės eiti į mokyklą, nes spaudžia tad, kad jį... , įstatymas. Auklėtoja sutinka, kad vaikas eiti į mokykla šių metų rusėjį visiškai nepasiruošęs. Net nepradėjo raidžių mokytis, nei ką.
Nebežinau, ką daryti?
Atėjau ir aš pasiguosti.
Situacija tokia:
Turim darželinuką 6 metų, gim. gruodžio 27 d. Suprasdami jo soc. nepasiruošimą, 2007.08 gavome PPT pažymą, kad galime dar metus palaukti ir tik nuo 2008.09 eiti į paruošiamukus.
Šiandien auklėtoja pasakė, kad vis dėl to nuo rugsėjo vaikinas turės eiti į mokyklą, nes spaudžia tad, kad jį... , įstatymas. Auklėtoja sutinka, kad vaikas eiti į mokykla šių metų rusėjį visiškai nepasiruošęs. Net nepradėjo raidžių mokytis, nei ką.
Nebežinau, ką daryti?
QUOTE(zirzale @ 2008 04 03, 18:04)
jei bėda tik dėl raidžių, jas visas mokykloj išmoko
QUOTE(joreta @ 2008 04 04, 08:23)
jei bėda tik dėl raidžių, jas visas mokykloj išmoko
Šiaip turiu didčkį, kuris jau mokyklą lanko. Apie "jas visas mokykloj išmoko" puikiai žinau tempus, milžiniškiais žingsniais.
Bet pykstu ne dėl to...
Vaikas visiškai nepasiruošęs moraliai, kad eis į mokyklą. Nesuprantu, kam mes rugpjūtį išėmėm pažymą, o dabar ji stebuklingai nebegalioja? Skaitau, kad tiesiog apgaulė: mes suplanavom viską pagal visas galiojančias normas, o dabar pasirodo, kad esam duobėj: praradom metus, per kuriuos jisai būtų paruoštas mokyklai (čia ne tik apie raštingumą). Kažkokia nesamonė.