Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(jurana @ 2008 03 29, 23:56)
Pirmok7 programos tikrai sunkios. Kableliu sakinyje gal ir nereikia dar moketi deti, bet aprasyti paveikslelius, savo seima tikrai reikia .Beto rasomi diktantai sakiniais , su nosinem raidem. Skaityti irgi reikia gana ilgus tekstus.
Ir nesumanykit leist i 1 klase vaiko nemokancio raidziu - juk mokosi jie jas po 3 per savaite . Paraleliai jau skaityti uzduoda. Rasomi testai kuriuos mokytojos nelabai aiskina- nemokantis skaityti vaikas negali perskaityti uzduoties  doh.gif  .
Nemanykit , kad is lemputes rasau . Pati turiu pirmoka , beje gimusi butent gruodi . Skirtumas labai jauciasi. Problemos mokykloje prasidejo dar rudeni... Vedziausi i pedagogine tarnyba- tikejausi , kad leis palaukti dar metus . Na bet nesutiko  blink.gif  sako jei iki nauju metu vaikas jau skaito ir sakini uzraso tai pasiruoses mokyklai . O to kad elgiasi kaip darzelinukas nepastebi .
Kiekviena diena su vaiku koki pora valandu dirbam , stengiames kitus pasivyt .Kruvis vaikui milziniskas. Kartais net atrodo, kad man universitete mokytis lengviau, nei jam 1 klaseje.

Taip, ir man labai gaila ir tų vaikelių, ir jų tėvelių, kad juos šitaip turi spausti. Su pirma klase ant pečių užgula didžiulė našta... Kiti metai laukia dar sunkesni, prasidės anglų... Kai vaikas išleidžiamas per anksti, gali "perdegti" - pasirodys, kad per sunku mokytis, pajaus, kad visą mielą laisvalaikį tik apie n.d. turi galvoti, dar jeigu klasėj priskiriamas prie silpnesnių, o šiaip linkęs būti lyderiu, - tai gatavas nepažangiukas ateity. Bet, toks įstatymas...
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2008 03 30, 09:43)
Taip, ir man labai gaila ir tų vaikelių, ir jų tėvelių, kad juos šitaip turi spausti. Su pirma klase ant pečių užgula didžiulė našta... Kiti metai laukia dar sunkesni, prasidės anglų... Kai vaikas išleidžiamas per anksti, gali "perdegti" - pasirodys, kad per sunku mokytis, pajaus, kad visą mielą laisvalaikį tik apie n.d. turi galvoti, dar jeigu klasėj priskiriamas prie silpnesnių, o šiaip linkęs būti lyderiu, - tai gatavas nepažangiukas ateity. Bet, toks įstatymas...

Sutinku, tai kelia mamytėms nerimą unsure.gif Bet labai daug priklauso nuo vaiko nusiteikimo ir to, kaip jis priims visus tuos pokyčius (mokslus, kitą rėžimą ir t. t.). Čia labai svarbi yra mamyčių ir tėčių pagalba. Kad būtų lengviau mokykloje, vaikas aišku turėtų su gauta informacija dar papildomai padirbėti namuose (ruošti namų darbus). Gal būt galima būtų su vaiku namuose žaidimų forma kartoti tai, ką jis išmoko mokykloje-ir nauda, ir laisvalaikis neatimtas ax.gif Nors aš tai kažkaip nepamenu, kad su savo pirmoku didelių sunkumų turėčiau mastau.gif Na, bet kada tai buvo... blink.gif Gal būt dabar jau viskas kitaip...ax.gif
Atsakyti
Nors aš tai kažkaip nepamenu, kad su savo pirmoku didelių sunkumų turėčiau mastau.gif

O mes tai pirmajam papildomai samdėm pradinių klasių mokytoją.
Atsakyti
biggrin.gif žinot daug kas priklauso ir nuo mokyklos,, mano du krikšto vaikai eina į pirmą klasę, skirtingose mokyklose.sekasi sunkiai, vienam todėl kad užduodą begalę namų darbų, o pagal įstatymą to neturi būti, na nebent pasiskatyti, o kita aptingusi, nes jų ten taip nespaudžia, tai ji parsineša tik tai, ko nespėjo paruošti pamokų metu.Nei vienas nei kitas eidami nemokėjo gerai skaityti ir rašyti, visko išmoko.
Taigi aš manau, kad pas kiekvieną skirtingai nors to netūrėtų būti.O jei dar mama negali padėti, tai jau bėda.
Atsakyti
Naujausiame (balandžio mėn.) "Mamos žurnale" yra psichologės (Berods, Erikos Kern) straipsnis "Kada laikas į mokyklą", kuriame paminėti ir šešiamečio išleidimo į pirmą klasę pliusai, ir minusai. Ten yra ir nemažai argumentų klausimams, kurie buvo keliami šioje temoje. O man labiausiai patiko straipsnio autorės mintis, kad psichologiškai vaikui geriau būti "protingiausiu" tarp bendraamžių, nei "vidutinioku" (kuriam norint tapti geriausiu reikia labai daug dirbti) tarp metais vyresnių. (Pasirodo, absoliuti dauguma šešiamečių pirmokėlių pasmerkiami būtent tokiai daliai.)
Atsakyti
Man irgi labai aktuali problema del 1-os klases, nes mano mazius gimes lapkriti.Su kuo pasneku, kas isleido 6-ius , dauguma gailisi, nes vien fiziskai sunku vaikams toki kruvi patempt, o kur dar skirtumas tarp gimusio sausi ir gruodi schmoll.gif
Pazystama issieme pazyma is logopedo, kad vaikas svepluoja ir leido metais veliau.Ji turi karcios praktikos, nes jos vyresnysis sunus isejo anksciau, sake daugiau tokio kosmaro nebenori patirti, nes berniuką smulkesnį , jaunesniį apspardydavo vyresni klasiokai, o ir mokslai sunkiau ejosi.Aisku, nekalbu apie labai gabius vaikus, kurie jau penkerių skaito, raso ir t.p. bet kiek tokiu yra??
Sako galima i vaiku raidos centra vaikuti nuvesti ir patikrins jo išsivystymo lygį.Norėtųsi profesionalo patarimo , nes sugadint vaikui visą gyvenimą gali.
Atsakyti
Kadangi mes dar darzelinukai, tai kazkaip nesigilinau, o dabar paskaiciau, tai taip iseina kad mano pipiras tures eiti i mokykla 6 metu ir 5 men gimes jis balandi. ar jam dar galima metelius darzeli pasitrinti ir eiti 7, 5 metuku? kaip cia yra?
Atsakyti
QUOTE(saulutes mama @ 2008 03 31, 13:03)
Kadangi mes dar darzelinukai, tai kazkaip nesigilinau, o dabar paskaiciau, tai taip iseina kad mano pipiras tures eiti i mokykla 6 metu ir  5 men gimes jis balandi.  ar jam dar galima metelius  darzeli pasitrinti ir eiti 7, 5 metuku? kaip cia yra?

Taviškis pagal įstatymą turės eiti 7,5 metų.
Atsakyti
aciu dievui karsta.gif tai tarkim klaseje pas ji turetu buti visi kam tais metais sueina 7 metukai taip?
Atsakyti
QUOTE(naujakė2005 @ 2008 03 31, 12:43)
Man irgi labai aktuali problema del 1-os klases, nes mano mazius gimes lapkriti.Su kuo pasneku, kas isleido 6-ius , dauguma gailisi, nes vien fiziskai sunku vaikams toki kruvi patempt, o kur dar skirtumas tarp gimusio sausi ir gruodi schmoll.gif
Pazystama issieme pazyma is logopedo, kad vaikas svepluoja ir leido metais veliau.Ji turi karcios praktikos, nes jos vyresnysis sunus isejo anksciau, sake daugiau tokio kosmaro nebenori patirti, nes berniuką  smulkesnį , jaunesniį apspardydavo vyresni klasiokai, o ir mokslai sunkiau ejosi.Aisku, nekalbu apie labai gabius vaikus, kurie jau penkerių skaito, raso ir t.p. bet kiek tokiu yra??
Sako galima i vaiku raidos centra vaikuti nuvesti ir patikrins jo išsivystymo lygį.Norėtųsi profesionalo patarimo , nes sugadint vaikui visą gyvenimą gali.

Nesu mazu vaiku psichologe bet zinau viena - nera negabiu vaiku, tiesiog vienam reikia maziau laiko kazka naujo issisavinti kitam daugiau ir cia priklauso kiek laiko tevai skyria uzsiemimams su vaikais. Mano sunus ismoko skaityti (5 metu) pakeliui i darzeli lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2008 03 31, 10:23)
O man labiausiai patiko straipsnio autorės mintis, kad psichologiškai vaikui geriau būti "protingiausiu" tarp bendraamžių, nei "vidutinioku" (kuriam norint tapti geriausiu reikia labai daug dirbti) tarp metais vyresnių. (Pasirodo, absoliuti dauguma šešiamečių pirmokėlių pasmerkiami būtent tokiai daliai.)

Na, bet buvimas "protingiausiu" turi savų minusų, man neseniai teko girdėti tokią nuomonę, kad labai gabūs ir pirmūnai vaikai su laiku šiek tiek atsipalaiduoja, jie nepripranta mokytis, ir jau vėliau, kokioj penktoj - šeštoj klasėj, kai mokykloj jau dėstoma jiems nepažįstama medžiaga, jiems būna kaip tik sunkiau, nei kitiems ir dažnai tokia vaikai nusirita (mokslų prasme) žemiau už tuos "vidutiniokus", nes pastarieji įpranta dirbti jau nuo pat pirmos klasės. 4u.gif Skaičiau aš kažkokį straipsnį apie tokį reiškinį, ir prieš akis stovėjo draugės berniukas. Na, viens prie vieno. Išėjo į mokyklą mokėdamas skaityti, rašyti, pirmoj klasėj jau daugindavo ir dalydavo, visą pradinę, galima sakyti, pradykinėjo, nes didžiąją dalį kurso jau žinojo, tai buvo įpratęs nesimokyti, tai paskui, kai jau reikėjo mokytis, niekaip neprisiversdavo, ir pradėjo gaut blogus pažymius. Nors yra kaip reta gabus vaikas.
unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -agne: 31 kovo 2008 - 15:12
QUOTE(-agne @ 2008 03 31, 16:12)
Na, bet buvimas "protingiausiu" turi savų minusų, man neseniai teko girdėti tokią nuomonę, kad labai gabūs ir pirmūnai vaikai su laiku šiek tiek atsipalaiduoja, jie nepripranta mokytis, ir jau vėliau, kokioj penktoj - šeštoj klasėj, kai mokykloj jau dėstoma jiems nepažįstama medžiaga, jiems būna kaip tik sunkiau, nei kitiems ir dažnai tokia vaikai nusirita (mokslų prasme) žemiau už tuos "vidutiniokus", nes pastarieji įpranta dirbti jau nuo pat pirmos klasės. 

Žinai, niekaip nesutiksiu, kad pradėti rimtai dirbti pirmokui lengviau nei penktokui. Juk laikui bėgant sąmoningumas ir motyvacija mokytis tik didėja. Pati savo laiku net kelis kartus turėjau krizes, kai gabumų ėmė nebeužtekti, kad įprastu darbo kiekiu pasiekčiau norimų rezultatų. Kuo vyresnė buvau, tuo lengviau tas krizes įveikiau. Jei Tavo draugės berniukas būtų išėjęs į pirmą klasę metais anksčiau (arba visų tų žinių neturėdamas) galbūt jis nuo pirmos klasės būtų turėjęs mokymosi problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 31 kovo 2008 - 16:13