Mes savąją išleisim į mokyklą 6m.,9 mėn.Aišku dar tokie mažiai kažin ko ir nemoka,pvz.kaip viską skaityti ar rašyti Darželyje juos moko viską daryti žaidimo forma.Netgi pačios auklėtojos negali jų mokinti taip kaip mokykloje,nes jei darželyje mokins vienaip,tai mokykloje prie kitokio mokymo priprasti bus labai sunku
Leisim si rudeni, bus sesi metai ir menuo. Atrodytu anksti, bet, kad skaityt, lengvesnius zozdzius spausdintinem raidem rasyt jau moka
Taciau mes dar su teciu negalim apsisprest, nes visai noretume leisti i menu gimnazija, tuomet tektu leist i paruosiamaja klase
Taciau mes dar su teciu negalim apsisprest, nes visai noretume leisti i menu gimnazija, tuomet tektu leist i paruosiamaja klase
QUOTE(marlen @ 2008 03 10, 19:46)
nemanau,kad verta leisti anksciau kaip 7m.tegu pasidziaugia zaislais kazkur teko skaityt,kad tokiems vaikams sunku fiziskai tampyti kuprine,per didele atsakomybe tenka galbut kaip kuriems,bet neverskime vaiku suaugti per greit
as taip pat skaitau,kad viskam yra savas laikas, paciai einant i mokykla 6 suejo....ir visada skaiciau,kad per anksti mane ten isvede...1 metai vaiko raidoje labai daug reiskia. saviski vesiu i paruosiamaja grupe darzelyje, o 7.7 kulniuos i mokykla. Kiekviena diena vaziuoju pro mokykla, blaskosi tie pirmokeliai, kuprines vos pavelka, pesciuju perejoj lekia per bet kokia spalva , baisu man ir taip darosi kaip savo pipira reiks isleisti
Na man irgi atrodo kad jie dar per ziopli.. Maniskei bus 6 vasara, bet ji man dar tokia maza, nors pati 6 jau i mokykla ejau, bet man kazkodel atrodo kad nebuvau tokia pasimetus ir buvau labiau savarankiska..
QUOTE(sagnesa @ 2008 03 25, 11:00)
Na man irgi atrodo kad jie dar per ziopli.. Maniskei bus 6 vasara, bet ji man dar tokia maza, nors pati 6 jau i mokykla ejau, bet man kazkodel atrodo kad nebuvau tokia pasimetus ir buvau labiau savarankiska..
Ir man taip i savo vaika ziurint atrodo, bet gi kada tas vaikas savarankiskumo ismoks, jei jam nesuteikiama proga mokytis ? Ir po metu jis toks pats pasimetes bus, jei po musu sparneliu tuos metus islauks . O as dabar susiduriau su 2 atvejais, kai astuoniolikmetes paneles dar vienuoliktoj klasej sedi, jau joms mokslai neberupi, tik bernai, klubai, tai kas bus kitamet? Ir mamos gailisi, kad neleido i mokykla 6 su trupuciu, o ne beveik 8... Ir dar man tokie 2 argumentai uz vaiko, ypac mergaites, leidima i mokykla siek tiek anksciau, negu veliau (kai svarstoma, ar 6.5-6.8 leisti, ar 7.5-7.8, nekalbu jau apie krastutinuma, kai vos sulaukusi 6 metu vaika planuojama vesti i mokykla) : 1. kazkaip noretusi, kad vaiko gyvenime viskas butu paeiliui (nors tokius dalykus nevisada suplanuosi)- mokslai, darbas, seima, vaikai, o paskutiniai 2 labai nusikelia, jei tu beveik 20 baigi mokykla, tada kokie 6 metai mokslu. Ir 2 - visi labai gasdina, kad vaikams labai sunku dabar mokytis, kad ir fiziskai nepakelia to kruvio, na, nesiginciju, gal tai ir tiesa, taciau is savo pazistamu rato galiu pasakyti, kad gyvenime daugiausia pasieke visai ne tie, kurie geriausiai mokykloje mokesi, o kurie surado savo vieta, tai turbut nereiketu daryti be galo dideles tragedijos, jei vaikui ne viskas mokykloje seksis, juk negali zinoti, gal ir isleidus metais veliau butu tas pats . Na, bet i kiekviena atveji reikia ziureti individualiai ir "su protu"
Perskaitau jūsų visų pasisakymus ir mane tokios abejonės apima:abi vyresnėles leidau į mokyklą 6m.Viduriniąją prašė mokytoja ,kad leisčiau 5m.(jai lapkritį būtų suėję 6m.)Abi mokėsi puikiai ,nebuvo jokių problemų.O štai mažąją leisti nutariau 7,7m.O ar būtinai vaikas turi eiti į paruošiamąją?Maniškė moka skaičiuoti iki 100,moka truputį sudėti ,atimti.Pažįsta visas raides,moka parašyti keletą žodžių ,tik su skaitymu biskį prasčiau,nelabai nori skaityti,nors trumpus žodžius perskaityti sugeba.
QUOTE(Lolitaaa @ 2008 03 26, 14:16)
O ar būtinai vaikas turi eiti į paruošiamąją?Maniškė moka skaičiuoti iki 100,moka truputį sudėti ,atimti.Pažįsta visas raides,moka parašyti keletą žodžių ,tik su skaitymu biskį prasčiau,nelabai nori skaityti,nors trumpus žodžius perskaityti sugeba.
Ne, nebūtinai.
O amžius, kada leisti į mokyklą, priklauso ne tiek nuo skaitymo, skaičiavimo įgūdžių, o daugiau nuo socialinio, psichologinio, fizinio pasiruošimo.
Bet jūs ir taip tai žinote, nes jau trečią vaiką leisite.
Sveikos, mamytės Pasiskaičiau aš čia įvairių nuomonių apie tai, kokio gi amžiaus vaikus jau galima būtų leisti į mokyklą. Aš pati dirbu mokytoja ir viena galiu pasakyti - neskubėkit Aš puikiai suprantu, kad kiekvienai mamai ar tėčiui savo vaikas yra labai gudrus, protingas, sumanus ir nepakartojamas. Taip, tai tiesa, bet kada šešiametis vaikas pakliūna į pirmą klasę tarp septynmečių, jis būna dar toks vaikiukas... Tie vieneri metai vaikui yra labai daug. Aišku, jei matote, kad jūsų šešiametis jau tikrai išaugo iš darželio (ne skaitymu, skaičiavimu ar raidžių pažinimu), jei turite galimybę leisti į mokyklą-leiskit, bet ne į pirmą, o į paruošiamą klasę. Tegul jis pranta prie pasikeitusio rėžimo, pagaliau prie mokyklos sienų, naujų draugų ir suaugusių žmonių. O po metelių jis jau bus pasiruošęs vadintis pirmoku. Taigi, aš už tai, kad į pirmą klasę leisti septynių (arba jau visai netoli septynių) metų vaikiukus
Labai smagu gauti patarimą šiuo klausimu iš mokytojos. Aš manau ,kad mums tikrai verta įsiklausyti į profesionalo nuomonę.Be to manau ,jei vaikas lanko darželį ,jam lengviau būna ir mokykloje.
QUOTE(Lolitaaa @ 2008 03 27, 16:09)
Labai smagu gauti patarimą šiuo klausimu iš mokytojos. Aš manau ,kad mums tikrai verta įsiklausyti į profesionalo nuomonę.Be to manau ,jei vaikas lanko darželį ,jam lengviau būna ir mokykloje.
be jokios abejonės, vaikučiai, kurie atėję iš darželio lengviau adaptuojasi mokykloje. Jie atviresni, drąsesni, lengviau bendraujantys. Be to dažnai atkeliavę į mokyklą visa darželio grupe, taigi, jau iš karto turintys savo jau pažįstamus draugus. Tuo tarpu "naminukai" kurį laiką būna labiau uždari, nedrąsūs, stebėtojai, kol įsijungia į kolektyvą (tai įvyksta gana greitai, vaikams tarpusavyje susidraugauti turbūt paprasčiau, negu suaugusiems savame tarpe ) Bet kaip visur, taip ir čia būna išimčių-kartais ir darželio nelankęs vaikas būna žymiai "šustresnis" už darželinuką
Na va reiskia priimiau teisinga sprendima, savo uogyte leisti siaip metais i paruosiama o paskui i pirma klase. nors ji jau nori mokyklos, bet suspes
QUOTE(sagnesa @ 2008 03 27, 18:39)
Na va reiskia priimiau teisinga sprendima, savo uogyte leisti siaip metais i paruosiama o paskui i pirma klase. nors ji jau nori mokyklos, bet suspes
tikrai tikrai suspės Vaikai tokie jau yra - jiems norisi visko daug ir iškart O labiausiai norisi - kuo greičiau užaugti Ypač, kada kas nors iš artimos aplinkos (brolis, sesė ar kaimynų vaikai) jau pradėjo lankyti mokyklą. Bet vaikų norai tegul lieka gražia ateities siekiamybe, o mes priimkim už juos teisingus sprendimus