Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(Ode @ 2008 03 05, 13:33)
Tai kad nuo 6 vaikai ir eina į paruošiamąją. smile.gif

Būtent. tik jei jau visai tiksliai, tai ne "paruošiamoji", o "priešmokyklinio ugdymo"

QUOTE(Mylimukas @ 2008 03 05, 23:29)
Tai, kad paruošiamoji, tai tas pats darželis g.gif

Nebūtinai-tiek darželyje, tiek mokykloje gali būti
Atsakyti
geriausiai tada,kada patys to nori.nuvesi kokiu 6m ir jei jis to nenores,sunku bus jam,o jei nores kad ir 5m eiti (mane 5metu isleido i mokykla nes pati norejau ir tikrai dziaugiuosi del to,anksciau mokslus baigiau,buvau jauniausia klaseja,iki 12kl buvau "pagranduke" biggrin.gif ) nes jei neileisi vaiko kai jis nori,paskui gali but per velu-nebenores.na taip psichologai pataria smile.gif kitus tik nuo 8m isleidzia ir vien tik del to,kad anksciau jie to nenorejo,o 8m vaikas jau supratingesnis negu 6m ir zino kad nori-nenori,eiti teks ir priprasti teks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2008 03 06, 14:50)
Būtent. tik jei jau visai tiksliai, tai ne "paruošiamoji", o "priešmokyklinio ugdymo"
Nebūtinai-tiek darželyje, tiek mokykloje gali būti

Man vienos pradinės mokyklos direktorės pavaduotoja aiškino, kad dabar 'pagal įstatymą' tik darželiai turi tas grupes. O mokyklos pasidaro, jei darbo ir pinigų trūksta. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 03 06, 22:16)
Man vienos pradinės mokyklos direktorės pavaduotoja aiškino, kad dabar 'pagal įstatymą' tik darželiai turi tas grupes.

Pagal kurį cool.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2008 03 06, 22:47)
Pagal kurį  cool.gif ?

A ka aš žinau, man taip pedagogė sakė. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 03 06, 22:51)
A ka aš žinau, man taip pedagogė sakė. biggrin.gif

Tai tokia ir pedagogė. Dar iš m-klos administracijos-gėda jai cool.gif
Atsakyti
Ar moka jūsų mažieji skaityti?Ar moka skaičiuoti?
Atsakyti
QUOTE(Lolitaaa @ 2008 03 07, 13:40)
Ar moka jūsų mažieji skaityti?Ar moka skaičiuoti?

Taip. Maniškei 5,5: skaito, rašo dviem kalbom, skaičiuoja, sudeda, atima. Bet tai ne pagrindas išleisti į mokyklą anksčiau. Svarbu psichologinis, socialinis, fizinis pasiruošimas. Gavosi taip, kad patekom į priešmokyklinę grupę darželyje (vėluodami užsirašinėjom), tad galim stebėti, kaip jai sekasi tarp metais vyresnių. Ir sekasi neblogai. Įtariu, greitu laiku skambinsiuos į Pedagoginę psichologinę tarnybą įvertinimui, ar galės nuo rugsėjo į pirmą klasę. smile.gif
Atsakyti
Aš tai leisiu nuo 6 metų ir 8 men, nes 5 m ir 8 men skaitau per anksti biggrin.gif biggrin.gif

Ir dar yra rekomenduojama leisti nuo 6,5 m iki 7,5 m. na bent jau mums taip sakė darželio direktorė biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wiolla: 07 kovo 2008 - 14:07
QUOTE(Wiolla @ 2008 03 07, 16:06)
Ir dar yra rekomenduojama leisti nuo 6,5 m iki 7,5 m. na bent jau mums taip sakė darželio direktorė  biggrin.gif  biggrin.gif

Kokios cia rekomendacijos, jei yra istatymas - tais kalendoriniais metais, kai sueina 7, tai gaunasi nuo 6.8 iki 7.8.
Atsakyti
QUOTE(Augustė @ 2008 03 07, 20:39)
Kokios cia rekomendacijos, jei yra istatymas - tais kalendoriniais metais, kai sueina 7, tai gaunasi  nuo 6.8 iki 7.8.

Ai, ne tokių vėjų čia dar prirašo irnesakyk.gif
Atsakyti
nemanau,kad verta leisti anksciau kaip 7m.tegu pasidziaugia zaislais mirksiukas.gif kazkur teko skaityt,kad tokiems vaikams sunku fiziskai tampyti kuprine,per didele atsakomybe tenka g.gif galbut kaip kuriems,bet neverskime vaiku suaugti per greit smile.gif
Atsakyti