Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

Taigi, kad ne mokinių labui. unsure.gif O kur dar mokytojos pasirinkimas išvis nesuprantu kaip nuspręsti į kurią mokyklą leisti ir kaip ją pasirinkti.Pirmas įspūdis gali būt ir apgaulingas.
Atsakyti
Galai žino... g.gif
Aš rinkausi MOKYTOJĄ mirksiukas.gif pagal kolegių, pažįstamų atsiliepimus. Toje m-kloje tais metais buvo atidarytos tik 2kl., todėl nebuvo sunku apsispręsti mirksiukas.gif .
P.s. Ir kita mokytoja buvo puiki, tačiau (atsiprašau) pagyvenusi...
Liūdna, bet ir aš kada nors būsiu pagyvenusi verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 17 birželio 2007 - 11:49
mazajai suejo po nauju 6 metukai ir nezinau, dar kitais metai neleism, nors jau mokiname skaityti, rasyt, skaiciu. bet gal geriau tegul eina pilnu 7 metuku, tai dar pabus namie 4u.gif
Atsakyti
Kažkada ir pati maniau, kad leisiu 6 metų. Deja, suprotingėjau. Kam iš vaiko atimti vaikystę. Spės tų mokslų įkabinti. Pati esu pedagogė, ir nei vieno nei kito neleisiu 6 metų. Su mūsų mokyklų programomis. Absurdas. Paskui pačios klausiame savęs - kodėl tie vaikai tokie ligoti, tokie nervuoti? Kad ir kokia mokykla, kokia mokytoja puiki, deja. Čia yra krūvis.Vjuk pats gražiausias amžiaus tarpsnis. Gal esu kategoriška, bet. . . 4u.gif
Atsakyti
Na, paskaičiau čia Jūsų rašliavas... Viskas tai gerai, bet dabar juk patvirtintas įstatymas, kad vaikai turi eiti į mokyklą kai einamais metais sukanka 7 metai. Ir tai yra privaloma. Kitaip pripaišys, kad tavo vaikas nenormalus...
Manau, didesnė problema yra tiems vaikams, kurie gimė tuo nelemtu metu - lapkričio gruodžio mėnesiais... Nes vaikas vaikui nelygus. Ir ką tokiu atveju daryti, kai vaikui sueina lapkričio mėnesį 6 metai ir matau, kad jis dar nesubrendęs tam?
Atsakyti
QUOTE
GudruteM,2007 07 04, 13:46
Kitaip pripaišys, kad tavo vaikas nenormalus...
Nurimk, nepripaišys mirksiukas.gif .

QUOTE
Manau, didesnė problema yra tiems vaikams, kurie gimė tuo nelemtu metu - lapkričio gruodžio mėnesiais... (...) Ir ką tokiu atveju daryti, kai vaikui sueina lapkričio mėnesį 6 metai ir matau, kad jis dar nesubrendęs tam?
Jei sueina 6 m., tai į pirmą klasę eis gerokai virš 7-rių, kitais metais. Šiemet gali lankyti priešmokylinę grupę darželyje arba priešmokyklinę klasę mokykloje.

Problema kiltų tuomet, jei vaikui jau būtų 7-ri. Šį sezoną "turėjau vaiką", kuriam gruodžio 28 d. sukaks 7-ri. Tėvai nenori leisti į mokyklą, aš t.p. nepatarčiau, bet vaikas dalyvavo priešmokyklinio ugdymo programoje ir privalo eiti į mokyklą. Birželio mėn. buvo PPT, dar turės eiti rugpjūčio mėn. Neįsivaizduoju, kuo viskas baigsis, rudenį parašysiu.
Atsakyti
Na ne taip kad pripaišys, bet reikės eiti visokias med komisijas ir panašiai. Net auklėtojos galvom purtom, kad taip nesielgti. Be to, vaiko byloj vis tiek bus įrašyta, kad buvo tokia ir tokia komisija.
Ir, taip - neabejoju: kažkaip tas baigiamasis testas bus išlaikytas. Bet tas kažkaip... Čia kažkas rašė, kad mergaitei mokykla nuobodi... O kitiems tampa siaubas-baubas, nes esi luuzeris... Klausimas, kas blogiau... Esmė ta, kad jau vienas toks variantas šeimoje auga...
Tai galvojom kitą vaiką tikrai leisim nuo kitų metų, t.y. ne nuo 6,5 į mokyklą, bet nuo 7,5... O dabar vat ėmė ir patobulino įstatymą.
Atsakyti
QUOTE
GudruteM,2007 07 04, 14:25
Be to, vaiko byloj vis tiek bus įrašyta, kad buvo tokia ir tokia komisija.
Nebus įrašyta schmoll.gif . Visas pažymas iš PPT gauna tėvai. Nori rodo Spec. ugdymo komisijai, nenori - nerodo. Aišku neprotinga slėpti vaiko spec. poreikius, jei tokių turi.

QUOTE
Ir, taip - neabejoju: kažkaip tas baigiamasis testas bus išlaikytas.
Jokių "baigiamųjų testų" nėra! Rudenį priešmokyklinėje grupėje auklėtojos stebi vaikus ir įvertina jų kompetencijas (liaudiškai šnekant, fiksuoja vaiko muzikinius, meninius ir kt. gebėjimus; pageidautina, kad vaiko kalbą įvertintų logopedas, o fizinius duomenis - kūno kultūros pedagogas). Pavasarį vaikai vėl stebimi, aprašoma, ko vaikas per metus išmoko. Tiria ir testuoja specialistai: psichologai, spec. pedagogai, logopedai.

QUOTE
Tai galvojom kitą vaiką tikrai leisim nuo kitų metų, t.y. ne nuo 6,5 į mokyklą, bet nuo 7,5...
Ir bus labai gerai!

QUOTE
O dabar vat ėmė ir patobulino įstatymą.
Kažko tame įsakyme nesupratote g.gif ... Į mokyklą vaikas eina, kai tais kalendoriniais metais sueina 7 m. Jei lakričio mėn. sueina 6 m., vaikas lanko darželį arba priešmokyklinę klasę mokykloje; jei sueina 7 m., eina į mokyklą.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 07 04, 16:28)
Į mokyklą vaikas eina, kai tais kalendoriniais metais sueina 7 m. Jei lakričio mėn. sueina 6 m., vaikas lanko darželį arba priešmokyklinę klasę mokykloje; jei sueina 7 m., eina į mokyklą.


Taip - 2008 metais lapkricio menesi sueina 7 metai. Bet rugsejo 1-aja tai bus tik 6 metai ir 10 menesiu. Ir atrodo, kad kaip ir didelio cia daikto, bet tas pusmetis labai jauciasi. Ir dar pamatytumet vaika smile.gif na toks kudikiskas jis dar, kai palygini su kitais jo bendraamziais. Skambinomes ir i Svietimo skyriu - sake "jei einamais metais sueina 7 metai" ir basta.
Nu vienzo - cia siaip pasibedavoju smile.gif Nes seimoje du tokie vaikai ir su vienu jau trecius metus dauzome galva i siena...
Atsakyti
Na, taip... g.gif ... rūpestėlis verysad.gif ...
Atsakyti
Maniskei liepa sukanka 4, o darzelyje ji vaiksto i 5-meciu grupe, kaip bus? Ar ja leisti kartu su grupiokias i pirmaja klase?
Atsakyti
Is tikruju vaikas vaikui nelygus. Jus gi esate Supermamos! Jus pacios turite nuspresti, kas geriau Jusu vaikui.
(As pries tai rasiau apie savo sunenus, bet mes su sese labai artimos, todel vaikai beveik bendrai auga 4u.gif )
Mano mergaite ejo i priesmokykline grupe nuo 5 metu ir 6 ejo i mokykla. Taip jau gavosi - ilga istorija. Bet jos puse grupes taip baige, t.y. 6 metu isejo i mokykla. Pasitaike laabai stipri grupe. Labai geros priesmokyklinio ugdymo mokytojos thumbup.gif (Aciu joms smile.gif ir siuo metu mano dukra pabaige II klase ir jau antrus metus baigia su pagyrimu.
O vat savo berniuko, nors ir koks jis butu gudrus ir samojingas ir visoks kitoks saunus wub.gif neleisciau taip anksti smile.gif Nors skaityti pradejo anksciau nei sese thumbup.gif
Atsakyti