As pati i mokykla nuejau 6 metu. Visu pirma jau gerai skaiciau, skaiciavau, antra buvau auksta , trecia darzelis buvo l.toli, o mokykla prie tecio darbo Ka jums galiu pasakyti. Nepastebejau kazkokiu sunkumu. Tiesa visi mano draugai net pamirsta kad as metais jaunesne, o ir as pati pamirstu. Tai kad pradanginau vienerius vaikystes-jaunystes metus. Bet tai buvo sovietiniai laikai. Kitos programos, kuprines lengvesnes. Savo dukra leidau anksciau (ji tiesiog gimusi metu gale). Gailiuosi po siai dienai. Mokosi ji gerai, bet pastangu reikia daug, o ir nuvargsta labai. Juk dabartiniai vaikai turi ir uzklasines veiklos. Su jaunesniais vaikais tikrai neskubesiu.
QUOTE(jutyte @ 2008 02 08, 14:46)
Mokosi ji gerai, bet pastangu reikia daug, o ir nuvargsta labai. Juk dabartiniai vaikai turi ir uzklasines veiklos. Su jaunesniais vaikais tikrai neskubesiu.
As irgi sakau, kad cia ne problema - skaitymas, rasymas, bet vat tie psichologiniai dalykai, kai jiems dar vejas galvoje, zaislai smelio dezeje, o cia kazkokias pamokas reikia ruosti, kazkokia atsakomybe ir pan. Nesuvokia jie sito
del kupriniu ir knygu - tia cia dar klausimas, kas sunkesnes nesiojo nes musu knygos gi budavo kietais virseliais! ir tokios stooooooros - ohoho! Dabar jos "skaldomos" i dvi, tris dalis, plonesnis popierius naudojamas.
Na nieko uzaugs tie vaikai ir sakysim - nei cia buvo, nei cia ka
QUOTE(Wikuska @ 2008 02 01, 11:07)
norėčiau Jūsų patarimo. mano sūnui ši rudenį kai pradės eiti į mokyklą bus 7,5m. dukrai - 6m. Galvoju gal juos kartu i pirmą klasę leisti. Ir mokytoja ta pati būtų, ir pamokos, vargai, džiaugsmai tie patys. Skaito ir rašo tai jie vienodai Dabar jie i vieną grupę eina, nes puse grupės paruošiamukai, o kita pusė - maženi. Bet iš kitos pusės, tai vėliau gali taip būti, kad pvz. namų darbus tik vienas kuris darys, o kitas tik nusirašys Kaip manot?
Aš su broliu dvyniu į tą pačią klasę ėjau. Kartu nesėdėjom, nes, kaip kažkuri jau sakė, vienam draugės rūpėjo, kitam - draugai. O kad nusirašinėtume vienas nuo kito tai kažkaip šito neatsimenu Tiek kad juodai vienas kitą užknisdavome Namie kartu, mokykloje kartu, miegodavom irgi kartu - tame pačiame kambaryje.
Turėk omenyje, kad ir iš namų jie kartu pabėgs - kartu baigs mokyklą ir išvažiuos studijuoti...
O mes eisim i mokykla ~6,4 m ir negalvoju, kas anksti, jau esam pasiruose. As nieko pries eturiu, kad vaikucius leidzia 7 metuku, bet esu girdejus, kad pradejo lankyti mokykla 8 metu, tai 20 baigs
QUOTE(Miliuke @ 2008 02 08, 19:51)
O mes eisim i mokykla ~6,4 m ir negalvoju, kas anksti, jau esam pasiruose. As nieko pries eturiu, kad vaikucius leidzia 7 metuku, bet esu girdejus, kad pradejo lankyti mokykla 8 metu, tai 20 baigs
Mes irgi planuojam eiti 6,6. Labai sunku apsispręst buvo. Ypač kai aplinkiniai sako, kad vaikystę iš vaiko atiminėju ir t.t. Bet nei šiaip, nei taip atrodo, kad 20-ies metų bernas vidurinę baigs Be to maniškis pats kartais pasiima knygutę (anglų kalba labai jam įdomi) ir skaito, naujus žodelius bando atsimint. Ir kryžiažodžius labai mėgsta Nelabai jam turbūt įdomu bus antrą kartą į priešmokyklinę grupę eiti.
Dėl šventos ramybės reika gal nuvest pas psichologą pasikonsultuot. Tik nežinau kur Ir kada čia reiktų vesti? Dabar jau??
Dukrai leidau nuo 7 metu, ir labai gerai padariau. Turejau su vedeja darzelyje konflikta, kodel neleidziu i mokykla nuo 6 metu. Sako: labai gabi Jusu mergaite, jau raideles pazysta ir skaiciuoja. Pratybas pirkdavau 1 klases. Bet fiziskai maniau silpna, pietu miego uzsimano, pavargsta greit, tai ir nusprendziau, kad tegu dar pamiega, spes prisitasys kuprine ant peciu, o gan sunkios tikrai pirmokelems.
Sutinku mamas , kurios leido vaikus nuo 6 metu, ir ka, gailysi, vaikai isterikuoja, pervargsta, sedi kartu su tevais ruosia pamokas.
Atstoveju savo pries vedeja, ir leidau i mokykla nuo 7 metu 3 men. rugsejo 1 d. buvo
Sutinku mamas , kurios leido vaikus nuo 6 metu, ir ka, gailysi, vaikai isterikuoja, pervargsta, sedi kartu su tevais ruosia pamokas.
Atstoveju savo pries vedeja, ir leidau i mokykla nuo 7 metu 3 men. rugsejo 1 d. buvo
As ilgai svarsciau kaip pasielgti, mano dukrai si menesi suejo 6. Ji gabi, bet l.judri ir nemoka ramiai pabuti. Visai neejo i darzeli, o augo su auklem, tad nusprendziau nuo rugsejo leisti ne i pirma klase, bet i paruosiamaja, kad suvoktu kas yra klase, kaip reikia bendrauti ir ramiai sedeti. I mokykla eis 7,5, gal ir velokai...
QUOTE(bigliuke @ 2008 02 28, 11:19)
As ilgai svarsciau kaip pasielgti, mano dukrai si menesi suejo 6. Ji gabi, bet l.judri ir nemoka ramiai pabuti. Visai neejo i darzeli, o augo su auklem, tad nusprendziau nuo rugsejo leisti ne i pirma klase, bet i paruosiamaja, kad suvoktu kas yra klase, kaip reikia bendrauti ir ramiai sedeti. I mokykla eis 7,5, gal ir velokai...
Nurimkit ir nesijaudinkit,vaiką į mokyklą išleisit laiku.Kuriais metais sueina 7m.,tais ir leiskit.Pagal situaciją,manau, l.gerai mąstot.
QUOTE(luiniene @ 2008 02 28, 16:27)
labutis visoms maniskis pradejo lankyt mokyklele 4m. anglijoje maniau bus labai sunku bet apsirikau,jis ten puikei jauciasi ir labai norei mokosi as pritariu mokslus pradet anksti
Anglijoj visai kita sistema, įvardinama kaip mokykla o veikla kaip darželyje, kaip ir Amerikoj vadina aukštąja mokykla, o ten tik vidurinė Taigi palyginimai neadekvatūs.
Maniškė irgi 7m.ir7mėn. keliaus. Labai dėl to daug masčiau,nes abi vyresniosios ėjo 6m.Ir vis dar dvejoju ar gerai pasielgiau.