Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(isdykele25 @ 2008 01 15, 12:26)
Sveikos mamytes!! 4u.gif
o as savo vaika i mokykla iseidau 4 m.dabar jam 5 ir jis jau pirmokas.mes gyvename Londone,o cia vaikuciai anksciau pradeda eiti.

doh.gif g.gif niekaip negaliu isivaizduot 5 metu savo vaikio mokyklos suole, schmoll.gif itariu kad issedet tas 35-45 min jam butu tikras pragaras.
Atsakyti
mano vaikas tai prisimena savo ikimokyklinius metus kaip pačius geriausius, nes nebuvo jokių rūpesčių, nesuprantu kam skubėti leisti vaikus į mokyklą? Spės gi, tegu vaikyste pasidžiaugia. O Anglijoje tos vadinamos mokyklos kiek teko girdėti kaip mūsų darželiai, tik kad vadinasi mokyklos, ten tie 4-5 metų vaikučiai žaidimo forma pamokėlėse sėdi, o mūsų pirmokai tai o joj kaip mokosi doh.gif
Atsakyti
mes pirmokai busime 6,5m. dabar eina i priesmokykline klase. biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Dabar pagalvojau, kad reikėtų pasiklaust, kad ko nepražiopsočiau ax.gif
Jei mes nusprendėm leist savo vaikutį nuo 5 metų (t.y. nuo š.m. rugsejo) i paruošiamąją grupę kada reikia apie tai pranešti ir kam? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aloha @ 2008 01 31, 11:08)
Dabar pagalvojau, kad reikėtų pasiklaust, kad ko nepražiopsočiau  ax.gif
Jei mes nusprendėm leist savo vaikutį nuo 5 metų (t.y. nuo š.m. rugsejo) i paruošiamąją grupę kada reikia apie tai pranešti ir kam? g.gif

Gal tiesiog eikit su darželio direktore pašnekėt (jei grupė darželyje) ir ji jums viską pasakys.
Mes labai vėluodami kai atėjom užsirašyti į darželį (lapkričio mėn.), tai direktorė nieko neaiškinus užrašė į paruošiamąją, nes būtent joje buvo laisva vieta. Nors lyg tai oficialiai reikia gauti Pedagoginės Psichologinės Tarnybos įvertinimą (taip kaip ir leidžiant į mokyklą nuo 6 m.). Jie tai daro pavasarį - sakė kokį kovą pasiskambint. Bet kadangi daugelis švietimo institucijų grupes formuoja (pusiau neoficialiai) gerokai anksčiau, tad turbūt tikrai reikėtų pirmiausiai su jos vadovais ir mokytojom šnekėtis.
Atsakyti
mano vaikas startavo paruosiamaja 5m,kartu sesiameciu broliu./mokykloje/.nereikejo jokiu pazymu 4u.gif
Atsakyti
Vadinasi teks keliaut pas darželio direktorę pakalbėt.Tikiuosi niekur nepavėlavom. smile.gif
Atsakyti
Savo vyresneli vesiu 6 metu, bet i darzelyje susikurusia pradine mokykla, kazkaip baisu vaika palikti toje vidurineje blink.gif
Atsakyti
dabar jau didele retenybe kad pradines klases butu vidurineje mokykloje smile.gif gausybe is darzeliu patalpu virto i pradines mokyklas,nuo paruosiamosios iki 4 klases smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragaina @ 2008 02 01, 10:24)
dabar jau didele retenybe kad pradines klases butu vidurineje mokykloje smile.gif gausybe is darzeliu patalpu virto i pradines mokyklas,nuo paruosiamosios  iki 4 klases smile.gif

Šiauliuose gal ir taip, Vilniuje-ne
Atsakyti
norėčiau Jūsų patarimo. mano sūnui ši rudenį kai pradės eiti į mokyklą bus 7,5m. dukrai - 6m. Galvoju gal juos kartu i pirmą klasę leisti. Ir mokytoja ta pati būtų, ir pamokos, vargai, džiaugsmai tie patys. Skaito ir rašo tai jie vienodai biggrin.gif Dabar jie i vieną grupę eina, nes puse grupės paruošiamukai, o kita pusė - maženi. Bet iš kitos pusės, tai vėliau gali taip būti, kad pvz. namų darbus tik vienas kuris darys, o kitas tik nusirašys blink.gif g.gif Kaip manot? smile.gif
Atsakyti
mano berniukai /5m ir 6 m/ siuo metu abu eina i paruosiamuku klase,ir pirmaja startuos kaip klasiokai. as pati buvau jaunele ,turejau metais vyresni broli,su kuriuo isejau i pirma klase budama 6m.. del namu darbu ruosimo-budavo visko lotuliukas.gif vienas ruosia kitas nusiraso..vienam uzduota-kitam rytoj i mokykla eit nereikia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o siaip visumoj mokemes panasiai vienodai..atsakinejam klasej tai ne vienas uz kita wink.gif o ir sedejom skirtinguose suoluose,nes jam draugai o man drauges rupejo wink.gif netrukdem vienas kitam..tik tiek kad brolis dabar kaip pamena-ji erzindavo tai kad tevai drausdavo jam vienam eiti namo.turejo prizeti kad ir sesute kartu gryztu mirksiukas.gif bet tai erzino tik pradinese,veliau kiekvienas su savais draugais eidavom wink.gif
Atsakyti