Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

pati pradejau lankyti mokykla 6m,nes metais vyresnis brolis buvo..tai isleido mus kartu..nes namie mokemes taip pat..buvom lygiateisiai..niekas niekad nepasake-tu sunau-parasyk trys naujas raides,o tu dukryt paspalvink,rasiau kartu..skaiciaukartu..zaidziau raidynu zaidimus kartu..tai ko man dar metus reikejo namuos sedet? kai mokejau tiek pat kiek brolis?..
stai del tu paciu priezasciu mano 5metis sunus jau sedi suole..oj kiek mane keikianciu zmoniu atsirado doh.gif doh.gif doh.gif bet niekas nepaklause-ar vaikas geba? ar jam nesunku? 6metis su 5 meciu kartu isejo i paruosiamaja klase,be jokiu testu,be nieko..pirmaja klase startuos vienas 7,kitas 6 metuku. mazasis skaite ir rase dar pries mokyklele,vyresnelis tik po dvi raideles skiemenis junge..tiesiog skyresi norai dometis..abu vaikai kolektyve jauciasi kaip zuvis vandeny,nauja teta,mokytoja,ar aukletoja-jiems ne babauzis,o dar viena proga susipazinti! smagu! smile.gif stai tokie mano berniukai isejo i mokykla..mokytoja giria,drasina,tad as tikrai jokios klaidos nepadariau..paciu laiku vaikas atejo,nes kitaip jam palengva butu tape nebeidomu dometis. stai jums ir 5metis mokyklos suole smile.gif /paruosiamukuose/ 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragaina @ 2008 01 09, 00:22)
stai jums ir 5metis mokyklos suole  smile.gif /paruosiamukuose/  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Paruošiamukai, tai ne pirma klasė. O šešiametis pirmoj klasėj - ne naujiena. smile.gif
Atsakyti
na sutinku-paruosiama tai ne pirmoji..bet ji tokia pat klase,su tokiais pat suolais,ir ta pacia mokytoja smile.gif zinau ,kad ne naujiena smile.gif tiesiog cia taip daug nuomoniu kad net beveik 8 metu i pirmaja geriau leisti..o mane tiek smerkianciu zmoniu kodel mano penkiametis jau suole..tai pasisakiau savo nuomone del kokiu priezasciu isleidziami vaikeliai anksciau..ir nemanau kad jiems tokiems atimama vaikyste smile.gif atvirksciai,is ju neatimama galimybe veikti tai,ka jie megsta,kam jie pasiruose pagal savo subrendimo lygi smile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragaina @ 2008 01 09, 10:07)
na sutinku-paruosiama tai ne pirmoji..bet ji tokia pat klase,su tokiais pat suolais,ir ta pacia mokytoja smile.gif  zinau ,kad ne naujiena smile.gif tiesiog cia taip daug nuomoniu kad net beveik 8 metu i pirmaja geriau leisti..o mane tiek smerkianciu zmoniu kodel mano penkiametis jau suole..tai pasisakiau savo nuomone del kokiu priezasciu isleidziami vaikeliai anksciau..ir nemanau kad jiems tokiems atimama vaikyste smile.gif atvirksciai,is ju neatimama galimybe veikti tai,ka jie megsta,kam jie pasiruose pagal savo subrendimo lygi smile.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Na va jau ir konkretus pavyzdys mane dar labiau padrasinantis leisti savo vaika nuo 5 m i paruosiamaja thumbup.gif Be to kad ir su bendravimu su naujais zmonemis nebuna jokiu problemu.
Atsakyti
kiekviena mamyte pazystat savo vaikuti geriau nei kas kitas smerkiantis ar drasinantis smile.gif todel spreskit viska vaiko naudai smile.gif o tos mamytes kurios net pasiruosusiam vaikui neleidzia startuoti tik del to kad-tegu pabus dar metus leputis namie-nebukit egoistes smile.gif jie maziukai mums nuo gimimo iki pat kol suaugs smile.gif visa laika jie musm liks mazuciais angeliukais smile.gif bet mokytis vaikui reikia pradeti laiku,turiu omenyje-kai tam ateina jo paties protinis brandos metas,o ne sabloninis metu "tarifas". 4u.gif 4u.gif 4u.gif tik nesupykit smile.gif
Atsakyti
jei vaikas moka rasyti, skaityti, troksta mokytis, tai kodel ji riboti, aisku dar turetu buti ir socialiai subrendes mokyklai. Tik vienas minusas yra toks, kad musu mokyklines programos paskui buna su labai auganciu kruviu ir sudetingomis uzduotimis, ir kartais tie jaunesni, nors ir protu neatsilieka nuo vyresniuku, tiesiog fizini kruvi pakelia sunkiau ir ne mamu kalte, o programu suderinimo.
As saviski leidau nuo 7, nes jam reikejo su kalba dar vytis.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 09, 10:47)
jei vaikas moka rasyti, skaityti, troksta mokytis, tai kodel ji riboti, aisku dar turetu buti ir socialiai subrendes mokyklai. Tik vienas minusas yra toks, kad musu mokyklines programos paskui buna su labai auganciu kruviu ir sudetingomis uzduotimis, ir kartais tie jaunesni, nors ir protu neatsilieka nuo vyresniuku, tiesiog fizini kruvi pakelia sunkiau ir ne mamu kalte, o programu suderinimo.
As saviski leidau nuo 7, nes jam reikejo su kalba dar vytis.

Dėl fizinio, socialinio, psichologinio pasiruošimo ir daromas vertinimas Pedagoginėj psichologinėj tarnyboj.
Atsakyti
del kruvio-musu dabar startuojantiems vaikams jau truputi bus lengviau sakoma,nei tiems kurie pvz startavo pries pora trejeta metu,nes stengiamasi visgi suderinti programas,nes akivaizdziai padaugejo psichologiniu bei kitokiu problemu mokinukams..net isleistiems ir 8 metu i 1klase.o dar veliau startuosiantiems-bus dar lengviau,planuojama sukonkretinti programas kad norint pasiekti pakankama lygi,nereiktu pumpuoti vaikelio bereikalinga info,programos palengva vel lengvinamos /taip sneka,kad planuoja elgtis/

o pirmokas bus 6metis ar 8metis viskas priklauso ne nuo tevu "kaltes" ar dar kazko..kiekvienas vaikutis individualiai pasiruosia..yra trimeciu jau skaitanciu,yra 8meciu niekaip neistengianciu suvokti dar kaip tas raideles sujungti smile.gif kiekvienam savas laikas smile.gif faktas kad tryju metuku vaiko i mokykla neisleisi,o ir iki 10 nelauksi del vaiko "gal atsirasancio" noro mokytis smile.gif yra viduriukas-5-6-7 smile.gif kai kurie 6-7 metuku vunerkindai pereina i antras klases del savo sugebejimu islaike testus..kai kurie stabiliai mokosi to kas jiems pateikiama,kai kuriuos ir patempti reikia smile.gif tad-uz bet koki amziu i mokykla-as uz!!! svarbu kad vaikui butu jau atejes laikas smile.gif tinkamas jam paciam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vestinukas @ 2008 01 06, 17:02)
Maniskei gruodi bus 7 metai, bet jau nuo rugsejo eisim.

QUOTE(gupija @ 2008 01 06, 19:26)
Mūsų panai spalio gale 7. Irgi rugsėjį eisim į pirmą klasę.

Tai čia ne jūsų sprendimas, vaikas ir PRIVALO eiti į m-klą, kai jam tais kalendorinaisi (ne mokslo ) metais sueina 7 metai. O iš jūsų tokio parašymo, atrodo, kad gal galėtų vaikas ir neiti, bet jūs taip nusprendėt, toėl jis eis. Jis turi eiti, o ne nuo jūsų noro čia priklauso
QUOTE(Ragaina @ 2008 01 09, 09:07)
na sutinku-paruosiama tai ne pirmoji..bet ji tokia pat klase,su tokiais pat suolais,ir ta pacia mokytoja smile.gif

Nebūtinai schmoll.gif . Yra grupų (beje jų dauguma) darželiuose, jokių suolų, jokių mokytojų. Paprasta darželio grupė ir tiek.
Ir patikslinimui-ne jokia ne mokytoja, o priešmokyklinio ugdymo pedagogė.
Atsakyti
mano vaikai ne darzelyje lanko paruosiamukus..o pradineje mokykloje. kur ir mokysis iki 4 klases..o 5 iseis i pagrindine.
Atsakyti
QUOTE(Ragaina @ 2008 01 11, 23:39)
mano vaikai ne darzelyje lanko paruosiamukus..o pradineje mokykloje. kur ir mokysis iki 4 klases..o 5 iseis i pagrindine.

Tai tvarkoj, bet nereiškia, kad visur tas pats. M-kloje vienaip, darželyje kitaip. Ir ne "paruošiamukai", o prieškomyklinukai. Aš čia ne piktai jeigu ką, tingiu smailikus dėlioti
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2008 01 12, 00:50)
Tai tvarkoj, bet nereiškia, kad visur tas pats. M-kloje vienaip, darželyje kitaip. Ir ne "paruošiamukai", o prieškomyklinukai. Aš čia ne piktai jeigu ką, tingiu smailikus dėlioti

deja paruosiamukai o ne priesmokyklinukai smile.gif bent jau cia siame mieste visose pradinese mokyklose tokios klases/grupes vadinamos - paruosiamojo ugdymo grupe -PUG smile.gif tai ir mokytojos svelniai vadina vaikelius paruosiamukais smile.gif

nesiginciju kad nevisur,o ypac darzeliuose -yra suolai ar mokytojos smile.gif daugelis darzelio paruosiamuku grupes nesiskiria nuo mazesniuju grupes smile.gif skiriasi tik veikla smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragaina: 11 sausio 2008 - 23:58