Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

Pas mus pries priimant dokumentus i mokykla, kiekvienas vaikas turejo praeit psichologa ir jis sprendzia, ar leist ar ne. Sunus jau nuo 4.5 metuku skaite laisvai, rase, bet buvo problema:atpasakot nemokejo, tai mum pasake ka darit ir reikejo po menesio ateit pakartotinai. Tik po to prieme, jam 6 metai buvo, o kiti vaikuciai, kurie nepraejo, tik nuo 7 metuku. Bet cia tai pat reikia ziuret dar i vaiko nora, kad jis noretu eit i mokykla, o ne per prievarta, tik del to kad tevai si to nori. Savo dukryte taipat vesiu nuo 6 metuku, ji jau dabar nori i mokykla, nors jai ir 3 metukai, bet jau zino puse raidziu thumbup.gif
Atsakyti
Aš planuoju 5,5 leisti į priešmokyklinę (nes dabar jau vaikas skaito), o 6,5 - į mokyklą. Aišku čia tik planai, bet labai norėčiau kad taip būtų. man kažkaip baisu, kaip beveik 20 metų vaikai mokyklas baigia-bijau, kad panos pradės rūpėti, o ne mokslai biggrin.gif
Atsakyti
Maniskei gruodi bus 7 metai, bet jau nuo rugsejo eisim.
Atsakyti
Mūsų panai spalio gale 7. Irgi rugsėjį eisim į pirmą klasę.
Atsakyti
Aš pasakysiu iš savo pusės. Į mokyklą pradėjau eiti 6,5 metų. Dauguma klasioku buvo 1978m., o aš ir dar koki 3 vaikai - 1988m. gimimo. Žinot, visada džiaugiausi, kad esu metais jaunesnė (juk atrodo, kad už kitus protingesnė biggrin.gif ). Beje, dabar universitete, jei reikėtų akademinių atostogų, susilyginčiau su vienmečiais ir nesijaustų metų skirtumas.
Taigi, aš už tai, kad vaiką į mokyklą reikia leisti 6 metų (ypač, jei rodo didelį susidomėjimą). Žinoma, vaikai yra skirtingi, reikia atsižvelgri į jų sugebėjimus ir norą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2007 11 12, 13:16)
Mums labai patogu- vasarą sueis 7 ir keliausim rugsėjį į mokyklą. Jokių galvos sukimų.

jums labai pasiseke rolleyes.gif , nes mano dukryte gimusi vasari, t.y. rugseji jai butu 6m 7men ir as jau dabar galva suku, kaip cia geriau padaryti g.gif
Isvada: sekanti vaika suplanuoti, kad gimtu vasara thumbup.gif nereikes galvos sukti
Atsakyti

Ačiū už rūpestį notworthy.gif , nenukentės.
Noriu pridurti, kad ne Direktorius, ne Švietimo skyrius, ne Ministerija sprendžia, kur vaikas mokysis, o neįgalaus vaiko tėvai. Jų teises garantuoja Konstitucija bei Specialiojo ugdymo įstatymas.
Kai kurių tėvų neadekvatūs lūkesčiai ir neteisingi sprendimai labai apsunkina mokytojų ir mokinių darbą, Bet ką Jūs, gerbiama Mergiona, pasakytumėte neįgalaus vaiko tėvams? Čia retoriškas klausimas.
[/quote]

Na, manau, kad pas mus bandoma integruoti toki vaika i normalia klase, kaip tai yra daroma uzsienyje, tik pamirstomas vienas dalikas - ten vaikas turi asistenta, t.y. mokytojos padejeja, kuris buna klaseje ir padeda tokiam vaikui ar keliems vaikams. Taigi niekas nenukencia.
Atsakyti
blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Basha: 07 sausio 2008 - 01:01
QUOTE(Basha @ 2008 01 07, 02:01)

as saviski leisiu nuo 7 metu g.gif
Atsakyti
4u.gif pasiskaitinejau, kad ne viena as tokia, kuri vaika leidzia i mokykla suejus 7 metams. maniskiui 7 sueis kova tai tik tada leisiu i mokykla. bus gerokai virs 7, bet jis pas mane is hiperiuku, tai gal daugiau noro atsiras mokslams.
Atsakyti
Na va paskaitinejau ir pasirodo, kad yra ir daugiau mamyčių norinčių leisti vaikučius nuo 6 m. O tai kažkaip visi paskutiniu metu tuos vaikus labai popinti pradėjo. g.gif
Atsakyti
Na, mano nuomone, nuo 7 metų į mokyklą - normalu. Taip buvo visada, ir nieko čia keisto nematau. Ar vaikas jau atšventė gimtadienį prieš porą mėnesių, ar dar švęs už poros - reikalo nekeičia. Problematiškiau su tais, kurie 'ant ribos' - kitų metų pradžioj. Oficialiai eiti negali, bet lyg ir subrendę. O tie, kurie jaunesni už daugumą pilnais metais ir yra pasiruošę mokyklai - yra išimtys. Nereikia iš to daryti normos. smile.gif
Atsakyti