Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

light blue, o tau turiu dar vieną, ne visai kokią naujieną (dėl to, ką rašei į až). Štai kas yra numatyta Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo plėtros 2007-2012 metų programoje:
Parengti Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo (Žin., 1994, Nr. 55-1049; 2000, Nr. 91-2832;) 6 straipsnio pakeitimus, įteisinančius priešmokyklinį ugdymą kaip savarankiškąją savivaldybės funkciją (2009 metais)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 09 gruodžio 2007 - 23:45
QUOTE(Nome @ 2007 12 10, 00:45)
light blue, o tau turiu dar vieną, ne visai kokią naujieną (dėl to, ką rašei į až). Štai kas yra numatyta Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo plėtros 2007-2012 metų programoje:
Parengti Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo (Žin., 1994, Nr. 55-1049; 2000, Nr. 91-2832;) 6 straipsnio pakeitimus, įteisinančius priešmokyklinį ugdymą kaip savarankiškąją savivaldybės funkciją (2009 metais)

ačiū, manęs tai tiesiogiai ši savivaldybė neliečia, bet...tėvų gaila, kad teks šešiamečius namuose palikti arba prailgintą grupę rinktis. Bet prisimenu, kad mano dabovietėje tos prailgintos grupės patalpa kišenė buvo, kurioje net pasivolioti kur ant pagalvėlės vaikui nėra schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2007 12 10, 01:45)

O galima konkreciau, kas cia turima omeny g.gif , ne per az. Pvz man, o manau ir daugeliui, tai labai idomi ir svarbi info.
Is anksto aciu aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Augustė @ 2007 12 10, 10:57)
O galima konkreciau, kas cia turima omeny  g.gif , ne per az. Pvz man, o manau ir daugeliui, tai labai idomi ir svarbi info.

Šiuo atveju, šita informacija jums jokios reikšmės neturi. Čia buvo skirta light blue, nes mes kalbėjom apie vieną labai konkretų atvejį
Atsakyti
QUOTE(Augustė @ 2007 12 10, 11:57)
O galima konkreciau, kas cia turima omeny  g.gif , ne per az. Pvz man, o manau ir daugeliui, tai labai idomi ir svarbi info.

Kadangi man Nomės AŽ buvo skirta, tai vos vos praskleisiu jos turinį. Vienoje karalystėje (savivaldybėje) nauji vėjai ateina. Šešiamečius nori iškrapštyti iš darželio į mokyklas. Tokiu būdu neva padidindami vietų mažesniems vaikams skaičių. Na o šešiamečiai piliečiai tupėtų mokykloje, o po pietų...tėvelių reikalas, kas vyks po pietų, savivaldybė tuo nesidomi ir nusiplauna nuo tokių svarstymų. Nome paaiškino, kad šiuo atveju savivaldybė visagalė, jos reikalas, kaip jie tvarkosi šioje srityje. Jei savivaldybės šulai geranoriški, šešiamečiai galės šiltai ir saugiai dieną leisti darželiuose ir ten ugdytis, jei ne (kaip vienoje savivaldybėje norima padaryti) teks tėvams rūpintis, kas po dvyliktos valandos vaiką prižiūrės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo light blue: 11 gruodžio 2007 - 10:35
Bet juk būna ir mokyklose, kad mazieji po pamoku pasilieka, nezinau kaip tokia dalykai besivadina, bet jie ten užsiima namų darbų ruoša ir visokiais kitokiais darbeliais bei žaidimais. Kodėl taip bijot savo šešiamečius ten palikt?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aloha @ 2007 12 11, 14:16)
Bet juk būna ir mokyklose, kad mazieji po pamoku pasilieka, nezinau kaip tokia dalykai besivadina, bet jie ten užsiima namų darbų ruoša ir visokiais kitokiais darbeliais bei žaidimais. Kodėl taip bijot savo šešiamečius ten palikt?
g.gif

Tai aš minėjau light blue apie tai. Tai būna pailgintos dienos grupė, tik jau galimybės joje pamiegoti tikrai nėra, be to ji paprastai būna mokama
Atsakyti
QUOTE(Aloha @ 2007 12 11, 15:16)
g.gif

Aš nebijau palikti, nes dar man iki priešmokyklinės klasės labai ilgai auginti savo dukrytę reikės, bet...mano darbovietėje priešmokyklinė klasė buvo nedidelė, viena patalpa su suolais ir kilimu. Apie pasivaikščiojimus lauke patyliu, minimaliai ten jų būdavo. Maistas mokykloje irgi ženkliai skiriasi nuo darželio, miego, jei kam jis reikalingas nėra ir dirba prailginta grupė trumpiau, nei darželis. Man rodos iki 16val pas mus dirbdavo, o kuris tėvelis tokiu laiku darbą baigia g.gif Vis tiek išlieka klausimas, kas vaiką po mokyklos pasiims. Ir šiaip, aš už tai, kad kuo geresnės sąlygos vaikui būtų. Lyginant mokyklos ir darželio galimybes priešmokyklinukams, darželis ženkliai pranašesnis (triukšmas, pertraukos su dičkiais, patalpų vėdinimas, valymas....).
Atsakyti
Maniskiui vasari bus 7 metukai, ir i mokykla iseis tik 7,5 metu, nezinau, tai gerai ar blogai ax.gif Bet manau, kad bus jau pilnai suages pradet nauja gyvenimo etapa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aloha @ 2007 12 11, 14:16)
g.gif

Būna prailgintos grupės, bet jos dirba max iki 18 val. Ir tai reta iki tiek dirba. Už 1 val. reikia mokėti apie 1,5 Lt. Nemanau, kad baimė palikti, brt nepatogus darbo laikas

QUOTE(Aila29 @ 2007 12 31, 13:31)
Maniskiui vasari bus 7 metukai, ir i mokykla iseis tik 7,5 metu, nezinau, tai gerai ar blogai ax.gif  Bet manau, kad bus jau pilnai suages pradet nauja gyvenimo etapa  thumbup.gif

Maniškis eis tik 6,5 metų. Irgi nežinau ar gerai, ar blogai. Apie tai galėsiu parašyti, kai jau eisim į mokyklą. Manau, kad kiekvienas vaikas skirtingu laiku subręsta ir sunku spręsti ar jis pasirengęs, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Aila29 @ 2007 12 31, 14:31)
Maniskiui vasari bus 7 metukai, ir i mokykla iseis tik 7,5 metu, nezinau, tai gerai ar blogai ax.gif  Bet manau, kad bus jau pilnai suages pradet nauja gyvenimo etapa  thumbup.gif

thumb_yello.gif Pats laikas i mokyklele keliauti.Musiskis prades lankyti 6m ir 10men.Gal kiek ankstoka g.gif ,bet kitais metais jau per velu butu g.gif
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2007 12 31, 14:40)
thumb_yello.gif Pats laikas i mokyklele keliauti.Musiskis prades lankyti 6m ir 10men.Gal kiek ankstoka g.gif ,bet kitais metais jau per velu butu g.gif

Maniškio situacija tokia pati: ateinantį rudenį lyg ir anksti, o sekantį - pervėlu unsure.gif
Atsakyti