Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

pagalvokit iš kitos pusės -- kuo vėliau leisit, tuo vėliau baigs. kažin ar labai gerai kai beveik dvidešimtmetis yra vis dar moksleivis.
Atsakyti
As siulyciau ziureti ne i metus, o i "psichologine ir socialine" branda. Jei vaikas savarankiskas, imlus, ir turi noro- tai ir anksciau nuvetstas i pirma klase, gerai adaptuosis ir mokysis.
Jei vaikas letesnis, jautresnis ir t.t. tai manau nieko cia blogo, jei nueis i pirma klase virs 7m.
Anksciau (kai as mokiausi) buvo tvarka irgi leisti vaikus tais metais, kai sunkanka 7m. Man suejo sausio men, todel ejau rugseji budama gerokai virs 7m. Baigiau puikiai, visai nejauciau jokio komplekso del to (net nesusimasciau doh.gif ). Ir aukstaja su pagyrimu baigiau. Taip kad viskas priklauso nuo brandos.
Mano vaikas gimes gruodzio gale. Jau nusprendziau taip pat leisti virs 7m.
Atsakyti
sveikos mamukes.Mano mergaitei liepa sueina 6 metukai o rugseji jau leidziu i pirma klase pabendravus su mokytoja ji pasake kad mergaite pilnai pasiruosus pirmai klasei.Ir gerai kad dar metus nebus paruosemukuose nes jai jau bus viskas neidomu schmoll.gif nes ji jau moka viska ka turi moketi pirmokas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Zinokit kartais mokytojai sako kad vaikas pasiruoses 1 klasei vien del to kad jiems butinai reikia susirinkt vaikus savo klasei . Tikiuosi jusu mokytoja ne is tokiu . ir vis tik as manau kad reiktu vaikuciams ilgiau pasidziuagti nerupestinga vaikyste .
Atsakyti
QUOTE
1975Neringa,2007 06 15, 16:12
kartais mokytojai sako kad vaikas pasiruoses 1 klasei vien del to kad jiems butinai reikia susirinkt vaikus savo klasei .
Tęsiu mintį: todėl būtina pasidomėti mokyklos, mokytojos "reitingais". Galbūt, mokykla/mokytoja nesurenka klasės g.gif , o žmogų atleisti iš darbo neišeina.
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2007 06 15, 13:02)
Mano vaikas gimes gruodzio gale. Jau nusprendziau taip pat leisti virs 7m.

Jei nepakeis Švietimo įstatymo, tai išleisi ne virš 7, o dar nesulaukusį 7, nes į pirmą klasę eina vaikai, kuriems tais KALENDORINIAIS (ne mokslo) metais sueina 7 metai. Tai taviškis turės kulniuoti būdamas 6 m. ir 8 mėn (na jei gruodį gimęs).
Atsakyti
QUOTE
Nome,2007 06 15, 18:15

Nome, kodėl neužsuki pas mus verysad.gif ?
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 06 15, 18:18)
Nome, kodėl neužsuki pas mus  verysad.gif ?

Geeeras, net ir nemačiau, kad jūs čia susibūrusios 4u.gif . Reiks kada užsukt, bet gi jūs jau ten seniai susibendravusios unsure.gif
Atsakyti
Tai va! tongue.gif
Užsuk mirksiukas.gif !
Atsakyti
mano sūnui 6 bus rugsėjį, bet į mokyklą tikrai dar neleisiu. Jis ir pats dar nenori, o be to nenoriu iš vaiko atimti nerūpestingos vaikystės. Kitą rugsėjį bus 7 ir pradės eiti į mokyklą. cool.gif
Atsakyti
Mes gimę sausio pabaigoje, dabar šeši. Nuo rugsėjo lankysim paruošiamą grupę.Aš irgi pritariu tai nuomonei, kad nėra kur skubėti, nes mokyklinės programos sunkios, vaikai silpnesni vos pajėgia išmokt, papildomai dirbt labai daug reikia namie. Turiu kaimyną pirmokėlį, šiemet buvo, tai mama labai pergyvena kaip bus toliau , nes vaikas nėra labai imlus, lėtesnis.Man irgi neramu pasidaro kai pagalvoju ar pajėgs maniškis.Žodžiu spėsim prisimokysim, kasmet vis kokią nesąmonę su tais mokslais sugalvoja, kol prisikapstys iki dvyliktokų išvis nežinia kas bus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE
kenrna,2007 06 17, 11:37
kasmet vis kokią nesąmonę su tais mokslais sugalvoja, kol prisikapstys iki dvyliktokų išvis nežinia kas bus. smile.gif
Taigi! Reformos, reformos! Ir tikrai ne mokinių labui schmoll.gif !
Atsakyti