Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(ramyra @ 2007 11 30, 18:15)
reiskia darzelio direktore neprivalo spausti musu 5m 8 men eiti i paruosiamaja  g.gif
Nelabai supratau klausimą g.gif . Į priešmokyklinę grupę ar klasę eina tie vaikai, kuriems tais kalendoriniais metais sueina 6 m.
Jei Jūsų vaikui 6-ri sueis jau po naujųjų, niekas negali versti šiemet dalyvauti priešmokyklinio ugdymo programoje.
Skaitykite: PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO ORGANIZAVIMO TVARKOS APRAŠAS.
Atsakyti
Pati dirbau su pirmokais, ir, kaip pastebėjau, sunkiausia yra tiems vaikams, kurie pradeda lankyti mokyklą 6 metų. Siūlau pradėti lankyti mokyklą tik nuo 7 metų. Aišku, būna ir išimčių.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 11 30, 18:44)
Jei Jūsų vaikui 6-ri sueis jau po naujųjų, niekas negali versti šiemet dalyvauti priešmokyklinio ugdymo programoje.
Skaitykite: PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO ORGANIZAVIMO TVARKOS APRAŠAS.

aciu uz nuoroda 4u.gif
o tema mums aktuali, nes vaikas gimes gruodzio 31
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2007 12 01, 18:35)
vaikas gimes gruodzio 31
doh.gif doh.gif doh.gif
Įstatymai sausi, bet... sprendžia tėvai mirksiukas.gif .
Atsakyti
As uz tai, kad nuo 7metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 11 30, 18:21)
Jūsų dukra pačiu laiku, kaip numato įstatymai, dalyvauja priešmokyklinio ugdymo programoje ir mokosi priešmokyklinio ugdymo klasėje. Tokia klasė atitinka priešmokyklinio ugdymo grupę darželyje. Čia tiesiog ugdymo forma skiriasi. Viskas pagal taisykles  mirksiukas.gif .

Ačiū už išsamų komentarą. Mums priešmokyklinis ugdymas buvo ypač aktualus, nes daržely atskiros priešmokyklinukų grupės nebuvo.
Dabar pačiai smagu, kai matau tobulėjimą be ypatingų pastangų smile.gif
Papildyta:
Dabar prieššventinis periodas ir mokyklose renginių gausa. Kaip organizuojate priešmokyklinukų -pradinukų naujametinius renginius? Kaip renkamos dovanos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidija: 03 gruodžio 2007 - 12:33
Sveikos mamytes,

Paskaiciau ir visai pasimeciau, mano vaikas gimes sausio men. tai jeigu as ji vesiu 6.8 tai bus per anksti g.gif , as manau kad jeigu leisiu 7.8, tai kaip ir veloka g.gif , ka jus apie tai manot?
Atsakyti
QUOTE(ingute11 @ 2007 12 05, 14:06)
Sveikos mamytes,

Paskaiciau ir visai pasimeciau, mano vaikas gimes sausio men. tai jeigu as ji vesiu 6.8 tai bus per anksti  g.gif , as manau kad jeigu leisiu 7.8, tai kaip ir veloka  g.gif , ka jus apie tai manot?

Aš leisiu 6 m. ir 8 mėn.
Atsakyti
QUOTE(ingute11 @ 2007 12 05, 14:06)
Sveikos mamytes,

Paskaiciau ir visai pasimeciau, mano vaikas gimes sausio men. tai jeigu as ji vesiu 6.8 tai bus per anksti  g.gif

Nebus per anksti. Pirmą klasę gali lankyti vaikas jei turi 6 metus.
Atsakyti
QUOTE(renb @ 2007 11 30, 21:19)
Pati dirbau su pirmokais, ir, kaip pastebėjau, sunkiausia yra tiems vaikams, kurie pradeda lankyti mokyklą 6 metų. Siūlau pradėti lankyti mokyklą tik nuo 7 metų. Aišku, būna ir išimčių.

drinks_cheers.gif pritariu labai net, as leidau savo dukra nuo 7 metu, nors itikinejo man darzeli, kad ji sugebes nuo 6 metu, net iki konfliktu buvo daeje, bet sakiau, kad eis nuo 7 metu ir taskas. Gal ir gabi ir protinga, bet tokio amziaus vaikai greit pavargsta. Buvau sutikus mamas , kurios leido i mokykla nuo 6 metu, labai gailisi.Sedi su savo vaikais ir ruosia pamokas doh.gif
Atsakyti
o as galiu spresti tik is savo patirties. man akyse prasviesejo kai baigiau mokykla, galima sakyti, kad gyventi pradejau baigus mokykla, tai todel manau, kad kuo anksciau pradejus ir anksciau baigus nesigailesi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingute11 @ 2007 12 05, 16:06)
Sveikos mamytes,

Paskaiciau ir visai pasimeciau, mano vaikas gimes sausio men. tai jeigu as ji vesiu 6.8 tai bus per anksti  g.gif , as manau kad jeigu leisiu 7.8, tai kaip ir veloka  g.gif , ka jus apie tai manot?

mano dukra gimus gruodzio vidury, leidau 6,9 men manau kad 7.9men kazkaip per daug butu buve, nors yra jos klaseje berniukas uz ja vyresnis metais ir 2 dienom. Manau kada nuspresi tada ir gerai.
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 05, 17:47)
drinks_cheers.gif pritariu labai net, as leidau savo dukra nuo 7 metu, nors itikinejo man darzeli, kad ji sugebes nuo 6 metu, net iki konfliktu buvo daeje, bet sakiau, kad eis nuo 7 metu ir taskas. Gal ir gabi ir protinga, bet tokio amziaus vaikai greit pavargsta. Buvau sutikus mamas , kurios leido i mokykla nuo 6 metu, labai gailisi.Sedi su savo vaikais ir ruosia pamokas  doh.gif

O as nepritariu, is kur galit zinoti kad gerai padaret jei neleidot anksciau, o gal butu buve taip pat labai gerai. Nes as irgi nezinau kaip butu buve jei buciau leidusi dar po metu, dabar nesigailiu kad leidau, gal buciau nesigailejusi kad ir veliau butu pradejusi lankyt mokykla, o pamokas paruosia kuo puikiausiai pati tikrai man nereikia sedet prie jos.
Atsakyti