Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

Na sunku ka ir pasakyt kada reik i ta mokykla pradeti eit manau kada pradeda eit tada ir laikas kiekvienas turi savo nuomone. As irgi galvojau kad geriau vaika veliau leist i mokykla zadejau tik kitais metais leist ir turbut buciau sakiusi kad gerai padariau bet leidau jau siais metais ir galiu pasakyt ta pati kad padariau gerai.
Atsakyti
Jungiuos ir aš į svarstančiųjų būrį. Mano dukros gimtadienis vasarą. Jai dabar 5,5. Skaito, rašo lietuvių ir anglų kalbomis, atlieka sudėties, atimties veiksmus su nedideliais skaičiais. Visa tai išmoko tik savo iniciatyvos dėka: specialiai nemokinom, neraginom, tiesiog jai paprašius, parodydavom, pamokydavom... Moka susikaupti darbui. Mano širdis sako, kad kitais metais ji tikrai bus pasiruošus mokyklai. Tuo labiau, kad mes abu su vyru pradėjom mokyklą nuo 6. Tiesa, mes gimę metų pradžioje. Bet aš asmeniškai labai džiaugiuosi, kad pradėjau mokytis nuo šešių - jaučiuosi, lyg būčiau sutaupiusi gyvenime metus.
Taigi... Bet yra vienas bet... Mes dabar esam truputį tarp dangaus ir žemės: vasarą pakeitėm gyvenamąją šalį, dabar - miestą, kitais metais turbūt keisim mikrorajoną... Jei apsispręstumėm visgi pradėti mokytis nuo šešių, tuomet reikėtų palankyti parengiamukų klasę, bet jau turbūt vėloka šiemet pradėti... O jei ir rastumėm, kas priimtų, jei sėkmingai ją baigtumėm, o kitais metais apsigyventumėm priešingam miesto gale - neieškosiu gi aš jai naujos mokyklos... Žodžiu, esu juodai pasimetusi...

Šiaip dėl leidimo nuo šešių metų girdėjau įvairių nuomonių. Viena pedagogikos dėstytoja pritarė, kad jei vaikas visapusiškai subrendęs ir nori mokytis, nėra prasmės jį laikyti namie ar darželyje. Vaikas gali 'perdegti'. Savo ruožtu galvoju: jei ateina vienas pirmokas, kuris jau knygeles skaito, o kitas, kuris vos kelias raides pažįsta, tai kaip pirmasis jausis pamokų metu? Juk mokytoja tikrai su juo vienu neužsiiminės ir jam atskirai užduočių neruoš...
Tuo tarpu šnekėjau su vieno darželio direktorės pavaduotoja, tai ji primygtinai nerekomendavo leisti nuo šešių. Sakė, kad vaikas turi ne tik skaityti, rašyti, bet būti ir socialiai subrendęs mokykliniam kolektyvui. Sakė, kad galima nuvesti į kažkokią Psichologinę komisiją Vivulskio gatvėj, kur įvertins, ar vaikas tinkamas mokyklai. Bet, atseit, net ir gavę ten leidimą, kai kurie vaikai nebūna subrendę pirmai klasei. Taip pat minėjo, kad vaikų nesurenkančios mokytojos, mokyklos be jokių leidimų priima visus norinčius, visokio amžiaus...

Tai va tokie pamąstymai.
Atsakyti
As irgi svarsciau nuo keliu metu sunu leisti i mokykla,sunui rudeni buvo 6m7men.,bet pasitarem su vyru ir nusprendem,kad tegul vaikas dar pasidziaugia vaikyste, nors aukletoja sake,kad sunus pilnai pasiroses eiti i mokykla.Dabar sunus lanko priesmokykline grupe.As manau,kad nereikia skubeti su mokykla,tegul vaikas socialiai geriau subresta,jam tada bus lengviau adaptuotis.Aisku pas kiekviena savo nuomone,ir kiekvienas vaikas individualus.
Atsakyti
kuo anksčiau mokslus pradės, tuo greičiau pensiją užsidirbs ir ilgiau senatve mėgausis biggrin.gif
Atsakyti
Aš irgi viena iš tų mamyčių, kurias labai kamuoja abejonės, kad geriau leisti savo vaikutį į mokyklą smile.gif
Gal kuri žinot, kokie yra vaiko brandos požymiai (fiziniai ar kt.), kurie padėtų apsispręst? Girdėjau dėl pieninių dantukų - jei jie dar nekrenta, tai dar rekomenduojama darželyje pabūt. Ir jei pvz. dešine rankyte per galvą kairę ausį pasiekia - rodo brandą......... O gal čia bobučių pasakėlės??? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita79 @ 2007 11 19, 12:12)
Aš irgi viena iš tų mamyčių, kurias labai kamuoja abejonės, kad geriau leisti savo vaikutį į mokyklą  smile.gif
Gal kuri žinot, kokie yra vaiko brandos požymiai (fiziniai ar kt.), kurie padėtų apsispręst? Girdėjau dėl pieninių dantukų - jei jie dar nekrenta, tai dar rekomenduojama darželyje pabūt. Ir jei pvz. dešine rankyte per galvą kairę ausį pasiekia - rodo brandą.........  O gal čia bobučių pasakėlės???  blush2.gif

Na tikrai bobučių pasakos, brandą rodo jo savarankiškumo lygis, ar jis jau gali be mamos sijono pabūt, priimt savo sprendimus ir panašiai...
Atsakyti
norint komentuoti,reikia dar ir zinoti.atsakingao pareiskiu,kad tai ne bobuciu pasakeles,o pedagogu ir psichologu testas,pasidomekit placiau jei domina PEDAGOGINEJ IR PSICHOLOGINEJ TARNYBOJ
Atsakyti

Mano dukrelei buvo 5 metai kai pradejo eiti i mokykla tiesa i nuline klase, dabar jei 7 metai ji antrokele, ir labai patenkinta esu kad isleidau, kad jau labai norejo eiti i mokykla tai ir leidau ir visai nesigailiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(seren @ 2007 11 27, 21:07)
Mano dukrelei buvo 5 metai kai pradejo eiti i mokykla tiesa i nuline klase, dabar jei 7 metai ji antrokele, ir labai patenkinta esu kad isleidau, kad jau labai norejo eiti i mokykla tai ir leidau ir visai nesigailiu biggrin.gif

O kaip su antraja zadi daryt?
Atsakyti
Prisijungiu ir aš prie diskusijų apie "vaikus irmokyklą". Mano dukrytei šį rugsėjį buvo 6,7 m. Iki tol dukrelė ėjo į darželį. Nuo šių metų pradžios sukau galvą ką daryti, ir labai jaudinaus besvarstydama leisti toliau į darželį ar jau eiti į mokyklą. Besijaudindama vis atidėliojau sprendimą, taip atėjo ir rugsėjis o aš vis dar neapsisprendus ir vaikystę norėjosi pratęsti o ir panašumo buvo, kad darželyje galbūt bus nuobodu. Sprendimas tarsi pats atėjo. Darželyje liko tik "mažėliai" o dukrytės vienas drugas išėjo į pirmą klasę, antrasis palydėjas pirmoką taip pat nusprendė į darželį nebeiti (nors jam tik šiemet suėjo 6). Taigi labai netikėtai ir aš savąją išleidau į paruošiamąją klasę, nes ši trijulė neišskiriama.
O dabar ir dukrytė, ir aš pati labai džiaugiuosi, kad leidau į mokyklą.
Atsakyti
QUOTE(Aidija @ 2007 11 30, 15:43)
Mano dukrytei šį rugsėjį buvo 6,7 m. ... išleidau į paruošiamąją klasę
Jūsų dukra pačiu laiku, kaip numato įstatymai, dalyvauja priešmokyklinio ugdymo programoje ir mokosi priešmokyklinio ugdymo klasėje. Tokia klasė atitinka priešmokyklinio ugdymo grupę darželyje. Čia tiesiog ugdymo forma skiriasi. Viskas pagal taisykles mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 11 30, 17:21)
Jūsų dukra pačiu laiku, kaip numato įstatymai, dalyvauja priešmokyklinio ugdymo programoje ir mokosi priešmokyklinio ugdymo klasėje. Tokia klasė atitinka priešmokyklinio ugdymo grupę darželyje. Čia tiesiog ugdymo forma skiriasi. Viskas pagal taisykles  mirksiukas.gif .

taip iseina, kad vaikas 6m 7 men eina i priesmokykline (paruosiamaja) grupe, tai i pirma klase jis eis 7 m 7 men g.gif

reiskia darzelio direktore neprivalo spausti musu 5m 8 men eiti i paruosiamaja g.gif
Atsakyti