Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(lincikas5 @ 2007 10 25, 11:59)
Tai stai tokiu dalyku bijomes ir del to norim kuo ilgiau ,,po sparneliu''savo maziukus islaikyti....

As tai visai nenoriu savo "maziuko" kuris pagal amziu aukstas, po sparneliu laikyti schmoll.gif Noriu vaika i mokykla isleisti tinkamu jam pagal jo branda ir pasiruosima laiku. Kad jau sugebetu isisamoninti jam teikiamas zinias ir pan.

O jei vaikas brandus mokyklai, bet mama dar laiko "po sparneliu" tai tikrai - atideliojimas ir tiek. Manau tevu pareiga ne tik saugoti nuo "pavoju", bet ir aiskinti apie juos, kaip ju isvengti, elgtis tam tikrose sitiuacijose ir pan. Kuo vaikas daugiau zino, kuo didesnes patirties turi, tuo ramiau tevams vaika "paleisti".
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2007 10 25, 10:40)
O kodėl Tu sprendi, kad pritaikyta? Dėl to, kad mokslas mokykloje metais ilgiau trunka? Bet juk ir žinių kiekiai dabar didesni. O tai, kad į mokyklą nuėjai 7, nereiškia, kad 25 metų bakalauro studijas pabaigsi. Aš mokyklą pradėjau lankyti 7m. 7mėn., o 24 metų buvau jau dvi magistratūras pabaigus tongue.gif . Gabus ir imlus vaikas mokykloje gali drąsiai vieną kitą klasę "prašokti", bent jau mano laikais tai buvo visiškai nesudėtinga procedūra - tereikėjo visų dalykų egzaminus išsilaikyti.

Pagal Tavo amžių suprantu, kad irgi praėjai tik tuometines 11 klasių, tai ir visus metus sutaupei. O dėl šokinėjimo per klases tai aš esu nelabai už, na jei jau labi super gabumai. O šiaip tai manau, kad vaikas prisitaiko vienoje aplinkoje tai jau geriau jau su savo draugais ir eina iki galo.Pati norėjau šokti per klases bet paskui pagalvojau, kad gerai jog nešokinėjau, nes mano klasiokai buvo superiniai, todėl neaišku kur būčiau patekus.Vien dėl tos priežasties nelabai ir noriu savo darželinukę vest anksčiau į parengiamąją, kad nuo grupės neatskirt. Labai apsidžiaugčiau jei dar kelios mamytės iš mūsų grupės taip sugalvotų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(lincikas5 @ 2007 10 25, 11:59)

g.gif  g.gif  g.gif  g.gif Ne apie pamokeles cia kalba eina.Kalbam apie tai ar 6m vaikas sugebes vienas nuvaziuoti ar nueiti i mokykla,ar mokes saugiai grizti,ar atsirakins ir uzrakins duris,pasisildys valgyt ir t.t. Gerai kas gyvena kokiam miestely ar kaime,kur visi vieni kitus pazista.O mieste daug abejingu zmoniu.Niekam neidomu kieno cia vaikas verkia.
Tai stai tokiu dalyku bijomes ir del to norim kuo ilgiau ,,po sparneliu''savo maziukus islaikyti....

Na taip dėl tos priežasties tai jei nėra sąlygų tai reikėtų laukti kol vaikas tam subręs, bet man tokios problemos manau nebus, nes mokykla netoli ir kelias iki jos per kiemus eina, jokių gatvių, tai čia gal ir pasisekė mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ramyra @ 2007 10 25, 13:20)
As tai visai nenoriu savo "maziuko" kuris pagal amziu aukstas, po sparneliu laikyti  schmoll.gif Noriu vaika i mokykla isleisti tinkamu jam pagal jo branda ir pasiruosima laiku. Kad jau sugebetu isisamoninti jam teikiamas zinias ir pan.

O jei vaikas brandus mokyklai, bet mama dar laiko "po sparneliu" tai tikrai - atideliojimas ir tiek. Manau tevu pareiga ne tik saugoti nuo "pavoju", bet ir aiskinti apie juos, kaip ju isvengti, elgtis tam tikrose sitiuacijose ir pan. Kuo vaikas daugiau zino, kuo didesnes patirties turi, tuo ramiau tevams vaika "paleisti".

drinks_cheers.gif va va žianau tokį atvejį, kur mergaitė, gal jau 9 klasėj, o mama ar močiutė vis dar į mokyklą lydi ir iš jos pasitinka doh.gif Gal dar ir knygas sudeda į kuprinę, na šito dabar nežinau, nes nebebendrauju, bet iki 5 klasės tai taip buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aloha @ 2007 10 26, 10:30)
Pagal Tavo amžių suprantu, kad irgi praėjai tik tuometines 11 klasių, tai ir visus metus sutaupei.

Aš vidurinėje tik 9 metus mokiausi tongue.gif . O klasės keitimas man buvo dar mažiau skausmingas, nei mokyklos keitimas, nes ir buvusius draugus vistiek kasdien sutikdavau, ir naujų lengvai susiradau. Iki šiol su dviem klasėmis bendrauju, į dviejų susitikimus lekiu (trečioji subyrėjo vienos iš pertvarkų metu, o ir mokiausi joje tik porą metų).

Kalbant apie parengiamąją grupę aš kaip tik dėl draugų buvau susigundžiusi savo vyresnėlį leisti parengiamojon metais anksčiau (kai didžioji dalis jo grupiokų ten ėjo), bet kol kas labai džiaugiuosi, kad to nepadariau...
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2007 10 26, 12:08)
Aš vidurinėje tik 9 metus mokiausi tongue.gif . O klasės keitimas man buvo dar mažiau skausmingas, nei mokyklos keitimas, nes ir buvusius draugus vistiek kasdien sutikdavau, ir naujų lengvai susiradau. Iki šiol su dviem klasėmis bendrauju, į dviejų susitikimus lekiu (trečioji subyrėjo vienos iš pertvarkų metu, o ir mokiausi joje tik porą metų).

Kalbant apie parengiamąją grupę aš kaip tik dėl draugų buvau susigundžiusi savo vyresnėlį leisti parengiamojon metais anksčiau (kai didžioji dalis jo grupiokų ten ėjo), bet kol kas labai džiaugiuosi, kad to nepadariau...

Na kiek žmonių, tiek numonių, aš mokiausi lyg irgi gerai, bet sunkiau prisitaikau prie naujos aplinkos, be to buvau vėlesnio brendimo tai su vyresnėmis visai būčiau bendros kalbos neradus. blush2.gif
Atsakyti
Kad šiais laikais nelabai liko galimybė svarstyti kada leisti į mokyklą. Vat mus šiemet priverstinai išvarė į paruošiamąją grupę, nes pagal švietimo ministerijos įsakymą vaikai, lankantys ugdymo įstaigą einamaisias metais sulaukę šešių metukų privalo lankyti priešmokyklinę grupę. Net pati skambinau į ministeriją. Taigi neprilaikysiu savo mažylio saugiai kol subręs verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamike @ 2007 10 27, 15:16)
Kad šiais laikais nelabai liko galimybė svarstyti kada leisti į mokyklą. Vat mus šiemet priverstinai išvarė į paruošiamąją grupę, nes pagal švietimo ministerijos įsakymą vaikai, lankantys ugdymo įstaigą einamaisias metais sulaukę šešių metukų privalo lankyti priešmokyklinę grupę. Net pati skambinau į ministeriją. Taigi neprilaikysiu savo mažylio saugiai kol subręs verysad.gif

O tai ką - jūs ketinote į mokyklą savo vaiką leisti aštuonerių metų, ir pirmojoje klasėje jam būtų suėję devyneri? Vat šitokios perdėtos "globos" aš niekada nesuprasiu (aišku, jei vaiko raida atsilikusi - tuomet jau kitas klausimas. Nors ir tokiems vaikams yra atskiros programos, kad su visais kartu galėtų pradėti mokytis)
Atsakyti
Niekada nesuprasiu ir aš, bet vaikas vaikui nelygys, nors ir amžius vienodas. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mamike @ 2007 10 27, 16:16)

nu siaip pagal metus tavo mazylis ir turetu jau eiti i paruosiamaja mano 4 men uz tavo vyresne jau eina i 1klase ir jokiu bedu nors mum pernai leido rinktis ar norim eit i paruosiamaja ar ne nors pagal metus turejom eit bet niekas neverte.
Atsakyti
Tai gi ir nesakiau, kad ne laikas schmoll.gif . Tik išreiškiau savo nuomonę, kad gal negerai kad verčia. Juk ne visi nori ar gali vien pagal amžių lankyti mokyklą. O jei vaikiukas ne toks kaip visi kam tai reikia paskelbti per visą darželį???? Čia aš ne apie savo vaiką, o apie mažojo grupioką. Dabar visi žino, kad jam kažkas negerai ir daktarai jam leido dar neiti į paruošiamąją. Ar tai gerai??
Atsakyti
QUOTE(mamike @ 2007 11 02, 21:19)
Tai gi ir nesakiau, kad ne laikas schmoll.gif . Tik išreiškiau savo nuomonę, kad gal negerai kad verčia. Juk ne visi nori ar gali vien pagal amžių lankyti mokyklą. O jei vaikiukas ne toks kaip visi kam tai reikia paskelbti per visą darželį???? Čia aš ne apie savo vaiką, o apie mažojo grupioką. Dabar visi žino, kad jam kažkas negerai ir daktarai jam leido dar neiti į paruošiamąją. Ar tai gerai??

Gal ir negerai bet turbut ne visur taip yra musu darzelyje nieks neverte na nezinau iki keliu metu leistu neit i mokykla bet buvo grupeje pas manaja ir daugiau nei metai vyresniu
Atsakyti
Mums labai patogu- vasarą sueis 7 ir keliausim rugsėjį į mokyklą. Jokių galvos sukimų.
Atsakyti
Maniškiui sausį sueis septyni,eina i priešmokyklinę grupę ir visai nesigailiu,jam patinka.Pradžioje svarstėm dėl pirmos klasės,bet nusprendėm,kad anksti ir kelios mokytojos patarė neskubėt.
Mažiausiam tai nebus jokių problemų ir galvojimų,kada eit, 7metai bus rugsėjo pirmąją bigsmile.gif .Nors dar kol jam sueis gali ir įstatymai pasikeist mirksiukas.gif
Atsakyti