Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(kornius30 @ 2007 10 24, 00:40)
labukas,esu naujoke,mano suneliui lapkricio 30d sueis 7,bet siais metais nejom y mokykla,nors praitais pabaigem paruosiama,nes man jis dar nepasiruoses mokslam,manau dar spesim.

Idomu,o ka siemet veikiat,jei pernai pabaiget paruosiamaja g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(kornius30 @ 2007 10 24, 00:40)
labukas,esu naujoke,mano suneliui lapkricio 30d sueis 7,bet siais metais nejom y mokykla,nors praitais pabaigem paruosiama,nes man jis dar nepasiruoses mokslam,manau dar spesim.

O kaip pavyko nevesti? Ka dabar veikiat? Juk pagal istatyma visi vaikai, kuriems tais metais sueina 7, privalo eit i pirma klase. Jau ir darzelyje krutina ir mokyklos turi sarasus. Kaip pavyko nuslepti cool.gif Ar tam buvo kokios priezastys? Gavot pazyma is PPT? Ar cia tik mamai pasirode, kad jis mokyklai nepasiruoses? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramyra: 24 spalio 2007 - 08:45
QUOTE(joreta @ 2007 10 23, 19:15)
tai kad visi gimę nuo 2000-01-01 iki 2000-12-31 kaip ir privalo šiemet eiti į pirmą klasę, nebent būtų kokie specialieji poreikiai  g.gif

Na kad neprivalo pasirodo cia priklauso nuo tevu apsisprendimo nes is jos grupes buvo ir vyresniu vaiku kurie tik siemet i paruosiamaja eina, o klaseje yra labai skirtingo amziaus vaiku. Yra tokiu kuriem gruodi jau bus 8 o jei tik 7 o yra tokiu kuriem tik rugseji 6m buvo tai manau nera cia nieko privalomo, o ir musu klause kaip norim ar leisti siais metais ar kitais, bet mes apsisprendem nebetemti gumos nes dauguma vaiku is jos grupes eina jau siais metais.
Atsakyti
niu,kad neprivaloma,o mes apsisprendeme neleisti,nes matosi,kad vaikui dar nemokslai galvoje
Atsakyti
QUOTE(kornius30 @ 2007 10 24, 19:23)
niu,kad neprivaloma,o mes apsisprendeme neleisti,nes matosi,kad vaikui dar nemokslai galvoje

Tai ko vertas istatymas? g.gif is viso nelabai suprantu, kaip taip paprastai gali buti g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(kornius30 @ 2007 10 24, 18:23)
o mes apsisprendeme neleisti,
O kur leisite vaiką į mokyklą, Islandijoj ar Lietuvoj blink.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Augustė @ 2007 10 24, 19:00)
Tai ko vertas istatymas?
Kaip sakoma, nėr įstatymo be apstatymo mirksiukas.gif .
Atsakyti
Jei pasiliksime Islandijoje,tai cia ir leisime y mokykla.
Papildyta:
Lietuvoje kai nuejome y mokykla ir pasakeme,kad siais metais dar nelankysime,nes buvome parase pareiskima,tai tikrai nuo nieko pylos negavome smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kornius30 @ 2007 10 24, 19:44)
Lietuvoje kai nuejome y mokykla ir pasakeme,kad siais metais dar nelankysime,nes buvome parase pareiskima,tai tikrai nuo nieko pylos negavome smile.gif
Tėvai niekada pylos negaus. Pylos gauna švietimo įstaigų darbuotojai, konkrečiau, direktorės, jei palieka vaiką darželyje be "visagalės" PPT rekomendacijų. O PPT "tausojantį režimą" rekomenduoja tik tuomet, kai vaikas turi labai rimtų sunkumų.
Atsakyti
Na ir aš jau noriu įsikišti į šią diskusiją. mano manymu dabartinė sistema jau pritaikyta eiti vaikams nuo 6 m, nesuprantu kodėl visi įsikandę tuos 7 metus. Juk mes anksčiau mokėmės 11 metų, taigi baigdavom mokyklą 18 metų, o dabar dar neskubama ir 7 metų vesti, abiturientai būna 19-21 metų. Studijos dar mažiausiai 4 metus atima, tai jau kaip ir 25 metai, o jei dar magistratūra ir pan. Pridėdami vaikui vaikystės atimame iš jo jaunystę bigsmile.gif
Negi norite iki tokio amžiaus vaiką išlaikyti(nedaugeliui tokio amžiaus jaunimo patinka būti priklausomiems), ar kad jis artų darbe ir kartu skubėtų į paskaitas g.gif
Manau šešiamečiui tos kelios pamokėlės tikrai neatima vaikystės, juk dabar jie nei vertinami, retai ir namų darbų gauna ax.gif
Tai va išsiliejau, tokia mano nuomonė blush2.gif
Ir dabar mano vaikutis 4 metų, kitais metais noriu leist į paruošiamukų grupę ir bijau, kad neatrodyčiau kaip balta varna ax.gif
Atsakyti
na leisdami 5 metų vaiką tėvai tikrai perlenkia lazdą,na nebent vaikas tikrai labai gabus ir pagal amžių pernelyg subrendęs smile.gif
Aš savo sūnų į paruošiamąją išleidau 6,4m amžiaus ir tuo kol kas patenkinta.Pati esu pedagogė ir matau,kad šiuo atveju aš priėmiau teisingą sprendimą.
Atsakyti
QUOTE(Aloha @ 2007 10 24, 21:42)
Na ir aš jau noriu įsikišti į šią diskusiją. mano manymu dabartinė sistema jau pritaikyta eiti vaikams nuo 6 m, nesuprantu kodėl visi įsikandę tuos 7 metus.

O kodėl Tu sprendi, kad pritaikyta? Dėl to, kad mokslas mokykloje metais ilgiau trunka? Bet juk ir žinių kiekiai dabar didesni. O tai, kad į mokyklą nuėjai 7, nereiškia, kad 25 metų bakalauro studijas pabaigsi. Aš mokyklą pradėjau lankyti 7m. 7mėn., o 24 metų buvau jau dvi magistratūras pabaigus tongue.gif . Gabus ir imlus vaikas mokykloje gali drąsiai vieną kitą klasę "prašokti", bent jau mano laikais tai buvo visiškai nesudėtinga procedūra - tereikėjo visų dalykų egzaminus išsilaikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 25 spalio 2007 - 09:41
[quote=Aloha,2007 10 24, 21:42]

Manau šešiamečiui tos kelios pamokėlės tikrai neatima vaikystės, juk dabar jie nei vertinami, retai ir namų darbų gauna ax.gif

g.gif g.gif g.gif g.gif Ne apie pamokeles cia kalba eina.Kalbam apie tai ar 6m vaikas sugebes vienas nuvaziuoti ar nueiti i mokykla,ar mokes saugiai grizti,ar atsirakins ir uzrakins duris,pasisildys valgyt ir t.t. Gerai kas gyvena kokiam miestely ar kaime,kur visi vieni kitus pazista.O mieste daug abejingu zmoniu.Niekam neidomu kieno cia vaikas verkia.
Tai stai tokiu dalyku bijomes ir del to norim kuo ilgiau ,,po sparneliu''savo maziukus islaikyti....

Atsakyti