Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(Mylimukas @ 2007 09 13, 23:02)
Tenka ir man užsukt jau į šitą temą doh.gif Maniškiai dabar 5 su puse. Visada buvau nusistačius, kad vaiką reikia leist kuo vėliau į mokyklą, bet panašu, kad čia nusistatymų neužteks. Tai vat ir kamuojuosi dabar, nes šiaip imli ji pas mus, bet šiaip tai dar labai "plaukiojanti". Kaip žinot kada teisingiausia išleist ar 6,5 ar 7,5? g.gif

Dar yra laiko, pamatysi kaip pavasarį vaikas jauciasi. As saviskes buciau neleidus, nors trumpus zodzius perskaite, mokejo dauginti, dalinti... bet nusedejimas doh.gif . vargas butu buves mokykloj, tai lanke daugiau bureliu papildomai, visus darzely biggrin.gif (jei ko nespedavo greit pasivydavo). Ir dabar mokykla didziausias dziaugsmas, net namu darbai.
Tik maniske pusmeciu tavo vaiko gimima prasokus, t.y. isejo i mokykla beveik 7.
Atsakyti
Na ir situacija man doh.gif
Skambino darzelio aukletoja, jie grupes perskirsto, taip kad butu patogiau sudarinet priesmokykline. Dabar maniskis vyriausias nes gime gruodzio 31, kiti visi jau kitu metu. As galvoju leisti vaika i mokykla veliau, ty 7 m8 men. nes siaip jautrus vaikas, sunkiai adaptuojasi ir pan. Juk ka reiskia ta 1 diena, jei butu gimes sausio 1d, jau nebutu prie ko prikibti doh.gif
O dabar direktore leido suparsti, kad reiks eiti i mokykla 6.8m. nes tais metais jam sukaks 7. Pagal istatyma taip reikia, atseit bus baudos darzeliui ir tevams, pazeidziamos vaiko teises ir pan.
Vaikui ziema sueis 4m, gal dar iki mokyklos kas nors pasikeis g.gif Kaip man elgtis patartumet? As pati esu gimus sausi, tai pagal anuometine tvarka irgi ejau 7m 8men. Ir nesiskundziu.
Dabar truputi pasimetus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramyra: 14 rugsėjo 2007 - 13:04
ramyra, nereikia iš anksto taip dramatizuoti padėties, vaikui dar net 4 metų nėra, o jau sprendžiama, kas bus po 3 metų blink.gif . Gal vaikas pasikeis, o gal ir Švietimo įstatymas mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2007 09 14, 16:05)
ramyra, nereikia iš anksto taip dramatizuoti padėties, vaikui dar net 4 metų nėra, o jau sprendžiama, kas bus po 3 metų  blink.gif . Gal vaikas pasikeis, o gal ir Švietimo įstatymas  mirksiukas.gif .

na tai jau darzelio direktore vos ne stumia i kampa mane apsispresti doh.gif Ai tik emocijos sukilo momentui, pagyvensim pamatysim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Augustė @ 2007 09 14, 10:13)
Atrodo, kad aprasei mano vaika- pas mus lygiai tokia pati  doh.gif
Ir mano nusistatymas leisti i mokykla 6.5 kuo toliau, tuo labiau silpsta... Galvoju, gal neforsuot ivykiu, viskas tegul eina sava eiga - kitais metais i priesmokykline grupe, po metu - i mokykla  g.gif

g.gif na dar visi metai. O kas jai labai pasitems? Be to maniškei tai darželis nelabai prie širdies.
Šiandien aš apsisprendžiau ir neleidžiu oficialiai į priešmokyklinę. Ai mokėsim geriau daugiau, bet galėsim eit arba neit kitą rudenį. O vistiek mūsų daržo grupė priešmokyklinė, taip, kad kaip ir ruošiamės būt mokiniais kitais metais.
Papildyta:
QUOTE(ramyra @ 2007 09 14, 13:03)
Na ir situacija man  doh.gif
Skambino darzelio aukletoja, jie grupes perskirsto, taip kad butu patogiau sudarinet priesmokykline. Dabar maniskis vyriausias nes gime gruodzio 31, kiti visi jau kitu metu. As galvoju leisti vaika i mokykla veliau, ty 7 m8 men. nes siaip jautrus vaikas, sunkiai adaptuojasi ir pan. Juk ka reiskia ta 1 diena, jei butu gimes sausio 1d, jau nebutu prie ko prikibti  doh.gif
O dabar direktore leido suparsti, kad reiks eiti i mokykla 6.8m. nes tais metais jam sukaks 7. Pagal istatyma taip reikia, atseit bus baudos darzeliui ir tevams, pazeidziamos vaiko teises ir pan.
Vaikui ziema sueis 4m, gal dar iki mokyklos kas nors pasikeis  g.gif Kaip man elgtis patartumet? As pati esu gimus sausi, tai pagal anuometine tvarka irgi ejau 7m 8men. Ir nesiskundziu.
Dabar truputi pasimetus  g.gif

Reikia elgtis taip kaip geriau vaikui dabar. Jai jį nori kelt į kitą grupę, o jūs manot, kad jam bus sunku tai ir neleiskit. Jau vienas vaikas jiems tos grupės suformulavimui nesutrukdys. O čia tos tvarkos keičiasi ne dienom o valandom švietime, taip, kad daug laiko.
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2007 09 15, 00:34)
Šiandien aš apsisprendžiau ir neleidžiu oficialiai į priešmokyklinę.
O vistiek mūsų daržo grupė priešmokyklinė, taip, kad kaip ir ruošiamės būt mokiniais kitais metais.

Kaip suprasti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Augustė @ 2007 09 14, 23:50)
Kaip suprasti?  g.gif

Na, matyt, grupė yra mišri, kur kartu su priešmokyklinukais ugdomi ir darželinukai, o mama, ko gero, nepasirašė priešmokyklinio ugdymo sutarties. Bet čia tik mano teorija
Atsakyti
As savo panelyte i mokykla leisiu kita rudeni,jai bus 7,8.Nemanau,kad per velai.Nors raideles,skaiciukus seniai moka,man tai nera svarbiausia.As galvoju kaip jinai viena vaikscios i mokykla ir is jos,ar atsirakins pati duris ar nebijos viena buti namie[ypac ziema,kai anksti temsta],ar pavalgys,ar neprikres kokiu aibiu ir t.t
Mano broli mama leido i mokykla nuo 6 metu.Visokiu bajeriu budavo.Pareidavo ir be kuprines ir be striukes rudeni,o jau kiek kepuriu ir saliku mokykloj paliko...Ir kas is to,kad ir skaityt ir rasyt mokejo.Mama gailejosi anksti leidus ji i mokykla. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Augustė @ 2007 09 14, 22:50)
Kaip suprasti?  g.gif

Taip aš nepasirašiau priešmokyklinio ugdymo sutarties. Kadangi mūsų grupė bus mišri, tai mokyklai ruošimės, o paskui bus matyt eisim ar ne. Šiaip tai pasirašius tą priešmokyklinę sutartį, reiktų mokėt mažiau už darželį, bet man tas nesvarbu. Geriau jau mokėsiu daugiau, bet turėsiu dar laiko apsispręst. O jai lankysim priešmokyklinę tai jau tikrai negalėsim lankyt daržo kitais metais.
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2007 09 15, 19:01)
Šiaip tai pasirašius tą priešmokyklinę sutartį, reiktų mokėt mažiau už darželį,

Va, čia tai pievos biggrin.gif Iš kart galiu pasakyti-mokate ne už darželį (mistiškas mokestis) o už maistą daržlyje, ir gal dar būt priskaičiuoja mokestį ugdymo reikmėms. Bet čia kaip kurioje savivaldybėje. Todėl prašom, neskleisti dezinformacijos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2007 09 15, 19:29)
Va, čia tai pievos  biggrin.gif  Iš kart galiu pasakyti-mokate ne už darželį (mistiškas mokestis) o už maistą daržlyje, ir gal dar būt priskaičiuoja mokestį ugdymo reikmėms. Bet čia kaip kurioje savivaldybėje. Todėl prašom, neskleisti dezinformacijos  mirksiukas.gif

Na atsiprašau jai jums nepatiko mano parašymas. Bet aš tai moku už darželį jeigu ką mirksiukas.gif Kažkada esu girdėjusi kiek ten centų už ką yra skiriama, bet man tai nelabai įdomu. Man svarbu bendra suma ir tiek.
Nežinau aš tai supratau, kad kai pas mus mišri grupė tai skirtųsi tik pinigėliais.
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2007 09 15, 19:01)
Taip aš nepasirašiau priešmokyklinio ugdymo sutarties.
Labai teisingai padarėt. mirksiukas.gif Taip elgtis patarčiau visoms dvejojančioms mamoms.

QUOTE(Mylimukas @ 2007 09 15, 23:29)
Bet aš tai moku už darželį jeigu ką mirksiukas.gif  Kažkada esu girdėjusi kiek ten centų už ką yra skiriama, bet man tai nelabai įdomu.
Kaip rūpi, kiek mokate už šaltą, kiek už karštą vandenį, o ne apsikritai "už vandenį", taip turėtų rūpėti ir tai, kiek ir už ką mokate darželyje. mirksiukas.gif
Jei mokėtumėte apskritai "už darželį", kaip tai yra daroma privačiuose darželiuose, ta suma gerokai viršytų 500 Lt (už karštą, šaltą vandenį, už elektrą, už šildymą, už nuotekas; + muzikos pamokėlės, + logopedo paslaugos (jei reikia), + korekcinės mankštos ir t.t., ir pan.).
Atsakyti