Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(Daske @ 2007 08 09, 17:40)
blush2.gif taigi jus cia taip isidiskutave  mirksiukas.gif o as turiu panele jau 6 metu ir eis i mokykla nes tam pasiruosus thumbup.gif  thumbup.gif o i darzeli vedziau del dukreles malonumo nes jinai norejo jai vaiku reikejo ir bendravimo ir zaidimo nors ir turejau galimybe ja laikytis namuose thumbup.gif

na taip, kaip čia jau merginos pridiskutavę-viskas priklauso nuo konkretaus vaiko. mano draugės vaikas irgi be proto norėjo į darželį-na juo namie niekas neužsiėmė, jam patinka masiniai renginiai, be to, yra būtent toks mergaitės tipo-nemotorinis, o flegmatikas, jam labai patinka skaičiuot, skaityt. labai norėjo į mokyklą, klasėj pats jauniausias ir jam puikiai sekasi, berods antras pagal pažangumą ar kaip ten vadinasi. na jis tam skirtas ir tiek...prisimenu juokiausi: mano sūnaus gimtadienis, kokie penki berniukai, iš jų 2 pora metų vyresni, tai tas draugės sūnus kai pradėjo mintinai eilėraščius skaityti-tie vyresni - tipiški berniukai- paliko išsižioję, nes nemanau, kad jie nors šimtadalį tiek moka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2007 08 10, 12:10)
na taip, kaip čia jau merginos pridiskutavę-viskas priklauso nuo konkretaus vaiko. mano draugės vaikas irgi be proto norėjo į darželį-na juo namie niekas neužsiėmė, jam patinka masiniai renginiai, be to, yra būtent toks mergaitės tipo-nemotorinis, o flegmatikas, jam labai patinka skaičiuot, skaityt. labai norėjo į mokyklą, klasėj pats jauniausias ir jam puikiai sekasi, berods antras pagal pažangumą ar kaip ten vadinasi. na jis tam skirtas ir tiek...prisimenu juokiausi: mano sūnaus gimtadienis, kokie penki berniukai, iš jų 2 pora metų vyresni, tai tas draugės sūnus kai pradėjo mintinai eilėraščius skaityti-tie vyresni - tipiški berniukai- paliko išsižioję, nes nemanau, kad jie nors šimtadalį tiek moka biggrin.gif

taip maniske irgi tokia thumbup.gif thumbup.gif ji su lelem nezaidzia ir nezaide tik knygute spalvinimas dabar skaitymas skaiciavias doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Daske @ 2007 08 10, 13:25)
taip maniske irgi tokia thumbup.gif  thumbup.gif ji su lelem nezaidzia ir nezaide tik knygute spalvinimas dabar skaitymas skaiciavias doh.gif

niugi labai faina-patiks ir mokykloje thumbup.gif drinks_cheers.gif
nagi dabar tingiu ieškot, gal klopedija padės: vaikai yra berods trijų tipų: 1-tipo moksliukai, 2-motoriniai ir dar lyg trečias yra g.gif nuo to ir priklauso, ar jis mėgs prie knygučių sėdėt, ar lėkt terliuzytis po laukus biggrin.gif lotuliukas.gif maniškis tai toks vidutinis, bet pvz sūnėnas -tai siaubas, pvz dviračius taip suvaro doh.gif kelnių irgi nerasi sveikų biggrin.gif na...mokslas jam problema, būna verkia kartu su mama prie namų darbų...

Atsakyti
Mes einam šį rudenį, kai žygiuosim į pirmą klasę su gėlėm mūms bus dar 6 meteliai, bet spalio 3 sukaks 7, tai manau kitais metais būtų jau veloka, dabar pats tas, tas menuo nieko nelemia... smile.gif Na jeigu mano Modestukas būtų gimęs žiemą ir vėliau, tai tada turbūt atidėčiau kitiems metams - pavyzdžiui galvojam Renalduką leisti pilnu 7 metų, taigi jam jau 1 klasėje sukaktų 8 smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mammy1982: 19 rugpjūčio 2007 - 19:14
QUOTE(Mammy1982 @ 2007 08 19, 20:08)
Mes einam šį rudenį, kai žygiuosim į pirmą klasę su gėlėm mūms bus dar 6 meteliai, bet spalio 3 sukaks 7, tai manau kitais metais būtų jau veloka, dabar pats tas, tas menuo nieko nelemia... smile.gif Na jeigu mano Modestukas būtų gimęs žiemą ir vėliau, tai tada turbūt atidėčiau kitiems metams - pavyzdžiui galvojam Renalduką leisti pilnu 7 metų, taigi jam jau 1 klasėje sukaktų 8 smile.gif

vargu, ar galėsit, nes iki metų pabaigos kuriems sueina 7 jie turi eiti į mokyklą, toks įstatymas
Atsakyti
O mes pagaliau apsisprendem - leisim 7 metu. Tai pirma klase baigs 8...Gal ir siek tiek veloka, bet visa jo darzelio grupe eis nuo 7 ir veliau, tai nesinori, kad mokykloj visiskai vienas butu, nieko nepazinotu. Be to, jis fiziskai nera labai stiprus, tai gal per tuos metus kazkiek sustipres, i koki sporta paleisim.

Be to girdejau, kad jei labai gerai mokysis, galima bus kelt i kita klase anksciau, kazkaip po pusmecio i antra, ar kazkaip panasiai.
Atsakyti
As manau,kad vaika geriau leisti 7 metu.Nors viskas priklauso nuo vaiko.Pati ejau 6 metu ir jokiu problemu nebuvo.Bet dabar,kai pati dirbu mokykloje, tie vieni metai labai jauciasi.Tiems,kam po 7, dirba daug geriau uz tuos kelis, kuriems po 6. Kol nezinojau kiek vaikams metu,galvojau,kad tiesiog ziopli, negabus ar pn...Bet pasirodo, 6iu jie dar tikri ziopliukai (bet tikrai netaikau visiems, tiesiog mano praktikoje taip yra), svajokliai didesni smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skriba @ 2007 08 19, 20:38)
vargu, ar galėsit, nes iki metų pabaigos kuriems sueina 7 jie turi eiti į mokyklą, toks įstatymas

Rimtai? Net nežinojau šito blink.gif Bet tai galėtų ne taip griežtai žiūrėti, atsižvelgti į tėvų norus... Va jeigu būtų kad iki 8 būtinai nueitų į 1 kalę tai suprantu, o čia dabar... schmoll.gif
Atsakyti
O mes po laaaaabai ilgų svarstymų nusprendėm, kad eisim į mokyklą 6,5. Tad šį rugsėjį (dabar sūneliui 5,5) pradėjom lankyti paruošiamąją grupę. Į darželį atėjom pirmą kartą ir lankom dar tik vieną savaitę. Mažiukas labai šauniai apsiprato, nors aš labai bijojau. Taigi, po savaitės lankymo auklėtoja mums ir sako: "Negi jūs tikrai norit eiti į mokyklą? Jis labai gabus, su dideliu bagažu žinių, bet socialiai nėra pasiruošęs. Nepraleis psichologai."
Tai dabar visai pasimečiau. Bet ar gali auklėtoja taip greitai daryti tokias išvadas? Mes juk iki šiol augom ir auklėjomės namuose. Gal po metų mes būsim šaunūs pirmokai...?
Ir dar klausimas. Kas tokiu atveju, jei mes lankom paruošiamąją grupę nusiteikę eiti į mokyklą, o psichologai tikrai nepraleidžia??? Ar tiesiog antrus metus lankom tą pačią grupę? Bet, kiek žinau, darželis antrą kartą finansavimo už priešmokyklinuką nebegaus.
Atsakyti
na... kiek man teko klausyti - girdeti, tai jau antrakart nebeleidzia i paruosiamaja grupe (nes kaip minejot, neduoda finansavimo), taciau vaikas gali lankyti siaip paprasta darzelio grupe (bent jau musu darzelyje nebutu problemos, nes misrios grupes).
Tik tiek kad gaunasi pacio vaiko balamutinimas... Cia saunuolis buvo thumbup.gif cia vel atgal i darzeli grizta blink.gif
taip kad per kraujus varykit i mokykla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita79 @ 2007 09 12, 12:48)
O mes po laaaaabai ilgų svarstymų nusprendėm, kad eisim į mokyklą 6,5. Tad šį rugsėjį (dabar sūneliui 5,5) pradėjom lankyti paruošiamąją grupę. Į darželį atėjom pirmą kartą ir lankom dar tik vieną savaitę. Mažiukas labai šauniai apsiprato, nors aš labai bijojau. Taigi, po savaitės lankymo auklėtoja mums ir sako: "Negi jūs tikrai norit eiti į mokyklą? Jis labai gabus, su dideliu bagažu žinių, bet socialiai nėra pasiruošęs. Nepraleis psichologai."
Tai dabar visai pasimečiau. Bet ar gali auklėtoja taip greitai daryti tokias išvadas? Mes juk iki šiol augom ir auklėjomės namuose. Gal po metų mes būsim šaunūs pirmokai...?
Ir dar klausimas. Kas tokiu atveju, jei mes lankom paruošiamąją grupę nusiteikę eiti į mokyklą, o psichologai tikrai nepraleidžia??? Ar tiesiog antrus metus lankom tą pačią grupę? Bet, kiek žinau, darželis antrą kartą finansavimo už priešmokyklinuką nebegaus.

o kaip jus 5,5 metų be psichologų komisijos priėmė į paruošiamą?
Atsakyti
QUOTE(sigita79 @ 2007 09 12, 12:48)

Nepamirskit kad 7 metai ne veltui nustatyti medikų, nes mokslai nesibaigia pradinemis klasemis piesimu ir knygelių skaitymu, veliau prasideda tokie dalykai , kad ne visų smegenys suspėja augti su mūsų programų krūviais.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vigai: 12 rugsėjo 2007 - 13:07