as pati pagimdziau pries pusantru meteliu.irgi bijojau...bet man pasiseke,nes pasiprasiau epiduro ir tik 1val teko pasikankinti pabaigoje...as ne is tu kantriuju,tai man to skausmo per akis....aciu.naturaliai nesu pasiruosusi gimdyti....:)jei dar prireiks susimokesius uz nuskausminima vel....tai jei bijote skausmo,ar daktares,akuseress nemalones-susitarkite is anksto su norimu gydytoju,arba prasidejus gimdymui pazadekite po visko atsilyginti,tai bent jau maloniau elgsis,ne kaip su gyvuliais....aisku gaila pinigiuku,bet ne kasdiena gimdome....(as tikrai ne uz kysius,bet kai kuriais atvejais nereikia buti Marytem Melnikaitem:) mano viena drauge su "uzstrigusiu"vaiku vos nenumire ....niekam iki musu skausmo nera reikalo...taip kad bukime kantrios ....
linkiu visoms drasos,sekmes ir laimingu leliuku sypsenu
Papildyta:
QUOTE(Donatute @ 2008 10 25, 20:29)
mergaites prašau jūsų patarimo
jei del cezario...
Tai daugelyje saliu pagal busimos mamos prasyma gali daryti cezari ir niekas neisvedzioja...jei jau toks tavo pasirinkimas...cia viskas kitaip...
Amerikoje pagal nutylejima daro epidura,nebet tau religija neleidzia arba pati jau labai nori.....prisikenciam moterys ir taip pakankamai.....kol vaikus uzauginam,kai jie serga...visokios bedos,namu,darbu rupesciai. nemanau,kad privaloma kenteti....ne pirmykste bendruomene,kai medini sauksta isikandusios gimdydavo...tiesiog visaip gyvenime buna. manau,kad pacios turim rinktis...o ne visada gydytojai nustato-cia ligonineje nedarom to ar ano....o del epiduro-tai kai kokia operacija ,nesusijusia su gimdymu daro,tai gyvai nepjausto gi,spinaline,epidura...ir isgyvena,kam skauda,kam neskauda nugaros....manau nugara pradeda skaudeti tada kai savo "bambli" kokiu14kg mazutei mamytei reikia panesioti.....