QUOTE(Kriiste @ 2008 10 29, 13:13)
Nusiteik kad viskas bus gerai
, jei tai paguos - pasakysiu kaip man buvo:
turejau gimdyt geguzes 8 d, kadangi buvo pirmadienis ir nedarbo diena, tai geguzes 4 nuejau pas gydytoja - vaikas sedejo ir paskyre man cezari, turejo daryt 5 diena, nes per sventes planiniu nedaro. Ejau nuo Nemuno poliklinikos iki gimdymo namu pescia per asaras kelio nematydama (labai nenorejau cezario, nes po pirmojo jau zinojau kas tas yr). Pagulde i skyrio - kaip zinia nieks ten neskuba, po pietu daro echoskopa - mano vaikas apsiverte
, aisku is ligonines nebepaleido, bet nebeoperavo, geguzes 8 prasidejo saremiai, nubego vandenys ir po 6 val be labai dideliu kanciu - supau savo mazyle
Kiek teko girdet, tai su antru vaikeliu yra didesne tikimybe, kad dar persivers (net pries pati jau gimdyma), o jei pirmas sedi, tai dazniausiai jau neber tokiu vilciu
. Mane irgi visi guode, kad apivers, bet deja.. Siaip tai girdejau, kad Vilniuje daro specialias vaikelio apvertimo proceduras, bet aisku irgi butu baisu rizikuoti
. Pati irgi baisiai pasijutau, kai pasake, kad teks daryti cezari, o negimdyti paciai
Siaip tai net sedmenine pirmeiga leidzia gimdyti jei nera neigiamu pasaliniu faktoriu, tokiu kaip mazai vandenu, apsivijus virkstele ir pan. Kas butent mums ir susidejo
. Tai tokiu atveju visvien dar komisija sprendzia ar leisti gimdyti ar planuoti cezari. As tai guledama patologiniam taip supratau, kad nera taip, kad jei sedi vaikis tai ir cezaris. O jau kai iseme vaikeli man (irgi buvau su spinaline) tai net ir prie tu visu neigiamu faktoriu pasake, kad buciau pati pagimdzius. Bet jau ne man sprest aiskiai buvo.