Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžys II dalis (tęsinys)

QUOTE(Čili @ 2008 02 27, 10:45)
nu šiaip daug tokių yra mirksiukas.gif Tik mes patys juos lepinam pakišomis tongue.gif

gyvenime nesu davusi jokiu pakiseliu ar dovaneliu. gimdymas buvo pirmas kartas, kada mokejau gydytojai, su kuria buvau susitarus. pabijojau del vaikelio. ir aciu dievui, gimdymas buvo komplikuotas, neaisku kaip butu pasibaige, jei ne gydytoja "pagal susitarima" g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Linusikas @ 2008 02 23, 18:02)
Kadangi visą savaitę praleidau neonatologiniam, turiu savo nuomonę - ji radikaliai skiriasi nuo jūsų, mums visos sesutės buvo geros - nedaviau nei cento, man buvo daug bėdų su maitinimu, tikrai ir mokė ir padėjo, Tvarijonavičienė - puiki gydytoja, visi tyrimai atlikti laiku ir šauniai.
Kai kurios seselės, norėčiau, kad būtų mano močiutės.
Po Vilniaus, man Panevėžys paliko puikų įspūdį.

Tai tau tikrai pasisekė. Aš tokių "močiučių" nė iš tolo neprisileisčiau, išskyrus tas dvi. O lyginant Vilnių su Panevėžiu... na kaip čia gražiau parašius. Panevėžyje teko gulėti mėnesį, Vilniuje kokius keturis kartus ir vieną kart taip pat mėnesį. Bet personalo nėra net ko lyginti. Vilniuje niekada neteko matyt,kad sesutės susėstų gale kolidoriaus gert kavą ir klegentusi, palikę visai tusčią reanimacijos palatą blink.gif Labai jau dažnas tas kavos gėrimas būdavo (kai daktarų nebelikdavo) Sesutės Vilniuje vaiką pažiūrėdavo, kol nuvažiuodavau su liftu sau kavos atsinešt. Panevėžyje apie nesiskaitymą su mamom, kai vaikas buvo paliktas su močiute, ir kai mano mama nedavė vaiko pakeist kateterio ( nes manęs nebuvo, močiutė neišdrįso duoti vaiko be tėvų sutikimo) ko tik neteko jai išklausyt iš sesučių, dar dabar mano mama su skauduliuku prisimena tą įvykį. Tikrai nebuvau kokia nesukalbama, ar dar ten kokia. Kaip tik tylėjau, nes vaiko gyvybė ant plauko kabėjo, su viskuo taiksčiausi, bet dabar nebetylėsiu, tegul žino visi. Negaliu apgaudinėti savęs ir sakyti,kad mums ten buvo gerai. Ne, ten gerai nebuvo, sesučių anarchija, nesiskaitymas, kai kurie užgaulūs žodžiai . Viskas labai nurimo kai mama pasiskundė, sesutės nurimo, ateidavi į palatą be žodžių sutvarkydavo ir įšeidavo. Manau taip ir turi dirbt. Mano grupiokė vien dėl to antro vaikelio nevažiavo gimdyt į Panevėžy, dėl naujagimių sk. personalo.
O darbą jos ir turi dirbt gerai, juk neveltui 30 metų išdirbo, po tiek metų aš užsimerkus tuos vaikus maudyčiau. Eina kalba apie žmogiškumą. Tikrai ne visos tokios yra seselės iš nauj. sk. buvo labai gerų, nuoširdžių. Atsimenu jas ir dabar.

QUOTE(MONRO @ 2008 02 23, 19:01)
tikriausiai tos seseles kur buvo prie taves, tuo metu kai as gimdziau ir gulejau naujagimiu skyriuje atostogavo.  cool.gif  siaip as tik geru zodziu galiu paminet dirbancias gimdykloje ir pogimdyviiame skyriuje, treciame aukste, bet jau naujagimiu skyrius  schmoll.gif  tikiuosi jei dar turesiu vaiku, tens nebeteks buti. as nekalbu apie visas absoliuciai. buvo viena tokia jaunute ilgais lygiais plaukais ir viena vyresne, net nebepamenu kaip atrodo, kurios tikrai nieko, bet daugiau..... schmoll.gif

Jaučiu apie tas pačias ir rašom.

Kažkodėl atsimenu tokią stambią (jau gan stambią cool.gif ) seselę, na grubumo viršūnė ji man buvo, juodais plaukais garbanotais tokia. Ją dar ir dabar gatvėje atpažįstų blink.gif brr brr net nupurtė.
Atsakyti
Noriu paklausti.Gal kuri zino Petrausko mob.numeri?Parasykit i AZ.Aciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuska1111: 29 vasario 2008 - 15:56
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chikko: 29 vasario 2008 - 17:12
gal kas ka zinot apie akusere Jolanta?
Atsakyti
apie Jolantą negirdėjau, bet jeigu susitarsi - manau tikrai stengsis viską padaryti gerai. O susitarti verta, nes aš gimdžiau lapkričio 19, tai kai atvažiavau paryčiui į gimdymo namus, visi lakstė lyg paklaikę, ne sper naktį buvo 3 cezariai, 6 normalū gimdymai, aš užėmiau paskutinę gimdyklą, po manęs atvažaivusią nebeturėjo kur guldyti - tai guldė pataloginiame. akušerės lakstė kaip pakvaišę, jeigu būčiau neturėjusi savos (kuri atvažiavo ne pamainos metu) būčiau akušeres ar daktarus mačiusi kartą į valandą. nes kai manoji paprašė kad ateitų nors viena kuriai priklausė dirbti tą naktį, tai vos prisiprašė.gydytojas irgi pabuvo tik per patį gimimą ~ 15 min. visi sakė kad tokios nakties neatsimena. Tuo metu labai džaiugiausi kad buvo su manimi vyras ir "sava" akušerė.
Atsakyti
QUOTE(deikon @ 2008 03 02, 00:52)
apie Jolantą negirdėjau, bet jeigu susitarsi - manau tikrai stengsis viską padaryti gerai. O susitarti verta, nes aš gimdžiau lapkričio 19, tai kai atvažiavau paryčiui į gimdymo namus, visi lakstė lyg paklaikę, ne sper naktį buvo 3 cezariai, 6 normalū gimdymai, aš užėmiau paskutinę gimdyklą, po manęs atvažaivusią nebeturėjo kur guldyti - tai guldė pataloginiame. akušerės lakstė kaip pakvaišę, jeigu būčiau neturėjusi savos (kuri atvažiavo ne pamainos metu) būčiau akušeres ar daktarus mačiusi kartą į valandą. nes kai manoji paprašė kad ateitų nors viena kuriai priklausė dirbti tą naktį, tai vos prisiprašė.gydytojas irgi pabuvo tik per patį gimimą ~ 15 min. visi sakė kad tokios nakties neatsimena. Tuo metu labai džaiugiausi kad buvo su manimi vyras ir "sava" akušerė.

Aga, tos nakties nepamirsiu, nes tada butent ir gime musu dukryte (po to 3-io cezario) wub.gif . Tai gydytoja, kuri mane operavo, ta nakti net Valpurgijos naktim pavadino doh.gif . Ir man buvo jau riesta, nes su didziausiais saremiais ( o buvo planinis cezaris) turejau "laukti" kol dar dvi extra isoperuos ir net nzn kiek gimdymu priims doh.gif .

Cia biski irgi offtopic - atsiprasau 4u.gif

.
Atsakyti
QUOTE(deikon @ 2008 03 01, 23:52)

dekui, gal ir taisybe, kad geriau tureti ''sava'' akusere rolleyes.gif
Atsakyti
Na ka ir as gimdziau prie Abramavicienes, pries penkis metus. Gyvenam rajone taigi rinkomes privaciai dirbancia ginekologe visam nestumo laikui ir tuomet dar veikusiam Incunabulyje susidurem su Abramaviciene. Kadangi nesu labai jau priekabi ir siaip nestumas nebuvo komplikuotas, tai ir lankiausi ten iki pat gimdymo ok.gif Nors tikrai toki jausmeli turejau kad ----> nail.gif O is kitos puses kai neieskai priekabiu, tai viskas gerai- koki karta neatvykus apziuron pati paskambino, pasiklause kaip jauciuosi, kodel nepasirodziau, ir is karto nustate, kad greiciausiai reikes cezario, nes placenta pirmaeige unsure.gif
Atejus gimdymo terminui pati pagulde patologiniam, lanke ir patare ka sakyt per vizitacija, kad iskeltu gimdyklon, kai jos pacios pamaina bus thumbup.gif Taip ir ivyko, elgesi tikrai mandagiai, su ja komandoj tada dirbo akusere Kunciene thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Kaip matau jau ir cia forumuose ji izymybe wub.gif be galo sauni ir rupestinga, neturiu zodziu drinks_cheers.gif Gimdyti naturaliai vis tik nepavyko, dare cezari, pati Abramaviciene. Viskas puikiai, lanke ir pogimdybinej palatoj. Ir nepatikesit kad gimdykloj tik 100lt vyras dave ir per visa laika nestumo nemokejom nei cento, nes ir taip mokamai oficialiai lankemes pas ja.
Veliau koki karta kita pas ja lankiausi del kitu priezasciu-policistines kiausides ir t.t, bet epizodiskai ir ne iki galo gydydamasi, kol vel neteko atsidurt po jos skalpeliu,, sikart neplanuotai-negimdinis nestumas ir saaugos po cezario verysad.gif Tuomet ji atsitiktinai ginekologiniam dirbo, mane tada vyrai to skyriaus iskapste is mirties nagu laiku diagnozuodami, esu be galo dekinga Merkiui ir Knizikeviciui 4u.gif
Beje ju nuomone negimdinis ir saaugos-nuo cezario, neaisku ar ne itin gerai atlikto, ar nuo blogai sugijusiu, tiksliau suaugusiu i viena gniuzula, randu g.gif
Siuo postu norejau pasakyt, kad kaip zmogus gal gydytoja Abromaviciene ir navatni (geras zodis lotuliukas.gif ), bet as atrodo nenusivyliau ax.gif O beje su daktarais ne mano mada maloniai bendraut, tegu tik reciau juos sutikt tektu g.gif
Atsakyti
Sveikos, na ne pirmą kart girdžiu, kad Abramavičienė šalta kaip ledas, ir pačiai tenka kiekviena mėn ta šaltumą pajusti. Atrodo tik jai pinigus kišk tada bus saldainiukas kiek vizito metu tenka nugirst kalbant ja telefonu pvz. "taip neturiu laiko aaaaaaaaaa jus už pinigus tai beabejo ateikt priimsiu" tonas pasikeičia 100%. Ir kiek lankausi pas ją visada ji bigom čiut ne greičiau greičiau kaip kokius gyvulius pravaryt. Suprantu tikrai daug pastoviai būna ten žmonių bet tai tu nors besilaukiančia apžiūrėk normaliai doh.gif
Atsakyti
Nu jo, perskaiciau nuo A ik Z viska mastau.gif ir taip baisiai pasijauciau blush2.gif . Kazkaip nezinojau kaip ta gydytoja ar akusere pasisamdyti, tad vaziavau gimdyti na ura, aisku planavo cezari daryti, bet pagulde i patologini apsigalvojo (tuo as nuosirdziai apsidziaugiau) rolleyes.gif , kai atejo laikas - nuveze i gimdykla, aisku skaudejo, bet nemanau kad pinigai butu padeje, kai paprasiau epiduro - pasake ar turi blink.gif , aisku neturejau - tai paguode kad taip tik geriau - ir as nurimau, vandenys nubego po 13 val, maziuke gime 20.35 - skaudejo, nors neplysau, nekirpo blush2.gif , isstumiau per viena saremi, sokinejo visi kaip apie kokia princese - akusere ir kelios slauges matyt priiminejo vaikiuka, Slyvauskas laike uz rankos ir nugara gloste, o vyrui dave kad man deguoni palaikytu, nes galva is skausmo svaigo blush2.gif , gimus maziukei, paprasiau kad nekirptu virksteles kol pulsuoti nenustos (buvau pasiskaiciusi, kad stresas vaikiukui didesnis), tai gydytojas nusijuoke ir liepe pasakyti kada jau tongue.gif . Pogimdyvineje palatoje (nesipirkau privaciu, tad gulejome dviese), akuseres tikrai rupinosi manimi, klause ar nereikia palydeti i dusa, ateidavo kai mazoji nakti verke, prasiau misinuko jai, nes maciau kad alkana, o pienuko vis dar nebuvo, tai atnese tik isitikinusios kad tikrai MP neturiu - neturiu tikrai jokiu priekaistu ir prisimenu tik gerai, noreciau gryzti, bet va vyrui sake gana unsure.gif Va naujagimiu gydytoja nepatiko, ta smulki, su akinukais - tikrai labai salta, kai apziurejo dukriuka, paklausiau kokie balai jos, tai atsake, kad jie skirti gydytojams o ne man blink.gif , po apziuru irgi ateidavo, apziuredavo ir ne zodzio nesakius iseidavo - jai tikrai labiau tiktu morge dirbti rolleyes.gif . Kai mazoji apsikakino, issikvieciau akusere, kad parodytu kaip nuplauti, tai ji su ironija paklause ar pirmas vaikas, bet as irgi juokais atsakiau, kad tas buvo laaabai seniai, ir berniukas, ir as po operacijos menesi priziureti negalejau, o kai jau galejau jis visas vyras buvo lotuliukas.gif , tai nieko - mielai viska paaiskino, parode blush2.gif .
Kai ta akusere per gimdyma taip rupinosi (kaip tikra mama) - kazkaip norejosi atsidekoti wub.gif , tai daviau 50 Lt blush2.gif - daugiau niekam, nieko schmoll.gif , tik isvaziuojant namo - sakoti dideli skyriui palikom bigsmile.gif

O kai cia rasot kad 1000 ir pan - juk yra zmoniu ir nemazai, kurie visa menesi uz ta suma dirba blink.gif , o cia max para doh.gif . Juk jie uz tai algas gauna, gi kai einam i parduotuve, nemokam pardavejoms kad mesos pasvertu rolleyes.gif - o ka joms gyventi nereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 03 14, 21:28)

kiek zmoniu tiek ir nuomoniu, ir kiekvieni daktarai skirtingi... as tikiuosi papulti i gera pamaina ir su ''sava'' akusere (bu labai bijau gimdymo...)
Atsakyti