nu moterytes ziuriu pinigeliais metotes, ar verta jei nesitari 500 duot? na mums pinigu netrukumas, bet nzn, tiek neduociau ir nedaviau, gimdziau susitrusi su irma, pagimdziau per 5 val, ji buvo salia nemazai laiko tai davem 200lt ir mama kita dena atnese kavos bei saldainiu, o gyd filiminaficienei 50 davem, nes na ji tik atejo pazejo, ir paskui kai jau gimdziau, palaike uz rankos, nu da vandenis nuleido, bet nemanau, kad daugiau verta, kai jos pamaina buvo.
QUOTE(shrekiuke @ 2008 02 04, 14:27)
nu moterytes ziuriu pinigeliais metotes, ar verta jei nesitari 500 duot? na mums pinigu netrukumas, bet nzn, tiek neduociau ir nedaviau, gimdziau susitrusi su irma, pagimdziau per 5 val, ji buvo salia nemazai laiko tai davem 200lt ir mama kita dena atnese kavos bei saldainiu, o gyd filiminaficienei 50 davem, nes na ji tik atejo pazejo, ir paskui kai jau gimdziau, palaike uz rankos, nu da vandenis nuleido, bet nemanau, kad daugiau verta, kai jos pamaina buvo.
Nu nzn as irgi jei paciai butu leide gimdyti kaip ten butu su tais pinigais, bet kai planuotas cezaris, tai norisi, kad ne bilekaip uzlopytu, o prisiklausiau tokiu istoriju sociai : kai uzsiuna kaip mesininkai, kad paskui moterys nebezino kaip ta randa isnaikinti, kai mesos kaba, negu sunku buvo nukirpt . Arba padaro kaip kisene, tai ka - paskui visalaik isvalyti ja reikia. Ir cia pazistamom taip, o ne siaip gandai. Zodziul gydytoju gi daug yra, jei nepastebejot, uztai ir situacija situacijai nera lygi, ziurint ant kokio uzpuoli, o gal dar ir kokios nuotaikos. O dar nepamirskit, kad anketoj, kuria pildot reikia uzrasyti specialybe. Patikekit i tai irgi atsizvelgia. Ta prasme jei kokia is saugumo ar policjos ir pan. tai vel kitaip ziuri.
QUOTE(zamke @ 2008 02 01, 14:42)
Pritariu, man tai irgi atrodo, kad ir gimdymas pailgeja gerokai, kai su nuskausminimu
nu nesąmonė gryna. Būčiau parą gimdžius jei ne epidūras Jis atsidarymą pagreitino, per valandą pilnai atsidarė ir pagimdžiau..Iki to laiko per keliolika valandų jokios pažangos nebuvo.
Na as nesigincyju, jei man būtų reikalingas cezaris kitaip būtų, bet aš neliečiau čia įpatingų atvejų, aš kalbėjau apie gimdymus, be kompikacijų.
Man irgi, ir dar naktį atlėkė nes savo pamainoj...
O mano sesuo gimde prie gyd.Merkio ir net du kartus ir buvo be galo patenkinta labai geras gyditojas,o Paskevicienes niekam nerekomenduoju nes ji nezn kazkokia ne tokia,i nescia ziuri kaip i bulviu maisa.Nebent kekviena karta duodi pinigeliu jai.
Sveikos mamytes. Pirma karta rasau tai atleiskit jei kas ne taip. Skaiciau si foruma kai laukiausi o dabar jauciu pareiga parasyti ir as. Pirma dukryte gimdziau pries 7 metus. tai gimdziau prie gydytojos Narbutienes, o akusere buvo Lasinskiene. nedaviau ne lito, bet jauciausi tarsi gimdyciau privacioje klinikoje. Gydytoje pati dalyvavo visa gimdyma. Visa komanda buvo nuostabi! Antra dukryte gimdziau rugseji, pries gimdyma teko paguleti pataloginiame sk. Taigi vel susiduriau su ta pacia akusere. Na dabar nieko gero pasakyti apie ja negaliu, gal pavargo per 7 metus dabar gimdziau prie gydytojos Ovsianienes, o akusere buvo Rasuole Burmoniene ir vel viskas buvo liuks. Rasuole tai yra medike is didziosios raides! Norsir pinigeliu nedavem priziurejo kaip kazkas jau rase kaip sese. Jokios itampos, netgi parekauti siule jei man bus lengviau:)
QUOTE(Mamyyte @ 2008 02 06, 12:37)
O mano sesuo gimde prie gyd.Merkio ir net du kartus ir buvo be galo patenkinta labai geras gyditojas,o Paskevicienes niekam nerekomenduoju nes ji nezn kazkokia ne tokia,i nescia ziuri kaip i bulviu maisa.Nebent kekviena karta duodi pinigeliu jai.
Aš gimdžiau prie Paškevičienės. Lankiausi pas ją visą nėštumą. Ir kas kart neduodaviau pinigų. Aišku, žmogus jinai toks, kad prie žaizdos nedėčiau, bet priežiūra likau patenkinta. Visi reikalingi tyrimai, visos apžiūros, per gimdymą buvo šalia, padėjo, patarė ir t.t. Tiesą sakant ir dabar atpažįsta, dukrytę pakalbina
QUOTE(ingrida78 @ 2008 02 07, 10:26)
Sveikos mamytes. Pirma karta rasau tai atleiskit jei kas ne taip. Skaiciau si foruma kai laukiausi o dabar jauciu pareiga parasyti ir as. Pirma dukryte gimdziau pries 7 metus. tai gimdziau prie gydytojos Narbutienes, o akusere buvo Lasinskiene. nedaviau ne lito, bet jauciausi tarsi gimdyciau privacioje klinikoje. Gydytoje pati dalyvavo visa gimdyma. Visa komanda buvo nuostabi! Antra dukryte gimdziau rugseji, pries gimdyma teko paguleti pataloginiame sk. Taigi vel susiduriau su ta pacia akusere. Na dabar nieko gero pasakyti apie ja negaliu, gal pavargo per 7 metus dabar gimdziau prie gydytojos Ovsianienes, o akusere buvo Rasuole Burmoniene ir vel viskas buvo liuks. Rasuole tai yra medike is didziosios raides! Norsir pinigeliu nedavem priziurejo kaip kazkas jau rase kaip sese. Jokios itampos, netgi parekauti siule jei man bus lengviau:)
Apie gyd. Ovsianiene irgi galiu tik geru zodziu pasakyti. Nes teko pas ja lankytis kelis sykius nesciai, kai gyd. Vilimiene, apie kuria vien tik blogu daug zodziu galeciau pasakyti diagnozavo vakeliui baisia patologija ir kalbejo apie aborta , tai pastaroji nuramino ir paguode, nors pas ja vaziavau is nevilties kur kreiptis ir ten lankytis man visai nepriklauso, bet prieme ir jokiu pinigu net neeme.
P.S. Aisku kudikeliui nieko nebuvo
Papildyta:
QUOTE(wijokle @ 2008 02 07, 11:59)
Aš gimdžiau prie Paškevičienės. Lankiausi pas ją visą nėštumą. Ir kas kart neduodaviau pinigų. Aišku, žmogus jinai toks, kad prie žaizdos nedėčiau, bet priežiūra likau patenkinta. Visi reikalingi tyrimai, visos apžiūros, per gimdymą buvo šalia, padėjo, patarė ir t.t. Tiesą sakant ir dabar atpažįsta, dukrytę pakalbina
Na, man ji cezari dare, tai irgi teko pabendraut (dar juo labiau su spinaline, tai ir operacijos metu kalbejom), tai nieko irgi blogo negaliu pasakyt. Gal is tokiu tiesesniu zmoniu, ne kokiu saldziabalsiu, bet man tokie visai "tinka", kad ne per aplinkui kalba, o taip, kaip yra. Kaip kam aisku atrodo.
Papildyta:
Is tiesu as tai daug blogesniu zodziu galeciau pasakyti apie prieziura pogimdyviniam skyriui. Tiek apie to skyriaus darbuotojas, tiek apie vaiku gydytojas, kurios ateina vizituoti vaikuciu. Pasibaisejau is tikruju . As suprantu, kad jom tai - tik darbas. Bet manau, kad bet kuris zmogus pasirinkes profesija gydyti ir slaugyti t.b. ir pakantus ir kiek galima malonus, ne susiraukelis burzdeklis. Pati dirbu su zmonemis (tenka bendrauti su klientais), tai visada ir gan nuosirdziai stengiuos (o ir labai stengtis nereikia) kuo su jais pabendrauti, nors kartais ir nebuna jokios pinigines naudos (neuzsako ir pan.). O cia, rodos, ateina jau nuo ryto pavarge darba. Per 5 gulejimo paras tik 1 sesele (akusere) buvo nuosirdziai maloni net ir nakti (be jokiu kysiu), o kt. issisiepdavo tik ka gave. O tokioj busenos pacientui (gimdyvei) gi taip reikia iv.patarimu ir pagalbos. Rodos jos visos mano, kad viska pati turi zinoti ir net nesiteikia ko paaiskinti, o paskui stebisi. Kudikiu gydytojom isvis pasibaisejau, nes is 4 lankanciu mazyle tik 1 buvo nuosirdziai gera ir patarinejo viska ir sake net neklausiant. Zinau tik, kad mergautine pavarde ir sviesi. Tokioj busenoj nelabai besiziurejo man i pavardes. O Abromaviciene, kuri vizituodavo isvis - ledas, ne moteris. Zodziu: nuo musu mamu pasakojimu man nelabai kuom ir skyresi vaizdelis. Nors ir saldainiu visom pridovanota, bet matos, kad pinigeliai labiau paplatintu sypsena. Pacios ir islepinam is tikruju.
Na aš kai gulėjau pogimdyvinaim skyriui, pasijutau kaip kokia mergytė, nes visai nesikaitė, aiškino kažką, sako, ko čia nemokėt, juk čia tavo vaikas, sakau aš vaiką pirmą kart gyvenime laikau ir dar tokį ir dar mano, bijau, pradėjo aiškint kaip reikia plauti, aš į rankas bijau paiimti, o ant manęs dar rėkia, sakau gerai parodykit, neišleidau tol kol neišmokino, gal ir keikė po to, bet jų tox darbas ir man neįdomu. Atėjusi uošvenė, sako duok, kišk, paliko pinigų krūvą, aš iš principo nedaviau, už ką duot, už susiraukusį aptarnavimą? Bivo taip piktą, kad eina jos š... Suprantu joms tai kazdienybė, bet man vos kompleksų neįvarė, tox jausmas, kad vienintelė nemoku tvarkytis iš visų guliončių mamų. Apie vieną vaikų gyd. aš iš vis patyliu, buvo pirmas vakaras, po gimdymo atėjo apžėt, aš sėdėjau vyro lovoj, o vyras pas mane ant lovos, nes lovytėj gulėjo mūsų mergytė, atėjus ne labas vakaras paskakė, o pradėjo pamokslauti, kaip vaiko tėvas gali gulėti mamos lovoj prie vaiko, juk čia tik mamos ir vaiko erdvė, ir užtat, kad būtų apžėjus vaiką atskaitė moralą 5min ir išėjo. Mes su vyrų buvom šokiruoti. nu vienu žodžiu bepasokadama susinervinau ir viskas. Ne varau tikrai ant visų, bet pasakojų kokių šlykštybių yra. Tai vat mamos, naujai kepamos, būtit stiprios, ir jei bus nedrasu, jas pasisodinkit ir klauskit, tegul rodo, o jei ką sakys, pagalvokit, kad kitos šalia esančios naujai iškeptos mamytės ir nieko nemoka.
QUOTE(shrekiuke @ 2008 02 08, 13:59)
... Suprantu joms tai kazdienybė, bet man vos kompleksų neįvarė, tox jausmas, kad vienintelė nemoku tvarkytis iš visų guliončių mamų. Apie vieną vaikų gyd. aš iš vis patyliu, buvo pirmas vakaras, po gimdymo atėjo apžėt, aš sėdėjau vyro lovoj, o vyras pas mane ant lovos, nes lovytėj gulėjo mūsų mergytė, atėjus ne labas vakaras paskakė, o pradėjo pamokslauti, kaip vaiko tėvas gali gulėti mamos lovoj prie vaiko, juk čia tik mamos ir vaiko erdvė, ir užtat, kad būtų apžėjus vaiką atskaitė moralą 5min ir išėjo. Mes su vyrų buvom šokiruoti. nu vienu žodžiu bepasokadama susinervinau ir viskas. Ne varau tikrai ant visų, bet pasakojų kokių šlykštybių yra.
normaliai...
Aš po antro vaiko gavau rėkt, kai atėjus rado vaiką gulintį mano lovoj per vidurį. Tai rėkė, kad kodėl dedamas vaikas ten, kur mama užpakalį deda??? Tai buvo naujagimių gydytoja A. Černiūtė. Aš nekreipiau jokio dėmesio, nes du vaikus pagimdžius abu kartus teko su ja susidurti, tai ji visada tokia nepatenkinta ir rėkaujanti Ji tokia neaukšta, su akinukais, trumpi plaukai, apyjaunė. Jei ta pati-visai nestebina tada.