QUOTE(Čili @ 2008 01 18, 10:34)
kad mažas procentas tai nesąmonė, na nebent Panevėžy, kur sako nelabai ir pasiūlo tą epidūrą.. Man Kaune patys padarė nemokamai, nes tam buvo priežasčių - kaklelis neatsidaręs visai buvo per 14 valandų sąrėmių, o išsekus buvau jau, tai po epidūro per valandą atsidarymas buvo pilnas ir pagimdžiau
Aišku geriau be tokio įsikišimo, viskas turi savų minusų, bet visgi to nepavadinčiau nenatūraliu gimdymu
Vat ir bijau dabar Panevėžy gimdyt
Jei prisireiktų epidūro, ir jo nedarytų..
Kiek žinau , Panevėžy reikia dėl epidūro susitarti iš anksto , nes mano draugė , nuvažiavusi gimdyti , paprašė , tai jai pasakė , kad niekas čia dėl jos nelakstys , jeigu pati nesusitvarkė. O iš vienos pažįstamos gydytojos girdėjau , kad Panevėžy epidūro geriau nedaryti , nes nėra patirusių gydytojų. Pas mus jie universalūs. Nors pati gimdžiau daugiau nei prieš 5 metus , bet daugiau PANEVĖŽY nenoriu. Tada buvau jauna ir naivi , nuvažiavau gimdyti be jokio susitarimo. Gimdžiau ilgiau nei parą , budėjo Abromavičienė , kuri labai buvo nepatenkinta , kai seselė pakeldavo iš miegų manęs apžiūrėti. Vyrui liepė eiti iš palatos , pasakiusi , kad , kol gimdysiu , jisai spės net iki Maskvos nuvažiuoti. O po kelių valandų , prasidėjus gimdymui , pasakė , kad vyrui nebeskambinčiau , nes nebeįleis. Per patį gimdymą keitėsi pamaina, tai ta višta išėjo , o atėjo toks vyras ( gerai nebežinau pavardės, berods , iš B raidės). Pagimdžiau lengvai , net neplyšau , bet pas tokius veterinorius papuoliau , kad atsiprašau. Dabar mąstau taip , kam čia kišti pinigus valdiškoje įstaigoje , jeigu gali nuvažiuoti į " Mažylio" gimdymo namus , kur susimokėsi ir būsi garantuota dėl savęs ir vaikelio