Įkraunama...
Įkraunama...

"Kakojimo" baime

del berniuku siusiojimo viena pazystama sekmingai isbande pamokyti siusioti atsistojus tiesiai i klozeta ( nu kaip vyrai daro... prilaikant pelyte ). Kaip zaidima, kad cia smagu. Vaikui labai patiko ir taip issisprende siusiojimo problemos.
Na cia tik variantas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karapuzike: 23 rugsėjo 2008 - 15:16
QUOTE(MaTo @ 2008 09 23, 15:30)
namuose atsinesa pats pampera kai nori sysiu,kazkur kas 3 val atsiseda ant puodo be vargo ir padaro, bet tik su pampersu.

...

Kakojimo baime dar didesne, nes labai kieteja viduriai, net i pampersa bijo pasislepes daryti, nors matosi, kad jau nori, bet laiko kiek tik gali, 3-6d, po to jau nebelaukiu ir statau klizmute.

o jei vieną dieną namie nebeliktų pampersų? na pvz., "tokiems dideliems nebegamina" gal...

o ar negeriau būtų laisvinantys vaistukai (duphalac, forlax) nei klizmutės?
Atsakyti
Klizmutes darome tik jau tuo atveju, kai niekas nebepadeda, man jso ir nelabai patinka, ne stik dra daugiau baimes vaikui su jom ivaroma.
Dufolakas mum nauda dave tik pirma savaite, po to dar 1.5 men ji gerem , bet naudos nejauteme.
Blogiausia , kad vaikam laisvinancios kokios mikstureles nelabai ir yra sad.gif
Atsakyti
QUOTE(MaTo @ 2008 09 24, 09:01)
Klizmutes darome tik jau tuo atveju, kai niekas nebepadeda, man jso ir nelabai patinka, ne stik dra daugiau baimes vaikui su jom ivaroma.
Dufolakas mum nauda dave tik pirma savaite, po to dar 1.5 men ji gerem , bet naudos nejauteme.

pabandykit forlax. mums irgi duphalakas kazkaip greitai nustojo veikti. o su forlaxu sugebam "normaliai" gyventi...
Atsakyti
QUOTE(MaTo @ 2008 09 24, 09:01)

Mano panelytei ta pati problemele verysad.gif
Viduriukai kieti nuo gimimo,vargsta kol pakakoja,net gaila ziureti doh.gif
Duphalakas padejo tik pradzioj,kai pradejom duoti,atroe pagaliau problema issisprende,bet savaitele ir vel viskas tas pats doh.gif
Atsakyti
Na va. Atrodo mes jau issisprendem... doh.gif
Nuo kakuciu sulaikymu po 3-5 dienas pradejo metyti odele rozinem dedervinem.. Turejom eiti pas dermatologa. As gydytojai tyliai pasakiau savo itarimus del ko tai gali buti ir ji garsiai patvirtino, kad nesitustinant kas diena kaupiasi toksinai, kurie taip per odele iseina sad.gif.
Maniske apsimete kad negirdi, bet maciau kad klauso. Tada gydytoja "susitare" su maze, kad nuo siol ji darys kaku kasdien. O mes su teciu pazadejom seniai noreta ir rozini vezimeli tada, kai padarys i puoduka.
Ir daugiau nebespaudem, neprasem, nesiulem.

Tiems, kas daro i pampersus (o maniske tik taip ir pakakodavo), siulau pabandyti leisti vaikui padaryti ant zemes, bet be pamperso. Maniskei tai patiko ir isejo iskart, nes galejo pakakoti tik atsitupus. Tada trumpai susitarem, kad kita karta paskutinis kakutis ikristu i puoduka. Po to kai mazytis galiukas buvo padarytas i puoduka, atsirado pasitikejimas, o dar po poros savaiciu pati uzsidare tualete ir "dirbo" apie pusvalandi... kol isejo svytinti - viska padare i puoda. Ooo kiek visiems laimes buvo thumbup.gif , o tada pareikalavo prizo. Ir gavo. Ta pati vakara aplekiau 6 parduotuves ir dabar stumdom rozini vezimeli ir darom jau "kaip dideles" smile.gif

Gal kam pades musu patirtis smile.gif Svarbiausia nespausti. Jie puikiai zino kaip turi padaryti. Reikia duoti jiems ramiai bandyti kol iseis. Nuolatinis spaudimas deja nepadeda sad.gif Mums nuo supratimo iki rezultato praejo daugiau nei puse metu.

Sekmes visiems 4u.gif
Atsakyti
is tikruju ir as pastebjau, kad kai nekakoja veiduka pradeda berti.
jei ne paslaptis pas kokia gyd lanketes ir kur?
nes kaip tik galvoju, kad reikia vaika nuvesti pas gyd, nes kai daktarai pasneka vaikas kitaip reaguoja, galvojau vesti pas gastroenterologa, nes cia kaip ir ju sritis, bet va nelabai apie kuri nors randu atsiliepimu, gal mamos kurios susidure su sia problema galetu rekomenduoti.
aciu
Atsakyti
QUOTE(MaTo @ 2008 10 20, 17:05)
is tikruju ir as pastebjau, kad kai nekakoja veiduka pradeda berti.
jei ne paslaptis pas kokia gyd lanketes ir kur?
nes kaip tik galvoju, kad reikia vaika nuvesti pas gyd, nes kai daktarai pasneka vaikas kitaip reaguoja, galvojau vesti pas gastroenterologa, nes cia kaip ir ju sritis, bet va nelabai apie kuri nors randu atsiliepimu, gal mamos kurios susidure su sia problema galetu rekomenduoti.
aciu

mums padejo dermatologe seskines poliklinikoje. Nepamenu pavardes.
Manau kad galima eiti pas bet kuri daktara, kuris moka su vaikais kalbeti. Gal ikalbes smile.gif
Gastroenterologas gera mintis del to, kad padarytu tyrimus (mums irgi dare, siunte dermatologe), kurie parodytu kaip veikia vaikucio virskinimo sistema. Nes pas mus nuo susilaikymu buvo baisus geruju ir bloguju bakteriju disbalansas sad.gif. Dabar geriam gerasias, demes dingo, kakoja i tualeta be problemu....
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2008 09 23, 16:16)
del berniuku siusiojimo viena pazystama sekmingai isbande pamokyti siusioti atsistojus tiesiai i klozeta ( nu kaip vyrai daro... prilaikant pelyte ). Kaip zaidima, kad cia smagu. Vaikui labai patiko ir taip issisprende siusiojimo problemos.
Na cia tik variantas  ax.gif

Taip tik atrodo, bet deja... verysad.gif
Musu vyriskis (beveik 4m) irgi dziaugiasi atrades "vyriska " buda, bet tada iskyla problema su kakojimu.
Pradeda sysiot ir nespeja atsisest pakakot unsure.gif
Atsakyti
Ir maniškis jau dvi savaites kaip vargsta su netikėtai įgyta kakojimo baime. Po prasirgto rotoviruso jam užkietėjo viduriukai ir turbūt labai skaudžiai pakakojo. Ir viskas, prasidėjo bėdos. Jau man nervai nebelaiko, kai pamatau, kad pilvas kaip arbuzas pasidaro, laiko kiek gali, net bezdaliukus laiko. Nu nors verk. Tai su Mikrolaksu priverčiu kakot, bet suprantu kad tai į niekur neveda. Tai ką man daryt? Ir vidurius skystinam, ir tas kakis nebekietas, o nedaro nors tu ką. Taip ir ligą įsivarys. Geriausiu atveju trysteli į kelnes, o kai jaučia, kad ateina laikas kakojimui, tai šakės, net negaliu prieit prie jo. Jau man viskas nusibodo, palikčiau viską savieigai, bet kad negaliu žiūrėt į ta pilvą.
Atsakyti
Mes irgi turim rimtą problemą-darom kaku tik į pamperį, nors mums jau po poros savaičių bus 3 metukai. Kai užsinori kaku, pati atsinešdavo pamperį, kad uždėtumėm, o kitaip nesisėda nei ant puoduko, nei ant klozeto, nors su sysiuku jokių problemų senai nebėra-pati prašosi ir dieną ir naktį ir jokių "nelaimių" nebebūna. Tad vieną dieną paėmiau tuos pamperius ir paslėpiau sakydama, kad pardavėja nebeparduoda, nes esi didelė.Pati puikiai supranta viską, net parduotuvėje praeidama pro pamperius sako-man nereikia, aš didelė, o kai prispiria didelis noras, vėl reikalauja pamperio, o jo nededant, taip vaikas ir prakenčia.Taip pralaikydavau ją 3 dienas nekakojus, bet su šia problema, kai kreipiausi į mūsų daktarę, pasakė, kad 3 dieną būtinai reikia pakakoti vaikui , tad vėl tenka iki šiol dėti pamperius.Niekas nesikeičia. Mūsų irgi viduriukai į kietąją pusę, bet esu pastebėjusi ir tai, kad jeigu viduriukai ir normalūs, vistiek ji net nebando kakoti, net nesisėda nei ant puoduko, nei ant klozeto. Nežinau, ar jau verta kreiptis pagalbos į psichologus, ar verta laukti, kol viskas susitvarkys savaime.Mūsų daktarė sako, kad į psichologą kreiptis dar per anksti, nes vaikas su ja nekalbės.Badžiau ir mikrolax ir duphalakso, bet rezultatas tas pats-teko dėti pamperius, nes suprantu, jei visiškai nesisėda ant puoduko, tai šių vaistų veikimas pats savaime neįvyks, kad vaikas pats pradėtų sėstis kaip didelis ant puoduko. Tad jokių vaistų ir negeriam.Visi aplinkiniai juokiasi, kad tokia išlepinta, kad net ant puoduko kaku nedaro. Nežinau ir ką bedaryti. Svarbiausia tai, kad jokios baimės pas ją nėra, nes kai padaro kaku į pamperį, pati nori pažiūrėti kaip gavosi.
Atsakyti
dika. M. tiksliai aprašiai mūsų situaciją...ir aš nežinau, ką su savo mažuoju daryti... verysad.gif ir žaidimo forma, ir pažadais, kad nupirksim, bet užsispyręs prašo pamperso nors tu ką.o su sisiojimu, jokių problemų, jau nuo 1,5m daro į puoduką,ir per naktį išbūna sausas biggrin.gif niu reikia laukti treciojo gimtadienio, tada ziūrėsim. p.s. 3metai bus balandį ax.gif
Atsakyti