Įkraunama...
Įkraunama...

"Kakojimo" baime

QUOTE(happy @ 2008 02 07, 23:23)
Dabar ta problema sprendziam taip- ..vakare einam i silta vonia maudytis

Mano mažajam kartas nuo karto atsiranda ta baimė - tai vonia tikrai padeda. Pasėdi šiltam vandenį - ir žiūrėk, po kažkiek laiko jau prašosi ant puodo.
Atsakyti
sveiki, maniskei beveik 5m ir jai atsirado kazkokia baime eiti "kakucio" .ji kencia kencia ir matosi kad tikrai nori, i tualeta neina nes sako kad nenori. is kart nurimsta, nors jai nera tai labai aktualu, todel man kyla itarimas kad padare i kelnytes. aisku patikrinus pasitvirtina unsure.gif tada ji aisku pradeda verkt, kad pridare i klenytes unsure.gif( tiesa kakiukas buna labai kietas) ir jau tai tesias apie 3-4d doh.gif: nzn ir slyvas duodu, ir sriubytes, ir jogurtuko, bet vistiek jai sunku padaryt kaku tualete, manau jai jau ir baime kazkokia atsirado unsure.gif net nebezinau ka ir daryt? gal kokiu vaistuku yra? g.gif
Atsakyti
Laba diena, gerb. Psichologe,

Mano dukrytei 2 m. ir 10 mėn. Ji šlapinasi į tualetą, pati puikiausiai susitvarko. Tačiau tuštinasi tiktais į pampersą, ir visada laukia, kol aš pareisiu iš darbo - t.y. sulaiko tuštinimąsi.
Pradžioje galvojau, kad ji gėdinasi auklės, ir laukia, kol aš grįšiu namo. Tačiau net man grįžus, ji griežtai atsisako tuštintis į tualetą arba puoduką. Pati atsineša pampersa, dedasi, ir kakoja tiktais į pampersą.
Kaip supratau iš ankstesnių Jūsų atsakymų, mums galėtų padėti žaidimas su moliu, todėl norėjau pasiteirauti, ar žaidžiant su moliu galima daryti asociacijas, kad lėlytė kakoja į puoduką ir pan. (turime tokią mažą lėlytę ir pridėtą žaislinį naktinį puoduką), ar tas molio minkymas turi būti neutralus, neakcentuojant "kakučio" ir pačio tuštinimos proceso?

AČIŪ
Atsakyti
QUOTE(Skraiduole @ 2008 04 24, 14:42)
Laba diena, gerb. Psichologe,

Mano dukrytei 2 m. ir 10 mėn. Ji šlapinasi į tualetą, pati puikiausiai susitvarko. Tačiau tuštinasi tiktais į pampersą, ir visada laukia, kol aš pareisiu iš darbo - t.y. sulaiko tuštinimąsi.
Pradžioje galvojau, kad ji gėdinasi auklės, ir laukia, kol aš grįšiu namo. Tačiau net man grįžus, ji griežtai atsisako tuštintis į tualetą arba puoduką. Pati atsineša pampersa, dedasi, ir kakoja tiktais į pampersą.
Kaip supratau iš ankstesnių Jūsų atsakymų, mums galėtų padėti žaidimas su moliu, todėl norėjau pasiteirauti, ar žaidžiant su moliu galima daryti asociacijas, kad lėlytė kakoja į puoduką ir pan. (turime tokią mažą lėlytę ir pridėtą žaislinį naktinį puoduką), ar tas molio minkymas turi būti neutralus, neakcentuojant "kakučio" ir pačio tuštinimos proceso?

AČIŪ

Turejome ir mes tokia problema, rasiau kitoje temoje.Slapinosi i puoduka, o kakino tik i kelnes, bet pries tris menesius, jis pats pradejo prasytis kaku ant puoduko (ivyko persilauzimas).Kiek man buvo laimes thumbup.gif , kadangi jau visokios mintys i galva lindo.Tikiuosi ir jums viskas savaime issispres.
Atsakyti
Kaip su moliu zaisti, priklauso nuo vaiko reakcijos i moli. Nes kai kurie vaikai pradzioje net bijo paimti moli i rankas, arba paliecia tik vienu pirsteliu ir tai dienai viskas. Po keliu menesiu tik paima minkyti. Tada, pasitaikius progai galima pasiulyti ar padeti salia zaislini tualeta, ir nulipdzius imesti ten "kakuti". Buna, kad vaikas priima sia ideja ir toliau pats imasi pletoti zaidima. Galioja taisykle- kuo maziau direktyvumo, kuo labiau sekti vaiku zaidimo metu (priimti ir palaikyti vaiko idejas, kuo maziau siulyti ir vadovauti).

Gal ir klystu, bet pagal Jusu aprasyma, atrodo, kad tai nera samoningas tustinimosi sulaikymas (enkopreze), nes tustinasi kasdiena. Galbut dukryte yra labai prisirisusi prie savo iprociu ir juos sunku jai keisti, nemegsta naujoviu. Sunku ivertinti, ar tai jau yra problema kuria reikia imtis spresti. Taciau bet kuriuo atveju, zaidimas su vaiku (ir su moliu) visada pagerina tarpusavio santykius, nes tai yra malonumo teikianti bendra veikla.
Atsakyti
ačiū 4u.gif
Atsakyti
Maniskei 2 metukai ir 4 menesiai. Kakoja tik i pampersa. bet atrodo net susigesta kai paklausiu ar uzdeti pampersiuka, kad galetu pakakoti. Juk matau kad jau nori, bet sako kad ne. ir tada laukia kada pampersas atsitikinai liks ant uzpakaliuko. Po ilgos keliones, sveciuose, ar po nakties (kartais dar dedame)... tai gailedama jos dedu pampersa jos neklausus, o jinai ji ir panaudoja... nezinau ar gerai darau, bet, matau is jos reakcijos, kad net pasiulius jau pagalba pakakoti, jinai pasimeta, tai ka kalbet apie sodinima ant puodo. sisiuka daro pati. nueina, nusivalo, o kakui laukia pamperso. pati net nepraso jo uzdeti - laiko... lauksiu kol isaugs, nes pas mus kazkaip labai naturaliai buvo praeitos visos sunkiosios stadijos. tikiu kad spaudimo nebuvimas irgi savaip skatina g.gif
Atsakyti
O mano berniukas kaku daro i puoduka,bet va problema kad jis to nedaro darzely.Jis darzely uzlaiko,o po to viduriukai kieteja ir jam sunku daros iseiti ant didelio.Tik spejam pareit namo jis jau sedas ant puoduko ir kakoja.Manau gal cia psichologinis nejimas darzely ant didelio.Kaip jam paaiskint jei nori kad ir darytu.
Atsakyti
Mielos mamos, pasidomėkite savo darželiu, kurį lanko vaikučiai. Reikalas toks, kad dažnai auklėtojos draudžia vaikučiams darželyje daryti kaku! Vaikams išsivysto psichologinės problemos ir net sveikatos problemos dėl to. Pakalbėkit su kitais tėvais, kaip jų vaikučiai kakų daro, ar nebijo, ar nesislepia? Nes mes, manau, turim tokią bėdą su darželiu unsure.gif
Atsakyti
[quote=Uogienė,2008 06 16, 09:12]
Mielos mamos, pasidomėkite savo darželiu, kurį lanko vaikučiai.

Maniske i darzeli dar neina. Dieneles leidzia kaip inkstas taukuose pas mociute. Ko tik neisbandeme. Ir knygeles ir zaislus ir plastilino (rudo) kakucius lelyciu puodukuose (molio neradau). Zaidzia labai susidomejusi... Bet dabar, kai supranta, kad i pampersa daryti irgi negerai, tai vengia net to. Kad skauda pilvuka girdziu beveik kasdien. Aiskinu kad tai del to kad laiko. Graziuoju be jokiu priekaistu dedu pampersiuka, bet net ir taip jau sunkiai daro. Atrodo labiausiai bijo kad smirdi. Iseina, uzsidaro kambary ir niekam neleidzia ieiti. Kartais bando pati ant puodo, bet tada uzsirisa viskas dar parai... Jai jau 2 metukai ir 8 menesiai. Gal jau prasytis pas psichiatra? verysad.gif
Atsakyti
mano sunui 4.5m jis niekada taip normaliai ir nesitustino ant puodo...
mes labai anksti pradejome eiti i darzeli 1.6 m ir jis pradejo kakoti tik vakarais i pampersa.. paskui naktimis miegodamas..
ejau pas chirurgus.. nustate isanges issivertima kakojant tas buvo pries2 m. isange susitvarke taciau kakojam tik naktimis nustatytu laiku 12-1 val nakties....
visa diena vaikas laksto uzspaudes uzpakali cypia klykia kad skauda bet vis tiek nedaro.. o jei jau ten eina tai eina su spaudimu... tustinasi reguliariai kiekviena nakti... reciausiai kas 2 naktis.. ismatos nera kietos.. dabar sedziu su juo namuose ir geriame laisvinamuosius vaistus .. 2 dienas jau nedalauke nakties.. pakakodavo diena.. bet vel su riksmai kad skauda kad bijo nes skaudes.. o kai padaro paklausiu ar skaudejo.. sako ne... sakau gal kita karta padarom i tuoleta... jis kategoriskai atsisako.. savo noru vis tiek nedaro jau kada eina tai eina su spaudimu.. mes kiekviena vakara prileidziam pilna vonia kad mirktu ten... ir retsykiais irgi pavyksta kad saukia jog tuoj kakos tada puolam is vonios griebt ir ant klozeto...
bet apsisukus vel tas pats.. sad.gif jis jau pradejo klaust kodel as tiek daug valgau.. nors yra kudas kaip sakaliukas sad.gif .. kodel as turiu kakoti.. jokiek ikalbinejimai jokie pazadai nepriverciaj o nors pasedeti ant to puodo.. su sisiojimu vaikas susitvarko.. o vat su kakojimu nebeismanau ka daryti.. prades eiti i darzlei ir vel bus turbut tas pats o i darzeli neleisti jau tiesiog galimybiu nebeturiu .. sad.gif
Atsakyti
prasom pagalbos ir mes, nes nebezinau ka daryti.vaikui 3.2 m.
Problema turime ta , kad vaikas kaip ir jau didelis, bet nedaro nei ant puodo, nei tualete be pamperso nei sysiu nei kaku.Vaikas supranta, kai nori ar kaku ar sisio, bet kol neuzdedi pamperso nedaro, gali nesisioti po puse dienos ir daugiau, pvz darzelyje,sisioja tik miego metu kai buna su pampersu,per 9 val vaikas pasisioja tik viena karta! namuose atsinesa pats pampera kai nori sysiu,kazkur kas 3 val atsiseda ant puodo be vargo ir padaro, bet tik su pampersu.Mociutes, seneliai aisku sako, kad jau didelis ir seniai turi pats daryti, mes tevai isbandeme jau atrodo viskas, bet kaip neseda taip neseda ant puodo be pamperso, kartais kai nervai nebeislaiko ir griezciau pabandome pasakyti, bet niekas neveikia.Kakojimo baime dar didesne, nes labai kieteja viduriai, net i pampersa bijo pasislepes daryti, nors matosi, kad jau nori, bet laiko kiek tik gali, 3-6d, po to jau nebelaukiu ir statau klizmute.
Prasom patarti kaip elgtis, ar ieskoti psichologo pagalbos jau, ar laukti dar?kokiu priemoniu imtis.
Aciu uz pagalba.
Atsakyti