akvike, rabarbarai yra gerai
ingakyca, sunku ir ką atsakyti... Man varškės ir pomidorų padažo derinys labai patinka, o kaip tau pasirodys, negaliu žinoti Varškė tai tikrai visai nieko neužgožia
aš vakar kepiau šita lazanija pomidorų padažu išbaizaliojau kepimo forma, nes daugiau neturėjau viskas labai tinka
Vakar dariau Kiaulienos filė su balzamo actu. Neįsivaizduoju ką padariau ne taip. Pirmas klausimas būtu ar reikėjo tą marinatą (apelsinų sultis) pilti į keptuvę ar išpilti lauk, nes aš išpyliau. Kitas klausimas užpilui kur maišomas balzamo actas, raudonėliai ir cukrus, neradau cukraus kiekio...
Tai va gavosi labai sausa mėsa. Ką padariau blogai?
Tai va gavosi labai sausa mėsa. Ką padariau blogai?
Aš kaip visada - stovi eilėje išrikiuoti receptai, niekaip nesulaukdami savo "pasirodymo", o as pamatau kokį naują ir bac.... vakarienei vakar buvo lazanija su varške. AČIŪ AČIŪ AČIŪ už receptuką, Sonatina
Labai mėgstu lazaniją, turiu pora gerų klasikinių receptų su mėsa ir su daržovėmis, o vat su varške skanaus varianto nerasdavau, o taip mėgstu
Kepiau su grūdėta varške (per ilgai pagyveno šaldytuve ), vietoj svogūno galvutės dėjau laiškų pundelį, naudojau Mutti pomidorų pastą. Gal kiek per tirštą baltą padažą padariau, bet skonio tai nė kiek nepagadino. Vyras, pripažystantis varškę tik saldžiuose patiekaluose, ir valgė ir gyrė išsijuosęs
Kitą kartą bandysiu dar įdėti konservuotų artišokų
Patikėk, niekas nieko nei užgožia, nei nustelbia, o kuo puikiusiai dera. Tik tikrai verta dėti gerą pomidorų padažą ar pastą, o ne kokį sintetinį varinatą.
Labai mėgstu lazaniją, turiu pora gerų klasikinių receptų su mėsa ir su daržovėmis, o vat su varške skanaus varianto nerasdavau, o taip mėgstu
Kepiau su grūdėta varške (per ilgai pagyveno šaldytuve ), vietoj svogūno galvutės dėjau laiškų pundelį, naudojau Mutti pomidorų pastą. Gal kiek per tirštą baltą padažą padariau, bet skonio tai nė kiek nepagadino. Vyras, pripažystantis varškę tik saldžiuose patiekaluose, ir valgė ir gyrė išsijuosęs
Kitą kartą bandysiu dar įdėti konservuotų artišokų
QUOTE(ingakyca @ 2007 06 13, 13:12)
Man įdomu ar lazanijoje su varške tinka pomidorų padažas? Kažkaip varškė ir pomidorų padažas man nesuderinami dalykai, tai ir norėjau paklausti ar jaučiasi koks skonis nuo to padažo ar varškė viską užgožia???
Patikėk, niekas nieko nei užgožia, nei nustelbia, o kuo puikiusiai dera. Tik tikrai verta dėti gerą pomidorų padažą ar pastą, o ne kokį sintetinį varinatą.
sveikos:)na ir kur as anksciau buvau???tik sia savaite pamaciau sonatinos stebuklus!per 3 dienas perskaiciau visas jusu temas,akys isvarvejo:)taciau vakar gaminau vistiena havajietiskai,labai patiko:)sian darau idarytus makaronus-kriaukles.jau orkaiteje,laukiu kol grys maniskis ir ivertins:)bet jau speju kad bus be galo skanu:)esu jau sudarius sarasiuka ka gaminsiu:)nuostabu!
aciu sonatina
aciu sonatina
Taip tikėjausi, kad galėsiu šiandien iškepti "savaitės kepinį" (kurį čia jau dauguma pagamino ) - pyragą su braškėm ir rabarbarais. Nuėjau iš ryto, braškių pas senelius darže prisiskyniau. Visus kitus produktus turėjau. Nu o tik rabarbarų niekus taip ir nepavyko rasti Vilniuj tai ten Maximoj gali gaut, o čia net bobulytės turgeliuose neturi. Susinervinau ir pagaminau vėl netikrą zuikį. Aš juos darau mažus, kad greičiau iškeptų. Tai šiandien gavosi visa šeimyna - net 5
Makaronai su Bolognese padažu skanus ir lengvas patiekalas, as nedejau nei svogunu, nei salieru, papildomai tik dejau pievagrybius, o vietoj raudono vyno, piliau balta, bet vistiek labai skanu
jau viska padaryta: tingejau pjaustyti biskvita (be to ir nemoku), tai kepiau 2 lakstus, tik laisciau ne vien citrinos sultimis, o sumaisiau jos su cukrumi (cukraus pudra) ir trauktine o uogas irgi sumaisiau su cukraus pudra dabar stovi saldytuve, aisku tik aukstokas torciukas gavosi, bet jauciu ir skanus bus (Tortas su braškėmis)
QUOTE(mamushka @ 2007 06 13, 20:29)
kiek as suprantu tai nuplautu nulupinetais kotukais, jei reikia pasmulkintu ir pan.
jau viska padaryta: tingejau pjaustyti biskvita (be to ir nemoku), tai kepiau 2 lakstus, tik laisciau ne vien citrinos sultimis, o sumaisiau jos su cukrumi (cukraus pudra) ir trauktine o uogas irgi sumaisiau su cukraus pudra dabar stovi saldytuve, aisku tik aukstokas torciukas gavosi, bet jauciu ir skanus bus (Tortas su braškėmis)
Kepiau pyraga "Obuoliu ruduo" ir noriu paklaust patarimo ka padariau ne taip Baltymus isplakiau iki putu,tikrai standziai,bet iskepus pyragui kai prapjoviau isbego tokie skysti baltymai Ka padariau ne taip? Kepiau 40 min,kaip ir nurodyta recepte... Ir ka butent suteikia tie baltymai,gal ju galima visai nedeti? Uzvakar kepiau pyraga dar su rabarbarais ir braskem,gavosi superinis,nepaisant to,kad pamirsau subadyti tesla O kam butent ja reikia badyti,ka tai priduoda?
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 06 13, 18:10)
Taip tikėjausi, kad galėsiu šiandien iškepti "savaitės kepinį" (kurį čia jau dauguma pagamino ) - pyragą su braškėm ir rabarbarais. Nuėjau iš ryto, braškių pas senelius darže prisiskyniau. Visus kitus produktus turėjau. Nu o tik rabarbarų niekus taip ir nepavyko rasti Vilniuj tai ten Maximoj gali gaut, o čia net bobulytės turgeliuose neturi. Susinervinau ir pagaminau vėl netikrą zuikį. Aš juos darau mažus, kad greičiau iškeptų. Tai šiandien gavosi visa šeimyna - net 5
šiandien jau pavyko gauti rabarbarų pyragas išties skanus ir nesudėtingas
Ačiū, Sonatina
Noriu virt kondensuotą pieną, bet žiūriu, kad ant skardinės yra ta rankenėlė, kad atidaryt. Ar galima virti? Bandėt kuri? Gal reik ieškoti tokių skardinių, kur su atidarytuvu atsidaro
calykusu, džiaugiuosi, kad lazanija patiko
Kozete, marinatą ir reikėjo išpilti... O cukraus kiekį tikrai pamiršau įrašyti recepte Reikia berti 1,5 v. š. cukraus... O kokią mėsą naudojai? Ta prasme kurią kiaulės kūno dalį? Jei išpjovą, tai turėjo tikrai gautis minkšta mėsa...
Portuke, labai smagu, kad ir jums ši lazanija patiko
Sarrra, saugok akis Lauksiu daugiau ataskaitų
rudens-vaike, tikrai, koks skirtumas, ar pyragas su rabarbarais, ar zuikiai O mintis daryti mažus zuikius labai gera - kitą kartą ir aš padarysiu mažus Labai smagu, kad pagaliau radai rabarbarų
Mama_Tania, kaip ir sako mamushka, paruoštos uogos - nuplautos, nuskabytos ir, jei reikia, supjaustytos Džiaugiuosi, kad makaronai gavosi skanūs O kaip tortas su braškėmis pavyko?
mamushka
Įsimylėjusi Boruže, gal ten ne baltymai išbėgo, o sultys iš obuolių? Šiaip išplakus baltymus iki standumo, jie turi apvertus indą neiškristi iš jo... Ar tikrai taip buvo? Baltymai suteikia papildomą skonį - daug kas mėgsta morengus. Pyragų tešlą reikia badyti šakute tam, kad ji kepdama neišsikilnotų.
Džiaugiuosi, kad pyragas su braškėmis ir rabarbarais gavosi skanus
Buriuke
meškute_Nida, ačiū Labai malonu, kad žuvis tau patiko
Sedula, tikrai drąsiai gali virti tokią skardinę - išbandžiau jau ne vieną kartą Tik stebėk, kad skardinė visą laiką būtų apsemta
Kozete, marinatą ir reikėjo išpilti... O cukraus kiekį tikrai pamiršau įrašyti recepte Reikia berti 1,5 v. š. cukraus... O kokią mėsą naudojai? Ta prasme kurią kiaulės kūno dalį? Jei išpjovą, tai turėjo tikrai gautis minkšta mėsa...
Portuke, labai smagu, kad ir jums ši lazanija patiko
Sarrra, saugok akis Lauksiu daugiau ataskaitų
rudens-vaike, tikrai, koks skirtumas, ar pyragas su rabarbarais, ar zuikiai O mintis daryti mažus zuikius labai gera - kitą kartą ir aš padarysiu mažus Labai smagu, kad pagaliau radai rabarbarų
Mama_Tania, kaip ir sako mamushka, paruoštos uogos - nuplautos, nuskabytos ir, jei reikia, supjaustytos Džiaugiuosi, kad makaronai gavosi skanūs O kaip tortas su braškėmis pavyko?
mamushka
Įsimylėjusi Boruže, gal ten ne baltymai išbėgo, o sultys iš obuolių? Šiaip išplakus baltymus iki standumo, jie turi apvertus indą neiškristi iš jo... Ar tikrai taip buvo? Baltymai suteikia papildomą skonį - daug kas mėgsta morengus. Pyragų tešlą reikia badyti šakute tam, kad ji kepdama neišsikilnotų.
Džiaugiuosi, kad pyragas su braškėmis ir rabarbarais gavosi skanus
Buriuke
meškute_Nida, ačiū Labai malonu, kad žuvis tau patiko
Sedula, tikrai drąsiai gali virti tokią skardinę - išbandžiau jau ne vieną kartą Tik stebėk, kad skardinė visą laiką būtų apsemta