Turiu vieną klausimą...
Štai šiame Sonatinos recepte nurodyta kad reikės 1 puodelio rudojo cukraus...
Bet kur jį dėti niekur neradau... Suprtatau kad į tešlą, bet buvo jau per vėlu... tai kur iš tikrųjų jį dėti?
Trupininis pyragas su varške ir rabarbarais
2 1/2 puodelio miltų
2 puodeliai avižinių dribsnių
1 puodelis rudojo cukraus
1 puodelis minkšto sviesto ar margarino
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. sodos
500 g kreminės varškės
3 kiaušiniai
3/4 puodelio cukraus
1 a. š. vanilės
2 puodeliai smulkiai supjaustytų rabarbarų
Orkaitę įkaitinti iki 180º C. 40 x 30 x 2,5 cm dydžio kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi.
Miltus, avižinius dribsnius, sviestą, druską ir sodą sumaišyti mikseriu ar tiesiog pirštais, kol susidarys trupiniai. Apie 4 puodelius gautų trupinių supilti į skardą ir prispausti.
Varškę išplakti su cukrumi ir vanile, kol cukrus ištirps. Įmušti kiaušinius ir nedideliu greičiu išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti rabarbarus. Varškės masę lygiu sluoksniu supilti į skardą. Ant viršaus paskleisti likusius trupinius ir lengvai prispausti.
[quote=Linjus,2007 08 11, 13:20]
Turiu vieną klausimą...
Štai šiame Sonatinos recepte nurodyta kad reikės 1 puodelio rudojo cukraus...
Bet kur jį dėti niekur neradau... Suprtatau kad į tešlą, bet buvo jau per vėlu... tai kur iš tikrųjų jį dėti?
cukru deti kartu su aviziniais dribsniais, lydytu sviestu ir miltais..
Turiu vieną klausimą...
Štai šiame Sonatinos recepte nurodyta kad reikės 1 puodelio rudojo cukraus...
Bet kur jį dėti niekur neradau... Suprtatau kad į tešlą, bet buvo jau per vėlu... tai kur iš tikrųjų jį dėti?
cukru deti kartu su aviziniais dribsniais, lydytu sviestu ir miltais..
Sveikutė Sonatina,nu tavo patiekalai yra mane sužavėje.
Gaminau jau kelis tai likau labai patenkinta ir toliau juos gaminsiu.Nes iš SB gaunu
didelį pagyrimą.
Šiandien gaminau kiaulieną korėjietiškai.Gavosi super
Ačiū ir dar kartą ačiū.
Gaminau jau kelis tai likau labai patenkinta ir toliau juos gaminsiu.Nes iš SB gaunu
didelį pagyrimą.
Šiandien gaminau kiaulieną korėjietiškai.Gavosi super
Ačiū ir dar kartą ačiū.
Uzkandinis krekeriu tortas ,labai greita,skanu.
Sonatina
Sonatina
QUOTE(Tuoj @ 2007 08 13, 13:01)
Atsiprasau, kad nei tema, bet kadangi cia renkasi daug seimininkiu, tai paklausiu:
patarkite (pavadinima, modeli), koki geriau pirkti prietaisa (kombaina), kad butu tarkavimo funkcija ir mesmale?
patarkite (pavadinima, modeli), koki geriau pirkti prietaisa (kombaina), kad butu tarkavimo funkcija ir mesmale?
as tai naudojuosi braunu ir labai patenkinta, o del malimo tai maniskis nemala o tik tais peiliais padaro kaskokia mesos kose ,
Laba diena
Prisijungiu ir aš prie šito klubo
Karts nuo karto vis pagaminu ką nors ir visai neblogai gaunasi
Kepiau vištą rankovėje įtrintą su adžikos padažu ir daržovėmis, glazūruotus kukulius, dariau trintą cukinijos sriubą su kariu - gavosi tokia šiek tiek aštroka bet labai skani ir savaitgalį kepiau varškės apkepą - gavosi skanus, bet pas Sonatiną nuotraukoj jis toks iškilęs atrodo, man tai jisai neiškilo nie kiek - ar jis turi iškilti?
Prisijungiu ir aš prie šito klubo
Karts nuo karto vis pagaminu ką nors ir visai neblogai gaunasi
Kepiau vištą rankovėje įtrintą su adžikos padažu ir daržovėmis, glazūruotus kukulius, dariau trintą cukinijos sriubą su kariu - gavosi tokia šiek tiek aštroka bet labai skani ir savaitgalį kepiau varškės apkepą - gavosi skanus, bet pas Sonatiną nuotraukoj jis toks iškilęs atrodo, man tai jisai neiškilo nie kiek - ar jis turi iškilti?
QUOTE(Karmen @ 2007 08 14, 10:01)
ir savaitgalį kepiau varškės apkepą - gavosi skanus, bet pas Sonatiną nuotraukoj jis toks iškilęs atrodo, man tai jisai neiškilo nie kiek - ar jis turi iškilti?
Aš jau kelis kartus kepiau ir man visada iškildavo. Tiesa, dedu mažiau manų kruopų ir varškę naudoju ne liesą, o 9 proc. riebumo, gal todėl? Su liesa varške man niekas nesigauna- nei pyragai, nei spurgos, nei apkepai...
QUOTE(smike @ 2007 08 14, 11:38)
Aš jau kelis kartus kepiau ir man visada iškildavo. Tiesa, dedu mažiau manų kruopų ir varškę naudoju ne liesą, o 9 proc. riebumo, gal todėl? Su liesa varške man niekas nesigauna- nei pyragai, nei spurgos, nei apkepai...
Vyras nupirko varškę tą tokią maišeliuose kur vos ne tokiais gabalais ir jinai tokia sausoka, be to maliau maliau mikseriu vis tiek tokių guziukų buvo, gal reikia naudot iš pakelių tų šlapių?
O kiek tu manų dėjai?
Nu bet vis tiek skanu buvo nors ir neiškilo
Kažkada dariau pagal kitą receptą bet ten labai jau daug kiaušų reikėjo 7-8 ir varškę per sietelį trint reikėjo tai Sonatinos receptas man pasirodė lengvesnis - mažiau vargo, bet pasirodo dar reikės jį kažkaip tobulinti kad iškiltų
QUOTE(Karmen @ 2007 08 14, 11:01)
Laba diena
Prisijungiu ir aš prie šito klubo
Karts nuo karto vis pagaminu ką nors ir visai neblogai gaunasi
Kepiau vištą rankovėje įtrintą su adžikos padažu ir daržovėmis, glazūruotus kukulius, dariau trintą cukinijos sriubą su kariu - gavosi tokia šiek tiek aštroka bet labai skani ir savaitgalį kepiau varškės apkepą - gavosi skanus, bet pas Sonatiną nuotraukoj jis toks iškilęs atrodo, man tai jisai neiškilo nie kiek - ar jis turi iškilti?
Prisijungiu ir aš prie šito klubo
Karts nuo karto vis pagaminu ką nors ir visai neblogai gaunasi
Kepiau vištą rankovėje įtrintą su adžikos padažu ir daržovėmis, glazūruotus kukulius, dariau trintą cukinijos sriubą su kariu - gavosi tokia šiek tiek aštroka bet labai skani ir savaitgalį kepiau varškės apkepą - gavosi skanus, bet pas Sonatiną nuotraukoj jis toks iškilęs atrodo, man tai jisai neiškilo nie kiek - ar jis turi iškilti?
O kokioj formoj kepei? Gali but, kad Sonatinis forma mazesne, tai apkepas atrodo storesnis, iskiles.
Nes as ji gaminau su visokiom varskem, tai tikrai kazkiek pakyla ir buna purus...
QUOTE(Katu @ 2007 08 14, 14:47)
O kokioj formoj kepei? Gali but, kad Sonatinis forma mazesne, tai apkepas atrodo storesnis, iskiles.
Nes as ji gaminau su visokiom varskem, tai tikrai kazkiek pakyla ir buna purus...
Nes as ji gaminau su visokiom varskem, tai tikrai kazkiek pakyla ir buna purus...
Stiklinėj formoj bet negilioj Nu man jis baisiai jau purus nebuvo gal tikrai manų per daug buvo
Merginos, turiu klausimuka.. Kepant vistienos keksiukus su idaru (ar kazkaip panasiai vadinas), imant krutinele, Sonatina sule ja pamarinuot, kad butu ne tokia sausa-tai vat, o kuom ja marinuot? Majonezu?
Labai labai laukiu patarimu
Labai labai laukiu patarimu