gal patarsite kokias paprastas salotas galima pagaminti iš menkių kepenėlių nusipirkau indelį ir suku dabar galvą esu ragavus kažkokių salotų su kiaušiniu lyg tais ir majonezu kažin ar skanu bus
Vakar pietums padariau silkę su grietine , kol gaminau, vyrui nieko nesakiau, nes tikrai nebūtų leidęs obuolio ir acto dėti Bet kai ragavo, viskas tiko, ir net sakė, kad skanu
Vakar gaminau kepsnį iš faršo įdarytą kiaušinais ir slyvomis.Buvo tikrai skanu
Obuolių pyragas su varške ir migdolais
Tešla
1 1/4 puodelio miltų
¼ a. š. druskos
90 g kreminės varškės
4 v. š. (50 g) kambario temperatūros sviesto
1/4 a. š. migdolų ekstrakto
1/4 a. š. vanilės ekstrakto
1/4 puodelio cukraus
1/4 puodelio rudojo cukraus
1/3 puodelio maltų migdolų
Įdaras
200 g kreminės varškės
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. citrinų sulčių
žiupsnelis druskos
~ 500 g obuolių, supjaustytų plonomis skiltelėmis
Trupiniai
2 v. š. miltų
2 v. š. cukraus
2 v. š. rudojo cukraus
1/4 puodelio migdolų plokštelių
Orkaitę įkaitinti iki 180º C. 20 x 20 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi
Tešlai persijoti miltus su druska. Sviestą ir varškę išplakti iki vientisos masės, apie 1 2 min. Supilti migdolų ir vanilės ekstraktus ir dar plakti 1 min. Suberti paprastą ir rudąjį cukrų ir vidutiniu greičiu maišyti, kol susimaišys. Nedideliu greičiu įmaišyti miltus ir maltus migdolus, kol gausis trupiniai.
Atidėti 2/3 puodelio trupinių (viršui pabarstyti), o likusius suberti į paruoštą formą, prispausti rankomis, subadyti šakute ir kepti įkaitintoje orkaitėje 16 18 min., kol pagels.
Įdarui išplakti varškę su cukrumi, kol cukrus ištirps, įmaišyti kiaušinį, citrinos sultis ir druską.
Trupiniams sumaišyti likusius trupinius su miltais, cukrumi.
Ant apkepto pagrindo paskleisti obuolius, ant viršaus užpilti varškės įdarą ir pabarstyti trupiniais. Ant viršaus užberti migdolų plokšteles. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 45 50 min. Aušinti formoje apie 30 min. Prieš pjaustant reikėtų visiškai ataušinti.
P. S. puodelis - 237 ml. Rudojo cukraus neturėjau, tad vietoje jo bėriau paprastą, tik šiek tiek mažiau... Varškės sunaudojau 2 indelius po 185 g pusę indelio į tešlą ir pusantro į įdarą. Nepaprastai skanus pyragas...
As italiskas salotas vakar gaminau sveciam, niam niam kaip gyre. I padaziuka dar balzamiko padaziuko ipyliau, toks saldziai rugstus buvo. SUPER
dar kepiau apelsininius blynus su jogurtu ir cukiniju blynus, tai pagaliau man pavyko blynai, bu visad kazkokie ploni ir kieti gaudavosi. Cia kaltas matyt jogurtas
Aciu tau Sonatina. Tik sutaisys orkaits dureles, bu sudauzem kai state, tai jau vyrui pasakaiu kad ir pietaut namo varysi.
dar kepiau apelsininius blynus su jogurtu ir cukiniju blynus, tai pagaliau man pavyko blynai, bu visad kazkokie ploni ir kieti gaudavosi. Cia kaltas matyt jogurtas
Aciu tau Sonatina. Tik sutaisys orkaits dureles, bu sudauzem kai state, tai jau vyrui pasakaiu kad ir pietaut namo varysi.
Marmurinis keksas Juodojo miško vyšnia
1 stiklainis vyšnių be kauliukų kompoto (720 ml)
250 g sviesto
200 g cukraus
žiupsnelis druskos
1 a. š. vanilinio cukraus
5 kiaušiniai
125 g grietinės
4 v. š. vyšnių degtinės
425 g miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
2 v. š. kakavos miltelių
Vyšnias gerai nuvarvinti ir nusausinti.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės (7 10 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno plakti apie 1 min.). Įmaišyti grietinę ir vyšnių degtinę. Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į tešlą.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišyti kakavą ir į abi dalis po pusę nusausintų vyšnių.
Kepimo formą patepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsiais. Sukrėsti šviesią tešlą, o ant viršaus tamsią. Pamaišyti tešlas šakute.
Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 1 1 ¼ val. Iškepusį keksą 10 min. aušinti formoje, o tada visiškai ataušinti ant grotelių.
P. S. keksas iškepė per 45 min., tad stebėkite, kaip kepa Vietoje vyšnių degtinės naudojau stiprų apelsinų likerį... Labai skanu ir aromatinga...
QUOTE(Sonatina @ 2007 08 01, 11:27)
Valiooo Sonatina apsireiske su skaniu pyragu
Tikiuos, gerai pailsejot?
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2007 08 01, 11:46)
Cia kompotas be kauliuku turi but?
QUOTE(Sonatina @ 2007 08 01, 10:27)
Ant apkepto pagrindo paskleisti obuolius, ant viršaus užpilti varškės įdarą ir pabarstyti trupiniais. Ant viršaus užberti migdolų plokšteles. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 45 50 min.
o per tiek laiko nesuskrunda migdolų plokštelės?
ir beje, kur jų yra pirkti?
Šian dariau kepenis karališkai. Vo jėzsmarija kaip skanu, o kepenų išvis nevalgom. Susigundžiau pabandyt, vien dėl to, kad tai Sonatinos receptas.
Sonatina, eilinį kartą dėkui
Saldziarugstes vistu kepeneles - labai skanu, tikras kinieciu patiekalas, o vis galvodavau kaip jie ten skaniai tuos padazus padaro
Kiausiniu - farso vyniotinis - labai skanu ir paprasta, atrodo ispudingai, darbo nedaug
Varskiniai rageliai - skanus sausainukai, tik vietoj marmelado dejau obuolius pabarstytus cinamonu, labai skanu, greitai pasigamina
Universalus blynas - nelabai man gavosi, nei tai blynas nei tai kiausiniene
Varskines pynutes - skanios bandeles, darbo nedaug, tik kodel man jos atvesusios sukieteja Pasildzius mikrobangines tampa minkstos
Mielines bandeles su cinamonu - dariau kaip ir tu, is puses porcijos, bet gal mazokai mieliu, arba per daug miltu idejau, tu rasiai kad dejai daugiau miltu kad tesla neliptu, bet gal as padauginau, nes tesla nelabai iskilo, ir bandeles buvo kietokos Bet velgi iseitis mikrobange, pasildziau ir buvo kaip ka tik iskeptos.
Siaip nerealus tu Sonatina zmogus, as tavo receptu prisiskaicius pasikraunu maisto gaminimo ideju kelioms savaitems, kazkaip tai uzkreciama gal
Kiausiniu - farso vyniotinis - labai skanu ir paprasta, atrodo ispudingai, darbo nedaug
Varskiniai rageliai - skanus sausainukai, tik vietoj marmelado dejau obuolius pabarstytus cinamonu, labai skanu, greitai pasigamina
Universalus blynas - nelabai man gavosi, nei tai blynas nei tai kiausiniene
Varskines pynutes - skanios bandeles, darbo nedaug, tik kodel man jos atvesusios sukieteja Pasildzius mikrobangines tampa minkstos
Mielines bandeles su cinamonu - dariau kaip ir tu, is puses porcijos, bet gal mazokai mieliu, arba per daug miltu idejau, tu rasiai kad dejai daugiau miltu kad tesla neliptu, bet gal as padauginau, nes tesla nelabai iskilo, ir bandeles buvo kietokos Bet velgi iseitis mikrobange, pasildziau ir buvo kaip ka tik iskeptos.
Siaip nerealus tu Sonatina zmogus, as tavo receptu prisiskaicius pasikraunu maisto gaminimo ideju kelioms savaitems, kazkaip tai uzkreciama gal
Sonatina ir kitos mergaites, prasau patarimo As vis darau keksiukus su nutela, nes juos tiesiog dievinu, bet nezinau, ka darau blogai, kad keksiukus tarsi pritraukia prie popierinio dekliuko apacios. Na, ju isimti neina, reikia su saukstu valgyt, nes viskas pritraukta prie apacios. Nutela, kuria vos vos paslepiu su dantu krapstuku, irgi nuseda i dugna ir sukieteja ant dugno..Gal galit patarti, ka darytI? Skoniui, aciu dievui, tai nekenkia, taciau norisi estetiskesnio vaizdo. Laukiu atsakymu
QUOTE(Cica:) @ 2007 08 01, 16:31)
Sonatina ir kitos mergaites, prasau patarimo As vis darau keksiukus su nutela, nes juos tiesiog dievinu, bet nezinau, ka darau blogai, kad keksiukus tarsi pritraukia prie popierinio dekliuko apacios. Na, ju isimti neina, reikia su saukstu valgyt, nes viskas pritraukta prie apacios. Nutela, kuria vos vos paslepiu su dantu krapstuku, irgi nuseda i dugna ir sukieteja ant dugno..Gal galit patarti, ka darytI? Skoniui, aciu dievui, tai nekenkia, taciau norisi estetiskesnio vaizdo. Laukiu atsakymu
As turbut kepciau juos silikoninese formelese ir nedeciau popieriniu formyciu...
O siaip geda, bet ju vis nesugeba issikept - pazadu, nusiperku nutelos, ir suvalgau ja su kokia duonkepes duonyte (dazniausiai kepu Sonatinos duona su pyne is puses porcijos)