Lazanija su varške
600 g varškės
3 kiaušiniai
2 v. š. kapotų žalumynų (petražolių, bazilikų ir t. t.)
1 nedidelė svogūno galva, smulkiai supjaustyta
druskos, maltų juodųjų pipirų, muskato
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
500 ml pieno
lazanijos lakštų
1 indelis mėgiamo pomidorų padažo spagečiams
Varškę gerai išmaišyti su kiaušiniais, žalumynais, svogūnais, druska, pipirais, muskato riešutu ir 100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Sviestą ištirpinti nedideliame puode, suberti miltus ir maišant pakepinti 1 minutę. Tada palaipsniui nenustojant maišyti supilti pieną ir pavirti, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pagardinti druska, pipirais bei muskatu.
Į apkepo indo dugną supilti pomidorų padažą ir dėti lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleisti pusę varškės įdaro. Tada dėti antrą lazanijos lakštų sluoksnį, likusią varškę ir pabaigti lazanijos lakštais. Užpilti paruoštą padažą ir pabarstyti likusiu tarkuotu sūriu.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Prieš pjaustant palaukti dar 10 min.
P. S. dariau su šviežiais lazanijos lakštais... Labai skanu
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 12, 10:17)
Lazanija su varške
Sonatina kiek tas indelis pomidoro padazo? ar jo deti tiek kad uzsidengtu dugnas, ar daugiau?
Kiek bandziau kepti lazanija, arba man makaronai kieti gaunas, arba viskas labai "skystai" atrodo...
noriu ismokt skania lazanija gamint
QUOTE(Bransha @ 2007 06 12, 14:48)
Sonatina kiek tas indelis pomidoro padazo? ar jo deti tiek kad uzsidengtu dugnas, ar daugiau?
Kiek bandziau kepti lazanija, arba man makaronai kieti gaunas, arba viskas labai "skystai" atrodo...
noriu ismokt skania lazanija gamint
Kiek bandziau kepti lazanija, arba man makaronai kieti gaunas, arba viskas labai "skystai" atrodo...
noriu ismokt skania lazanija gamint
Tai, kad nieko kieto nesigauna, tie lakštai išsitušina skystyje, kuri įpilu į lazaniją, o po to jis išgaruoja, tai ir skysčio nebelieka, kiek gaminau viskas būna gerai reikes lazaniją ir su varške pabandyti gaminti.
QUOTE(Bransha @ 2007 06 09, 21:46)
na va, cepsiu daba,
kepem siandien trupinini varskes ir rabarbaru pyraga
labai skanu... namiskiai isgyre, ir berniukui labai patiko tai vienas pats toki gabala susivyniojo, kad dievuleliau kur jam tilpo! bet net neislaukem tu 3val saldytuve migom tik trupinukai ant stalo liko..
tik man asmeniskai truputi per saldu, nors ir taip rodos dejau maziau cukraus i trupiniu mase...
tik dar va as vietoj sodos dejau kepimo milteliu (per velai apsiziurejau namuos kad ner sodos ) ir dar i varskes rabarbaru mase idejau vysniu (is vysniu uogienes) nes pradzioj labai pabijojau kazkaip tos rabarbaru rugsteles pirma karta kazka gaminau ir rabarbaru tik kai kepiau, vis pergyvenau kad nei per daug nei per mazai neiskepciau.. nes virsus taip neskrudo visai, man atrodo kad koki idejau, toki ir isemiau (kepiau 50min), bet tikrai, skonis liuks
kepem siandien trupinini varskes ir rabarbaru pyraga
labai skanu... namiskiai isgyre, ir berniukui labai patiko tai vienas pats toki gabala susivyniojo, kad dievuleliau kur jam tilpo! bet net neislaukem tu 3val saldytuve migom tik trupinukai ant stalo liko..
tik man asmeniskai truputi per saldu, nors ir taip rodos dejau maziau cukraus i trupiniu mase...
tik dar va as vietoj sodos dejau kepimo milteliu (per velai apsiziurejau namuos kad ner sodos ) ir dar i varskes rabarbaru mase idejau vysniu (is vysniu uogienes) nes pradzioj labai pabijojau kazkaip tos rabarbaru rugsteles pirma karta kazka gaminau ir rabarbaru tik kai kepiau, vis pergyvenau kad nei per daug nei per mazai neiskepciau.. nes virsus taip neskrudo visai, man atrodo kad koki idejau, toki ir isemiau (kepiau 50min), bet tikrai, skonis liuks
Aš irgi kepiau šį pyragą ir likau patenkinat rezultatu.Tiesa,nusprendžiau,kad gali būti rūgštoka nuop rabarbarų ,tai ant trupinių užtepiau sluoksnį uogienės ir tik tad,kai jau pašooviau kept prisiminiau,kad į tuos trupinius išvis užmiršau įdėt cukraus.Tai paskui ant paviršaisu šiek tiek užbarsčiau.Matomai uogienė išgelbėjo ir saldumo visai užteko. Aišku,kad išlaukt tas 3 valandas buvo sunku.Labai jau skaniai atrodė,tai buvo išmėgintas jau po to pusvalandžio praaušinimo.Tikrai ,labai paprasta ir skanu.Ačiū ,Sonatina .už puikų receptą
QUOTE(sausine @ 2007 06 12, 15:18)
Aš irgi kepiau šį pyragą ir likau patenkinat rezultatu.Tiesa,nusprendžiau,kad gali būti rūgštoka nuop rabarbarų ,tai ant trupinių užtepiau sluoksnį uogienės ir tik tad,kai jau pašooviau kept prisiminiau,kad į tuos trupinius išvis užmiršau įdėt cukraus.Tai paskui ant paviršaisu šiek tiek užbarsčiau.Matomai uogienė išgelbėjo ir saldumo visai užteko. Aišku,kad išlaukt tas 3 valandas buvo sunku.Labai jau skaniai atrodė,tai buvo išmėgintas jau po to pusvalandžio praaušinimo.Tikrai ,labai paprasta ir skanu.Ačiū ,Sonatina .už puikų receptą
bet visgi praauses jis skanesnis dar labiau mums kazkaip per netycia uzsiliko gabaliukas saldytuve toms trims valandoms (nes viskas buvo susveista grait ) tai tas varskes kremas sustingo truputuka dar
zodziu pyragas vienas is nesudetingesniu, bet vienas is skaniausiu
Aciu Sonatina
Citrininiai blynai su aguonomis
1 puodelis pasukų arba kefyro
4 kiaušiniai
1 citrinos nutarkuota žievelė bei sultys
1 puodelis miltų
žiupsnelis druskos
2 - 3 v. š. cukraus
1/2 a. š. sodos
1/2 v. š. aguonų
Išplakti pasukas, kiaušinių trynius, citrinų sultis ir žievelę.
Sumaišyti miltus, druską, cukrų, sodą ir aguonas.
Baltymus išplakti iki standumo.
Supilti kiaušinių pasukų masę į miltus ir lengvai pamaišyti, tik kad neliktų sausų miltų. Per kelis kartus atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus baltymus.
Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Patiekti ir valgyti reikėtų iškart, nes vėliau blynai šiek tiek sukrenta.
P. S. tikrai labai skanu...
mamushka, bandyk dėt daugiau vanilės ar cinamono... Nors aš kiek kartų kepiau, niekada nesijautė kiaušinis...
akvike, džiaugiuosi, kad visi patiekalai pavyko Ar jau baigėt juos valgyti?
Bransha, ir mes neiškentę valgėm pyragą anksčiau, bet man jis skanesnis pasirodė atšaldytas
Į varškės lazaniją pyliau štai tokį 290 g pomidorų padažo indelį:
Padažu turėtų pasidengti visas dugnas. Tik iškepusi lazanija ir būna skystoka, bet jai reikia leisti pastovėti bent 10 min., o tada jau puikiai pjaustosi ir sluoksniai laikosi vienas ant kito. Pamėgink nusipirkti šviežių lazanijos lakštų. Jau kelis kartus pirkau Maximoje žaliose PAF firmos pakuotėse. Būna šaldytuvuose sudėta kartu su kitais įvairiais šviežiais makaronais... Tada tikrai makaronai nebus kieti
Egle 22, įsivaizduoju, kaip nesmagu, kai svečiai tik paknaibo šakute "šedevrus" Na nieko, pavaišink lietuvius, jiems dažniausiai viskas tinka
gudrute, tik jau nereikia taip oficialiai O šiaip smagu, kad pyragas jums patiko
KVN, ačiū
kriziuk, reikės ir man kada vėl pasigaminti stroganovą - padažas tikrai gaunasi labai skanus...
šešėli, aš įmaišyčiau kelis šaukštus grietinės ar jogurto... Pienas, žinoma, irgi tinka
Mama_Tania, džiaugiuosi, kad pagaliau išbandei rabarbarų pyragą Gal rabarbarai buvo labai žali, kad nespėjo suminkštėti? O dėl to, kad jie neiškepę tikrai nebijok
bazuka, nėra už ką Aš dažniausiai tokiems pyragams ir naudoju kreminę Mūsų švelniąją varškę ir ji niekada neištęžta
Papildyta:
kotrina1, visų pirma aš jokia profesionalė... Visų antra, labai nemėgstu patarinėti, kokį sudaryti meniu, todėl, kad net neįsivaizduoju, kokius produktus mėgstate, kokių ne... Receptų įdėta jau keli šimtai, tad siūlau tiesiog pačiai išsirinkti tai, kas galėtų patikti
SiVidz
kedute kad kardamono neįdėjau - jokia bėda O jo įdėjus ir nepadauginus, papildomai atsiranda labai geras aromatas...
Anakondaaz, nėra už ką
ingakyca
sausine, nors ir su nuotykiais , bet svarbiausia vykęs rezultatas Džiaugiuosi, kad pyragas gavosi skanus
akvike, džiaugiuosi, kad visi patiekalai pavyko Ar jau baigėt juos valgyti?
Bransha, ir mes neiškentę valgėm pyragą anksčiau, bet man jis skanesnis pasirodė atšaldytas
Į varškės lazaniją pyliau štai tokį 290 g pomidorų padažo indelį:
Padažu turėtų pasidengti visas dugnas. Tik iškepusi lazanija ir būna skystoka, bet jai reikia leisti pastovėti bent 10 min., o tada jau puikiai pjaustosi ir sluoksniai laikosi vienas ant kito. Pamėgink nusipirkti šviežių lazanijos lakštų. Jau kelis kartus pirkau Maximoje žaliose PAF firmos pakuotėse. Būna šaldytuvuose sudėta kartu su kitais įvairiais šviežiais makaronais... Tada tikrai makaronai nebus kieti
Egle 22, įsivaizduoju, kaip nesmagu, kai svečiai tik paknaibo šakute "šedevrus" Na nieko, pavaišink lietuvius, jiems dažniausiai viskas tinka
gudrute, tik jau nereikia taip oficialiai O šiaip smagu, kad pyragas jums patiko
KVN, ačiū
kriziuk, reikės ir man kada vėl pasigaminti stroganovą - padažas tikrai gaunasi labai skanus...
šešėli, aš įmaišyčiau kelis šaukštus grietinės ar jogurto... Pienas, žinoma, irgi tinka
Mama_Tania, džiaugiuosi, kad pagaliau išbandei rabarbarų pyragą Gal rabarbarai buvo labai žali, kad nespėjo suminkštėti? O dėl to, kad jie neiškepę tikrai nebijok
bazuka, nėra už ką Aš dažniausiai tokiems pyragams ir naudoju kreminę Mūsų švelniąją varškę ir ji niekada neištęžta
Papildyta:
kotrina1, visų pirma aš jokia profesionalė... Visų antra, labai nemėgstu patarinėti, kokį sudaryti meniu, todėl, kad net neįsivaizduoju, kokius produktus mėgstate, kokių ne... Receptų įdėta jau keli šimtai, tad siūlau tiesiog pačiai išsirinkti tai, kas galėtų patikti
SiVidz
kedute kad kardamono neįdėjau - jokia bėda O jo įdėjus ir nepadauginus, papildomai atsiranda labai geras aromatas...
Anakondaaz, nėra už ką
ingakyca
sausine, nors ir su nuotykiais , bet svarbiausia vykęs rezultatas Džiaugiuosi, kad pyragas gavosi skanus
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 09, 10:51)
kiek skaiciau, taip nieko ir nesupratau , nusprendziau isbandyti originalu recepta
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 12, 20:35)
Mama_Tania, džiaugiuosi, kad pagaliau išbandei rabarbarų pyragą Gal rabarbarai buvo labai žali, kad nespėjo suminkštėti? O dėl to, kad jie neiškepę tikrai nebijok
ka zinau, juk pirma karta esu nupirkus... bet sonatina, darbe visoms darbuotojoms, kurios paragavo labai patiko tai teko ne viena recepto egzemplioru spausdinti, manau pusei darbuotoju dalei isdalinau
tiesą sakant, dar nesuvalgėm visko... šiandien pietums buvo vis dar tas pats tuno tortas.. ir dar vienas indelis liko skanu, bet.. kai pagalvoju, kiek laiko jau jis mūsų šaldytuve..
šiandien draugo sode rabarbarų prisiskyniau, tai rytoj ar poryt kepsiu kurį nors pyragą
šiandien draugo sode rabarbarų prisiskyniau, tai rytoj ar poryt kepsiu kurį nors pyragą
Tortas su braškėmis
Tešlai
2 kiaušiniai
80 g cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
40 g kukurūzų krakmolo
40 g miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
Įdarui
1 citrina
125 ml pieno
15 g kukurūzų krakmolo
1,5 v. š. cukraus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
150 g neriebaus jogurto
500 g paruoštų uogų ar vaisių (pvz., braškių, aviečių, vynuogių, apvirtų abrikosų ar persikų)
250 ml riebios grietinėlės
kakavos miltelių pyragui pabarstyti
Paruošti biskvitinę tešlą kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų išplakti iki purumo su 4 v. š. karšto vandens ir cukrumi. Sukrėsti iki standumo išplaktus baltymus. Ant viršaus suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei krakmolu, ir atsargiai išmaišyti. 20 x 20 cm kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir atsargiai supilti tešlą bei mentele išlyginti paviršių. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 12 15 min., kol biskvitas taps šviesiai rusvas (galima patikrinti mediniu pagaliuku). Iškepusį biskvitą išversti ant cukrumi pabarstyto rankšluosčio ir nuimti kepimo popierių. Ataušusį biskvitą perpjauti horizontaliai pusiau.
Kol biskvitas aušta, paruošti kremą: išplakti pieną su krakmolu, cukrumi, druska, nutarkuota citrinos žievele bei kiaušinio tryniu. Mišinį, nuolat maišant, užvirti ir dar truputį pakaitinti, kol sutirštės.
Baltymą išplakti iki standumo ir įmaišyti į karštą kremą. Galiausiai įmaišyti jogurtą ir kremą ataušinti.
Pirmąjį ataušusio biskvito lakštą dėti į formą ir apšlakstyti ½ citrinos sulčių. Užtepti pusę kremo ir sudėti pusę paruoštų uogų. Atsargiai uždengti antruoju lakštu. Jį taip pat sulaistyti likusiomis ½ citrinos sultimis, aptepti likusiu kremu ir sudėti likusias uogas.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Galima pagardinti trupučiu cukraus. Ją sukrėsti ant torto. Tortą bent 4 val. pašaldyti. Patiekti pabarsčius kakavos milteliais.
P. S. jogurto neturėjau, tad į kremą įdėjau grietinės... Maniau, kad bus rūgštoka, bet gavosi labai gaivu ir visai nerūgštu... Tikrai labai skanu
Man įdomu ar lazanijoje su varške tinka pomidorų padažas? Kažkaip varškė ir pomidorų padažas man nesuderinami dalykai, tai ir norėjau paklausti ar jaučiasi koks skonis nuo to padažo ar varškė viską užgožia???