Sonatina,kaip manai....o jei lasisa(garstyciu ir medaus glazuroje) kepciau naudodama-prancuziskas garstycias,tas su grudeliais ,ar butu koks skirtumas ???
Ka kitos kepejeles galvoja ???
ka tik isikepiau greitas pyragas su uogomis lb skanus dejau tik avietes jauciu kad siandien jo neliks
Aš šiandien viriau Norvegišką žuvienę Tik be krevečių ir be saliero šaknies... jau kaip kvepia visi namai Viriau su upėtakiu (vakar sužvejojom)...
Ryt planuoju kepri mėlynių pyragą
Ryt planuoju kepri mėlynių pyragą
Gal kas gaamino Sontinos Napoleona? koks ten idomu matavimo puodelis, kiek ml?
Aš savaitgalį iškepiau skanėstą pagal trupininio pyrago su varške ir rabarbarais receptuką. Tik vietoj rabarbarų dėjau mėlynes. Tikrai labai labai skanu Rekomenduoju - patikrintas reikalas
QUOTE(Inesssija @ 2007 07 09, 19:48)
Gal kas gaamino Sontinos Napoleona? koks ten idomu matavimo puodelis, kiek ml?
Kepiau Bandžiau dėti 237ml, bet man buvo per mažai Nors buvo rašyta, kad gali lipti prie rankų, bet man gavosi košė tai dėjau daugiau miltų, bet nežinau kiek. Tiesiog tiek, kad bent jau padarius rutulį jis neišsileido košiškai
QUOTE(Letta @ 2007 07 09, 21:02)
Kepiau Bandžiau dėti 237ml, bet man buvo per mažai Nors buvo rašyta, kad gali lipti prie rankų, bet man gavosi košė tai dėjau daugiau miltų, bet nežinau kiek. Tiesiog tiek, kad bent jau padarius rutulį jis neišsileido košiškai
tai reiks 1 kg miltu ir puse litro grietineles?
Jis turbut labai didelis gavosi?
QUOTE(Inesssija @ 2007 07 09, 19:17)
Na, tikrai nemažas gavosi man...
plikytos tešlos pyragaičiai gavosi
Karšti sumuštiniai su sūriu ir svogūnais labai geras receptas (jau ir pamiršau, kad taip galima gaminti...)
Saldžiarūgštės vištų kepenėlės turėjau visus produktus, gavosi tikrai labai labai skanu (vištų kepenėles gaminau pirmą kartą).
Glazūruoti kiaulienos šonkauliukai daugumos prieskonių neturėjau (parodykit prašau, kaip atrodo raudonėlis, ar koks pakelis ir kur parduodamas ), tai vietoj obuolių sidro naudojau kriaušių sidrą, vietoj smulkinto raudonėlio, paprikos, kmynų, kajeno pipirų sudėjau Viduržemio jūros prieskonius, ryžių acto vyno actą, sauso vyno Sherry baltą vyną. Gavosi skanu, bet neįprastą, biški kietoki šonkauliukai (kai su bulvėm troškinu gaunasi riebesni ir sultingesni). Bet gerai
Citrininiai blynai su aguonomis gaminau be aguonų... tikrai labai skanu...
Plikytos tešlos pyragaičiai - Ir aš vakar pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius su varškės kremo įdaru. Gavosi super net nesitikėjau . Tik nesupratau, kur dėti druską, tai nedėjau, vietoj jos sudėjau 2 a. š. cukraus... Tešlą į skardą dėjau arbatiniu šaukšteliu puikiai viskas iškepė, tokie gražučiai pyragėliai ... Skardą kepimo popieriumi neklojau, o sutepiau biški sviestu, pora sek. palaikiau po šaltų vandieniu ir sudėjau tešlą. O pusę kremo dingo ir be pyragaičių, nors ir dariau kremą iš dvigubos normos
saulėje džiovinti pomidorai dažnai receptuose būna, gal galėtumėt parodyti, kaip atrodo ir kur galima nupirkti
Sonatina,
Karšti sumuštiniai su sūriu ir svogūnais labai geras receptas (jau ir pamiršau, kad taip galima gaminti...)
Saldžiarūgštės vištų kepenėlės turėjau visus produktus, gavosi tikrai labai labai skanu (vištų kepenėles gaminau pirmą kartą).
Glazūruoti kiaulienos šonkauliukai daugumos prieskonių neturėjau (parodykit prašau, kaip atrodo raudonėlis, ar koks pakelis ir kur parduodamas ), tai vietoj obuolių sidro naudojau kriaušių sidrą, vietoj smulkinto raudonėlio, paprikos, kmynų, kajeno pipirų sudėjau Viduržemio jūros prieskonius, ryžių acto vyno actą, sauso vyno Sherry baltą vyną. Gavosi skanu, bet neįprastą, biški kietoki šonkauliukai (kai su bulvėm troškinu gaunasi riebesni ir sultingesni). Bet gerai
Citrininiai blynai su aguonomis gaminau be aguonų... tikrai labai skanu...
Plikytos tešlos pyragaičiai - Ir aš vakar pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius su varškės kremo įdaru. Gavosi super net nesitikėjau . Tik nesupratau, kur dėti druską, tai nedėjau, vietoj jos sudėjau 2 a. š. cukraus... Tešlą į skardą dėjau arbatiniu šaukšteliu puikiai viskas iškepė, tokie gražučiai pyragėliai ... Skardą kepimo popieriumi neklojau, o sutepiau biški sviestu, pora sek. palaikiau po šaltų vandieniu ir sudėjau tešlą. O pusę kremo dingo ir be pyragaičių, nors ir dariau kremą iš dvigubos normos
saulėje džiovinti pomidorai dažnai receptuose būna, gal galėtumėt parodyti, kaip atrodo ir kur galima nupirkti
Sonatina,
QUOTE(Inesssija @ 2007 07 09, 20:17)
Dėl miltų, tai tikrai negaliu tiksliai pasakyti, nes jau nebesvėriau dėdama O dėl grietinėlės, tai aš dėjau 400ml.
Dėl didumo, tai visai normalus gavosi. Šventės metu valgėm 7žmonės, tai pusryčiams dar pora gabaliukų liko
Bet iš savo pastebėjimų, tai sakiau, kitą kartą darysiu mažiau tešlos, nes man kremo pagal tą tešlos kiekį gavosi mažokai. Aš tikėjausi šlapesnio torčiuko
Gaminau lašišos file su klevų sirupu ir pipirais - nu pasaka Nei aš žuvį mėgstu, nei ką, nu bet buvo TAIP skanu ir vyrui labai patiko
Tiesa aš kaip visada paskutinę minutę apsižiūriu, kad ten dar pamarinuot reikia 4 val minimum Tai aišku taip nesigavo, pamarinavau gal valandą, o paskui užpyliau truputį to padažiuko ir taip kepiau
Tiesa aš kaip visada paskutinę minutę apsižiūriu, kad ten dar pamarinuot reikia 4 val minimum Tai aišku taip nesigavo, pamarinavau gal valandą, o paskui užpyliau truputį to padažiuko ir taip kepiau