Vakar gaminau vištienos keksiukus, niam niam, kaip skanu
o as iskepiau manu kruoppu apkepa. tikras skanumelis. tik nezinau, gal manu kruopos nepakankamai isbrinko , nes truputi jautesi kruopelytes. o gal taip ir turi buti.
Pyragas su kriaušėmis, varške ir uogomis
Tešla
300 ml miltų
30 ml cukraus
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. vanilės
2 kriaušės (250 g)
200 ml uogų
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Kriaušes supjaustyti plonomis riekėmis ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
P. S. varškę naudojau Mūsų švelniąją liesą ir jos sudėjau du indelius (iš viso 370 g). Grietinėlės taip pat įpyliau daugiau 200 ml. Uogas naudojau šaldytas (mėlynes, avietes, braškes). Jų net neatšildžiau ir tiesiog taip subėriau ant varškės. Prapjauto pyrago nuotraukos neturiu, nes nešiausi į darbą... Labai aromatingas ir skanus pyragas
Labas vakaras, merginos
sviesiaplauke_as, džiaugiuosi, kad balandėlių apkepas gavosi skanus
vasarėja, tiesiog reikia stengtis, kad tešla nesukristų... Aš paprastai maišau šluotele - tuomet miltai lengviau išsimaišo. Ir būtent maišau labai trumpai plačiais sukamaisiais judesiais... O kepimo milteliai šie tikrai geri, bet būtinai žiūrėk, ar nepasibaigęs galiojimo terminas
Edme, labai smagu, kad keksas patiko O lazaniją ir aš ruošiuosi vėl rytoj kepti...
shanet, šaunuolė, kad taip puikiai išsisukai iš padėties O lazanija atrodo tikrai viliojančiai... O verkti visai nėra reikalo Gal rudeniop po visų atostogų grįšiu Bent jau iš Supermamos tikrai neketinu kol kas išeiti, tad...
mmergyte, labai ačiū
Mille, džiaugiuosi, kad patiko
MAMICY, reguliuojamos formos būna be dugno ir jos skirtos tortams formuoti. Tiesiog tuo kraštu apjuosi pertepamus lakštus ir paverži iki reikiamos apimties
kaaaramele Aš ventiliatorių jungiu tik tuomet, kai dedu kepti iškart kelias skardas - tada oras tolygiai pasiskirsto po orkaitę ir abi skardos vienodai kepa
Bransha, cukrų reikėtų berti į vandenį iškart su sviestu ir druska. Ir turbūt geriau naudoti cukraus pudrą, kad ji tikrai spėtų ištirpti...
laurechka, įsivaizduoju, kaip turėjo būti skanu su gervuogėmis...
cosma, labai malonu, kad šie receptai patiko
liusinda, taigi visuomet galima improvizuoti
Anakondaaz, o kas yra keksiškas keksas? Paprastai visas tešlas ruošiu mikseriu. Šiaip gi keksai yra gaminami pagal kelias skirtingas technologijas, tarkim, sviestas išplakamas su cukrumi iki baltumo, tada įmaišomi kiaušiniai, o tada likę ingredientai (toks keksas gaunasi ne toks purus, bet vis tiek švelnus) arba sausi ingredientai atsargiai įmaišomi į skystus, tada keksas gaunasi purus ir minkštas ir pan. Tad aš nežinau, kokio tu rezultato tikiesi... Svarbiausia tiksliai laikytis receptų ir per daug neimprovizuoti technologijoje - jei parašyta minkšto sviesto, tai nereiškia, kad tinka ištirpintas ir pan. Tiesiog kuo daugiau gaminsi, tuo labiau pajusi visas vingrybes
Papildyta:
noir1, tik nereikia į mane kreiptis "jūs" O dėl to apkepo, tai net neįsivaizduoju... Varškę aš naudoju įvairią - ir paprastą, ir kreminę, ir įvairaus riebumo, bet taip nutikę nebuvo... O visi produktai tikrai buvo švieži?
Inesssija, paskaityk, ką tik rašiau Anakondai... keksas yra gana sąlyginis pavadinimas ir kartais aš jį naudoju tiesiog tokios keturkampės formos pyragui pavadinti... O koks turi būti tas tikras keksas?
Letta, konkrečiai "Napoleone" reikia imti 237 ml. Tas nesusipratimas dėl puodelio ir stiklinės yra tik dėl vertimo - kažkaip automatiškai versdama iš anglų žodį "cup" rašau puodelis, o iš rusų "stakan" - stiklinė... Nors dažniausiai tai yra visiškai tas pats... Dabar visuomet nurodau talpą, o tas receptas vienas iš pirmųjų, todėl ir pražiopsojau...
Romy, aš tikrai nemanau, kad skanumas turi būti tame, kad jaučiasi varškės gabalėliai Be abejonės naudočiau kreminę varškę ar rikotą
eziukai, smagu, kad pyragas ir vištienos keksiukai gavosi skanūs
vilmine, šiais lakais manyčiau nebėra tokio standarto, kaip stiklinė... Taip, ir aš turiu tarybinę granuotą stiklinę, kurios talpa 200 ml , bet dauguma receptų yra vertiniai iš užsienio ir ten stiklinės ar puodeliai yra skirtingos talpos, todėl geriausia tai nurodyti recepte...
Net, labai malonu, kad radai tinkamų idėjų
aca, nėra už ką Išmėgink ir daugiau receptų
Comma, na nemanau, kad kas nors ištrins šias temas - vis tik jose nemažai naudingos informacijos
rita-x, tiesą sakant, ir man šiek tiek jautėsi manų kruopos, bet apkepas buvo suvalgytas ir taip
Šeštadienį savaitei išskrendu iš Lietuvos, tad neįsižeiskite, jei nesulauksite atsakymų
sviesiaplauke_as, džiaugiuosi, kad balandėlių apkepas gavosi skanus
vasarėja, tiesiog reikia stengtis, kad tešla nesukristų... Aš paprastai maišau šluotele - tuomet miltai lengviau išsimaišo. Ir būtent maišau labai trumpai plačiais sukamaisiais judesiais... O kepimo milteliai šie tikrai geri, bet būtinai žiūrėk, ar nepasibaigęs galiojimo terminas
Edme, labai smagu, kad keksas patiko O lazaniją ir aš ruošiuosi vėl rytoj kepti...
shanet, šaunuolė, kad taip puikiai išsisukai iš padėties O lazanija atrodo tikrai viliojančiai... O verkti visai nėra reikalo Gal rudeniop po visų atostogų grįšiu Bent jau iš Supermamos tikrai neketinu kol kas išeiti, tad...
mmergyte, labai ačiū
Mille, džiaugiuosi, kad patiko
MAMICY, reguliuojamos formos būna be dugno ir jos skirtos tortams formuoti. Tiesiog tuo kraštu apjuosi pertepamus lakštus ir paverži iki reikiamos apimties
kaaaramele Aš ventiliatorių jungiu tik tuomet, kai dedu kepti iškart kelias skardas - tada oras tolygiai pasiskirsto po orkaitę ir abi skardos vienodai kepa
Bransha, cukrų reikėtų berti į vandenį iškart su sviestu ir druska. Ir turbūt geriau naudoti cukraus pudrą, kad ji tikrai spėtų ištirpti...
laurechka, įsivaizduoju, kaip turėjo būti skanu su gervuogėmis...
cosma, labai malonu, kad šie receptai patiko
liusinda, taigi visuomet galima improvizuoti
Anakondaaz, o kas yra keksiškas keksas? Paprastai visas tešlas ruošiu mikseriu. Šiaip gi keksai yra gaminami pagal kelias skirtingas technologijas, tarkim, sviestas išplakamas su cukrumi iki baltumo, tada įmaišomi kiaušiniai, o tada likę ingredientai (toks keksas gaunasi ne toks purus, bet vis tiek švelnus) arba sausi ingredientai atsargiai įmaišomi į skystus, tada keksas gaunasi purus ir minkštas ir pan. Tad aš nežinau, kokio tu rezultato tikiesi... Svarbiausia tiksliai laikytis receptų ir per daug neimprovizuoti technologijoje - jei parašyta minkšto sviesto, tai nereiškia, kad tinka ištirpintas ir pan. Tiesiog kuo daugiau gaminsi, tuo labiau pajusi visas vingrybes
Papildyta:
noir1, tik nereikia į mane kreiptis "jūs" O dėl to apkepo, tai net neįsivaizduoju... Varškę aš naudoju įvairią - ir paprastą, ir kreminę, ir įvairaus riebumo, bet taip nutikę nebuvo... O visi produktai tikrai buvo švieži?
Inesssija, paskaityk, ką tik rašiau Anakondai... keksas yra gana sąlyginis pavadinimas ir kartais aš jį naudoju tiesiog tokios keturkampės formos pyragui pavadinti... O koks turi būti tas tikras keksas?
Letta, konkrečiai "Napoleone" reikia imti 237 ml. Tas nesusipratimas dėl puodelio ir stiklinės yra tik dėl vertimo - kažkaip automatiškai versdama iš anglų žodį "cup" rašau puodelis, o iš rusų "stakan" - stiklinė... Nors dažniausiai tai yra visiškai tas pats... Dabar visuomet nurodau talpą, o tas receptas vienas iš pirmųjų, todėl ir pražiopsojau...
Romy, aš tikrai nemanau, kad skanumas turi būti tame, kad jaučiasi varškės gabalėliai Be abejonės naudočiau kreminę varškę ar rikotą
eziukai, smagu, kad pyragas ir vištienos keksiukai gavosi skanūs
vilmine, šiais lakais manyčiau nebėra tokio standarto, kaip stiklinė... Taip, ir aš turiu tarybinę granuotą stiklinę, kurios talpa 200 ml , bet dauguma receptų yra vertiniai iš užsienio ir ten stiklinės ar puodeliai yra skirtingos talpos, todėl geriausia tai nurodyti recepte...
Net, labai malonu, kad radai tinkamų idėjų
aca, nėra už ką Išmėgink ir daugiau receptų
Comma, na nemanau, kad kas nors ištrins šias temas - vis tik jose nemažai naudingos informacijos
rita-x, tiesą sakant, ir man šiek tiek jautėsi manų kruopos, bet apkepas buvo suvalgytas ir taip
Šeštadienį savaitei išskrendu iš Lietuvos, tad neįsižeiskite, jei nesulauksite atsakymų
siandien gaminau sufle su Nutella labai patiko ir man ir dukrytei (is tokiu patiekalu tai buvo pirmas, bet tikiuosi ne paskutinis )
kol taves cia nebuvo, tai pradejau improvizuoti , nes kiekviena savaite dabar buna daug varskes, tai paskutinis buvo - kartu sudejau kelis receptus: Tortas su braskemis (kepiau biskvita), o prie jo idara is Sokoladinio torto su kriausemis ir Citrininio torto. Labai labai patiko ir namiskiems ir darbe
Sonatina, didelis dekui tau
Papildyta:
1. sonatina, tu mums labai labai reikalinga, be taves tad tu pailsek, o mes taves lauksim
2. gerai tau pailseti
kol taves cia nebuvo, tai pradejau improvizuoti , nes kiekviena savaite dabar buna daug varskes, tai paskutinis buvo - kartu sudejau kelis receptus: Tortas su braskemis (kepiau biskvita), o prie jo idara is Sokoladinio torto su kriausemis ir Citrininio torto. Labai labai patiko ir namiskiems ir darbe
Sonatina, didelis dekui tau
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2007 07 05, 20:43)
<...> 1. Gal rudeniop po visų atostogų grįšiu Bent jau iš Supermamos tikrai neketinu kol kas išeiti, tad...
<...>
2. Šeštadienį savaitei išskrendu iš Lietuvos, tad neįsižeiskite, jei nesulauksite atsakymų
<...>
2. Šeštadienį savaitei išskrendu iš Lietuvos, tad neįsižeiskite, jei nesulauksite atsakymų
1. sonatina, tu mums labai labai reikalinga, be taves tad tu pailsek, o mes taves lauksim
2. gerai tau pailseti
as dariau makaronu lizdeliai grietineles padaze liux tikrai skanu
taip pat esu kepus varskes apkepa taip pat liux dar pavaisinau puse gimines visiems lb patiko
siandien kepiau keksiukus su nutela na gavosi tikrai lb skanus bet groziu su sonatinos ner ko lygint man toli grazu
laba diena, žiūrinėjau kepenėlių receptukus
turiu sukaupus šiek tiek triušio kepenėlių ir, atrodo, širdelių, o gal ten plaučiai (kaip atskirti, susipainiojau
ar triušio kepenėlės tiktų vietoj vištos kepenėlių
beje, skaičiau receptą ir nepastebėjau, kad parašyta, jog reikia mirkyti piene o mano uošvienė visada jas mirko....
turiu sukaupus šiek tiek triušio kepenėlių ir, atrodo, širdelių, o gal ten plaučiai (kaip atskirti, susipainiojau
ar triušio kepenėlės tiktų vietoj vištos kepenėlių
beje, skaičiau receptą ir nepastebėjau, kad parašyta, jog reikia mirkyti piene o mano uošvienė visada jas mirko....
QUOTE(Cikadelė @ 2007 07 06, 13:11)
laba diena, žiūrinėjau kepenėlių receptukus
turiu sukaupus šiek tiek triušio kepenėlių ir, atrodo, širdelių, o gal ten plaučiai (kaip atskirti, susipainiojau
ar triušio kepenėlės tiktų vietoj vištos kepenėlių
beje, skaičiau receptą ir nepastebėjau, kad parašyta, jog reikia mirkyti piene o mano uošvienė visada jas mirko....
turiu sukaupus šiek tiek triušio kepenėlių ir, atrodo, širdelių, o gal ten plaučiai (kaip atskirti, susipainiojau
ar triušio kepenėlės tiktų vietoj vištos kepenėlių
beje, skaičiau receptą ir nepastebėjau, kad parašyta, jog reikia mirkyti piene o mano uošvienė visada jas mirko....
Karves ir kiaules mirkyti reikia, o tokiu mazu gyvunu ne
QUOTE(Sonatina @ 2007 07 05, 19:43)
Gal rudeniop po visų atostogų grįšiu Bent jau iš Supermamos tikrai neketinu kol kas išeiti, tad...
Šeštadienį savaitei išskrendu iš Lietuvos, tad neįsižeiskite, jei nesulauksite atsakymų
Viltis - geras dalykas. Asmeniškai labai norėčiau, kad dar būtum ir būtum su savo receptais.
Gero poilsio
Lazaniją su varške ir aš išbandžiau. Su mėsa man labiau patiko. Gal todėl, kad nesu varškės mėgėja. Tačiau MB labai patiko.
Apskritai mūsų stalas tavo, Sonatina, dėka labai praturtėjo. Kotletus kepu tik pagal tavo receptus, visus jau išbandžiau ir daugiau ar mažiau, bet visi patiko. Vištą arba jos dalis taip pat kepu pagal tavo receptus. Labiausiai patinka su medum ir garstyčiom Šitą tai galiu kept vos ne kasdien, MB niekaip jos neatsivalgo Žuvies receptai irgi praktiškai visi išbandyti. Na, vienu žodžiu, lobis tu
va, vakar kepem taip visu isgirta rabarbaru - braskiu pyraga ir skonis SUPER tik va atveses vidurys pyrago sukrito
kepiau apvalioje formoj, dariau is 1.5 normos ir gavosi truputi aukstesnis nei kad Sonatinos
kepem ~50min, is kart dar neemem is orkaites, leidau atidarius dureles atvesti,
ir vistiek sukrito... ir vidus toks skystas gavos... ar toks ir turi but? o gal neiskepes buvo
bliamba skonis ir tokio liuks, tik va idomu, ka ne taip visgi padariau nes uosviene labai megsta rabarbarus, norejau pasimeilint, o she, kaip gavos
kepiau apvalioje formoj, dariau is 1.5 normos ir gavosi truputi aukstesnis nei kad Sonatinos
kepem ~50min, is kart dar neemem is orkaites, leidau atidarius dureles atvesti,
ir vistiek sukrito... ir vidus toks skystas gavos... ar toks ir turi but? o gal neiskepes buvo
bliamba skonis ir tokio liuks, tik va idomu, ka ne taip visgi padariau nes uosviene labai megsta rabarbarus, norejau pasimeilint, o she, kaip gavos