Sonatina
ar galiu paklausti noriu patarimo labai..
labai megstam plikytus sausainius, ir labai noriu pabandyti pati issikepti tokius.. Siaip daznai anksciau kepdavom eklerus (plikytus pyragaicius su kremu viduj) kaip tavo kad plikyti pyragaiciai
bet va i tesla ten cukrus nesideda, o kepant plikytus sausainius, tai as isivaizduoju, jog tesla turi buti tokia pat kaip plikytu pyragaiciu tik plius cukrus dar, ar ne?
Tik kaip manai kada ta cukru deti i tesla?
Vakar kepiau Trupininį varškės pyragą su rabarbarais Tik tešlos dariau pusę normos (kepimo forma nedidelė), varškės masės irgi mažiau dėjau, bet užtat pridėjau DAUG rabarbarų ir dar gervuogių Pyraga valgėm tik šiandien... Jau skanumas Ačiū, Sonatina, kad esi
Savaitgalį išbandžiau du receptus: 1.žuvį serbiškai ir 2. varškės apkepą. Labai labai paparasta ir dar skanu negaliu atsidžiaugti kai nereik prie puodų stovėt valandą, o skonis fantastiškas, ypač žuvies
Sonatina, o ar galima trupininiame varškės pyrage su rabarbarais homogenizuotą varškę pakeisti paprasta? jei taip - gal patartum kaip? - gal reikia kažko papildomai varškėn įdėti?
QUOTE(editam @ 2007 07 02, 10:36)
Sonatina, o ar galima trupininiame varškės pyrage su rabarbarais homogenizuotą varškę pakeisti paprasta? jei taip - gal patartum kaip? - gal reikia kažko papildomai varškėn įdėti?
man rodos, aš neseniai to paties čia klausiau
tai žinok, nieko nereikia. kai kepiau pirmą kart, tai dar permaliau tą varškę, o kitus kartus tai tik gerai patryniau grūstuvu. ir įpyliau šiek tiek pieno, nes per kieta būtų buvus masė, sunku ant trupinių paskirstyt
labai megstu ,,varskes tingini,, .SONATINA jei ideciau varkes biski kitokios labai skani ,,varske blombyro ,,skonio . gal nieko tokio,a?
QUOTE(liusinda @ 2007 07 02, 17:41)
labai megstu ,,varskes tingini,, .SONATINA jei ideciau varkes biski kitokios labai skani ,,varske blombyro ,,skonio . gal nieko tokio,a?
as su ja daraiu, viskas ok, tik cukraus nedek tada.
Tai va:
Kiaušinių-faršo vyniotinis jau įsirašė į mūsų šeimynos meniu - gaminame dažnai.
Šiandien kepiau bananinį keksą , jau buvau ant keksų supykus, nes kiek išbandžiau, tai vis ne keksiški keksai gaudavosi , sakiau daugiau jokių keksų nekepsiu . Bet šitas tai super gavosi. Gerai, kad pabandžiau.
Sonatina, o vietoj bananų ką čia dar galima būtų dėt? o be bananų ar taip pat keksiškai iškeptų? Ir ar visus keksus maišai be kombainų, blenderių ir mikserių? gal dėl kombaino man jie nesigaudavo? Apkaltinusi seną orkaitę buvau
Dar superinis braškių-rabarbarų pyragas - kitai dienai nelieka . Kepiau jau du kartus - pirma kart rabarbarų neturėjau, dėjau obuolių ir braškių , bet su rabarbarais skaniau .
O su šokoladiniu pyragu trupiniuočiu kažką ne taip pridirbau, toks gražus, kaip nuotraukoje nesigavo, bet vyrui laaaabai skanus buvo, tai jį dar kartą darysiu, tikiuosi gausis geriau, o jei ne - tai darysiu kol gausis vis tiek skanus, nors ir ne kaip atrodo
Dar dariau tortą iš krekerių "žuvytės" tai kažko sausokas jis man gavosi, bet man tai laabai skanus.
Dar gaminau ir pagal kitus receptus - visko jau neišvardinsiu. Bet kiaulieną ir vištieną korėjietiškai paminėsiu - liežuvį nuryt galima.
Ir visi šie saldumynai ir patiekaliukai, be to kad tirpsta burnoje nespėję kaip reikiant atvėsti ir susilaukia pagyrimų begalės, labai paprastai ir greitai gaminami kas auginant vaikus (ir ne tik ) laabai svarbu . Ačiux dar kartelį už receptėlius. Bandysiu ir kitus receptus. BUTINAI!
Kiaušinių-faršo vyniotinis jau įsirašė į mūsų šeimynos meniu - gaminame dažnai.
Šiandien kepiau bananinį keksą , jau buvau ant keksų supykus, nes kiek išbandžiau, tai vis ne keksiški keksai gaudavosi , sakiau daugiau jokių keksų nekepsiu . Bet šitas tai super gavosi. Gerai, kad pabandžiau.
Sonatina, o vietoj bananų ką čia dar galima būtų dėt? o be bananų ar taip pat keksiškai iškeptų? Ir ar visus keksus maišai be kombainų, blenderių ir mikserių? gal dėl kombaino man jie nesigaudavo? Apkaltinusi seną orkaitę buvau
Dar superinis braškių-rabarbarų pyragas - kitai dienai nelieka . Kepiau jau du kartus - pirma kart rabarbarų neturėjau, dėjau obuolių ir braškių , bet su rabarbarais skaniau .
O su šokoladiniu pyragu trupiniuočiu kažką ne taip pridirbau, toks gražus, kaip nuotraukoje nesigavo, bet vyrui laaaabai skanus buvo, tai jį dar kartą darysiu, tikiuosi gausis geriau, o jei ne - tai darysiu kol gausis vis tiek skanus, nors ir ne kaip atrodo
Dar dariau tortą iš krekerių "žuvytės" tai kažko sausokas jis man gavosi, bet man tai laabai skanus.
Dar gaminau ir pagal kitus receptus - visko jau neišvardinsiu. Bet kiaulieną ir vištieną korėjietiškai paminėsiu - liežuvį nuryt galima.
Ir visi šie saldumynai ir patiekaliukai, be to kad tirpsta burnoje nespėję kaip reikiant atvėsti ir susilaukia pagyrimų begalės, labai paprastai ir greitai gaminami kas auginant vaikus (ir ne tik ) laabai svarbu . Ačiux dar kartelį už receptėlius. Bandysiu ir kitus receptus. BUTINAI!
Sonatina, norėjau paklausti ar gali varškės apkepas gautis toks lyg neiškepęs todėl, kad dėjau 9 proc.riebumo varškę Kepu šį apkepą ne pirmą kartą ,nes jis mano sūnaus mėgstamiausias patiekalas,bet toks neskanus gavosi pirmą kartą.Kai pradėjo kepti tiesiog virė jis.Kas ne taip buvo?Visi Jūsų receptai superiniai ,daug išbandžiau ilgai tektų vardinti tik niekada nekepiau tortų pagal jūsų receptus nes tai mano silpnoji vieta.Nemoku aš jų kepti.Dar kartą ačiū už receptus.
Vakar kepiau Varškės keksa su šokolado gabaliukais, tik be shokolado
Bet man skonis tai labiau panashus i paprasta pyraga, nezinau gal ka ne taip padariau. naudojau paprasta varske ir margarina vietoj sviesto, gal del to?
Skanu, bet norajau butent keksa iskepti
Bet man skonis tai labiau panashus i paprasta pyraga, nezinau gal ka ne taip padariau. naudojau paprasta varske ir margarina vietoj sviesto, gal del to?
Skanu, bet norajau butent keksa iskepti
Sonatina, kiek ml yra viename "puodelyje" Stiklinėje, tai aišku, rašei ne kartą, kad 237ml, o va apie "puodelius" nerandu Konkrečiai kalbu apie tortą "Napoleonas"
Turiu klausimeli del lazanijos su varske. Cia kur gyvenu varskes tokios kaip Lietuvoje nera. Gal galima butu ja pakeisti grudeta varske??