krika, o kokiu būdu išėmei pyragą iš formos? Pirmiausiai 5 - 10 min. reikėtų aušinti formoje, o tada uždengti formą didele lėkšte, apversti, dėti ant dugno kitą didelę lėkštę ir atversti atgal. Tokiu būdu pyragas nesulūžta...
Limcamca, recepte tikrai buvo parašyta naudoti virtą kondensuotą, kuris yra žymiai tirštesnis už paprastą, todėl ir nenubėga...
gyteni, labai džiaugiuosi, kad kepenys gavosi skanios O soda dedama tam, kad kepenų kotletai gautųsi purūs
mergyca, galiu pasiūlyti tik tai:
Limcamca, recepte tikrai buvo parašyta naudoti virtą kondensuotą, kuris yra žymiai tirštesnis už paprastą, todėl ir nenubėga...
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 13, 15:49)
gyteni, labai džiaugiuosi, kad kepenys gavosi skanios O soda dedama tam, kad kepenų kotletai gautųsi purūs
mergyca, galiu pasiūlyti tik tai:
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 05, 21:35)
...pati niekada nemarinavau šonkaulių (vis neprisiruošiu jų nusipirkti ), bet ketinu mėginti juos ruošti pagal tokį receptą:
Glazūruoti kiaulienos šonkauliai
1, 5 -2 kg kiaulienos šonkaulių
Marinatas
350 ml obuolių sidro
1 obuolys, supjaustytas plonyčiais šiaudeliais
3 v. š. smulkinto svogūno
2 a. š. česnako miltelių
2 a. š. maltos paprikos
2 a. š. smulkinto raudonėlio
2 a. š. smulkintų kmynų
1 a.š. kajeno pipirų
druskos, juodųjų pipirų
Sumaišyti visus marinato ingredientus ir mėsą marinuoti mažiausiai 3 val.
Glazūra
120 ml ryžių acto
120 ml sojos padažo
120 ml sauso vyno Sherry
120 ml medaus (klevų sirupo)
Sumaišyti visus ingredientus ir supilti į nedidelį puodą. Ant vidutinės ugnies masę užvirti ir vis pamaišant virti, kol skysčio kiekis sumažės kelis kartus (apie 20 - 25 min.)
Šonkaulius kepti grilyje ar orkaitėje, vis aptepant glazūra.
Glazūruoti kiaulienos šonkauliai
1, 5 -2 kg kiaulienos šonkaulių
Marinatas
350 ml obuolių sidro
1 obuolys, supjaustytas plonyčiais šiaudeliais
3 v. š. smulkinto svogūno
2 a. š. česnako miltelių
2 a. š. maltos paprikos
2 a. š. smulkinto raudonėlio
2 a. š. smulkintų kmynų
1 a.š. kajeno pipirų
druskos, juodųjų pipirų
Sumaišyti visus marinato ingredientus ir mėsą marinuoti mažiausiai 3 val.
Glazūra
120 ml ryžių acto
120 ml sojos padažo
120 ml sauso vyno Sherry
120 ml medaus (klevų sirupo)
Sumaišyti visus ingredientus ir supilti į nedidelį puodą. Ant vidutinės ugnies masę užvirti ir vis pamaišant virti, kol skysčio kiekis sumažės kelis kartus (apie 20 - 25 min.)
Šonkaulius kepti grilyje ar orkaitėje, vis aptepant glazūra.
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 27, 10:18)
krika, o kokiu būdu išėmei pyragą iš formos? Pirmiausiai 5 - 10 min. reikėtų aušinti formoje, o tada uždengti formą didele lėkšte, apversti, dėti ant dugno kitą didelę lėkštę ir atversti atgal. Tokiu būdu pyragas nesulūžta...
panašiai ir ėmiau tik tokios didelės lėkštės neturėjau. o ir palaukiau kol atvės. kai apverčiau iš blėkos - kampai pradėjio lūžti. ko gero supanikavau ir nebespėjau ant dugno nieko padėti, o dar nuslydo ir ..... tavo žodžiai išsipildė.... išmečiau, nes pagal tavo nuotrauką supratau kad vidus visiškai neiškepęs. o ir ta plutelė nors ir valgoma, bet laaabai saldi
jaučiu aš viena tokia nevykusi tavo pasekėja, arba kitos tyli
vienžo, ieškosiu dabar keksiukų formos ir su jais bandysiu laimę
QUOTE(krika @ 2007 06 27, 10:27)
panašiai ir ėmiau tik tokios didelės lėkštės neturėjau. o ir palaukiau kol atvės. kai apverčiau iš blėkos - kampai pradėjio lūžti. ko gero supanikavau ir nebespėjau ant dugno nieko padėti, o dar nuslydo ir ..... tavo žodžiai išsipildė.... išmečiau, nes pagal tavo nuotrauką supratau kad vidus visiškai neiškepęs. o ir ta plutelė nors ir valgoma, bet laaabai saldi
jaučiu aš viena tokia nevykusi tavo pasekėja, arba kitos tyli
vienžo, ieškosiu dabar keksiukų formos ir su jais bandysiu laimę
jaučiu aš viena tokia nevykusi tavo pasekėja, arba kitos tyli
vienžo, ieškosiu dabar keksiukų formos ir su jais bandysiu laimę
Krika, nepergyvenk, visiems pasitaiko. Bent jau sitas pyragas ir man nelabai pavyko, idaras visai nenorejo tirsteti, antra karta teko kisti i orkaite, bet vistiek liko skystokas, nors tikrai labai skanus, bet antra karta kazkaip bijau gaminti
QUOTE(laurindre @ 2007 06 27, 10:33)
bet antra karta kazkaip bijau gaminti
va va, ko jau ko, bet šito ir aš nartą kartą nebegaminsiu - jau jis man kaip baubas - bijau aš jo
QUOTE(Nome @ 2007 06 26, 22:25)
Ieškau Vilniaus didžiosiose (3-jų X-ų) Maximose. Žinau, kur guli šie produktai, bet lazanijos lakštų neteko matyti . O va kitų šitų PAF gaminių rūšių yra. Tai net nežinau, ką galvoti . Gal panos prisiskaitę tavo receptų viską akimirksniu išperka ?
Akropolio maximoje sviezi lakstai yra suriu lentyje, desineje paciam kraste Praejusia savaite buvo tu lakstu. O sausu prie makaronu yra, kvadratine dezute Taip ir uzrasyta, kad lazanijai skirti Bandyk su sausais, jei nerasi svieziu. Vakar dariau lazanija (improvizacinis receptas) su sausais - liuks gavosi
Sveikos kepejeles
....prisipazinsiu ,Krika ir man gavosi tokia fiasko su pyragu,tik anas vadinosi....berods "obuoliu ruduo" .
Issiteske ,kaip blyyyynas ,is dalies pati kalta,regis nedaviau atausti
QUOTE(shanet @ 2007 06 27, 11:44)
Sveikos kepejeles
....prisipazinsiu ,Krika ir man gavosi tokia fiasko su pyragu,tik anas vadinosi....berods "obuoliu ruduo" .
Issiteske ,kaip blyyyynas ,is dalies pati kalta,regis nedaviau atausti
....prisipazinsiu ,Krika ir man gavosi tokia fiasko su pyragu,tik anas vadinosi....berods "obuoliu ruduo" .
Issiteske ,kaip blyyyynas ,is dalies pati kalta,regis nedaviau atausti
Nezinau merginos kaip Jums, bet as si pyraga kepu 2-3 kartus per savaite! Ir gaunasi viskas
Kepiau trupininį pyragą su varške ir rabarbarais (ir braškėm ). Nu galima apsivalgyti kaip skanu .
Tik, Sonatina, norėjau paklausti: tą vieną puodelį rudojo cukraus tikrai reikia trupiniams įmaišyti? Nes tarp visų produktų jis įrašytas, o pačiam recepto aprašyme jo jau nėra
Tik, Sonatina, norėjau paklausti: tą vieną puodelį rudojo cukraus tikrai reikia trupiniams įmaišyti? Nes tarp visų produktų jis įrašytas, o pačiam recepto aprašyme jo jau nėra