Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 10

As siandien gaminau KEPENYS KARALISKAI nuuuuuuuuuuuuuuuuu labai skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .Gaminau su versienos ir jautienos kepenu tik vietoje svogunu dejau sanpinjonus ir sluoksniais dejau, kaip patare sonatina ,tikrai labai skanu.Dar klausimukas ka priduoda soda sitam recepte?
Atsakyti
Sonatina, patark prasau ir savo patirties, kaip skaniau paruosti kiaulienos sonkauliukus? 4u.gif
Atsakyti
krika, o kokiu būdu išėmei pyragą iš formos? Pirmiausiai 5 - 10 min. reikėtų aušinti formoje, o tada uždengti formą didele lėkšte, apversti, dėti ant dugno kitą didelę lėkštę ir atversti atgal. Tokiu būdu pyragas nesulūžta...

Limcamca, recepte tikrai buvo parašyta naudoti virtą kondensuotą, kuris yra žymiai tirštesnis už paprastą, todėl ir nenubėga... g.gif

QUOTE(Sonatina @ 2006 12 13, 15:49)

Tinginių „Skruzdėlynas“

1 skardinė virto kondensuoto pieno (tinka ir Rududu)


gyteni, labai džiaugiuosi, kad kepenys gavosi skanios smile.gif O soda dedama tam, kad kepenų kotletai gautųsi purūs 4u.gif

mergyca, galiu pasiūlyti tik tai:

QUOTE(Sonatina @ 2007 06 05, 21:35)
...pati niekada nemarinavau šonkaulių (vis neprisiruošiu jų nusipirkti doh.gif ), bet ketinu mėginti juos ruošti pagal tokį receptą:

Glazūruoti kiaulienos šonkauliai

1, 5 -2 kg kiaulienos šonkaulių

Marinatas
350 ml obuolių sidro
1 obuolys, supjaustytas plonyčiais šiaudeliais
3 v. š. smulkinto svogūno
2 a. š. česnako miltelių
2 a. š. maltos paprikos
2 a. š. smulkinto raudonėlio
2 a. š. smulkintų kmynų
1 a.š. kajeno pipirų
druskos, juodųjų pipirų

Sumaišyti visus marinato ingredientus ir mėsą marinuoti mažiausiai 3 val.

Glazūra
120 ml ryžių acto
120 ml sojos padažo
120 ml sauso vyno Sherry
120 ml medaus (klevų sirupo)

Sumaišyti visus ingredientus ir supilti į nedidelį puodą. Ant vidutinės ugnies masę užvirti ir vis pamaišant virti, kol skysčio kiekis sumažės kelis kartus (apie 20 - 25 min.)
Šonkaulius kepti grilyje ar orkaitėje, vis aptepant  glazūra.

Atsakyti
aciu, sonatina aciuks.gif Kadangi neturiu visu ingridientu glazurai, tai bandysiu ruosti be jos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 27, 10:18)
krika, o kokiu būdu išėmei pyragą iš formos? Pirmiausiai 5 - 10 min. reikėtų aušinti formoje, o tada uždengti formą didele lėkšte, apversti, dėti ant dugno kitą didelę lėkštę ir atversti atgal. Tokiu būdu pyragas nesulūžta...

panašiai ir ėmiau tik tokios didelės lėkštės neturėjau. o ir palaukiau kol atvės. kai apverčiau iš blėkos - kampai pradėjio lūžti. ko gero supanikavau ir nebespėjau ant dugno nieko padėti, o dar nuslydo ir ..... tavo žodžiai išsipildė.... išmečiau, nes pagal tavo nuotrauką supratau kad vidus visiškai neiškepęs. o ir ta plutelė nors ir valgoma, bet laaabai saldi doh.gif

jaučiu aš viena tokia nevykusi tavo pasekėja, arba kitos tyli lotuliukas.gif

vienžo, ieškosiu dabar keksiukų formos ir su jais bandysiu laimę lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 27 birželio 2007 - 09:28
Limcamca 4u.gif

mergyca, o aš vis tik siūlyčiau glazūra pasiruošti - manau ji čia labai svarbi. O kokių ingredientų neturi? Vietoje ryžių acto galima naudoti paprastą silpną actą, vietoje šerio - paprastą baltą vyną ar net sultinį ir pan.

krika, tikrai labai gaila, kad taip gavosi... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 06 27, 10:27)
panašiai ir ėmiau tik tokios didelės lėkštės neturėjau. o ir palaukiau kol atvės. kai apverčiau iš blėkos - kampai pradėjio lūžti. ko gero supanikavau ir nebespėjau ant dugno nieko padėti, o dar nuslydo ir ..... tavo žodžiai išsipildė.... išmečiau, nes pagal tavo nuotrauką supratau kad vidus visiškai neiškepęs. o ir ta plutelė nors ir valgoma, bet laaabai saldi  doh.gif

jaučiu aš viena tokia nevykusi tavo pasekėja, arba kitos tyli  lotuliukas.gif

vienžo, ieškosiu dabar keksiukų formos ir su jais bandysiu laimę  lotuliukas.gif

Krika, nepergyvenk, visiems pasitaiko. Bent jau sitas pyragas ir man nelabai pavyko, idaras visai nenorejo tirsteti, antra karta teko kisti i orkaite, bet vistiek liko skystokas, nors tikrai labai skanus, bet antra karta kazkaip bijau gaminti g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 06 27, 10:33)
bet antra karta kazkaip bijau gaminti g.gif

va va, ko jau ko, bet šito ir aš nartą kartą nebegaminsiu - jau jis man kaip baubas - bijau aš jo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2007 06 26, 22:25)
Ieškau Vilniaus didžiosiose (3-jų X-ų) Maximose. Žinau, kur guli šie produktai, bet lazanijos lakštų neteko matyti  schmoll.gif . O va kitų šitų PAF gaminių rūšių yra. Tai net nežinau, ką galvoti  unsure.gif . Gal panos prisiskaitę tavo receptų viską akimirksniu išperka  lotuliukas.gif ?


Akropolio maximoje sviezi lakstai yra suriu lentyje, desineje paciam kraste mirksiukas.gif Praejusia savaite buvo tu lakstu. O sausu prie makaronu yra, kvadratine dezute mirksiukas.gif Taip ir uzrasyta, kad lazanijai skirti 4u.gif Bandyk su sausais, jei nerasi svieziu. Vakar dariau lazanija (improvizacinis receptas) su sausais - liuks gavosi thumbup.gif



Atsakyti

Sveikos kepejeles mirksiukas.gif

....prisipazinsiu ,Krika ir man gavosi tokia fiasko su pyragu,tik anas vadinosi....berods "obuoliu ruduo" g.gif .
Issiteske ,kaip blyyyynas doh.gif lotuliukas.gif ,is dalies pati kalta,regis nedaviau atausti g.gif
Atsakyti
QUOTE(shanet @ 2007 06 27, 11:44)
Sveikos kepejeles mirksiukas.gif

....prisipazinsiu ,Krika ir man gavosi tokia fiasko su pyragu,tik anas vadinosi....berods "obuoliu ruduo" g.gif .
Issiteske ,kaip blyyyynas doh.gif  lotuliukas.gif ,is dalies pati kalta,regis nedaviau atausti g.gif


Nezinau merginos kaip Jums, bet as si pyraga kepu 2-3 kartus per savaite! Ir gaunasi viskas thumbup.gif
Atsakyti
Kepiau trupininį pyragą su varške ir rabarbarais (ir braškėm smile.gif ). Nu galima apsivalgyti kaip skanu 4u.gif .
Tik, Sonatina, norėjau paklausti: tą vieną puodelį rudojo cukraus tikrai reikia trupiniams įmaišyti? Nes tarp visų produktų jis įrašytas, o pačiam recepto aprašyme jo jau nėra ax.gif
Atsakyti