
Makaronai su tunu ir saulėje džiovintais pomidorais
350 g ilgų makaronų
2 v. š. aliejaus
1 svogūno galva, smulkiai supjaustyta
2 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
250 ml neriebios grietinėlės
2 v. š. saulėje džiovintų pomidorų pastos
2 skardinės konservuoto tuno, nuvarvintos
1 puodelis (150 g) šaldytų žirnelių
1 v. š. kapotų petražolių
100 g saulėje džiovintų pomidorų, supjaustytų juostelėmis
2 v. š. kaparėlių, perskalautų ir nuvarvintų
Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje, nuvarvinti, sumaišyti su 1 v. š. aliejaus.
Likusį aliejų įkaitinti keptuvėje ir ant vidutinės ugnies apkepti svogūnus, kol suminkštės (2 3 min.). Suberti česnakus ir kepinti 1 min. Įmaišyti grietinėlę, pomidorų pastą, tuną ir žirnelius. Švelniai pavirti 1 2 min. Įmaišyti pusę petražolių, pomidorus ir kaparėlius, sudėti makaronus ir, jei reikia, pagardinti prieskoniais. Išmaišyti ir pakaitinti, kol makaronai peršils. Patiekti užbarsčius likusias petražoles.
P. S. pomidorų pastos neturėjau, tad tiesiog kelis džiovintus pomidorus susmulkinau blenderiu. Aš ir šiaip labai mėgstu makaronus, bet šis receptas išvis super
