Makaronai su tunu ir saulėje džiovintais pomidorais
350 g ilgų makaronų
2 v. š. aliejaus
1 svogūno galva, smulkiai supjaustyta
2 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
250 ml neriebios grietinėlės
2 v. š. saulėje džiovintų pomidorų pastos
2 skardinės konservuoto tuno, nuvarvintos
1 puodelis (150 g) šaldytų žirnelių
1 v. š. kapotų petražolių
100 g saulėje džiovintų pomidorų, supjaustytų juostelėmis
2 v. š. kaparėlių, perskalautų ir nuvarvintų
Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje, nuvarvinti, sumaišyti su 1 v. š. aliejaus.
Likusį aliejų įkaitinti keptuvėje ir ant vidutinės ugnies apkepti svogūnus, kol suminkštės (2 3 min.). Suberti česnakus ir kepinti 1 min. Įmaišyti grietinėlę, pomidorų pastą, tuną ir žirnelius. Švelniai pavirti 1 2 min. Įmaišyti pusę petražolių, pomidorus ir kaparėlius, sudėti makaronus ir, jei reikia, pagardinti prieskoniais. Išmaišyti ir pakaitinti, kol makaronai peršils. Patiekti užbarsčius likusias petražoles.
P. S. pomidorų pastos neturėjau, tad tiesiog kelis džiovintus pomidorus susmulkinau blenderiu. Aš ir šiaip labai mėgstu makaronus, bet šis receptas išvis super
kokios tos keksiukų formelės? popierinės ar tos daugkartinės? laurindre, matau skaitai - kur jų Klp pirkti būna?
Vištienos ir ryžių troškinys
1 puodelis nevirtų ryžių
1 puodelis vištienos sultinio
1 puodelis karšto vandens
500 g šaldytų daržovių mišinio (brokolių, kalafiorų, morkų ar kitokių daržovių)
500 g vištienos filė, supjaustytos kubeliais
česnakų miltelių
svogūnų miltelių
druskos, pipirų
Į didelį puodą supilti skysčius, suberti ryžius ir pamaišyti. Ant viršaus suberti šaldytas daržoves, ant jų vištienos gabaliukus. Pabarstyti prieskoniais. Uždengti, užvirti, pavirti 3 5 min. Išmaišyti ir virti ant vidutinės ugnies 10 15 min. arba kol ryžiai bus minkšti.
P. S. šį kartą naudojau ne šaldytas, o šviežias daržoves šiek tiek cukinijos, kalafioro, morkos, baklažano, saliero stiebą, svogūno galvą, pribėriau nemažai adžikos ir kitų įvairių prieskonių, galiausiai įmaišiau mūsų tepamą varškės sūrelį ir šiek tiek saldaus čili padažo...
QUOTE(Nome @ 2007 06 26, 19:49)
Jau kelintą žinutę skaitau, kad visoms pavyko ta lazanija. Bet ar galit pasakykit su kokias lakštais darėt, nes šviežių (kaip kad gamino Sonatina) aš paruotuvėse nerandu.
Aš šviežių neradau, dėjau sausus - viskas pavyko kuo puikiausiai
Nome, o kokiame mieste tu ieškai? Kauno Maximose tiksliai pasakyčiau, kur jie sudėti
krika, panašu, kad tikrai ne tavo diena Tikiuosi, neteks visko išmesti...
O keksiukų formeles reikėtų naudoti tokias, kokias turi - jei silikonines, jų niekaip ruošti nereikia - tiesiog supilti tešlą ir kepti. Jei metalines - galima jas patepti riebalais arba į jas įdėti popierines formeles. O jei turi tik popierines formeles, siūlyčiau sudėti po kelias vieną į kitą, kad geriau laikytų formą ir tešla neišbėgtų
krika, panašu, kad tikrai ne tavo diena Tikiuosi, neteks visko išmesti...
O keksiukų formeles reikėtų naudoti tokias, kokias turi - jei silikonines, jų niekaip ruošti nereikia - tiesiog supilti tešlą ir kepti. Jei metalines - galima jas patepti riebalais arba į jas įdėti popierines formeles. O jei turi tik popierines formeles, siūlyčiau sudėti po kelias vieną į kitą, kad geriau laikytų formą ir tešla neišbėgtų
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 26, 22:20)
Nome, o kokiame mieste tu ieškai? Kauno Maximose tiksliai pasakyčiau, kur jie sudėti
[
[
Ieškau Vilniaus didžiosiose (3-jų X-ų) Maximose. Žinau, kur guli šie produktai, bet lazanijos lakštų neteko matyti . O va kitų šitų PAF gaminių rūšių yra. Tai net nežinau, ką galvoti . Gal panos prisiskaitę tavo receptų viską akimirksniu išperka ?
matau jūsų yra daug, gal patarsit. kepu braškių -rabarbarų pyragą jau 40 minučių. kai ppažiūrėti ar jis iškepė? smegiau pagaliuką - pramušiau kietą plutelę (ar ji turi būti?) ir koks įdaras turi būti? minkštas? nes man dar jis vis tik minkštas - aplink pagaliuką tešla nelimpa, bet pirštai prie jo limpa
Bandelės mėsainiams
1 v. š. cukraus
1 pakelis (7 g) sausų mielių
¼ puodelio šilto vandens
1 puodelis šilto pieno
2 v. š. aliejaus
2 a. š. druskos
3 - 3,5 puodelio miltų
1 kiaušinio baltymas (bandelėms aptepti)
Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų, mieles ir šilta vandenį. Maišyti, kol mielės ištirps ir palaukti apie 5 min., kol suputos. Supilti pieną, aliejų ir druską. Mikseriu su tešlos antgaliais nedideliu greičiu palaipsniui įmaišyti miltus. Kai bus įmaišyti trys puodeliai, likusius miltus berti po vieną šaukštą tik tol, kol tešla atšoks nuo indo sienelių. Dėti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti apie 5 min., kol ji bus elastinga ir lygi. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Dėti tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti, kol padvigubės.
Pakilusią tešlą lengvai paploti ir padalinti į 10 dalių. Suformuoti apvalias bandeles, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti virtuviniu rankšluosčiu ir pakildinti dar 30 min.
Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio baltymu ir kepti 20 min. Prieš pjaustant ataušinti ant grotelių.
P. S. tešlą, kaip visada, ruošiau duonkepėje. Miltų sunaudojau lygiai 3 puodelius. Labai minkštos ir skanios bandelės
Vakar turėjau vieną pakelį varškės, tai iškepiau varškinių spurgų (šiek tiek sumažinau proporcijas, nes turėjau 200, o ne 250 g varškės). Skanumėlis! ačiū
o! dar vienas bandelių receptas! užsimaniau į makdonaldą... bet gal geriau namuose pasidaryt.. žinoma, ne tokiu laiku, jau į lovą čiuožt reikia!
o! dar vienas bandelių receptas! užsimaniau į makdonaldą... bet gal geriau namuose pasidaryt.. žinoma, ne tokiu laiku, jau į lovą čiuožt reikia!
manjana
Nome, bandyk dar ieškoti, gal atsiras, o jei ne - siųsim iš Kauno
krika, pagaliuku nelabai tokį pyragą patikrinsi (toks būdas tinkamas pyragams be įdaro) - nes kur bedursi, visur pataikysi į įdarą, kuris tikrai lips prie pagaliuko... Aš retkarčiais tiesiog ištraukiu pyragą iš orkaitės ir atsargiai atkėlusi pažiūriu, ar dugnas iškepęs...
dianute, džiaugiuosi, kad spurgos patiko
Nome, bandyk dar ieškoti, gal atsiras, o jei ne - siųsim iš Kauno
krika, pagaliuku nelabai tokį pyragą patikrinsi (toks būdas tinkamas pyragams be įdaro) - nes kur bedursi, visur pataikysi į įdarą, kuris tikrai lips prie pagaliuko... Aš retkarčiais tiesiog ištraukiu pyragą iš orkaitės ir atsargiai atkėlusi pažiūriu, ar dugnas iškepęs...
dianute, džiaugiuosi, kad spurgos patiko
vienžo gavosi plutelė iš viršaus, plutelė iš apačios. išimant pyragą iš formos, pyragas skilo, visas įdaras išbėgo per visą stalą
ką ne taip dariau? ra įtakos turėjo tešlos peršaldymui? o gal kiaušinio plakinio nereikėjo plakti su mikseriu? o gal įkišau į labai įkaitintą orkaitę? bet per 40 minučių turėjo įdaras iškepti?
ką ne taip dariau? ra įtakos turėjo tešlos peršaldymui? o gal kiaušinio plakinio nereikėjo plakti su mikseriu? o gal įkišau į labai įkaitintą orkaitę? bet per 40 minučių turėjo įdaras iškepti?
QUOTE(gytenis @ 2007 06 26, 21:11)
o tu ar virta kondensuota piena dejai?
Paprastą kondensuotą