Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 10

HELP, šiuo metu ruošiuosi daryti rabarbarų - braškių pyragą. pradėjau nuo rabarbarų pjaustymo ir žiūriu kad man jų užteks tik 1 puodeliui. ar galiu apkeisit rabarbarų kiekį su braškėmis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 06 26, 18:35)
HELP, šiuo metu ruošiuosi daryti rabarbarų - braškių pyragą. pradėjau nuo rabarbarų pjaustymo ir žiūriu kad man jų užteks tik 1 puodeliui. ar galiu apkeisit rabarbarų kiekį su braškėmis?  g.gif

Aisku galima,tik pyragas bus saldokas,nes visa rugstuma ir duoda rabarbarai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 06 26, 14:12)
P. S. Dėl torto "Marso", ar galima vietoj šokoladukų "Mars" įdėt Triufelių saldainius

Gali dėl. Manau bus labai skanu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 06 26, 16:35)
HELP, šiuo metu ruošiuosi daryti rabarbarų - braškių pyragą. pradėjau nuo rabarbarų pjaustymo ir žiūriu kad man jų užteks tik 1 puodeliui. ar galiu apkeisit rabarbarų kiekį su braškėmis?  g.gif


kepiau si pyraga. rabarbaru irgi buvo maziau, dejau daugiau braskiu, bet vietsdiek gavosi labai skanus rolleyes.gif
aciu sonatinai wub.gif

tik vat savaitgali bandziau kepti varskes keksa su sokolado gabaleliais ir kazkas man nesigavo g.gif skonio jis buvo neblogas ( vyras sukimso girdamas biggrin.gif ), bet man kazkodel jo isvaizda atrode kaip zalio g.gif ta tesla vidury nebuvo puri, o tokia tarsi slapia, bet valgant neatrode kad jis neiskeps, juo labiau kad kepe turbut 1.5 valandos. gal kazka ne taip dariau, nes juk nebuvo jam nuo ko slapiai atrodyt, t.y. vaisiu kokiu nedeta, negi nuo varskes... g.gif ir tie sokolado gabaleliai man visi " i dugna nuejo" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 06 24, 22:28)
Forma, kaip ir pas Sonatiną, 20x20 cm  g.gif Žiūrint į jos nuotrauką, tie biskvitai atrodo normalaus storio, o pas mane perpus plonesni gavosi  verysad.gif Ir nesuprantu, kodėl  g.gif Nei vieno produkto tikrai nepamiršau.

nugi buvau apgauta čia jūsų doh.gif supyliau dvigubą biskvito normą, tai išlipo 2 cm virš kepimo indo blink.gif paskui šiek tiek sukrito, bet ryškiai dvigubai per daug buvo... gerai, kad šiaip skanus tongue.gif
o va pertepimas man skystokas g.gif galvoju, jei parašyta "šaukštas krakmolo - 30 g" (čia kitoj temoj skaičiau, kad atsimatuot), tai reik suprast, kad tas šaukštas labai kupinas, nelabai kupinas, ar nubrauktas? g.gif nu ir su kitų produktų matavimu jau man neaišku pasidarė... lyg būčiau pirmą kart virtuvėn netyčia pataikius hihihi.gif
bet šiaip geras tortas... skanuuuus essen.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarėja @ 2007 06 26, 19:59)
kepiau si pyraga. rabarbaru irgi buvo maziau, dejau daugiau braskiu, bet vietsdiek gavosi labai skanus  rolleyes.gif
aciu sonatinai  wub.gif

tik vat savaitgali bandziau kepti varskes keksa su sokolado gabaleliais ir kazkas man nesigavo  g.gif  skonio jis buvo neblogas ( vyras sukimso girdamas  biggrin.gif ), bet man kazkodel jo isvaizda atrode kaip zalio  g.gif  ta tesla vidury nebuvo puri, o tokia tarsi slapia, bet valgant neatrode kad jis neiskeps, juo labiau kad kepe turbut 1.5 valandos. gal kazka ne taip dariau, nes juk nebuvo jam nuo ko slapiai atrodyt, t.y. vaisiu kokiu nedeta, negi nuo varskes... g.gif  ir tie sokolado gabaleliai man visi " i dugna nuejo"  biggrin.gif


Gal tešlą permaišei g.gif Kai miltus sudedi, tešlą labai atsargiai maišyti reikia, nes kitaip keksas sukrenta, todėl ir atrodo kaip neiškepęs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 06 26, 11:12)
Vakar dariau lazaniją su varške - apsirijimas  wub.gif  Nesitikėjau kad gali būti taip skanu be mėsos biggrin.gif

Jau kelintą žinutę skaitau, kad visoms pavyko ta lazanija. Bet ar galit pasakykit su kokias lakštais darėt, nes šviežių (kaip kad gamino Sonatina) aš paruotuvėse nerandu.
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif Atsiprašau, kad ilgokai neparašiau blush2.gif

Kadangi labai daug prirašėte (ačiū 4u.gif ), atsakysiu tik į klausimus smile.gif O visoms kitoms dar kartą ačiū už gražius žodžius ir išsamias ataskaitas notworthy.gif

Nome, tie švieži makaronai tikrai būna prie dešrų ir sūrių šaldytuvuose (įvairiose Maximose skirtingai), o atrodo pakuotė štai taip:

user posted image

Bet manau, kad greitu laiku pakuotės atrodys štai taip:

user posted image

Astyte, aš formuodama bandeles, jei tešla lipnoka, rankas vos vos patepu aliejumi... O tešla tikrai normaliai iškilusi buvo? Kažkaip man įtarimas, kad gal tešla perkaitinta buvo... g.gif

ingakyca, aš paprastai kelias minutes skardinę praaušinu po tekančiu šaltu vandeniu, o tada atidarau smile.gif O verdame, kaip ir sakė merginos, tikrai ne tam, kad būtų karštas, o tam kad įgautų karamelės skonį rolleyes.gif

Matyte, verdamas kremas sutirštėja ir visas kremas atšalęs gaunasi pakankamai standus smile.gif O kadangi kremas be želatinos, jis geriau susigeria į biskvitą ir tortas gaunasi minkštesnis bei drėgnesnis.

egliene, visos idėjos pateiktos mano temose 4u.gif

laurindre, labai keista, dėl to skysto pyrago įdaro... Dariau tikrai ne kartą ir visuomet gaudavosi normaliai - gi kiaušiniai bet kokiu atveju turi sukepti g.gif Aš siūlyčiau tiesiog ilgiau pakepti...

Palomasmile.gif (ir kitos merginos), na ir kriminalas gavosi su tuo biskvitu biggrin.gif Prisipažinsiu - aš biskvitą kepiau vienu sluoksniu, kaip vyniotiniui, 40 x 25 cm skardoje, o vėliau tiesiog perpjoviau į dvi dalis... Realiai mano skarda net didesnė nei nurodyta 20 x 20, todėl biskvitas tikrai turėtų gautis normalus... g.gif

kedute, atleisk, kad taip vėlai rašau, bet manyčiau, kad kremas gaunasi skystokas dėl nepakankamai gerai išplaktų kiaušinių... Kiaušinius reikia išplakti kaip biskvitui - iki baltos purios masės. Dėl rikotos negaliu atsakyti, nes jos netgi neragavau, bet maskarponė visgi suteikia tą specifinį nepakartojamą skonį...

mantaniuke25, išbandyto recepto neturiu, bet pažadu prie progos iškepti smile.gif

TerrorisTe69, kaip ir sakė bea, skonis tikrai nenukentės smile.gif

bazuka, manau, kad tinka ir bulvių krakmolas... Tiesą sakant, man kremui išvis neužteko krakmolo, tad įbėriau vietoje jo miltų...

Gabanne, tikrai nežinau konkretaus recepto (net ir nesu ragavusi to pyrago) - bet mėgink eksperimentuoti - gi taip tiksliai parašei, iš kokių sluoksnių jis susideda smile.gif

naaringiux, ir aš vietoje trintų braškių dėčiau tiesiog supjaustytas smile.gif

ingakyca, paskutiniu metu naudoju paprasčiausią Karūnos juodą šokoladą ir viskas gaunasi tikrai skanu smile.gif Tiesiog reikėtų vadovautis savo skoniu - jei nemėgsti kartaus šokolado su daug kakavos - tai ir kepiniuose jo nenaudok smile.gif


Papildyta:

ypata, aš tavo vietoje tiesiog suformuočiau kukuliukus ir iškepčiau paprastai skardoje smile.gif O tada juos būtų galima sunerti ant iešmelių smile.gif Šalti irgi skanūs smile.gif Šiaip popierinių formelių tikrai nereikia niekuo kepti, bet bijau, kad keksiukai vien tik jose neišlaikys formos.

Mama_Tania, kulinarijoje viskas galima biggrin.gif Drąsiai keisk šokoladukus, tik prisilaikyk proporcijų. Eksperimentuok ir parašyk, kaip sekėsi smile.gif

Limcamca, o palaikei kažkiek kambario temperatūroje? Šiaip šiltai laikant kremas turėtų susigerti į krekerius, o pašaldžius visa masė turėtų sustandėti... g.gif

Dorinda, žinoma gali dėti, tik tada pamažink cukraus kiekį įdare 4u.gif

krika, žinoma, galima keisti smile.gif

vasarėja, gali būti, kad būtent dėl varškės keksas ir atrodė šlapias. O kokią varškę naudojai?

šešėli, reikėjo kremą tiesiog ilgiau pakaitinti - jis turėjo gautis tirštas 4u.gif
Atsakyti
Ačiū Sonatina, va šios firmos ir žiūrinėjau visą laiką, ale kad būna tik koldūnai, arba makaronai įvairūs. Bet bandysiu ieškoti unsure.gif . Ačiū dar kartą už vaizdinę medžiagą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 26, 07:08)
Viską dėjau pagal normas, bet kažkodėl man tie krekeriai nesulipo. Po palaikymo šaldytuve krekeriai gavosi ant viršaus, kondensuotas pienas subėgo po apačią. Ką galėjau ne taip padaryti? g.gif

o tu ar virta kondensuota piena dejai?
Atsakyti
user posted image

Keksiukai su braškėmis, avietėmis ir baltuoju šokoladu

300 g miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
150 g cukraus
170 g susmulkinto balto šokolado
2 a. š. citrinų sulčių
250 ml pieno
125 ml bekvapio aliejaus
1 didelis kiaušinis
200 g uogų (braškių, aviečių)

Orkaitę įkaitinti iki 190º C ir pasiruošti 12 keksiukų formelių. Sumaišyti citrinų sultis, pieną, aliejų ir kiaušinį. Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir šokoladą. Įmaišyti uogas. Atsargiai įmaišyti pieno mišinį į miltus. Maišyti tik kol neliks sausų miltų. Nepermaišyti! Paskirstyti tešlą į formeles ir kepti 22 – 27 min.

P. S. turėjau tik braškių (jas pjausčiau į keturias dalis), bet avietės čia tikrai puikiai derėtų... Labai aromatingi ir skanūs keksiukai rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 26 birželio 2007 - 20:44
nežinau ar šiandien ne mano diena, bet doh.gif pritrūkau rabarbarų - bet tai niekis irnesakyk.gif
pradėjau tešlą daryti: supyliau miltus ir sudėjau sviestą. kažkai pįtartinai miltų pasirodė per daug. pažiūrėjau į receptą ir nubraukiau 100 g. sumaišiau tešlą, ji pasirodė skystoka - vėl žiū į receptą, o pirminis variantas miltų kiekis buvo geras, bet va antrą kartą pažiūrėjau į kito ingridiento kiekį doh.gif vėl užpyliau nugriebtus 100 g miltų.
tešlą šaldytuve užlaikiau ilgiau nei 30 minučių doh.gif
paruošiau pilnai kepimui tešlą -prisiminiau kad orkaitė neįjungta.

nu nežinau kas bus su tuo pyragu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 26 birželio 2007 - 20:45