Rabarbarų-ryžių apkepas "Santabarbarai" (taip mano vaikai juos vadina)
27-29 cm apvaliai formai reikės:
3 pakelių virtų ryžių
4 kiaušinių
4 rabarbarų kotų
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno
4 šaukštų miltų arba manų kruopų
razinų, cinamono, 1 arb. šaukšt. kepimo miltelių
Kiaušinius atskiriam: baltymus išplakam, trynius išsukam su puse stiklinės cukraus. Pieną išmaišom su manų kruopom. Rabarbarus supjaustom kubeliais ir išmaišom su stikline cukraus, cinamonu, razinom. Į ryžius pilam trynius, pieną, kepimo miltelius, išmaišom. Tada atsargiai įmaišom baltymus. Į riebalais išteptą formą sluoksniuojam: pusė ryžių masės, pusė rabarbarų masės, pusė ryžių ir ant viršaus pusė rabarbarų. Kepam 200 laipsnių orkaitėje 45-50 min.
P.S. labai skanu karštas su jogurtu. Šįkart valgėm su aviečių-juod. serbentų Gefilus. jami

P.P.S. jei kam neaišku, kokio dydžio rabarbarų kotai, tai naudojom štai šituos