krika, o kokiu būdu išėmei pyragą iš formos? Pirmiausiai 5 - 10 min. reikėtų aušinti formoje, o tada uždengti formą didele lėkšte, apversti, dėti ant dugno kitą didelę lėkštę ir atversti atgal. Tokiu būdu pyragas nesulūžta...
Limcamca, recepte tikrai buvo parašyta naudoti virtą kondensuotą, kuris yra žymiai tirštesnis už paprastą, todėl ir nenubėga...
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 13, 15:49)
Tinginių Skruzdėlynas
1 skardinė virto kondensuoto pieno (tinka ir Rududu)
gyteni, labai džiaugiuosi, kad kepenys gavosi skanios

O soda dedama tam, kad kepenų kotletai gautųsi purūs
mergyca, galiu pasiūlyti tik tai:
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 05, 21:35)
...pati niekada nemarinavau šonkaulių (vis neprisiruošiu jų nusipirkti

), bet ketinu mėginti juos ruošti pagal tokį receptą:
Glazūruoti kiaulienos šonkauliai
1, 5 -2 kg kiaulienos šonkaulių
Marinatas
350 ml obuolių sidro
1 obuolys, supjaustytas plonyčiais šiaudeliais
3 v. š. smulkinto svogūno
2 a. š. česnako miltelių
2 a. š. maltos paprikos
2 a. š. smulkinto raudonėlio
2 a. š. smulkintų kmynų
1 a.š. kajeno pipirų
druskos, juodųjų pipirų
Sumaišyti visus marinato ingredientus ir mėsą marinuoti mažiausiai 3 val.
Glazūra
120 ml ryžių acto
120 ml sojos padažo
120 ml sauso vyno Sherry
120 ml medaus (klevų sirupo)
Sumaišyti visus ingredientus ir supilti į nedidelį puodą. Ant vidutinės ugnies masę užvirti ir vis pamaišant virti, kol skysčio kiekis sumažės kelis kartus (apie 20 - 25 min.)
Šonkaulius kepti grilyje ar orkaitėje, vis aptepant glazūra.