Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Aš tai margučių nekasu lauk. Susodinau prieš kelis metus į"laikiną vietą" , tai bujoja jos ten.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 26, 11:55)
tuomet pasidalink patirtimi - šiemet turėjau gana neblogą braškių derlių. Auginu jas tik antri metai, galvoju kad būtų neblogai pamulčiuoti ta pačia nupjauta žole, kad uogos negulėtų ant žemės, bet ar ta žolė nesušus, ar nebus dar blogiau, kai uogos atsigulusios ant tos vejos dar labiau pradės pūti? g.gif
o gal žolę padžiovinti kažkiek ir tik tada mulčiuoti? g.gif nes kai supilam į kompostinę tai matau kad ji kaip ir apdžiūna, o štai sudėjus po vešliais braškių lapais ar nepradės iš karto šusti.... unsure.gif

Aš tik nupjovus veją apie braškes dėjau gana neplonu sluoksniu - kitaip piktžolės labai greit išlenda rolleyes.gif nu ir labai liuks - uogos švarutėlės, o tuo pačiu ir pasitręšia. Pirmosios žolės pjovimo mulčas dar ir dabar yra - va baigsis uogytės supurensiu žemę ir tuo pačiu į žemę pilnai įsiterps likučiai. Sekančio pjovimo žolytė eis jau ant šparaginių pupelių lysvės rolleyes.gif
Man tai labai toks žolės panaudojimo būdas tinka, o ir nereik galvos kvaršint, kur čia visą žolę padėt thumbup.gif Iš manęs visos kaimynės jau nusižiūrėjusios taip žolytę tvarko - nei viena nesiskundė ax.gif Siūlau ir jums
Atsakyti
QUOTE(naminuke @ 2007 06 26, 16:21)
Sveikos sodininkės smile.gif
Jungiuosi ir aš į jūsų gretas smile.gif Ir iš karto su klausimu: mano įsigytame sode yra toks gėlynas - papartynas. maždaug gegužės mėnesį tame papartyne radau va tokį augalą
kas cia?

Žadu savo paparčius naikinti, bet šito augalo (lapai panašūs į lelijų  g.gif ) gaila būtų - gal žinote, kaip jis vadinasi ir ar gliu aš jį tiesiog dabar surasti, iškasti ir pan. Atrodo, lapai jo jau nudžiūvę ir net nupuvę... Tikiuosi, pavyks man jį atrasti... g.gif
Ačiū smile.gif

fritiliaria imperialis - karališkoji margutė. Iškask ir palaikyk sausai iki rugpjūčio galo. (margutės sodinamos anksčiau už kitas svogūnines gėles) Tada sodink į norimą vietą.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 24, 11:44)
Kaune Ona ir Ričardas Elijošiai - garsūs rožininkai. Raudondvario plentas 212 - 1 tel.8-37-384220.

Netolimi mano kaimynai... ax.gif Pirkau kelias rozytes is ju pries kelis metus, ale nepasakyciau, kad labai man jos patiko. Prasiau , kad butu ne kekemis, o tokios graziais, atskirais zioedais, bet vis tiek gavau "kekines". Be to, ir ersketis greit is ju prasikale. Daugiau nebeperku... ax.gif

QUOTE(Sraunius @ 2007 06 24, 21:38)
aga, Zanavykų. Šalia jo yra parašyta kažkas panašaus į "rožės iš Latvijos" ( lyg ir),  prieš kokius 15 metų jis dar su akcentu kalbėjo, o dabar net nepasakytum, kad brAliukas  biggrin.gif

Is to "braliuko" irgi esu pirkus. Taip pat nieko stebuklingo... ax.gif biggrin.gif
Baisiausiai nekenciu, kai tas ersketis prasikala verysad.gif - man cia nekokybiskos rozes zenklas. O gal as klystu?

QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2007 06 24, 22:15)
siandien buvau miske.... nepatikesit radau melyniu.... galvojau kad pazemuogiausiu...bet kartu ir pamelyniavau... blush2.gif

Patikesim,... nes patys prisirinkom smile.gif
Atsakyti
Maciau pas toki dieduka turguje margute tai prase po 10 lt uz svoguna, tos didelis jis pasirode ir pagalvojau ,kad brangus. Pasejau vakar naslaiciu kitiems metams ,man grazu grupems sudaryti. Bet pirma karta eksperimentuoju. Laikau patamsi taip buvo parasyta. Is kobeju isejo snipstas. Nezydi ir kazkaip net nesimato kad bus ten 2 metru,jokio vaizdo.Pasodinau dar roziu kas kokius 1.5 metro. Vijoklines rase, tai noriu patarimo ka pasodinti i tarpus aisku geriau butu daugemetes. Nes kazkaip dabar labai nuogai atrodo. Dar klausimas gal profes pades turiu 2 kadugius sliauzencius, ar grazu butu prie ododendru pasodinti kad jie sliauztu aplink krumus , ar leis jiems(rododendrams )augti?Gal neleis plestis turiu omenyje i sonus? Na lauksiu patarimu bigsmile.gif
Atsakyti
Tik savaitę nebuvau čia atėjusi ir skaitymo gavau visam vakarui! karsta.gif ufff.... pavargau doh.gif Bet prisiskaičiau visokiausių gerų patarimų, prisižiūrėjau gražių vaizdų ir prisikopijavau naudingos informacijos.... bigsmile.gif ax.gif
Kadangi buvo kalba apie tai, kad niekas nededa vaizdų, tai aš keletą įdėsiu.. Tikiuosi labai nesupeiksit, nes čia mano tik antrų metų gėlynėlis.. blush2.gif
Jolaxus, ar įžiūri kochiją ir tuos margus lapelius prie akmenukų? smile.gif tiesa, man jie kažko ima ruduoti ir džiūti, gal jiems per karšta atokaitoj???? g.gif
user posted image

user posted image

čia bandžiau kažką meniško išlaužt, bet gavos tik margalynė:
user posted image
Atsakyti
kai suzydes mano tagetes butinai sudesiu nuotraukas...... pilnus pakrascius prisodinau...kokie 6 pakiukai seklu.... biggrin.gif
Papildyta:
Manyka, labai grazu! tik mano akytemis reikia sulaukti kol viskas suveses...tada bus oho kaip grazu ...
Papildyta:
QUOTE(Manyka @ 2007 06 26, 22:36)
ar tagetės = serenčiai???  blush2.gif

tep... blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2007 06 26, 21:35)
kai suzydes mano tagetes butinai sudesiu nuotraukas...... pilnus pakrascius prisodinau...kokie 6 pakiukai seklu.... biggrin.gif

ar tagetės = serenčiai??? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2007 06 26, 21:36)
Manyka, labai grazu! tik mano akytemis reikia sulaukti kol viskas suveses...tada bus oho kaip grazu  ...

ačiū blush2.gif
tikiuosi, šiemet subujos žilė ir kochija, tai į vasaros pabaigą vėl pasidemonstruosiu... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2007 06 26, 21:37)

nu bet kiek jie turi pavadinimų! dar žinau tokį: "šarančius" lotuliukas.gif
aš jų irgi prisisėjau, savaitgalį ravėdama aplink būsimais žiedeliais džiaugiausi, bet nuo to baisaus skleidžiamo kvapo maniau, apsivemsiu..... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 06 26, 21:36)
ar tagetės = serenčiai???  blush2.gif

aha,-serenčiukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 06 26, 22:40)
ačiū blush2.gif
tikiuosi, šiemet subujos žilė ir kochija, tai į vasaros pabaigą vėl pasidemonstruosiu... ax.gif
Papildyta:
nu bet kiek jie turi pavadinimų! dar žinau tokį: "šarančius"  lotuliukas.gif
aš jų irgi prisisėjau, savaitgalį ravėdama aplink būsimais žiedeliais džiaugiausi, bet nuo to baisaus skleidžiamo kvapo maniau, apsivemsiu.....  doh.gif

o man pradeda patikti tas kvapas...anksciau dusdavau...dabar jau patinka blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 06 26, 21:26)
Tik savaitę nebuvau čia atėjusi ir skaitymo gavau visam vakarui! karsta.gif  ufff.... pavargau doh.gif  Bet prisiskaičiau visokiausių gerų patarimų, prisižiūrėjau gražių vaizdų ir prisikopijavau naudingos informacijos....  bigsmile.gif  ax.gif
Kadangi buvo kalba apie tai, kad niekas nededa vaizdų, tai aš keletą įdėsiu.. Tikiuosi labai nesupeiksit, nes čia mano tik antrų metų gėlynėlis..  blush2.gif
Jolaxus, ar įžiūri kochiją ir tuos margus lapelius prie akmenukų? smile.gif tiesa, man jie kažko ima ruduoti ir džiūti, gal jiems per karšta atokaitoj???? g.gif

nuoširdu...o kiek jėgų įdėta...žinau visą tai mirksiukas.gif fain-įsivažiuos gėlynėlis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 26 birželio 2007 - 20:46