Aš tai margučių nekasu lauk. Susodinau prieš kelis metus į"laikiną vietą" , tai bujoja jos ten.
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 26, 11:55)
tuomet pasidalink patirtimi - šiemet turėjau gana neblogą braškių derlių. Auginu jas tik antri metai, galvoju kad būtų neblogai pamulčiuoti ta pačia nupjauta žole, kad uogos negulėtų ant žemės, bet ar ta žolė nesušus, ar nebus dar blogiau, kai uogos atsigulusios ant tos vejos dar labiau pradės pūti?
o gal žolę padžiovinti kažkiek ir tik tada mulčiuoti? nes kai supilam į kompostinę tai matau kad ji kaip ir apdžiūna, o štai sudėjus po vešliais braškių lapais ar nepradės iš karto šusti....
o gal žolę padžiovinti kažkiek ir tik tada mulčiuoti? nes kai supilam į kompostinę tai matau kad ji kaip ir apdžiūna, o štai sudėjus po vešliais braškių lapais ar nepradės iš karto šusti....
Aš tik nupjovus veją apie braškes dėjau gana neplonu sluoksniu - kitaip piktžolės labai greit išlenda nu ir labai liuks - uogos švarutėlės, o tuo pačiu ir pasitręšia. Pirmosios žolės pjovimo mulčas dar ir dabar yra - va baigsis uogytės supurensiu žemę ir tuo pačiu į žemę pilnai įsiterps likučiai. Sekančio pjovimo žolytė eis jau ant šparaginių pupelių lysvės
Man tai labai toks žolės panaudojimo būdas tinka, o ir nereik galvos kvaršint, kur čia visą žolę padėt Iš manęs visos kaimynės jau nusižiūrėjusios taip žolytę tvarko - nei viena nesiskundė Siūlau ir jums
QUOTE(naminuke @ 2007 06 26, 16:21)
Sveikos sodininkės
Jungiuosi ir aš į jūsų gretas Ir iš karto su klausimu: mano įsigytame sode yra toks gėlynas - papartynas. maždaug gegužės mėnesį tame papartyne radau va tokį augalą
kas cia?
Žadu savo paparčius naikinti, bet šito augalo (lapai panašūs į lelijų ) gaila būtų - gal žinote, kaip jis vadinasi ir ar gliu aš jį tiesiog dabar surasti, iškasti ir pan. Atrodo, lapai jo jau nudžiūvę ir net nupuvę... Tikiuosi, pavyks man jį atrasti...
Ačiū
Jungiuosi ir aš į jūsų gretas Ir iš karto su klausimu: mano įsigytame sode yra toks gėlynas - papartynas. maždaug gegužės mėnesį tame papartyne radau va tokį augalą
kas cia?
Žadu savo paparčius naikinti, bet šito augalo (lapai panašūs į lelijų ) gaila būtų - gal žinote, kaip jis vadinasi ir ar gliu aš jį tiesiog dabar surasti, iškasti ir pan. Atrodo, lapai jo jau nudžiūvę ir net nupuvę... Tikiuosi, pavyks man jį atrasti...
Ačiū
fritiliaria imperialis - karališkoji margutė. Iškask ir palaikyk sausai iki rugpjūčio galo. (margutės sodinamos anksčiau už kitas svogūnines gėles) Tada sodink į norimą vietą.
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 24, 11:44)
Kaune Ona ir Ričardas Elijošiai - garsūs rožininkai. Raudondvario plentas 212 - 1 tel.8-37-384220.
Netolimi mano kaimynai... Pirkau kelias rozytes is ju pries kelis metus, ale nepasakyciau, kad labai man jos patiko. Prasiau , kad butu ne kekemis, o tokios graziais, atskirais zioedais, bet vis tiek gavau "kekines". Be to, ir ersketis greit is ju prasikale. Daugiau nebeperku...
QUOTE(Sraunius @ 2007 06 24, 21:38)
aga, Zanavykų. Šalia jo yra parašyta kažkas panašaus į "rožės iš Latvijos" ( lyg ir), prieš kokius 15 metų jis dar su akcentu kalbėjo, o dabar net nepasakytum, kad brAliukas
Is to "braliuko" irgi esu pirkus. Taip pat nieko stebuklingo...
Baisiausiai nekenciu, kai tas ersketis prasikala - man cia nekokybiskos rozes zenklas. O gal as klystu?
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2007 06 24, 22:15)
siandien buvau miske.... nepatikesit radau melyniu.... galvojau kad pazemuogiausiu...bet kartu ir pamelyniavau...
Patikesim,... nes patys prisirinkom
Maciau pas toki dieduka turguje margute tai prase po 10 lt uz svoguna, tos didelis jis pasirode ir pagalvojau ,kad brangus. Pasejau vakar naslaiciu kitiems metams ,man grazu grupems sudaryti. Bet pirma karta eksperimentuoju. Laikau patamsi taip buvo parasyta. Is kobeju isejo snipstas. Nezydi ir kazkaip net nesimato kad bus ten 2 metru,jokio vaizdo.Pasodinau dar roziu kas kokius 1.5 metro. Vijoklines rase, tai noriu patarimo ka pasodinti i tarpus aisku geriau butu daugemetes. Nes kazkaip dabar labai nuogai atrodo. Dar klausimas gal profes pades turiu 2 kadugius sliauzencius, ar grazu butu prie ododendru pasodinti kad jie sliauztu aplink krumus , ar leis jiems(rododendrams )augti?Gal neleis plestis turiu omenyje i sonus? Na lauksiu patarimu
Tik savaitę nebuvau čia atėjusi ir skaitymo gavau visam vakarui! ufff.... pavargau Bet prisiskaičiau visokiausių gerų patarimų, prisižiūrėjau gražių vaizdų ir prisikopijavau naudingos informacijos....
Kadangi buvo kalba apie tai, kad niekas nededa vaizdų, tai aš keletą įdėsiu.. Tikiuosi labai nesupeiksit, nes čia mano tik antrų metų gėlynėlis..
Jolaxus, ar įžiūri kochiją ir tuos margus lapelius prie akmenukų? tiesa, man jie kažko ima ruduoti ir džiūti, gal jiems per karšta atokaitoj????
čia bandžiau kažką meniško išlaužt, bet gavos tik margalynė:
Kadangi buvo kalba apie tai, kad niekas nededa vaizdų, tai aš keletą įdėsiu.. Tikiuosi labai nesupeiksit, nes čia mano tik antrų metų gėlynėlis..
Jolaxus, ar įžiūri kochiją ir tuos margus lapelius prie akmenukų? tiesa, man jie kažko ima ruduoti ir džiūti, gal jiems per karšta atokaitoj????
čia bandžiau kažką meniško išlaužt, bet gavos tik margalynė:
kai suzydes mano tagetes butinai sudesiu nuotraukas...... pilnus pakrascius prisodinau...kokie 6 pakiukai seklu....
Papildyta:
Manyka, labai grazu! tik mano akytemis reikia sulaukti kol viskas suveses...tada bus oho kaip grazu ...
Papildyta:
tep...
Papildyta:
Manyka, labai grazu! tik mano akytemis reikia sulaukti kol viskas suveses...tada bus oho kaip grazu ...
Papildyta:
QUOTE(Manyka @ 2007 06 26, 22:36)
ar tagetės = serenčiai???
tep...
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2007 06 26, 21:35)
kai suzydes mano tagetes butinai sudesiu nuotraukas...... pilnus pakrascius prisodinau...kokie 6 pakiukai seklu....
ar tagetės = serenčiai???
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2007 06 26, 21:36)
ačiū
tikiuosi, šiemet subujos žilė ir kochija, tai į vasaros pabaigą vėl pasidemonstruosiu...
Papildyta:
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2007 06 26, 21:37)
tep...
nu bet kiek jie turi pavadinimų! dar žinau tokį: "šarančius"
aš jų irgi prisisėjau, savaitgalį ravėdama aplink būsimais žiedeliais džiaugiausi, bet nuo to baisaus skleidžiamo kvapo maniau, apsivemsiu.....
QUOTE(Manyka @ 2007 06 26, 22:40)
ačiū
tikiuosi, šiemet subujos žilė ir kochija, tai į vasaros pabaigą vėl pasidemonstruosiu...
Papildyta:
aš jų irgi prisisėjau, savaitgalį ravėdama aplink būsimais žiedeliais džiaugiausi, bet nuo to baisaus skleidžiamo kvapo maniau, apsivemsiu.....
Papildyta:
o man pradeda patikti tas kvapas...anksciau dusdavau...dabar jau patinka
QUOTE(Manyka @ 2007 06 26, 21:26)
Tik savaitę nebuvau čia atėjusi ir skaitymo gavau visam vakarui! ufff.... pavargau Bet prisiskaičiau visokiausių gerų patarimų, prisižiūrėjau gražių vaizdų ir prisikopijavau naudingos informacijos....
nuoširdu...o kiek jėgų įdėta...žinau visą tai fain-įsivažiuos gėlynėlis