Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(makausike @ 2007 06 26, 14:34)
...O kokia veja skaitosi nebrangi , nes as jos niekada nesejau ir zalio supratimo neturiu

Nebrangi skaitosi tokia, kurios kaina palyginus įvairias rūšis yra pigesnė biggrin.gif
tiesiog perbėk kelias parduotuves, kur daugiau vejų mišinių yra - senukai, žaliasis centras ir pan. pasidairyk ir išsirink. Brangumas kiekvieno suvokiamas pagal savo piniginės išgales smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Krisss @ 2007 06 26, 14:37)
...o dabar turim gražią geltoną nudžiūvusią pievą, žinokit jei galėčiau tai sušaudyčiau savo vyrą, aišku jis netyčia ten sumaišė, bet kaip skauda širdį kad vėl teks vargt prie vejos.  verysad.gif

nu tikrai suspaudžia dūšią matant koks grožis nužudytas buvo verysad.gif
Atsakyti
mastau.gif tikiu, kad didieji šūnai gali pridaryt bėdos vejai, bet mažiukai? g.gif Tarkim kaimyno veja sodriai žalia, tanki, tvorų nėra - tai visi aplinkiniai katinai ir šunės sulekia ant minkštos pievelės "apsiforminti". Viso šio vaizdinio pasakojimo esmė tame, kad jokių išdeginimų, pageltonavimų-parudavimo net nesimato. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 06 26, 15:00)
mastau.gif tikiu, kad didieji šūnai gali pridaryt bėdos vejai, bet mažiukai?  g.gif Tarkim kaimyno veja sodriai žalia, tanki, tvorų nėra - tai visi aplinkiniai katinai ir šunės sulekia ant minkštos pievelės "apsiforminti". Viso šio vaizdinio pasakojimo esmė tame, kad jokių išdeginimų, pageltonavimų-parudavimo net nesimato.  ax.gif

pas mus šūnas didelis (kaukazas), bet bėdos nepridaro schmoll.gif nors visą laiką palaidas laksto, bet žolė negeltonuoja ax.gif dabar neatsimenu, kokia veja buvo pirkta, bet atrodo, kad rinkomės greitai augančia kažkokią g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 06 26, 15:00)
mastau.gif tikiu, kad didieji šūnai gali pridaryt bėdos vejai, bet mažiukai?  g.gif Tarkim kaimyno veja sodriai žalia, tanki, tvorų nėra - tai visi aplinkiniai katinai ir šunės sulekia ant minkštos pievelės "apsiforminti". Viso šio vaizdinio pasakojimo esmė tame, kad jokių išdeginimų, pageltonavimų-parudavimo net nesimato.  ax.gif

gal tas kaimynas labai gerai laisto veją, o gal ir žemė labai gera ir gerai drėgmė laikosi, tai ne tokia didelė koncentracija visų deginančių medžiagų gaunasi g.gif pas mane tai žemė prastoka, žvyras giliau, tik paviršium vejai užpilta juodos žemės, tačiau drėgmė visa kiaurai nueina, tai jei tik sausesni orai tai ir šakės...
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 26, 14:49)
Nebrangi skaitosi tokia, kurios kaina palyginus įvairias rūšis yra pigesnė biggrin.gif
tiesiog perbėk kelias parduotuves, kur daugiau vejų mišinių yra - senukai, žaliasis centras ir pan. pasidairyk ir išsirink. Brangumas kiekvieno suvokiamas pagal savo piniginės išgales smile.gif
Papildyta:

nu tikrai suspaudžia dūšią matant koks grožis nužudytas buvo verysad.gif

Mes kai pirkom savo sėklas, mokėjom apie 16lt/kg bet pirkom po 5kg maišiuką, jei kiekis mažesnis automatiškai kaina didesnė, o va mačiau kažkokią senukuose, kur 5kg kainavo apie 30lt, tai skirtumas vos ne trigubas kiek mes mokėjom.
Nors aš tokios buvau nusipirkusi lopams atsėt, tai greit suželdavo.
ai grožis ne grožis, bet nuo žioplumo vaistų nėra, sakiau mirsiu nepamiršiu kokios spalvos rondapas. doh.gif blush2.gif
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 26, 15:09)
gal tas kaimynas labai gerai laisto veją, o gal ir žemė labai gera ir gerai drėgmė laikosi, tai ne tokia didelė koncentracija visų deginančių medžiagų gaunasi g.gif pas mane tai žemė prastoka, žvyras giliau, tik paviršium vejai užpilta juodos žemės, tačiau drėgmė visa kiaurai nueina, tai jei tik sausesni orai tai ir šakės...

Pas mus tai smėlis, žvyras, ir ant viršaus ne ką geresnė žemė, tai jei tik sausiau, tai iškart ant žolės pasimatydavo. viskas greit džiūdavo. doh.gif
Atsakyti
[quote=Krisss,2007 06 26, 15:51]
Mes kai pirkom savo sėklas, mokėjom apie 16lt/kg bet pirkom po 5kg maišiuką, jei kiekis mažesnis automatiškai kaina didesnė, o va mačiau kažkokią senukuose, kur 5kg kainavo apie 30lt, tai skirtumas vos ne trigubas kiek mes mokėjom.
Nors aš tokios buvau nusipirkusi lopams atsėt, tai greit suželdavo.
ai grožis ne grožis, bet nuo žioplumo vaistų nėra, sakiau mirsiu nepamiršiu kokios spalvos rondapas. doh.gif blush2.gif

Na aiskiau dabar apie kainas o tai , pas mane yra tokia nuostata kas pigu , tas ir pigu, bet kartais buna ir gerai , o tada kam permoketi uz tas seklas , jeigu ir taip isiversti galima g.gif
Atsakyti
Sveikos sodininkės smile.gif
Jungiuosi ir aš į jūsų gretas smile.gif Ir iš karto su klausimu: mano įsigytame sode yra toks gėlynas - papartynas. maždaug gegužės mėnesį tame papartyne radau va tokį augalą
kas cia?

Žadu savo paparčius naikinti, bet šito augalo (lapai panašūs į lelijų g.gif ) gaila būtų - gal žinote, kaip jis vadinasi ir ar gliu aš jį tiesiog dabar surasti, iškasti ir pan. Atrodo, lapai jo jau nudžiūvę ir net nupuvę... Tikiuosi, pavyks man jį atrasti... g.gif
Ačiū smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Krisss @ 2007 06 26, 14:44)
Buvo,  doh.gif  man labiausiai gaila ne tiek vejos, bet kad vaikas mūsų neturės kru lakstyti.  verysad.gif

gaila,kad pražuvo tokia nuostabi veja... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(naminuke @ 2007 06 26, 16:21)
maždaug gegužės mėnesį tame papartyne radau va tokį augalą ...
Žadu savo paparčius naikinti, bet šito augalo (lapai panašūs į lelijų  g.gif ) gaila būtų - gal žinote, kaip jis vadinasi ir ar gliu aš jį tiesiog dabar surasti, iškasti ir pan. Atrodo, lapai jo jau nudžiūvę ir net nupuvę... Tikiuosi, pavyks man jį atrasti... g.gif
Ačiū smile.gif

šitas augalas - daugiažiedė margutė. daugiau vaizdelių čia, kad įsitikintum, jog tikrai ta pati mirksiukas.gif
neauginu, bet rezgu planus įsigyti. tai svogūninis augalas, panašiai kaip tulpė - sodinama iš rudens, žydi pavasarį. Priežiūra kiek domėjausi panaši, kaip tulpių - po nužydėjimo palaukus kol stiebas apdžiūva ji iškasama, svogūnėlis per vasarą ilsisi ir rudeniop vėl sodinama.
Tiek teorijos, gal kas iš praktikos ką papasakos. smile.gif
tarp kitko kažkur skaičiau, kad jos svogūnėliai dirvoje skelidžia kažkokį kvapą, kuris atbaido kurmius, tai verta ją auginti sklypo pakraščiu ar ten kur šie padarai urvus kasa mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 26 birželio 2007 - 15:40
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 26, 15:38)
šitas augalas - daugiažiedė margutė. daugiau vaizdelių čia, kad įsitikintum, jog tikrai ta pati mirksiukas.gif 
neauginu, bet rezgu planus įsigyti. tai svogūninis augalas, panašiai kaip tulpė - sodinama iš rudens, žydi pavasarį. Priežiūra kiek domėjausi panaši, kaip tulpių - po nužydėjimo palaukus kol stiebas apdžiūva ji iškasama, svogūnėlis per vasarą ilsisi ir rudeniop vėl sodinama.
Tiek teorijos, gal kas iš praktikos ką papasakos. smile.gif
tarp kitko kažkur skaičiau, kad jos svogūnėliai dirvoje skelidžia kažkokį kvapą, kuris atbaido kurmius, tai verta ją auginti sklypo pakraščiu ar ten kur šie padarai urvus kasa mirksiukas.gif

Ačiū, tikrai ta pati. mane sužavėjo, kad taip anksti žydi, kai dar tos augalijos nebūna daug...
O svogūnus iškasus kur padėti? Į rūsį? bet ten drėgnoka ir vėsu... schmoll.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(naminuke @ 2007 06 26, 16:50)
Ačiū, tikrai ta pati. mane sužavėjo, kad taip anksti žydi, kai dar tos augalijos nebūna daug...
O svogūnus iškasus kur padėti? Į rūsį? bet ten drėgnoka ir vėsu... schmoll.gif  g.gif

gal geriau kur sausa, tarkim tulpes aš iškasiau ir garaže (vyras jau pradeda pastabėles duoti, kad jam su savo varžteliais ir sraigteliais tenka susisiaurinti, nes mano augalininkystės atributai plačiai skleidžiasi tongue.gif ) ant lentynos dėžutėse sudėliojau. ten sausa, ne per karšta ir ne per vėsu. manau margutėms panašios sąlygos irgi tiktų...
Atsakyti
QUOTE(naminuke @ 2007 06 26, 16:50)
O svogūnus iškasus kur padėti? Į rūsį? bet ten drėgnoka ir vėsu... schmoll.gif   g.gif

iskastus svogunelius apdziovimu ir laikau ant auksto, ten sausa ir silta
mama laikydavo juos apverstus aukstyn kojom ir as taip darau, nors nezinau , kam to reikia blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo draugaite: 26 birželio 2007 - 16:05