Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(jolaxus @ 2007 06 26, 11:43)
sakoma, kai niekas nepadeda, reikia paskaityt instrukciją ax.gif susiradau apie tas trąšas per google ir matyt šitas turi, rašo, kad barstyti tik ant samanų unsure.gif , tad galima spėti, kad kitiems augalams jos vistik agresyvios ir barstant nesilaikant instrukcijų galima gauti nepageidaujamą rezultatą, kokį galbūt ir turi.... unsure.gif
užuojauta, žinoma, nepriimk mano posto, kaip moralo ar priekaišto, tai tiesiog pasvarstymas, kas galėjo atsitikti.... cool.gif

nu dar trigrąšį savo įkišiu - aš pavasarį tokiom pačiom tręšiau - samanų neliko, bet žolytė nenukentėjo pas mus g.gif
O gal tręšta buvo kai saulė stipriai kaitino - gal galėjo nudeginti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisss @ 2007 06 26, 11:48)
Mūsų pažįstama kur apželdinimu užsiima irgi sakė nesėt jokiais būdais sportinės. 

kodel? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Danuška @ 2007 06 26, 11:47)
...nupjautą, susmulkintą žolę aš visur apdelioju, kad mažiau ravėt reikėtų rolleyes.gif o ir kaip trąša susinaudoja thumbup.gif

tuomet pasidalink patirtimi - šiemet turėjau gana neblogą braškių derlių. Auginu jas tik antri metai, galvoju kad būtų neblogai pamulčiuoti ta pačia nupjauta žole, kad uogos negulėtų ant žemės, bet ar ta žolė nesušus, ar nebus dar blogiau, kai uogos atsigulusios ant tos vejos dar labiau pradės pūti? g.gif
o gal žolę padžiovinti kažkiek ir tik tada mulčiuoti? g.gif nes kai supilam į kompostinę tai matau kad ji kaip ir apdžiūna, o štai sudėjus po vešliais braškių lapais ar nepradės iš karto šusti.... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 26 birželio 2007 - 10:58
QUOTE(Krisss @ 2007 06 26, 10:48)
Mūsų pažįstama kur apželdinimu užsiima irgi sakė nesėt jokiais būdais sportinės.  drinks_cheers.gif  sakė imt universalą, bet man toks fainas tas liliputas, tai vat ir galvoju, turim šunį ir mažą vaiką ar nebus problemų.  blush2.gif

tikrai, kodel?? g.gif
Atsakyti
ieskau paieskoj apie rododendru dauginima, tai paieska neranda nei rododendru, nei dauginimo, nu nesuprantu ka as ten darau verysad.gif .
Ju.Ju ar tu kazkada apie tai forume klausei, gavai atsakyma? Skleroze blyn blush2.gif .
Nulauziau rododendro jauna saka ir noriu kur nors ikist, tai galvoju dabar - kur ir kaip g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Krisss @ 2007 06 26, 11:48)
Mūsų pažįstama kur apželdinimu užsiima irgi sakė nesėt jokiais būdais sportinės.  drinks_cheers.gif  sakė imt universalą, bet man toks fainas tas liliputas, tai vat ir galvoju, turim šunį ir mažą vaiką ar nebus problemų.  blush2.gif

Na vaikutis problemų vejai tikrai nepridarys, o štai šuo g.gif schmoll.gif jam visiškai vienodai liliputas, sportinė ar dar kažkokia... Kalės jei jos laisvai paleistos , ne voljiere pridaro nemažai bėdos. Ten kur nusišlapina, žolei amen. Berniukai daugiau kenkia krūmeliams, medeliams bigsmile.gif biggrin.gif . Turiu dvi kales ( šunys dideli, vokiečių aviganės) tai tik ir žiūrėk, kad paleistos nespėtų ant vejos ko pridirbti( na gal mažas šunelis ne tiek pavojingas). Man tai šunys gerai sutvarkytai aplinkai daug didesnis pavojus nei vaikučiai. Ypač jei šuo jaunas, tik nesužiūrėk jis ką nors išraus, sugrauž, ištryps doh.gif
Ką jau darysi, mylimi augintiniai, kaip nebūtų pikta, ax.gif pridaro visokių siurprizų mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu tokį kvailą klausimą blush2.gif
Ar azalijai ir rododendrui reikia augti lauke?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 26, 12:55)
tuomet pasidalink patirtimi - šiemet turėjau gana neblogą braškių derlių. Auginu jas tik antri metai, galvoju kad būtų neblogai pamulčiuoti ta pačia nupjauta žole, kad uogos negulėtų ant žemės, bet ar ta žolė nesušus, ar nebus dar blogiau, kai uogos atsigulusios ant tos vejos dar labiau pradės pūti? g.gif
o gal žolę padžiovinti kažkiek ir tik tada mulčiuoti? g.gif nes kai supilam į kompostinę tai matau kad ji kaip ir apdžiūna, o štai sudėjus po vešliais braškių lapais ar nepradės iš karto šusti.... unsure.gif

Aš tai mulčiavau iš karto be jokio vytinimo, kadangi pavasarį plėvelę muėmiau (ir l.gailiuosi), tai dabar kokį mėnesį kaip žolėm apdėjus laikau. Skaičiau, kad nereik iš karto didelio kiekio pridėti, atseit po truputį ant viršaus krauti...
Kur uogos liečiasi su ta žole, tai gražios ir nepūna, o kur ant žemės prisilietė tai genda greit.
Jei tą žolę atverti, tai jinai tokia pagedusi atrodo, bet ant viršaus tai tikras šienelis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 06 26, 12:38)
ieskau paieskoj apie rododendru dauginima, tai paieska neranda nei rododendru, nei dauginimo, nu nesuprantu ka as ten darau  verysad.gif .
Ju.Ju ar tu kazkada apie tai forume klausei, gavai atsakyma? Skleroze blyn blush2.gif .
Nulauziau rododendro jauna saka ir noriu kur nors ikist, tai galvoju dabar - kur ir kaip  g.gif .

Čia pakankamai info http://www.rojaussodai.lt/ galima ieškoti ir pagal azalijas. Tik man rodos, jog jau vėlu dauginti auginiais (parašyta,cituoju -auginiais kovą - balandį arba rugpjūčio mėn.)
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 06 26, 12:52)
Aš tai mulčiavau iš karto be jokio vytinimo, kadangi pavasarį plėvelę muėmiau (ir l.gailiuosi), tai dabar kokį  mėnesį kaip žolėm apdėjus laikau. Skaičiau, kad nereik iš karto didelio kiekio pridėti, atseit po truputį ant viršaus krauti...
Kur uogos liečiasi su ta žole, tai gražios ir nepūna, o kur ant žemės prisilietė tai genda greit.
Jei tą žolę atverti, tai jinai tokia pagedusi atrodo, bet ant viršaus tai tikras šienelis biggrin.gif

gal tikrai reikės pabandyti su ta žole rolleyes.gif tik turbūt dabar, kai derlius jau beveik baigėsi, nebeverta tuo reikalu užsiimt? kitą pavasarį prieš suvešint po žiemos? ar prieš rudenį? ar vistik galima kad ir dabar? paklausinėjau blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 26, 12:59)
gal tikrai reikės pabandyti su ta žole rolleyes.gif  tik turbūt dabar, kai derlius jau beveik baigėsi, nebeverta tuo reikalu užsiimt? kitą pavasarį prieš suvešint po žiemos? ar prieš rudenį? ar vistik galima kad ir dabar? paklausinėjau blink.gif  biggrin.gif

Jei neketinat dauginti usais, tai galima ir dabar (kad zole neaugtu)
Esu mulciavus ivairiais budais, man labiausiai patiko siaudais (bet reikia tureti is ko tuu siaudu gaut), dziovintas sienas irgi labai neblogai, o veja tai schmoll.gif puvo
mulciuoju pavasari, o rudeni kai tavarkau braskes (nurenku pazeistus lapus) nurenku
Atsakyti
ačiū, draugaite aciuks.gif , reikės įvertint galimybes ir kitam sezonui kažko imtis šiuo klausimu smile.gif kai užaugsiu, būsiu daržininkė hihihi.gif
Atsakyti