Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Knifofija @ 2007 06 19, 15:22)
Mano manymu Mauritaniška veja tinka didelėms kaimo sodyboms. Pirma pavojus erkėms veistis, antra vaikščiot po ją daug negalima. Išsitrypia ir praranda dekoratyvumą, o naš mėgstu viską naudoti. Jei jau yra veja po ją reikia vaikščioti , gulėti , vaikams lakstyti. O jei nei vaikams negalima pasivolioti schmoll.gif  Čia tipo "Sėsk kaimyne patvory, brangūs baldai kambarį"

drinks_cheers.gif Ir as pirmiausiai apie erkes pagalvojau blink.gif Beto nesupikit, man kazkaip labai rezia aki riba tarp nupjautos vejos ir mauritaniskos ax.gif Atrodo kad patingeta pjauti iki galo blush2.gif O puokstem galima juk ir siaip ramuneliu pasisodinti ir tu paciu aguonu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 19, 14:43)
karbamidu - 1 šaukštą ištirpink kibire vandens ir palaistyk.
arba būna pirkti spec. trąšos svogūnams ir česnakams, o ten jau pagal instrukciją reikia dozuoti

4u.gif 4u.gif 4u.gif aciu labai reikes paieskoti
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 19, 12:22)
Mano manymu Mauritaniška veja tinka didelėms kaimo sodyboms. Pirma pavojus erkėms veistis, antra vaikščiot po ją daug negalima. Išsitrypia ir praranda dekoratyvumą, o naš mėgstu viską naudoti. Jei jau yra veja po ją reikia vaikščioti , gulėti , vaikams lakstyti. O jei nei vaikams negalima pasivolioti schmoll.gif  Čia tipo "Sėsk kaimyne patvory, brangūs baldai kambarį"

Knifofija, pritariu ir tokiam požiūriui, 6 aruose sudėtingiau būtų su tokia veja. Bet mūsų atveju ta žydinti pieva labai į temą - gražu ir priežiūra minimali (man su 3 mažais vaikais ir labai dirbančiu vyru - optimalu smile.gif; vaikai laimingi voliojasi ant likusios, lygios nupjautos pieveles, kurios po obelimis ~7 arai, ant kurios jų didelis žaidimų aikštynas ir netrukdo jokie gėlynai krūmynai thumbup.gif o ta pievelė - kaip ir gėlynas savotiškas, tik didelis. Be to, didžiulė pieva dar ir už tvoros/upelio (SB vandenvietė), tai problemų kol kas nėr, kaip ir vaikų suvaržymo smile.gif jei atsiras - spręsim

dėl ribos tarp paprastos ir mauritaniškos vejos - pas mus sklype suformuoti trys aukščio lygiai, ir tas kampukas su žydinčia pieva - žemiausioje pakopoje, tad kaip tik ir išsilygina tas aukščių skirtumas, tik nuotraukoj to nesimato smile.gif Aišku, gražu įterpt kokų žydinčių krūmų ar pan. toje riboje, bet čia viskas ateičiai rolleyes.gif

o dėl erkių - nelabai mes jų bijom, šiaip ar taip pamiškėj gyvendami smile.gif
Kita vertus, pievos vienas kraštas - upelis, kitas - gyvatvorė ir kelias
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pushis: 19 birželio 2007 - 14:55
[quote=pushis,2007 06 19, 14:20]
sveikos smile.gif
prisijungiu prie šios daug ir įdomiai rašančios kompanijos 4u.gif

seniai skaitau šitą temą su dideliu susidomėjimu ir nauda, tik parašyt neprisiruošiu niekaip... smile.gif t.y. kadaise klausiau apie žydinčią pievą (Mauritaniškąją veją), niekas nepakomentavo - matyt, nedaug kas su ja susidūrę... neseniai čia tema iškelta buvo vėl - nespėjau įsiterpt. Dabar jau pati galiu šį ta parašyt/parodyti, nors pieva žydi tik antri metai. Va įmetu tos pievos porą vaizdelių, nors ir neįspūdingų:

user posted image
user posted image

sklypas 12 arų, tai jo smailųjį kamputį užsėjom ta pieva. Pernai buvo daug aguonų ir rugiagėlių, šiemet įsivyravo ramunės ir kraujažolės, daug smilgų visokių, nors įvairovė tai labai didelė smile.gif Gražu, ir pjaut tereikia porąsyk per metus thumbup.gif
o aš maniau kad ta žydinti pieva būna neaukšta na kaip dobiliukai bet tokia tai man netinka aišku tada atkrenta. Ačiū dabar žinosiu
Atsakyti
O gal galit patarti kokiu zoliu seti, kad nebutu auksta zole... Nes dabar pas mus diiidelis erkynas. Neimanom praeiti nepasigavus bent vienos erkes. Noretume jas kaip nors isnaikinti (tik nezinau kaip) ir uzseti kokiu zoliu, kad jos butu neaukstos ir nesiveistu erkiu. Dar pamirsau pamineti, kad zemes nemazai, jei veja reiktu pjaut, tia nespetume daugiau nieko daryt, tik su vejapjove laksyt, todel ir norisi kokios neaukstos vejos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmonele: 19 birželio 2007 - 15:53
QUOTE(zmonele @ 2007 06 19, 16:52)
O gal galit patarti kokiu zoliu seti, kad nebutu auksta zole... Nes dabar pas mus diiidelis erkynas. Neimanom praeiti nepasigavus bent vienos erkes. Noretume jas kaip nors isnaikinti (tik nezinau kaip) ir uzseti kokiu zoliu, kad jos butu neaukstos ir nesiveistu erkiu. Dar pamirsau pamineti, kad zemes nemazai, jei veja reiktu pjaut, tia nespetume daugiau nieko daryt, tik su vejapjove laksyt, todel ir norisi kokios neaukstos vejos.

unsure.gif nepavydziu doh.gif O siaip tai erkes megsta aukstesne zole, tik zemesnese negyvena schmoll.gif Tupi ant kokios aukstesnes smilgos ir laukia dry.gif Mes irgi gyvenam prie misko, miske ju pilna verysad.gif O kieme kol kas tfu tfu tfu schmoll.gif Pas kaimynus tai sake yra blink.gif bet jie veja pjauna tik tada kai ji jau auksta uzauga schmoll.gif O mes tai priziurim del savo ir vaiko ramybes irnesakyk.gif
Kita met skepisymes .
Atsakyti
Mes pasiskiepijom, bet vis vien nefaina, kai erkes isikabina.. As galvojau apie pievine migle, bet dabar prisiskaiciau, kad dobiliukai neauksti auga...Tai gal juos seti? O pievine migle auksta auga?
Atsakyti
hi.gif ,
labutes sveikutes, sugryzau ir as i SM,kaip i gimtuosius namus 4u.gif ! O jau prirasyta tiek, kad net kojas pakirto, o kad jau pakirto, tai ir sedziu antra diena prie kompo, bet nei galo, nei priekio dar nesimato schmoll.gif .
Wolkes tai net nepazinau - taip is veido pasikeitus biggrin.gif .
Atsakyti

QUOTE(pushis @ 2007 06 19, 14:28)
gražu ta pieva smile.gif tik braidyt po ją niekam neleidžiu, ypač vaikams mirksiukas.gif . nes atsiranda didžiulės gulyklos tada lotuliukas.gif  bet puokštei priskint jau nebereikia toli dairytis... smile.gif

na man tokia pieva irgi nepatinka schmoll.gif
siaip pasiziureti grazu, bet paciai tureti tai ne schmoll.gif
pas mus irgi 12 aru, bet pas mus visur veja ax.gif
irnesakyk.gif MB vistiek zoliapjove stumdo tongue.gif
Atsakyti

o aš maniau kad ta žydinti pieva būna neaukšta na kaip dobiliukai bet tokia tai man netinka aišku tada atkrenta. Ačiū dabar žinosiu
[/quote]
Galima pasidaryti žemutę. Į paprastą veją įsėti daugiamečių saulučių, dobiliukų, šliaužiančios veronikos. Bus žema žydės ir galima normaliai pjauti, kaip įprastinę veją.
Papildyta:
QUOTE(pushis @ 2007 06 19, 15:48)
Knifofija, pritariu ir tokiam požiūriui, 6 aruose sudėtingiau būtų su tokia veja. Bet mūsų atveju ta žydinti pieva labai į temą - gražu ir priežiūra minimali (man su 3 mažais vaikais ir labai dirbančiu vyru - optimalu smile.gif; vaikai laimingi voliojasi ant likusios, lygios nupjautos  pieveles, kurios po obelimis ~7 arai, ant kurios jų didelis žaidimų aikštynas ir netrukdo jokie gėlynai krūmynai  thumbup.gif  o ta pievelė - kaip ir gėlynas savotiškas, tik didelis. Be to, didžiulė pieva dar ir už tvoros/upelio  (SB vandenvietė), tai problemų kol kas nėr, kaip ir vaikų suvaržymo smile.gif jei atsiras - spręsim

dėl ribos tarp paprastos ir mauritaniškos vejos - pas mus sklype suformuoti trys aukščio lygiai, ir tas kampukas su žydinčia pieva - žemiausioje pakopoje, tad kaip tik ir išsilygina tas aukščių skirtumas, tik nuotraukoj to nesimato smile.gif Aišku, gražu įterpt kokų žydinčių krūmų ar pan. toje riboje, bet čia viskas ateičiai  rolleyes.gif

o dėl erkių - nelabai mes jų bijom, šiaip ar taip pamiškėj gyvendami smile.gif
Kita vertus, pievos vienas kraštas - upelis, kitas - gyvatvorė ir kelias

Labai malonu, kad taip sureagavai, nes bijojau kad įsižeisi. Malonu, kai galima padiskutuoti ir išsakyti savo nuomonę. Žinoma kiekvienam geriau žinoti ko jam reikia ir kokias galimybes turi. O su trim vaikučiais (paskutinis visai leliukas) labai sunku. 4u.gif Stiprybės tau linkim.
Atsakyti
sveikutes 4u.gif as turbut irgi is tu kurios tik skaito, na islysiu ir as blush2.gif kadangi tik pradedu kurti planuose kazka, tai tik veliau prisijungsiu su savo zydynciomis gelemis mirksiukas.gif

dabar kol kas turiu grazu darza, bet po tokiu lietu kilo klausimas, ar galima kaip nors padeti agurkams, juos pakelti,kad graziai atrodytu, o gal jie liptu i virsu kuo nors paristi g.gif kol kas ju lapai susimaise su zememis po lietaus doh.gif butu vyras gal ir sugalvotu sukalti ka, bet deje... blush2.gif

aciu is anksto uz idejas
Atsakyti
Stai ka as nusipirkau ir gelytes siemet visas pati uzsiauginau. Tai man sirdelei didelis dziaugsmas, kad su kiekviena dienele dideja ziedeliu skaicius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita&P: 19 birželio 2007 - 20:26