Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Na tai gal tada laukiam kvailu ataskymu abi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 19, 10:46)
Žirneliai nepersodinami, juos reikia sėti iškart į numatytą vietą.
Papildyta:

Jiems trūksta azoto. Berk truputį salietros arba palaistyk raugintom srutom.

ačiū drinks_cheers.gif

cikcak, ačiū tau ;abai už išsamų atsakymą dėl tvoros 4u.gif ir dėl laistymo sistemos 4u.gif dėl vienvyčio abejoju tik dėl to, kad žiemą ta tvora bus permatoma. bet jei tu sakai, kad ir normali gyvatvorė žiemą tampa permatoma, tai koks skirtumas g.gif

QUOTE(Tina* @ 2007 06 19, 12:10)
Man tai dar kilo klausimas kaip dobiliukai atrodo juos nupjovus?  g.gif Kazkaip zoles pieva, tai zoles, o dobiliuku virsunes nurezus  g.gif gal ir kvailai as cia garsiai mastau...

dobiliukų didžiausias pliusas yra, kad jie aukšti neauga, pas mus sodyboj vienoj vietoj užsisėjo dobiliukai, tai praktiškai joje vejos nereikia pjauti biggrin.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
prisijungiu prie šios daug ir įdomiai rašančios kompanijos 4u.gif

seniai skaitau šitą temą su dideliu susidomėjimu ir nauda, tik parašyt neprisiruošiu niekaip... smile.gif t.y. kadaise klausiau apie žydinčią pievą (Mauritaniškąją veją), niekas nepakomentavo - matyt, nedaug kas su ja susidūrę... neseniai čia tema iškelta buvo vėl - nespėjau įsiterpt. Dabar jau pati galiu šį ta parašyt/parodyti, nors pieva žydi tik antri metai. Va įmetu tos pievos porą vaizdelių, nors ir neįspūdingų:

user posted image
user posted image

sklypas 12 arų, tai jo smailųjį kamputį užsėjom ta pieva. Pernai buvo daug aguonų ir rugiagėlių, šiemet įsivyravo ramunės ir kraujažolės, daug smilgų visokių, nors įvairovė tai labai didelė smile.gif Gražu, ir pjaut tereikia porąsyk per metus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pushis: 19 birželio 2007 - 13:25
QUOTE(holiday @ 2007 06 19, 15:06)
ačiū  drinks_cheers.gif

cikcak, ačiū tau ;abai  už išsamų atsakymą dėl tvoros  4u.gif ir dėl laistymo sistemos  4u.gif dėl vienvyčio abejoju tik dėl to, kad žiemą ta tvora bus permatoma. bet jei tu sakai, kad ir normali gyvatvorė žiemą tampa permatoma, tai koks skirtumas  g.gif

Spygliuočiai tai žiemą tikrai nepermatomi. Ir vargo nedaug, tik reikia tinkančius ir patinkančius išsirinkti biggrin.gif .
Pas mus vieni kaimynai eglučių gyvatvorę turi (kiek suprantu stipriai apkarpytų), man labai gražu.
O mes kukmedžių gyvatvorę auginam (bet jie mėgsta drėgnesnias vietas ir ne saulėkaitą, o ir iki 1,5 m tik teužauga).
Šiaip ir aukštį norimos gyvatvorės reik įsivertinti.

O dėl laistymo - tai dirvožemį manau reik vertinti. Jei vietos smėlingos ir gruntiniai vandenys neaukštai - aš tikrai norėčiau laistymo sistemos (pas mane, tik koks penktadalis sklypo labai sausas ir žolė ten tikrai vargsta - tai ta laistymo sistema tikrai neatsipirktų). O ir gruntiniai vandenys įtakos turi - pas mus medžiui sodinti duobę kasi ir vandenį prikasi schmoll.gif, taip kad laistyti būtų ne daug ką.

Ju Ju kaip tavo kobėjos? Aš savo sėtom tunbergijom ir nasturtom labai nusivyliau, tokie žiedeliai gležnučiai. Iš nasturtų tikrai to nesitikėjau? Gal kas joms negerai g.gif
Atsakyti
man labai smagu po tokią pievą pabraidyt, o geriausia - atsigult ir žiūrėt kaip debesys plaukia, tokia nedidele jaučiuos.......
Atsakyti
gražu ta pieva smile.gif tik braidyt po ją niekam neleidžiu, ypač vaikams mirksiukas.gif . nes atsiranda didžiulės gulyklos tada lotuliukas.gif bet puokštei priskint jau nebereikia toli dairytis... smile.gif

o šiaip įdomu su ta pieva tai, kad žemė negali būti per derlinga ir per drėgna. Pas mus iš pirmo karto netgi nesudygo - teko iš naujo sėt ir pamulčiuoti smėliuku rolleyes.gif
Atsakyti
pushis, o tai žiemos sezonui artėjant jūs tokią pievą nupjaunat, kad nesugultų ir nešustų tokia išaugusi žolė? o per sezoną nė karto nepjaunat?
Atsakyti
Merginos as visai ne i tema , bet gal zinot kas kuo patresti svogunus nu zinokit net pavalgymui laisku praktiskai nera , labai jau nusususios o taip norisi zolytes g.gif g.gif Aciu
Atsakyti
QUOTE(makausike @ 2007 06 19, 14:40)
Merginos as visai ne i tema , bet gal zinot kas kuo patresti svogunus nu zinokit net pavalgymui laisku praktiskai nera , labai jau nusususios o taip norisi zolytes  g.gif  g.gif  Aciu

karbamidu - 1 šaukštą ištirpink kibire vandens ir palaistyk.
arba būna pirkti spec. trąšos svogūnams ir česnakams, o ten jau pagal instrukciją reikia dozuoti
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 19, 11:38)
pushis, o tai žiemos sezonui artėjant jūs tokią pievą nupjaunat, kad nesugultų ir nešustų tokia išaugusi žolė? o per sezoną nė karto nepjaunat?

kaip sakiau, mūsų pievai antri metai tik, mokomės smile.gif
pernai pjovėm tik sykį, rudenį, nes mums paterė sunokint visas sėklas ir tik tada nugrėbstyti, kai išsisės; taip ir padarėm. Aišku, tokią išgulusią sunkoka buvo pjaut, vyrui teko padirbėti ax.gif Šiemet, kaip sako teorija, teks pjauti dusyk - o ir matosi, kad to reikės, nes jau dabar daugelis smilgų ir ramunių peržydėt baigia, nors pvz. kraujažolės rausvos tik pradeda žydėti
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 06 19, 14:23)
Ju Ju kaip tavo kobėjos? Aš savo sėtom tunbergijom ir nasturtom labai nusivyliau, tokie žiedeliai gležnučiai. Iš nasturtų tikrai to nesitikėjau? Gal kas joms negerai g.gif

Normaliai mano kobejos irnesakyk.gif Kaip jau guodziausi nulauze svetimas suo viena daigeli unsure.gif Tai i ta vieta ikisau purpurini sukuti...Bet kitos kobejos auga valandom doh.gif Tresiu as jas...mesliuko idejau , ir siaip trasom gelem patresiu. Bet ziedu tai dar nesimato schmoll.gif Neseniai pradejau tresti zydejima skatinanciom, tai matosi vienas kitas ziedas atsiranda , tiksliau jo uzuomazga rolleyes.gif Grazu butu jei suzydetu pilnai, bet siaip as jomis papuosiau valjero tinkla nuo gatves. Svarbu kad apzeltu nors irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 19 birželio 2007 - 14:04
Mano manymu Mauritaniška veja tinka didelėms kaimo sodyboms. Pirma pavojus erkėms veistis, antra vaikščiot po ją daug negalima. Išsitrypia ir praranda dekoratyvumą, o naš mėgstu viską naudoti. Jei jau yra veja po ją reikia vaikščioti , gulėti , vaikams lakstyti. O jei nei vaikams negalima pasivolioti schmoll.gif Čia tipo "Sėsk kaimyne patvory, brangūs baldai kambarį"
Atsakyti