Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Twoflower2 @ 2007 06 10, 00:48)
Labas visiems (visoms)  smile.gif
  Gal kas galėtumet patarti...  g.gif  Mes bandome daryti veją,  nuėmem molio sluoksnį ir kaimynų pažistamas atvežė mums žemės.  Sakė, gera žemė vejai.  Kol buvo dregna, ir man atrodė, kad gera... Tokia juoda.  O paskui išdžiuvo, ir pasidarė aišku, kad joje pilna žvyro.  doh.gif  Sausa ji atrodo, kaip juodas smėlis.  Žemės tiekėjas iki šiol aiškina, kad tai gera žemė vejai, o mano vyras įsitikinęs, kad šioj žemėj niekas neišaugs, panašiai, kaip smėlio dėžej.  Kaimynai apie žemės kokybę nieko pasakyti negali, jiems tas pats tiekėjas užvežė kitokią žemę.  g.gif
Gal kas nors nusimanote vejose?  Ar augs žolė purioje juodoje žemėje su dideliu  žvyro procentu?  Ar mums reikia mest lauk ir šitą sluoksnį ir atsivežti tinkamesnės žemės?

Twoflower2, nelaiminga sodininkė

Visai pašalinti gal nereikėtų, bet išrinkus akmenis dapilti juodžemio tai būtų ne pro šalį.
Atsakyti
Krisss tavo aplinka visai nieko sutvarkyta, gražu...tik man tos plasmasinės juostos atskirtos gėlyne tai nepatinka, geriau jau mediniai kuoliukai blink.gif čia tik mano nuomonė unsure.gif

Knifofija labai labai gražus česnakas, nuostabus... o jį sodinai iš svogūniuko? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jutute: 10 birželio 2007 - 14:23
QUOTE(jutute @ 2007 06 10, 15:21)
Krisss tavo aplinka visai nieko sutvarkyta, gražu...tik man tos plasmasinės juostos atskirtos gėlyne tai nepatinka, geriau jau mediniai kuoliukai blink.gif čia tik mano nuomonė  unsure.gif
Knifofija labai labai gražus česnakas, nuostabus... o jį sodinai iš svogūniuko? 4u.gif

Taip, tai įpatinga rūšis.Žiedynai beveik kaip žmogaus galva.
Atsakyti
Pikta kaip sirse dry.gif vienintele mintis sukasi galvoj, kaip apsitverti is visu pusiu, kad nei viena kaimyne (kaimynas) nematytu ka darau doh.gif Kaip patare Knifofija, taip ir pasielgiau su irisais thumbup.gif Ir ka??? doh.gif Pradejo eit is visu pusiu, ir bart - ka as padariau?? Kam ishkasiau zydincius irisus, dar nukirpau lapus, ir dar juos dziovinu fool.gif Kai atsakiau,kad taip reikia...Jos tik susizvalge ir viskas. Mano kad jauna ir nieko nemoku ir nesuprantu unsure.gif
Lenda su savo patarimais doh.gif Ridukus laistyti saltu vandeniu, nes jiems tai patinka. Kita pataria, agurkus seti (sodinti) ta diena tai nera R raides blink.gif tai reiskia tik penktd. sests. sekm. doh.gif doh.gif doh.gif Tai vaika persiltai aprengiau, tai per saltai... tai per daznai maitinu, tai kodel basas laksto doh.gif Tai kokias geles sodinu, ir kodel i ta vieta o ne i ana... Nu velnias, turi savo sklypa, na ir daryk jame ka tik nori. As juk nelendu su "patarimais" ar kritika. Nors jei toliau taip tesis, iskalsiu mintinai visus Knifofijos patarimus apie viska hihihi.gif , ir eisiu "patarineti", nes jau nusibodo cool.gif

Atsiprasau, kad ne i tema blush2.gif , bet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 06 10, 00:30)
Kokio amziaus, keliu metu krumas? Ta turejau omeny mirksiukas.gif nes pas mane dar visai mazi krumiukai, pirkau pernai nebrangiai.

aaa, šiemet pirkau dvimetį krūmą, tai jis jau buvo peržydėjęs ir šiuo metu intensyviai augina naujus lapus. Pas draugę sode taip pat dvimetį pernai pasodinom, peržiemojo net nedengtas, o šiemet jau žydi ~ 3 savaites. Labai daug info radau Viržių medelyno tinklapy. Jei įdomu, pasiskaityk, gal kažką atrasi, dėl ko nežydėjo wink.gif Maniškiai keturi vienodai pasodinti ( konkorėžių drenažas, spygliai ir durpės skirtos rododendrams, bei mulčavau pužies žieve): trys gražiai auga, o ketvirtas pradžioj pradėjo geltonuot, o dabar lapai visai susisuko - uh doh.gif )
Ju.Ju, nepergyvenk, pas mane lygiai tokia pati situacija ir atrodau ne kaip jauniklė, na bet kaimynai iš visų pusių atakuoja ( kol nebūnu sode, apeina ratais, viską išžiūrinėja, o sekantį kartą pasipila klausimai su nurodymais ant viso kaimo išsako biggrin.gif ). Vyrui pasiguodžiu, tas pasijuokia, kad bereikalo nervuojuos, tuom ir baigiasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 10 birželio 2007 - 20:59
Ju-Ju, priimk užuojautą console.gif
matyt esi gera ir mandagi mergaitė, nerėži atgal taip, kad daugiau nebeateitų, užtat ir eina pas tau šniūrais..

Na, neimk į gavą, geriau pasakyk (čia jau į temąsmile.gif, gal žinai ką reikia daryti tulpių lapams? Ar nukarpyt, ar laukt, kol jie pagels, ar išvis nieko nedaryt???
Papildyta:
QUOTE(Sraunius @ 2007 06 10, 21:49)
kaimynai iš visų pusių atakuoja ( kol nebūnu sode, apeina ratais, viską išžiūrinėja,

negaliu patikėt!! blink.gif gun_rifle.gif juos visus už tokią savivalę!
Gal visgi gerai, kad mes beveik vienkiemy nusipirkom..... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manyka: 10 birželio 2007 - 21:01
QUOTE(Manyka @ 2007 06 10, 22:05)
Na, neimk į gavą, geriau pasakyk (čia jau į temąsmile.gif, gal žinai ką reikia daryti tulpių lapams? Ar nukarpyt, ar laukt, kol jie pagels, ar išvis nieko nedaryt???

palauk kol pagels ir tada iskask. ir laikyt vedinamoj siltoj vietoj. jei neklystu. rudeni sukist i dirva padarius svogunuose atranka:)

Gal visgi gerai, kad mes beveik vienkiemy nusipirkom.....  unsure.gif

faktas kad gerai. ypac butu gerai tokiom nesocialiom butybem kaip as. Jei pas mane kas eitu su savo patarimais, o ypac aplinkines bobutes, tai as biski nepatyleciau. ir dzin kad sanykius su kaimynais susigadinciau. nekenciu kai mokina gyvent. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 10, 20:47)
Pikta kaip sirse dry.gif vienintele mintis sukasi galvoj, kaip apsitverti is visu pusiu, kad nei viena kaimyne (kaimynas) nematytu ka darau  doh.gif Kaip patare Knifofija, taip ir pasielgiau su irisais  thumbup.gif Ir ka??? doh.gif Pradejo eit is visu pusiu, ir bart - ka as padariau?? Kam ishkasiau zydincius irisus, dar nukirpau lapus, ir dar juos dziovinu fool.gif Kai atsakiau,kad taip reikia...Jos tik susizvalge ir viskas. Mano kad jauna ir nieko nemoku ir nesuprantu  unsure.gif 
Lenda su savo patarimais  doh.gif Ridukus laistyti saltu vandeniu, nes jiems tai patinka. Kita pataria, agurkus seti (sodinti) ta diena tai nera R raides  blink.gif tai reiskia tik penktd. sests. sekm.  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Tai vaika persiltai aprengiau, tai per saltai... tai per daznai maitinu, tai kodel basas laksto  doh.gif Tai kokias geles sodinu, ir kodel i ta vieta o ne i ana... Nu velnias, turi savo sklypa, na ir daryk jame ka tik nori. As juk nelendu su "patarimais" ar kritika. Nors jei toliau taip tesis, iskalsiu mintinai visus Knifofijos patarimus apie viska hihihi.gif , ir eisiu "patarineti", nes jau nusibodo  cool.gif

nepavydziu-esu perejus per sita malonuma... doh.gif

Knifofija, o ta cesnaka galima gauti paprastiems mirtingiesiems... ax.gif jau kaip zinau, kur jo noreciaauuuu bigsmile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 08, 15:17)
pasistatysit pavėsinę tada ir minčių atsiras daugiau - visvien link jos nusimins kažkokie takeliai, matysit kurioj pusėj ką norėsit turėt - kur kokią kepsninę ar židinuką ikurdinti, kur gėlę pasodinti ar su vazonu pastatyti. Tokioj stadijoj kaip dabar tai tik svajoti, fantazuoti ir kurti

Tai va kad dar tik pradedam, dar namo išorė ne pilnai sutvarkyta, na viskas po truputi.

QUOTE(vilytte @ 2007 06 08, 16:11)
Krisss,
aš tai pradėčiau ne nuo gėlynų, o nuo medelių ir krūmelių.

Turbūt kažkuri dalis bus vaismedžiams skirta (lyg tik vieną medį matau), dėl to dalis sklypo gali pavėsyje atsidurti (o tai įtakoja pasirenkamas gelės).

Toliau turbūt dekoratyvinių medelių norėsis:
-vieni auginami dėl žiedų (aš tai pvz. alyvomis kas pavasarį neatsigrožiu),
-kiti dėl spalvų ir formų (pas mane gana sėkmingai auga raudonlapis lazdyvas, toks suglamžytas riešutmedis - įspūdingai atrodo, žirnmedis svyrančiomis šakomis, krūmeliai salotiniais ir balkšvais lapeliais).
- atskirą vietelę spygliuočiams galima numatyti (sodriais melsvais spygliukais, geltonšakiai, besidriekaintys ir aukšti, nu patys įvairiausi) - mes nuo gatvės šoną sklypo esam tokiu puslankiu kalninėm pušelėm apsodinę.

O šiaip tai neskubėk pirkti, pavaikščiok po medelynus, po botanikos sodus, kas patiks pasižymėk, grįžk ir internete paskaitinėk, arba SM paklausinėk (čia tos mamkos viską žino ir dar už dyką dalinasi savo žiniom).

Ačiū, o medelių turim 3, bet 2 rudenį mesiu lauk, nes obuoliai nevalgomi, metam į konteinerį, o dėl augalų tai neskubu, šiandien skambinsiu savo vienai pažįstamai, ji apželdinime dirba, ir prašysiu kad sutvarkytų man kiemuką. blush2.gif

QUOTE(nengamo @ 2007 06 08, 16:22)
Krisss,tikrai miela pas jus

ai toks ten ir mielumas, man savrbu kad žolės yra, vaikui yra kur palakstyti.

QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 08, 17:29)
Niu, patarejos  Nejau nieks nezino , ar siemet setos ir jau prazydusios naslaites ilgai zydes ar ne? 
Kriss grazi zolyte  thumbup.gif Bet siaip dar man tustoka Bet ner ko noret - pati pradzia  O fuksija laaaaaaabai grazi

Aha žolė ir man patinka, o kad tuščia tai sutinku, tai vat ir laukiu kur jus ka sodintumet. blush2.gif

QUOTE(Knifofija @ 2007 06 08, 20:33)
Sraigių tai neliko, bet gėlytes pakapsto jų ieškodami. O štai kas pas mane sužydėjo šią savaitę
Diktonas
user posted image
Česnakas "Globe master"
user posted image

Vaje koks gražus diktonas, a kur tokį gaut? Noriuuuuuu smile.gif

QUOTE(Wolke @ 2007 06 08, 21:00)
bigsmile.gif  ohmy.gif eikit sau,kokiu grozybiu Knifofija turi  wub.gif o sitas Diktonas krumas,ar gele - bet jau fainumas,ar ir lotyniskas toks pavadinimas

cia mano fuksijos  ax.gif kabanti
user posted image

ir ant stiebo
user posted image

Va ta ant stiebo tai labai graži, bet nemačiau aš jų.

QUOTE(Kaliteja @ 2007 06 09, 23:31)
Kriss labai gražu pas tave  wub.gif
Kiek paskaičiau tai Vilkdalgiai nemėgsta šlapumo,o labiau sausai augti patinka,tai liuks,nes pas mane tai puikia auga kadangi nelaistau,tik šiandiena nuvažiavusi palaisčiau nes tokia sausra  4u.gif
Knifofija labai gražios gėlytės pas Jus  thumbup.gif

4u.gif

QUOTE(jutute @ 2007 06 10, 15:21)
Krisss tavo aplinka visai nieko sutvarkyta, gražu...tik man tos plasmasinės juostos atskirtos gėlyne tai nepatinka, geriau jau mediniai kuoliukai blink.gif čia tik mano nuomonė  unsure.gif

Aha man irgi nelabai patinka, bet kolkas bus taip, nes kyla šiek tiek sunkumus su žole, doh.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 06 10, 23:18)
Knifofija, o ta cesnaka galima gauti paprastiems mirtingiesiems...  ax.gif  jau kaip zinau, kur jo noreciaauuuu  bigsmile.gif  smile.gif

Ir aš, ir aš noriu tokio bumbulo!!! flirt.gif
Atsakyti
tai ką, ir vėl įsibėgėjom, žiūriu po savaitgalio jau nauja tema įsisiūbavusi smile.gif
o aš šiandien pirmas tris padoriau įraudusias braškes savo daržiuke nusiskyniau rolleyes.gif apžiūrėju lysves ir matosi, kad šią ir kitą savaitę braškės bus daržo favoritės user posted image
QUOTE(Twoflower2 @ 2007 06 10, 00:48)
....Ar augs žolė purioje juodoje žemėje su dideliu  žvyro procentu?  Ar mums reikia mest lauk ir šitą sluoksnį ir atsivežti tinkamesnės žemės?
Twoflower2, nelaiminga sodininkė

veja tai augs, aš mėgstu sakyti, kad "žolė - ne agurkas" biggrin.gif , tik smėlingoj žemėj drėgmė nelabai laikosi, tai gali tekti daugiau laistyti. Kita vertus, jei po apačia liko molio sluoksnis, tai jis sėkmingai drėgmę sulaiko ir šiek tiek kompensuos sausesnį viršutinį sluoksnį. Bet jei turit galimybę dar šiek tiek juodžemio įmaišyti, tai tikrai būtų ne pro šalį.
Mes savo veją kai įrenginėjom, tai dabar po trijų metų jau matom klaidas - pas mus apatinis sluoksnis žvyras, ten drėgmė kiaurai nueina, tai kur tik juodžemio užpylėm plonesnį sluoksnelį ten veja per karščius ir dega laistyk nelaistęs - viskas prasmenga kaip nebuvę... verysad.gif
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 10, 21:47)
Pikta kaip sirse dry.gif vienintele mintis sukasi galvoj, kaip apsitverti is visu pusiu, kad nei viena kaimyne (kaimynas) nematytu ka darau  doh.gif ...Atsiprasau, kad ne i tema  blush2.gif , bet  doh.gif

o tu imkis pozicijos - močiutės klausau, o savo darau biggrin.gif gal tarp tų visokių patarimų su R raidėm ir pan pasitaikys ir koks padoresnis variantas, bet kas "pusę reikia užart", tai faktas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 11, 08:58)
o tu imkis pozicijos - močiutės klausau, o savo darau biggrin.gif

ale išdykus kokia Jolaxus! bigsmile.gif
Atsakyti