QUOTE(Knifofija @ 2007 06 14, 21:55)
...O jei rimtai tai prieš kokį šimtmetį dvaruose tam ir laikė avis parkuose, kad žolė trumpai nuėstų.
šit kaip
o tik prieš pora dienų per TV kažkokį reportažą rodė apie didėjančią avienos paklausą ir nuskambėjo frazė, kad
"kai kas laiko nedideles avių bandas dėl kraštovaizdžio", bet nieko daugiau neaiškino, o man taip užkliuvo kaip to avys kraštovaizdį įtakoja, o vat jums ir prašom, Knifofija viską išrišo
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 06 15, 00:49)
mergos, panos, rutu sakos ka man pasodint, kad mano vaikis prie savo zaidimo aiksteles saulesmugio negautu? norim pakankamai greitai ir nenuodingo augalo, penkiasdesimt antra karta dekui
Papildyta:
mano patarimas tevams pagelbejo nerealiai
jie savo 2 ha uzsejo.....baltuosius dobiliukus
sienauja 2-3 kartus per metus ten, kur vaiksto ir grybauja, o kitur nebesienauja isvis
pasodink skėtį nuo saulės
o jei ilgiems metams (tačiau vaikai auga ir gal ta smėlio dėžė ilgainiui dings iš kiemo
) tai jau reikia apie dugiamečius vijoklinius galvoti - vynvytis, vynuogė tačiau be atramų su tokliais augalais neišsiversi, tektų a'la pergolę statyti. Net ir jei vienmečius vijoklius sodinti, ir jiems atramų reikėtų...
medžius sodinant tokiam tikslui irgi reikai gerai pagalvoti dėl tos pačios priežasties, kad vaikai greit auga ir kol medis užaugins tikrai pavėsingą vainiką tavo vaikas jau seniai iš smėlio dėžės bus išlipęs
Ar tik nebus protingiausias pasirinkimas vienmečiai vijokliniai augalai
o dėl dobilų tai tikrai jie ko gero viską nustelbia, nes kiek teko matyti kaime tėvai kai pasėdavo kur dobilieną tai ten tik dobilai ir žaliuodavo, kitos žolės neprasimušdavo, matyt jų ir šaknų sistem kažkuo ypatinga, ogi ir stiebas jų toks šliaužiantis stelbiantis aplink save viską matyt sėmingai užgožia viską. Pas mane vejoje kur ne kur liucernos užsisėjo, ji iš tos pačios giminės, tai savo stiebus kai išguldo, tai aplink žolės sunyksta iš karto, jei nespėju tos liucernos prarauti