Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Perse @ 2007 06 14, 21:47)
nusipirkit kokia karve nues  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
ožkytės įdomiau! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Perse @ 2007 06 14, 21:47)
nu bet ka padarysi nepaliksi kemsynu tokiu patiem akis badys.
nusipirkit kokia karve nues  lotuliukas.gif

Geriau avytes: trumpiau nuėda žolę ir kakučių nesimato lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O jei rimtai tai prieš kokį šimtmetį dvaruose tam ir laikė avis parkuose, kad žolė trumpai nuėstų.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 14, 21:55)
Geriau avytes: trumpiau nuėda žolę ir kakučių nesimato  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  O jei rimtai tai prieš kokį šimtmetį dvaruose tam ir laikė avis parkuose, kad žolė trumpai nuėstų.

...o be to, ir šiaip skanu. Plovas ir šašlykai taptų pagrindiniais patiekalais... biggrin.gif

o iš tikrųjų, Knifofija, ar yra kokių nors gudrių būdų lėtint žolės augimą??? ar tik naikinimas Roundapu ir šienavimas čia bepadės?
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 06 14, 22:03)
...o be to, ir šiaip skanu. Plovas ir šašlykai taptų pagrindiniais patiekalais...  biggrin.gif

o iš tikrųjų, Knifofija, ar yra kokių nors gudrių būdų lėtint žolės augimą??? ar tik naikinimas Roundapu ir šienavimas čia bepadės?

Yra chemikalai, augimo stabilizatoriai, kažkiek sužemina augalą, o tuo pačiu sulėtėja augimas, bet tai labai brangu. Naudoja šiltnamiai, kad gėlės nenustybtų, kai nėra saulės. Žolę veikia, nes esu kažkada likučius iš purkštuvo supylus ant žolės, tai toj vietoj visą vasarą žolė žemesnė buvo, bet rudeniop, kad suvešėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 14, 22:12)
Yra chemikalai, augimo stabilizatoriai, kažkiek sužemina augalą, o tuo pačiu sulėtėja augimas, bet tai labai brangu.

žodžiu, lengvai neišsisuksim... smile.gif
kažkaip galvojom, kam mums daryti veją, jei galima puikiausiai gyventi su nušienauta pieva, bet ji auga tooookiais tempais, kad imu galvot, jog veją su žemaūge žolyte reiks daryti ne iš mandrumo, o iš reikalo...
ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manyka: 14 birželio 2007 - 21:17
lotuliukas.gif karve,ozkos,avys - kokie ten dar pasiulymai buvo Manykos plotams sienauti, o as siulyciau itasyt tevukui toki mechanizma
user posted image

ir paciai smagu pasivazinet bigsmile.gif
Atsakyti
Mes irgi su panašiu šienaujam natūralią pievą ir ji atrodo kaip veja. Darbas visai nesunkus - MB kai nori pailsėti - eina šienauti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Didelį plotą užsėti veja būtų labai brangu, o aš ir nematau jokio reikalo ax.gif
Atsakyti
bet tu masiniuku kainos mega_shok.gif tai atsoka fantazija tokia turet
Atsakyti
mergos, panos, rutu sakos ka man pasodint, kad mano vaikis prie savo zaidimo aiksteles saulesmugio negautu? norim pakankamai greitai ir nenuodingo augalo, penkiasdesimt antra karta dekui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Manyka @ 2007 06 14, 22:03)
...o be to, ir šiaip skanu. Plovas ir šašlykai taptų pagrindiniais patiekalais...  biggrin.gif

mano patarimas tevams pagelbejo nerealiai
jie savo 2 ha uzsejo.....baltuosius dobiliukus biggrin.gif sienauja 2-3 kartus per metus ten, kur vaiksto ir grybauja, o kitur nebesienauja isvis biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurencija2: 14 birželio 2007 - 23:50
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 06 15, 00:49)
jie savo 2 ha uzsejo.....baltuosius dobiliukus  biggrin.gif sienauja 2-3 kartus per metus ten, kur vaiksto ir grybauja, o kitur nebesienauja isvis  biggrin.gif  thumbup.gif

aneeeeeee????????? g.gif
o tarp jų neįsiveisia jokios zarazos a la pienės, varputis ir kt.?????

(vaiko smėlio dėžę galima apsodinti vienmečiais vijokliniais - jie l.greit auga ir užauga baisiai dideli!) (dėl daugemiačių nžn.. bo jiems reiktų stabilios atramos ir užuovėjos)
Papildyta:
QUOTE(išdykėlė @ 2007 06 14, 23:25)
Mes irgi su panašiu šienaujam natūralią pievą ir ji atrodo kaip veja. Darbas visai nesunkus - MB kai nori pailsėti - eina šienauti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

o kiek jūs mokėjot už šitą aparatėlį??? g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 14, 21:55)
...O jei rimtai tai prieš kokį šimtmetį dvaruose tam ir laikė avis parkuose, kad žolė trumpai nuėstų.

šit kaip bigsmile.gif o tik prieš pora dienų per TV kažkokį reportažą rodė apie didėjančią avienos paklausą ir nuskambėjo frazė, kad "kai kas laiko nedideles avių bandas dėl kraštovaizdžio", bet nieko daugiau neaiškino, o man taip užkliuvo kaip to avys kraštovaizdį įtakoja, o vat jums ir prašom, Knifofija viską išrišo thumbup.gif

QUOTE(Laurencija2 @ 2007 06 15, 00:49)
mergos, panos, rutu sakos ka man pasodint, kad mano vaikis prie savo zaidimo aiksteles saulesmugio negautu? norim pakankamai greitai ir nenuodingo augalo, penkiasdesimt antra karta dekui  4u.gif
Papildyta:
jie savo 2 ha uzsejo.....baltuosius dobiliukus  biggrin.gif sienauja 2-3 kartus per metus ten, kur vaiksto ir grybauja, o kitur nebesienauja isvis  biggrin.gif  thumbup.gif

pasodink skėtį nuo saulės biggrin.gif
o jei ilgiems metams (tačiau vaikai auga ir gal ta smėlio dėžė ilgainiui dings iš kiemo unsure.gif ) tai jau reikia apie dugiamečius vijoklinius galvoti - vynvytis, vynuogė tačiau be atramų su tokliais augalais neišsiversi, tektų a'la pergolę statyti. Net ir jei vienmečius vijoklius sodinti, ir jiems atramų reikėtų...
medžius sodinant tokiam tikslui irgi reikai gerai pagalvoti dėl tos pačios priežasties, kad vaikai greit auga ir kol medis užaugins tikrai pavėsingą vainiką tavo vaikas jau seniai iš smėlio dėžės bus išlipęs ax.gif Ar tik nebus protingiausias pasirinkimas vienmečiai vijokliniai augalai g.gif
o dėl dobilų tai tikrai jie ko gero viską nustelbia, nes kiek teko matyti kaime tėvai kai pasėdavo kur dobilieną tai ten tik dobilai ir žaliuodavo, kitos žolės neprasimušdavo, matyt jų ir šaknų sistem kažkuo ypatinga, ogi ir stiebas jų toks šliaužiantis stelbiantis aplink save viską matyt sėmingai užgožia viską. Pas mane vejoje kur ne kur liucernos užsisėjo, ji iš tos pačios giminės, tai savo stiebus kai išguldo, tai aplink žolės sunyksta iš karto, jei nespėju tos liucernos prarauti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 15 birželio 2007 - 07:26
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 15, 08:09)
Pas mane vejoje kur ne kur liucernos užsisėjo

Jolaxus, o pas tau dobiliukų veja??? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manyka: 15 birželio 2007 - 07:34